Αναπαραγωγή Φοβισμένη καρδερίνα σε ζευγαρώστρα

Ερώτηση... Κάποια στιγμή είχα αγοράσει το finicoc αλλά τελικά δεν το χρησιμοποίησα. Η χρήση του είναι ίδια με το esb, δηλαδή το χορηγούμε με τα πρώτα σημάδια νόσου, ή αυτό είναι μόνο για πρόληψη;
 
για τους επομενους 3 μηνες σιγουρα χορηγω για ένα διημερο κάθε μηνα μικρη δοση baycox.

.
, απομονώνω αυτή την φράση για να ρωτήσω σχετικά... Με ποιά λογική το κάνεις αυτό;
δεν το καταλαβαίνω επειδή είναι γνωστό ότι δημιουργούνται μικρόβια ανθεκτικά κλπ... Κλπ
 
Απο ανασφαλεια δικη μου. Αλλωστε ειναι τοσο μικρη η δοση. Και το δινω σε πουλια που δεν ειναι πεντακαθαρη η κοιλια τους. Σε πουλια που τα εχει πιασει η θεραπεια στο 100% δεν δινω. Το συγκεκριμενο φαρμακο παντω; να ξερεις το χρηδιμοποιουν κατα κορον προληπτικα και δικοι μας εκτροφεις Ιθαγενων, αλλα και του εξωτςρικου. Καλως η κακως.
 
Γιώργο υποθέτω ότι κατάλαβες τι εννοούσα... λένε οι γιατροί ότι όταν παίρνεις φάρμακα πρέπει να γίνετε κανονική πλήρης θεραπεία γιατί διαφορετικά δημιουργούνται ανθεκτικά μικρόβια που για να καταπολεμηθούν χρειάζονται όλο και ισχυρότερα φάρμακα. Γιαυτό σκέφτομαι αυτή η προληπτική αλλά όχι ολοκληρωμένη χορήγηση κάνει καλό ή κακό;
 
εγω να ρωτησω κατι ισως χαζο, πως καταλαβαινεται την απωλεια βαρους; Γιατι αν πιανουμε συχνα τα ιθαγενη για ελεγχο, εμενα προσωπικα δεν μου κανει.
 
Ερώτηση... Κάποια στιγμή είχα αγοράσει το finicoc αλλά τελικά δεν το χρησιμοποίησα. Η χρήση του είναι ίδια με το esb, δηλαδή το χορηγούμε με τα πρώτα σημάδια νόσου, ή αυτό είναι μόνο για πρόληψη;
Θεωρείται ήπιο κοκκιδιοκτόνο στην ίδια κατηγορία με το esb. Δίνεται και για την αντιμετώπιση της διάρροιας που προκαλείται από τα κοκκίδια η το ατοξόπλασμα. Εναι κυρίως για τον έλεγχο και τον περιορισμό της εξάπλωσης των κοκκιδίων και όχι για την αποτελεσματική αντιμετώπισης τους. Δίνεται όπως και το esb στα πλαίσια της πρόληψης- ελέγχου. Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει να έχει γίνει θεραπεία και ίαση με finicoc.

Βαγγέλη, το έμπειρο μάτι η μία καθημερινή συνεχής παρατήρηση σε κάνει να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Κατ αρχάς έχει άλλη εικόνα η καρδερίνα όταν κάτι δεν πάει καλά. Έχει μια ανησυχητική ηρεμία και έλλειψη ενέργειας.
 
Βρε παιδί μου αν νομίζεις οτι θα σώσεις απόψε
το πουλί δίνοντας baycox πάρε μια σύριγγα
απο φαρμακειο και έλα να σου δώσω. Γλυκά νερά μένω.
Ελα να σου δώσω 3-4 ml, αλλά δε νομίζω...
 
Γιώργο υποθέτω ότι κατάλαβες τι εννοούσα... λένε οι γιατροί ότι όταν παίρνεις φάρμακα πρέπει να γίνετε κανονική πλήρης θεραπεία γιατί διαφορετικά δημιουργούνται ανθεκτικά μικρόβια που για να καταπολεμηθούν χρειάζονται όλο και ισχυρότερα φάρμακα. Γιαυτό σκέφτομαι αυτή η προληπτική αλλά όχι ολοκληρωμένη χορήγηση κάνει καλό ή κακό;
Μια πιο σαφη απαντηση θα στην δωσουν Δημητρη οι εκτροφεις που το χρησιμοποιουν προληπτικα εδώ και πολλα χρονια
και μαλιστα σε αριθμο κοπαδιών πολύ μεγαλο. Εγω σου ειπα ποτε το δινω και σε τι βαθμο. Και μαλιστα σε πολύ μικρο αριθμο πουλιων.
Τολμαω και εκτιθεμαι φιλε μου. Βaycox προληπτικα εχω δωσει μονο το 2012 που ειχα 6 ζευγάρια μειτζορ. Κάθε μηνα ένα διημερο.
Το αποτέλεσμα; Μεχρι τον Φλεβαρη καμια απώλεια, μετα και μεχρι τον Μαιο μου φουσκωσαν 5 πουλια από τα οποία έχασα το 1.
Σε εξωτερικη εκτροφη με μεγαλα ποσοστα υγρασιας σε συγκεκριμένους μηνες. Αρα λοιπον μετα από προσωπικη εμπειρια, αν με ρωτας
δεν ξανα δινω baycox προληπτικα σε υγιη πουλια. Αλλα από την άλλη υπάρχουν τόσοι και τόσοι που δίνουν κανονικά.
Η διαφορα είναι ότι εγώ το είπα, ενώ εκείνοι δεν το λένε. Ολοι κρινόμεθα
 
Βαγγέλη, το έμπειρο μάτι η μία καθημερινή συνεχής παρατήρηση σε κάνει να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Κατ αρχάς έχει άλλη εικόνα η καρδερίνα όταν κάτι δεν πάει καλά. Έχει μια ανησυχητική ηρεμία και έλλειψη ενέργειας.

Ακριβως. Βαγγελη δεν πιανεις τα γαρδέλια οποτε σου καπνισει, μόνο όταν ψιλιάζεσαι ότι κατι έχει αλλαξει
στην συμπεριφορα του οσο πετάει στο κλουβί. Αλλα καλά ε΄γω μπορεί να το γράφω, αλλα άλλα παιδιά που δεν έχουν διαχειριστεί τετοιου είδους περιπτώσεις, δεν μπορουν να το κατανοησουν. Λογικο το βρισκω. Ουτε εγω μπορουσα να το κατανοησω στα πρωτα χρονια.
 
κανε αυτα που σου ειπε ο δημητρης(ζεστη, φαγητο και φως ολη την νυχτα)και θα βαλεις baycox και cosumix μαζι και θα του το δωσεις με συριγγα, εαν θες ελα αμπελοκηπους να σου δωσω τα παντα
 
Παίρνω που λες Δημήτρη μια καρδερίνα εκτροφής πριν χρόνια...80 ευρώ προ κρίσης παρακαλώ... Μου τη στείλανε και από νησί... Τη φέρνω σπίτι όλο χαρά... Και στο μήνα πάνω ... Με τον ήλιο τη βάζω με τον ήλιο τη βγάζω, τι είχε η έρμη και ψόφησε..
Παίρνω από τον ίδιο εκτροφέα red poll κοβάλτιο (είπαμε τότε λεφτά είχαμε), στο μήνα πάνω πάρτον κάτω .. Μέχρι να καταλάβω ότι τα'χε φλομώσει στα φάρμακα, είχα κλάψει λεφτά και πουλιά.
Το ίδιο και στις εκθέσεις... Πλακώνουν τα άρρωστα η τα προς επίρρωση ασθένειας πουλιά στα αναβολικά... Το βλέπεις εσύ και ''φυσάει'' και από τη βδομάδα και μετά στο χώρο σου, το πουλί μετράει αντίστροφα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Με συγκινείτε αλήθεια! το έχω βάλει σε ζεστό σημείο με σπόρους και αυγοτροφή. Με αναμμένο φως η λάμπα από πάνω! Δεν θα του κάνει κακό όλη νύχτα το φως αναμμένο; Δείχνει κάπως καλύτερα. Είναι ακόμη φουσκωμένο αλλά κάνει μικρές βόλτες στο κλουβί από κλαδάκι σε κλαδάκι, τσιμπολογά σπόρους και αυγοτροφή και πίνει που και που νερό (στο οποίο έχω τρίψει λίγο από ένα χάπι vibramycin). Πρωΐ πρωΐ θα πάω να πάρω ό,τι μου είπατε : baycox, baytrill, esb3, tabernil doxiciclina αλλά τι να του πρωτοδώσω;
 
για μένα παρε καλύτερα baycox και cosumix και δωστου στο στομα με σύριγγα. Στην κατάσταση που είναι εκτός του baycox τα άλλα δεν πρόκειται να βοηθήσουν
 
με αφορμη το προβλημα του φιλου, καλο θα ηταν απο τα εμπειρα μελη, να υπαρχει ενας οδηγος για τετοιες περιπτωσεις.
τι εννοω. απο την στιγμη που δουμε καποιο συμπτωμα, τι μπορουμε να κανουμε, μεχρι βαριες μορφες οπως αυτη.
επισης καλο θα ηταν να αναφερονται και οι δοσολογιες των φαρμακων.
 
Εχεις δικιο Βαγγέλη! Επειδή το ξέχασα εαν του δώσει τα φάρμακα που του έγραψα θα του στείλω και τις δοσολογίες! Η αλήθεια είναι οτι ο καθενας έχει την δικια του "συνταγή"και τελικα αντι να βοηθάμε τον μπερδεύουμε!
 
το ξερω κωστα, για αυτο το ειπα, εχω την αποψη ομως οτι εδω μεσα εχουμε καποια πολυ εμπειρα μελη στα ιθαγενη, αν μπορουσαν εστω με π. Μ να συνενοηθουν και κατα την αποψη τους να βγαλουν ενα οδηγο αντιμετωπισεις,θα ηταν οτι καλυτερο.
ξερω οτι οι περισσοτεροι δεν το κανουν γιατι φοβουνται μην παρεξηγηθουν μιας και δεν ειναι κτηνιατροι, εγω ομως θα προτιμουσα την γνωμη καποιου που εχει γυρισει πουλια στην πραξη και οχι στην θεωρεία, επισης το πιο πιθανον ειναι οτι αν δεν γινει κατι εγκαιρως αυτα τα πουλια θα πεθανουν ετσι και αλλιως, οποτε δεν νομιζω καποιος να κατηγορισει καποιον γιατι με τον παραπανω οδηγο δεν σωθηκε το ιθαγενη του.
 
Πείτε δημόσια την δοσολογία για την συγκεκριμένη περίπτωση παιδιά. Ο Μιχάλης θα την χρειαστεί άμεσα.
 
Καλημέρα! Το πουλάκι έβγαλε τη νύχτα και δείχνει ελαφριά βελτίωση! τρώει και πίνει νερό (στο οποίο είχα βάλει vibramycin) Παρόλα αυτά πάω να πάρω baycox! Θα σας ενημερώσω το βράδυ! Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ!
 
Παραθέτω μια παλιά δημοσίευση του Αλέξανδρου για τη δοσολογία (κανονικά είναι 3ml ανά λίτρο νερού. Άρα περίπου 0.3 ml στη μικρή ποτίστρα).. Παρά τα φτωχά Ελληνικά του, προσπαθούσε..

''Αν το ψάξετε το θέμα λίγο πιο βάθη θα καταλαβαίνετε κάθε φάρμακο δίνετε ανάλογα με το βάρος του ζωο και όχι με το λίτρο νερό. Πως μπορείς να λες το σωστό είναι 1 η 2 η 3 ml στο λίτρο νερό;

Οταν έχει έξω 10 βαθμούς, το πουλί σας πίνει περίπου 3 ml νερό την μέρα, όταν έχει όμως 35 βαθμούς το ίδιο πουλί πίνει περίπου 5 ml νερό την μέρα. Ανάλογα το ποσον του φάρμακο στο νερό πρέπει να είναι διαφορετικό. Η οδηγίες χρήσης στο Baycox είναι για κότες, και για κότες που είναι σε εσωτερικό εκτροφή για να κάνουν αυγά. Εκεί είναι σταθερό η θερμοκρασία και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο να ρυθμίσεις το ποσον του φάρμακο.

Εγώ έκανα την αναλογια το φάρμακο ανάλογα με το νερό που πίνει το πουλί και με την ουσία που είναι κατάλληλο ανάλογο το βάρος του πουλιού.
Και έτσι κάνω το mix:
Μέχρι 20 βαθμούς θερμοκρασία 3ml Baycox ανά λίτρο νερό.
Σε θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς 2ml Baycox ανά λίτρο νερό.

Αυτό το mix ντίνο 6 μέρες συνεχόμενο ( Κάθε μέρα φρέσκο ), 2 μέρες Elektrolytes, πάλι 2 μέρες νερό με baycox, και μετά κάποιο Lactobazilles να γίνετε πάλι καλά η χλωρίδα στα έντερα.''
 
Back
Top