Γενικά H Betty (Amazon) στον Καναδά

Το CITES είναι ακρωνύμιο της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας. Αφορά επίσης τους παπαγάλους μας που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία σε διάφορα επίπεδα και άλλα ζώα που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη φύση.
 
Κάπου διάβασα ότι πρέπει υποχρεωτικά να εχουν δαχτυλίδι για να ταξιδέψουν
Χρειάζονται είτε δαχτυλίδι είτε μικροτσίπ. Σε κάθε περίπτωση ανάμεσα στα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητά η δημόσια υπηρεσία για την έκδοση του πιστοποιητικού τα στοιχεία είτε του δαχτυλιδιού είτε του μικροτσιπ πρέπει να αναφέρονται ξεκάθαρα σε βεβαίωση σφραγισμενη κι υπογεγραμμένη απο κτηνίατρο. Όλα, μπορεί να κρίνει ο υπάλληλος (όπως στη δική μου περίπτωση) ότι πρέπει να περάσουν απο συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής πρωτού παρθεί απόφαση για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Στους παπαγάλους (που μας αφορά) μόνο τα budgie και τα cockatiel δεν απαιτούν CITES για να ταξιδέψουν (εκτός ΕΕ). Όλα τα άλλα δεν πάνε πουθενά χωρίς αυτό.

@Ledagcc δηλαδή; Τα amazon που μεγάλωσες ανήκουν σε επαπειλούμενο είδος;; Πώς μπορεί να είναι επαπειλούμενο όταν εκτρέφεται...;;;

Κρίνεται απο το status του είδους στη φύση ασχέτου του αριθμού στην αιχμαλωσία. Δες τα αφρικαν γκρέυ για παράδειγμα που είναι πολυάριθμα στην αιχμαλωσία πως τα έβαλαν στο κομμάτι Ι της συνθήκης (κόκκινη λίστα). Εκεί αν δεν στο βγάλει επίσημος δηλωμένος στο υπουργείο εκτροφέας δεν πρόκειται να σου το δώσει σχεδόν ποτέ η ελληνική γραφειοκρατεία.
 
Tα περισσότερα πουλιά είναι πολύ μικρά για να υποστούν μικροτσίπ, αλλά για τα μεγαλύτερα πουλιά, το μικροτσίπ είναι ένας ασφαλής και μόνιμος τρόπος αναγνώρισης και δεν μπορεί να αφαιρεθεί σε αντίθεση με το δαχτυλίδι ποδιού.
 
@Φοίβος υπάρχει πουθενά στο site μας αναρτημένη καμια λίστα με επίσημους-δηλωμενους εκτροφείς στο υπουργείο;
Όχι δεν υπάρχει. Πρέπει να ρωτάς τον εκάστοτε εκτροφέα όταν διερευνάς την αγορά σου πριν την κάνεις.
 


Ενα παραδειγμα για τους λογους υπαρξης του Cites

The species is threatened mainly by unsustainable harvest for the illegal pet trade, as well as habitat loss. In Venezuela, what had been the largest population has been reduced to just a few fragmented flocks that may number less than 1000 individuals total. The Red Siskin is protected worldwide by the CITES Appendix I, in the United States by the Endangered Species Act, and in Venezuela and Guyana by national legislation.

Προστασια απο το λαθρεμποριο που οδηγει σε τεραστιο προβλημα την επιβιωση μερικων ειδων. Οποιος του αρεσει το διαβασμα εχει μπολικη τροφη στα παρακατω links


Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top