Γενικά Prince,το κοκατιλακι μου

Είσαι σίγουρη; Μπορεί να μουρμουρίζει. Το κάνουν κάποια πουλάκια πριν κοιμηθούν.
Του έχεις κάνει καθόλου σκορδόνερο και τσάγια να πιει αφού το πήρες τώρα;

Εάν είναι αυτό που φαντάζομαι ο θόρυβος, είναι τρίξιμο του ραμφους. Η δικιά μου το κάνει πριν κοιμηθείκαι καμια φορά στη διάρκεια της μέρας. Επίσης και ο κρότος της γλώσσας στο ράμφος.
Είναι δείγμα χαλάρωσης.

Κανει τον ηχο που κανει και εσενα @DimasYiannis. Διαβασα για τσαι ή σκορδονερο και επειδη δεν αναφερθηκε στο θεμα μου νομιζα πως δεν ηταν αναγκαιο..

Διαχρονικά είναι απαραίτητο να γίνεται για όλα τα πουλιά μια στο τόσο. Όταν έχουμε νέο πουλί, ξεκινάμε μ' αυτά για τόνωση του οργανισμού του και για προληπτικές θεραπείες.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
@maria p Μπορω να αρχισω τωρα την "θεραπεια" ή αργησα;

Όχι δεν άργησες. Γιατί να άργησες; Ξεκίνα 3 μέρες σκορδόνερο. Άφησε να περάσει μία εβδομάδα και δώσε τρεις μέρες το τσάι 3 βοτάνων.

Ευχαριστω!(ωχ θα βρωμησουμε αλλα χαλαλι!)

Από τις φωτογραφίες που ανέβασες στα media, κάτι παρατηρώ στην ουρά και το τσουλούφι του prince. Μπορείς να βγάλεις δυο κοντινές φωτογραφίες αυτών των σημείων και να τις αναρτήσεις εδώ να τις συζητήσουμε;
Επίσης όχι κολλητά στο καλοριφέρ το κλουβάκι του πουλιού. Θα έχει μια αφόρητη ζέστη και μια κρύο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του.
Κάποιο αυτοσχέδιο παιχνιδάκι βάλε του, με καλαμάκια νερού, ακόμα και μπαλάκια από απλό λευκό χαρτί.
Κούκλος είναι να τον χαίρεσαι!

Μαρια, σε σχεση με την ουρα ο @κοκατιλόπουλος που ειπε οτι με καλη διατροφη και τετοια θα ειναι οκ. Για το τσουλουφι δεν ξερω τι να πω... Οσο για το καλοριφερ δεν αναβει.. Εχω κανει παιχνιδακια.. Θα αρνατησω μια φωτο και αν μπορεις να μου πεις μηπως εχει κινδυνο να πνιγει..

να και ενα αλλο παιχνιδακι(χωρις κινδυνο, πιστευω..-ειναι πολυ σφιχτο μην το βλεπεται ετσι..)

Συνημμένα

• 244.webp
    244.webp
    6 KB · Προβολές: 41
  • 247.webp
    247.webp
    47,4 KB · Προβολές: 41
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ξύνεται επίμονα το πουλί; Πειράζει την ουρά του;
Καλύτερα μην κάνεις θηλιές με τα παιχνιδάκια αλλά μπαλίτσες. Είναι κάπως επικίνδυνα, εξαρτάται και από το πουλί.

Δεν ξερω γιατι τις καθημερινες λυπουμε... Οταν το βλεπω ομως ανοιγει το φτερο παει το ποδι μεσα απο το φτερο και ξυνεται στο σβερκο(οι κοκκινες γραμμες ειναι τι κανει το ποδι δλδ πως ξυνεται..)

Συνημμένα

• Χωρίς τίτλο.webp
    Χωρίς τίτλο.webp
    10,2 KB · Προβολές: 43
Κάνε σε παρακαλώ έναν κόπο και βάλε αυτό που σου είπα.
Κοντινές, πολύ κοντινές φωτογραφίες της ουράς και του τσουλουφιού.

μπορει λιγο αργοτερα γιατι δεν και ειμαι καλη σε αυτο το θεμα κατα μεσημερακι(θα προσπαθουσα απλα εχει και τα χαλια του το λαπτοπ το βαραμε να φανταστεις!)

να η ουρα.. (την ειχα αποθηκευμενη απο προηγουμενη φορα)

και κατι ακομα... Το σκορδονερο πως θα το κάνω;

Συνημμένα

• 359.webp
    359.webp
    9 KB · Προβολές: 41
Θέλει πιο κοντινή, να μπορέσουμε να υποθέσουμε αν η φθορά οφείλεται στο προηγούμενο κλουβί ή σε εξωπαράσιτα.
Το έχεις ψεκάσει για ψείρες;
και κατι ακομα... Το σκορδονερο πως θα το κάνω;
Από το βράδυ, βάζεις σε ένα μπουκαλάκι νερό 250ml μία σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και το αφήνεις όλο το βράδυ με κλειστό το πώμα. Το πρωί αντί για νερό, του βάζεις αυτό στην ποτίστρα. Για τρεις συνεχόμενες μέρες και με φρέσκο μείγμα κάθε μέρα.

• Like
Καθαριζεις 2 3 σκελιδες σκορδο, τις αφηνεις απο το βραδυ σε 1 λιτρο νερο καο το πρωι το χρησιμοποιεις. Καθε μερα καινουγιο!

@Myra ωραιο avatar! Το πουλι τρομαζει αν παω με κινητο κοντα☹😳

• Like
Το πουλι τρομαζει αν παω με κινητο κοντα☹😳
Τόσες φωτογραφίες έχεις βγάλει, αυτό που σου ζητάμε είναι το πρόβλημα; Τι να σου πω. Για να βοηθήσουμε τις ζητάμε. Βλέπεις και αποφασίζεις.

οκ θα προσπαθησω! Στο κατω-κατω δεν θελω να μου παθει και κατι..

στο κατω-κατω δεν θελω να μου παθει και κατι..
Δεν θα πάθει κάτι, απλά αν έχει παράσιτα θα έχει φαγούρα. Έτσι κι αλλιώς ένα αντιψειρικό όλοι όσοι έχουμε πουλιά έχουμε στο σπίτι και ψεκάζουμε κατά διαστήματα. Το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ.

• Like
εχω αντειψιρικο:το Tabernill ... φοβαμαι να το πιασω.. Θα φοβηθει και μετα δεν θα με εμπιστευται

Back