Αναπαραγωγή Φοβισμένη καρδερίνα σε ζευγαρώστρα

Μιχάλη το φούσκωμα στην καρδερίνα και το ότι βάζει το κεφάλι μέσα στα φτερά δεν είναι καθόλου καλό. Οι κουτσουλιές του είναι νερουλές;
 
Για να παρατηρήσω καλύτερα τις κουτσουλιές έβαλα λευκό χαρτί στον πάτο του κλουβιού. Είναι ελάχιστες σε σχέση με των καναρινιών, ελαφρύ κίτρινο χρώμα και διαυγείς.. Από το αποτύπωμα στο χαρτί βλέπω ότι είναι νερουλές και όχι κολλώδεις ή συμπαγείς. Υποπτεύεσαι διάρροια;
 
Από τα λίγα που γνωρίζω για εκεί το πάει. Δεν ξέρω με ποιο από τα φυσικά συστατικά μπορείς να το επαναφέρεις άμεσα, μιας και είναι Κυριακή σήμερα και δεν θα βρείς κάποιο σκεύασμα.
Μέχρι όμως να σου προτείνουν κάτι οι πιο έμπειροι απομόνωσε το από τα υπόλοιπα πουλιά και βάλτο κάπου που να είναι αρκετά ζεστά. Νομίζω το φούσκωμα σημαίνει ότι κρυώνει και έτσι θα μπορέσεις να κερδίσεις λίγο χρόνο.
Επίσης, άποψή μου πάντα χωρίς να μου το έχει προτείνει πτηνίατρος ούτε κάποιος πιο έμπειρος, διάλυσε λίγη ζάχαρη στη ποτήστρα ώστε να πάρει λίγη ενέργεια."Αν και το θυμάρι και η ρίγανη είναι κατά βάση προληπτικά μέτρα δεν χάνεις κάτι να πάρεις από ένα ανθοπωλείο σήμερα ένα γλαστρακι (1 ευρώ) να το βράσεις και να το δόσεις στη ποτίστρα.
 
Τώρα κάθεται μίζερος και φουσκωμένος σε ένα κλαδί και πότε πότε βάζει το κεφάλι μέσα στο φτέρωμα όπως όταν κοιμάται
Αυτή η εικόνα δεν είναι καλή. Πρέπει να έχουμε μια εικόνα από τις κουτσουλιές του σε λευκό χαρτί και της κοιλιάς του με παραμερισμένα πούπουλα κάτι που θα του δημιουργήσει επιπλέον στρες. Φαύλος κύκλος.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να παίρνει ήδη esb3, όσο ακόμη μπορεί να πίνει νερό μόνο του.

Σχετικά με την πιθανή αιτία της ασθένειας: Η κοκκιδίωση στα πτηνά
 
Μιχάλη, είναι πάρα πολύ πιθανόν, αλλά δεν βοηθάει στην παρούσα στιγμή πουθενά.
 
Γνώμη μου, βοηθάει τόσο όσο και τα μυρωδικά
 
Φωτογραφίες από την κοιλιά του και τις κουτσουλιές του..

κοιλια.webp κοιλια2.webp κουτσ.webp
 
Μιχάλη πολύ αδύνατο πουλάκι και χάλια κόπρανα. Αυτό το φάρμακο που σου είπαν ο Νίκος και ο Σταύρος πρέπει να ψάξεις επειγόντως να το βρεις ίσως και σήμερα από αυτόν που σου έδωσε το πουλάκι. Μην το αμελείς, δεν έχεις χρόνο. Μακάρι να πάνε όλα καλά!
 
το ESB; που θα το βρω στην Αθήνα; Αυτός που μου το έδωσε είναι εκτός Αττικής..
 
έχω ξαναπάει..στην Αγία Παρασκευή.. και πως το ζητάω;
 
ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Κάθομαι μπροστά στο κλουβί και ανησυχώ...
 
Μιχάλη πρέπει πάντα να υπάρχει φαρμακείο για τα πουλιά... Θα είσαι πολύ τυχερός αν σωθεί το πουλάκι...
Βάλτο σε μέρος ζεστό και με φως όλη την νύχτα μήπως και προλάβεις μέχρι αύριο...
Esb3 30% λέγεται το φάρμακο, σε μαγαζί με κτηνιατρικά θα το βρεις αν και νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να του δώσεις Baycox 2,5%
 
Αυτή την στιγμή κάθεται στο κλαδάκι και τσιμπολογά από την ταΐστρα του. Υπάρχει πιθανότητα να τα βρω αυτά σε φαρμακείο εφημερεύον; Μένω στο κέντρο. Να προτιμήσω τελικά esb3 ή baycox ; Άλλος μου είπε το baytrill.
 
Δεν υπάρχουν αυτά τα φάρμακα σε φαρμακεία ανθρώπων. Μόνο κτηνιατρικά. Έχει τηλέφωνα ο Μαδεμοχωρίτης δεν τηλεφωνείς μπας και είναι εκεί κατά τύχη;
 
Όπως έγραψε και η Μαρία όλα αυτά είναι κτηνιατρικά φάρμακα... Το esb3 και το baycox είναι για κοκκιδίαση το
baytril είναι αντιμικροβιακό... Μόνο Vibramycin (5ml σε 100ml νερού) θα μπορούσες να πάρεις από φαρμακείο...
 
Back
Top