Γενικά Χάθηκε ο Γιούτζι

Άρα μόνο εσείς μπορείτε να μπλέξετε και να του την "μπείτε" όσο πάει. Κάντε του μιά επίσκεψη και πείτε του οτι αν δεν σας αφήσει να μπείτε μέσα την επόμενη μέρα θα ξαναπάτε με την αστυνομία. Φυσικά αυτό θα είναι μπλόφα αλλά αν το πει κάποιος με πολύ τσαμπουκά πιστεύω θα τσιμπήσουν.
γιατί να είναι μπλόφα; υπάρχουν και νόμοι παιδιά δεν έχουμε δικαίωμα να κρατάμε κάτι που ανήκει σε άλλον εστω κι αν το βρήκαμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί αποκλείετε τους νόμιμους χειρισμούς. αφού κάποιος έχει το πουλί και μπορεί να το διώξει δεν μπορούμε να δίνουμε συμβουλές απλής εκτόνωσης της έστω και δικαιολογημένης μας οργής. Τέλος πάντων ελπίζω να πάρεις τον γιούτζι πίσω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Μαρία, δεν βγάζεις άκρη ούτε με την αστυνομία. Ρίχνουνε πολύ γέλιο με υποθέσεις κατοικιδίων ζώων εκεί. Μιά φορά πήγα να κάνω καταγγελία για ένα γείτονα που είχε μονίμως τον σκύλο του δεμένο με ένα μέτρο αλυσίδα και με δούλευαν κανονικότατα. Εκτός αν πέσει η Ιωάννα στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση φιλόζωου αστυνομικού που θα θέλει να βοηθήσει.

Άρθρο 1086

Εύρετρα

Ο ευρέτης έχει δικαίωμα να απαιτήσει εύρετρα από το δικαιούχο. Αυτά συνίσταται σε δέκα τοις εκατό για την έως ένα ευρώ και πενήντα λεπτά (1,50) αξία του πράγματος κατά το χρόνο της απόδοσης, σε πέντε τοις εκατό για την πέρα από το ένα ευρώ και πενήντα λεπτά (1,50) και μέχρι τα είκοσι εννέα (29) ευρώ αξία και σε δύο τοις εκατό για την επιπλέον αξία του πράγματος.

Αν το πράγμα έχει αξία μόνο για το δικαιούχο, τα εύρετρα ορίζονται κατά εύλογη κρίση.

Ο ευρέτης δεν έχει δικαίωμα να αξιώσει εύρετρα, αν παρέλειψε αδικαιολόγητα την ειδοποίηση ή απέκρυψε την εύρεση μολονότι προσκλήθηκε.

αυτα τα λιγα απ τον νομο ενδεικτικα
κ παρα πολλα αλλα ενδιαφεροντα περι κατοχης κ απωλειας [. Γενικα αναφερεται σε αντικειμενα.] ΕΔΩ:
empr

υποθετω οτι συμπεριλαμβανονται κ τα ζωα στα συγκεκριμενα αρθρα οπου γινεται αναφορα σε κινητα αντικειμενα (*)

επισης για ζωα, βρηκα αναφορα -Μεσα στο λινκ-που λεει οτι

Άρθρο 1077
Άγρια ή τιθασευμένα ζώα

Τα άγρια ζώα είναι αδέσποτα, εφόσον βρίσκονται στη φυσική τους ελευθερία.
Άγρια ζώα μέσα σε περίφρακτο χώρο και ψάρια μέσα σε ιχθυοτροφείο ή σε άλλα περίκλειστα ιδιόκτητα νερά δεν είναι αδέσποτα.
Άγριο ζώο που πιάστηκε γίνεται αδέσποτο αν ξαναποκτήσει την ελευθερία του και ο κύριός του δεν πάρει μέτρα, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, για την καταδίωξή του. Τιθασευμένο ζώο γίνεται αδέσποτο, αν χάσει τη συνήθεια της επιστροφής.

επισης βρηκα εδω : http://www.dap-nomikis.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=507
τον παρακατω (*)διαχωρισμο:

... Τα πράγματα διακρίνονται σε :

1. κινητά και ακίνητα. Ακίνητα είναι το έδαφος και τα συστατικά του,
δηλαδή τα πράγματα που είναι συνδεδεμένα κατά σταθερό και διαρκή τρόπο
με το έδαφος ή με το οικοδόμημα που είναι σε αυτό.
Όσα πράγματα δεν είναι ακίνητα θεωρούνται κινητά, δηλαδή τα ζώα, το χρήμα, οι τίτλοι
αξίας, τα πλοία, τα αυτοκίνητα, καθώς και τα παραρτήματα...

ακομα ενα σημαντικο απ το 1ο λινκ:
Άρθρο 995
Πράγμα που περιήλθε σε ξένο ακίνητο
Αν ξέφυγε κινητό πράγμα από την εξουσία του νομέα και περιήλθε σε ξένο ακίνητο, ο νομέας του ακινήτου έχει υποχρέωση να επιτρέψει την αναζήτηση και την ανάληψη έχει όμως αξίωση αποζημίωσης για τις ζημιές από την αναζήτηση.

Εγω τουλαχιστον επεσα ας πουμε σε καλη Αξιωματικο Υπηρεσιας και δεν εριξε καθολου γελιο μαζι μου.
Η κοπελα το πηρε σοβαρα και μαλιστα με βοηθησε πολυ.
Απλα μου ειπε πως θα πρεπει να το σιγουρεψω.
Και αυτο κανω, περιμενω να κανει το λαθος και να εμφανισει το πουλι στο μπαλκονι.

και εγώ ελπίζω Ιωάννα να βρεις γρήγορα τον μικρό!
το πιό απλό και αυτονόητο το έχετε κάνει;
δηλαδή με καλό ύφος ρε φίλε το πουλί το αγαπώ και το θέλω, πες μου πόσα θέλεις να στα δώσω να πάρεις άλλο,
δεν βλέπω τι λόγο έχει να μη συμφωνήσει

οντως αμα του προσφερεις λεφτα για καποιο ιδιο αλλα αλλο τι λες να γινει;

Ιωάννα, άμα περιμένεις να κάνει το "λάθος" ξέχνα τον τον Γιούτζι! Ακόμα και να τον βγάλει έξω εσύ τί μπορείς να κάνεις; Να του πεις να στο δείξει; Πάλι τα ίδια θα γίνουν. Ούτως ή άλλως ούτε έτσι ευσταθεί καταγγελία. Αν δεν έχει ήδη πουλήσει τον Γιούτζι σε κάποιον άσχετο γνώμη μου είναι οτι πρέπει να βιαστείς. Γίνε του στενός κορσές. Παρενόχλησέ τον, μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Κάνε τον να μετανιώσει που έμπλεξε μαζί σου. Κοινώς πούλα τρέλα.
Επίσης, εφόσον η αξιωματικός ήταν θετική ζήτα την βοήθειά της. Μήπως μπορεί αυτή αυτοπροσώπως να τους τρομάξει, έστω μέσω τηλεφώνου;

το πιό απλό και αυτονόητο το έχετε κάνει;
δηλαδή με καλό ύφος ρε φίλε το πουλί το αγαπώ και το θέλω, πες μου πόσα θέλεις να στα δώσω να πάρεις άλλο,
δεν βλέπω τι λόγο έχει να μη συμφωνήσει
Εννοειται πως το εχουμε κανει. Ηταν και η πρωτη κινηση που εκανε η μανα μου και την εδιωξε κλοτσιδων...
Εγω το ιδιο απογευμα πηγα τσαμπουκαλεμενη και το επαιξε τελειως τρελα

Ιωάννα αν έλεγες στον ανθρωπο που τον βρηκε οτι το πουλί πάσχει απο μια σπάνια ασθένεια η οποία είναι μεταδοτικη σε ανθρωπο και άλλα κατοικιδια αν δεν ολοκληρώσει την θεραπεία του την οποία έπερνε, μήπως και τρόμαζε και στον επέστρεφε; 😕

πιστευω αυτο θα επρεπε να τοβ ειχαν κανει πιο νωρις και να το πει τωρα δεν νομιζω οτι θα την πιστεψει γιατι ξερει αυτος ποσο τον θελει πισω...

καλη ιδεα για για καποια αλλη περιπτωση αν συμβει σε καποιον αλλον(π δν το ευχομαι)

Ιωάννα μου, ακόμα διακοπές είναι.
Μίλησα με μια άλλη κυρία η οποία μου είπε πως μπορείς να πας αστυνομίακαι πως και οι άνθρωποι της φιλοζωικής απο τη γειτονιά σου μπορούν να σε βοηθήσουν, απλα για την αστυνομία εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια γραπτή δήλωση που να γράφει οτι σου ειπαν οτι το επιασαν πριν κάτι μέρες και μετά άκουσες καβγάδες πίσω απο την πόρτα, οτι τον είδες, να γράψεις όσα στοιχεία θυμάσαι απο το δαχτυλίδι του κλπ

Να ενημερωσω πως βρηκα το χαρτακι με τα στοιχεια του δαχτυλιδιου του μικρου μου,τα εχω ολα γραμμενα.
Η παρακολουθηση συνεχιζεται και θα συνεχιστει... Εχει κ πισω μπαλκονι...

Να ενημερωσω πως βρηκα το χαρτακι με τα στοιχεια του δαχτυλιδιου του μικρου μου,τα εχω ολα γραμμενα.
Η παρακολουθηση συνεχιζεται και θα συνεχιστει... Εχει κ πισω μπαλκονι...

Iωαννα εφοσον τα βρηκες τα στοιχεια δεν μπορεις τωρα να πας στην αστυνομια;

Oχι Φωτη.
Πρεπει οπως ειπαν να σιγουρευτουμε.
Με το που τον ακουσουμε θα την καλεσουμε.
Θα γυρισει και τελος του μηνα ο πατερας μου και θα παει απο το μαγαζι του, γνωριζονται παλαιοτερα και ο... κ.Αλεκος δεν ξερει οτι ειμαι κορη του.

... Με μια αμοιβή δεν θα σου το δώσει πίσω; Τι το θέλει; Είναι τόσο μεγάλος παπαγαλοφιλος; Πόσα πουλιά έχει; τρία; Που τα κρατάει τώρα; στο διαμέρισμα του ή στο μαγαζί;
Τώρα που έχεις τα στοιχεία του δακτυλιδιού πάρε έναν αστυνομικό μαζί σου και πήγαινε να τον δεις.

πωλινα αν ειναι τοσο παπαγαλοφιλος ειναι προβλημα του...
να παει ν αγορασει η με καποιον αλλο τροπο να βρει.

δεν δικαιολογειεται να παρακραταει χαμενο παπαγαλο!

[αν τελικα συμβαινει αυτο κ αν τον εχει ακομα.]

οσο για το θεμα της αμοιβης οπως θα δεις, δεν του χρωσταει τπτ σε περιπτωση που ψευδως δεν παραδεχτηκε την ευρεση του πουλιου

δες σε προηγουμενο ποστ μου καποιους σχετικους νομους 😉

χαίρομαι που βρήκες το χαρτάκι, είναι σημαντικό.
στο Α. Τ. Θα κάνεις δήλωση απώλειας του συγκεκριμένου πτηνού με αυτά τα στοιχεία. σ αυτή την φάση δεν θα κάνεις μήνυση στο άτομο που το κρατάει. αυτό θα γίνει οταν σιγουρευτείς και αποδειχθεί να το έχει στην κατοχή του

Back