Ασθένειες Έχει ακάρεα ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα το πουλακι εξελισεται καλα, συνεχιζω την αγωγη και ενημερωνω
 
Μπράβο, συνεχίζεις αντιβίωση μάλλον, σταμάτησε η μυρωδιά στα περιττώματα; Περαστικά :)
 
Καλησπερα, διαβασα ολα τα ποστς με προσοχη.Αχιλλεα επειδη ξερω πως ειναι να μην μπορεις να βοηθησεις το καναρινι σου ενω ειναι αρρωστο, χιλια μπραβο για οτι εχεις κανει και προσπαθησε να μην σε παιρνει απο κατω. Οσον αφορα τον 1ο κτηνιατρο που δεν μπορεσε να ξεχωρισει το φυλλο του καναρινιου...ΑΠΛΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!
πρεπει να καταλαβουνε μερικοι οτι στην Ελλαδα της ελλειψης υποδομων στην πτηνιατρικη,το να στελνουμε το αρρωστο καναρινι στον κτηνιατρο ειναι τραγικο. Οι ανθρωποι απλα δεν εχουν ασχοληθει και δεν γνωριζουν. Δεν μπορουμε να κυνηγαμε τον εναν που θα ξερει να κανει καλα το πουλακι μας και για να τον βρουμε να εχουμε χαλασει ποσα χρηματα στους 10 κομπογιαννητες που εχουμε επισκεφθει και εχουνε βαλει μεσα στο καναρινι μας ολα τα φαρμακα που υπαρχουν. Γιατι μονο αυτο διαβασα εδω απο τους κτηνιατρους που επισκεφθηκε το πουλι... Πετα φαρμακα, μεχρι κατι να κολλησει! Ας δεχτουμε οτι ειμαστε πισω στην πτηνιατρικη και αφηστε τους γιατρους.
Απο προσωπικες εμπειριες (εχω χασει πουλια απο 3 ξεχωριστους κτηνιατρους) αφηστε να ασχοληθουν με κανα σκυλακι αντε και κανα ποσουμκαι κοιταξτε να ρωτατε ανθρωπους με εμπειρια, που θα εχουν περασει κατι παρομοιο και θα ξερουν να σας συμβουλεψουν. Εδω μεσα ειμαι σιγουρος οτι Αχιλλεα ακουσες πολυ πιο ενδιαφεροντα πραγματα(και με επιχειρηματα κιολας) απο το "ειναι καποια φλεγμονη". Παρακολουθηστε σεμιναρια (που τα πιο πολλα ειναι δωρεαν) και ενημερωθειτε!
Οσον αφορα την αποψη του φιλου jk21 διαφωνω καθετα οτι πρεπει οι πολλες επισκεψεις μας να παροτρυνουν τους κτηνιατρους να ασχοληθουν με τα καναρινια και τα πτηνα γενικοτερα.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ.στο ιδιο σεμιναριο ειμασταν προχθες... Ποσους κτηνιατρους ειδες; Ενω επρεπε να ειναι γεματη η αιθουσα απο δαυτους. Και το σεμιναριο ηταν δωρεαν!
 
Στο σεμιναριο που πηγαμε και οι δυο Παναγιωτη (ισως σε γνωριζω φατσικα) αν θυμασαι καλα, αυτο που τονισε ο γιατρος περισσοτερο απο ολα, ειναι οχι φαρμακα χωρις εξετασεις. Το πως θα γινουν καλυτεροι και πιο εμπειροι οι κτηνιατροι του τοπου μας και στην πτηνιατρικη, αν δεν ειναι το κινητρο που θα εχουν να προσελκυσουν τους ολοενα περισσοτερους που απευθυνονται σε αυτους, δεν ξερω προσωπικα και σιγουρα για να παρουν επιπλεον γνωσεις απο ενα εμπειρο απλα εκτροφεα, δεν φτανουν τα σεμιναρια που γινονται και ειναι σε επιπεδο κατανοησης καταλληλο για εκτροφεις, αφου σε αυτους κυριως (και σωστα) απευθυνονται,ωστε να παρεχουν την πρωτοβαθμια καλυτερη φροντιδα στα πουλια τους.Αυτο που ξερω ομως πολυ καλα, ειναι οτι ακομα και γω που πολυ με θεωρουν σε τετοια θεματα εμπειρο (σε αλλα σιγουρα δεν ειμαι ) συχνα νοιωθω αδυναμος να δρασω σε πολλα προβληματα. Δεν ξερω το πως, αλλα μονο με περισσοτερους πιο εμπειρους πτηνιατρους,θα ερθει το καλυτερο.Αλλιως τα κοκτεηλ αντιβιοτικων και κορτιζονων θα συνεχισουν δυστυχως να βασιλευουν... και οι γιατροι που θα ερχονται απ εξω να μας ενημερωσουν θα χαμογελανε πικρα μολις ακουνε για κατι τετοια...
 
Δημητρη οι κτηνιατροι δεν ξερουν τα βασικα οσον αφορα τα καναρινια.η αποψη σου εχει νοημα αν καποιος ξερει 7 και θελει να παει στο 10! Για να μην βγαινουμε offtopicκαι κουραζομαστε εμμενω σε αυτα που εχω γραψει.
 
Απλά θα προσθέσω στο συλλογισμό σας, ότι πολλοί γιατροί (που έρχονται απ'έξω) χωρίς φυσικά να υποβαθμίζεται η αξία των λεγόμενων τους, αλλά ούτε και η επιστημονική τους υπόσταση, μπορεί να ωθούνται και από προσωπικά συμφέροντα όταν προτείνουν την Α η τη δείνα πρακτική - αγωγή-.
Ας τους ακούμε, ας λαμβάνουμε γνώση και εμπειρίες, αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε και λίγο πίσω από την κουρτίνα...Αν ήμουν ο Χ κτηνίατρος και είχα συμφέροντα από τον coutteel η από την geo vit η από την ornitalia κ. Ο. Κ, εξυπακούεται ότι στα σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης, θα είχα σε περίοπτη θέση τα προϊόντα της εταιρίας που με σπονσονάρει η με πληρώνει..
Αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και το μάρκετινγκ έχει εξοστρακίσει την αλήθεια και τη διαφάνεια.
 
Ναι φυσικά αυτό που λέει ο Νίκος είναι πολύ λογική σκέψη. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο όμως είδαμε πρόταση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης σκευασμάτων απ' ότι είπαν και οι δύο συμμετέχοντες.
 
Το έμαθα Μαρία.. Και χάρηκα γιατί επιτέλους οι λάτρεις της φυσικής διατροφής, των λαχανικών στα ιθαγενή και των φυσικών σκευασμάτων, βρήκαμε κι άλλον ένα συμπαραστάτη από την επιστημονική κοινότητα.. Αλλά έμαθα επίσης ότι προμοτάριζε συγκεκριμένη μάρκα σκευασμάτων κι εκεί ψιλοχαλάστηκα...Αν θες να είσαι αμερόληπτος και άμεμπτος, δεν προτείνεις μάρκα σκευασμάτων.
 
Ναι φυσικά αυτό που λέει ο Νίκος είναι πολύ λογική σκέψη. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο όμως είδαμε πρόταση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης σκευασμάτων απ' ότι είπαν και οι δύο συμμετέχοντες.
ολοι συμφωνουμε σε οσον το δυνατον λιγοτερα φαρμακα. Αλλα φυτοθεραπεια;

Το έμαθα Μαρία.. Και χάρηκα γιατί επιτέλους οι λάτρεις της φυσικής διατροφής, των λαχανικών στα ιθαγενή και των φυσικών σκευασμάτων, βρήκαμε κι άλλον ένα συμπαραστάτη από την επιστημονική κοινότητα.. Αλλά έμαθα επίσης ότι προμοτάριζε συγκεκριμένη μάρκα σκευασμάτων κι εκεί ψιλοχαλάστηκα...Αν θες να είσαι αμερόληπτος και άμεμπτος, δεν προτείνεις μάρκα σκευασμάτων.
νικο να ξερεις οτι ο ιταλος προτεινε τη μαρκα του αλλα εκατσε και ανελυσε ολα τα συστατικα και απο που τα παιρνει βεβαια.
πχ ανελυσε την εχινακεια
το συστατικο που χρειαζομαστε το παιρνουμε απο το βλασταρι και οχι απο το ανθος. Βοηθαει στις λοιμωξεις! Μπορεις να το προμηθευτεις εκει εκει και εκει
η αλοη βοηθαει στις φλεγμονες.
δηλαδη ανελυσε τα παντα και σου ειπε καντο και μονος σου με λιγα λογια! Η χρησιμοποιησε οτι σου χρειαζεται. Εγω ειμαι διστακτικος ως προς την φυτοθεραπεια... Ειδωμεν
 
Ναι δυστυχώς και οι περισσότεροι επιστήμονες δουλεύουν για εταιρείες. Κι εφόσον βλέπουν την τάση για φυσική πρόληψη δεν θέλουν να μείνουν έξω από την αγορά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pap
Παναγιώτη χαίρομαι για τη διευκρίνηση... Αν και, σου λέω από που θα το βρεις, αλλά επειδή ΔΕΝ θα ψάξεις να το βρεις (λόγω έλλειψης χρόνου, άγνοιας για τα φυτά, δυσκολίας στο πόσο και πότε και πως θα δίνεις), στο πλασάρω και έτοιμο στο μπουκάλι..
Άσε που παίζουν και πολλά άλλα σε θέματα των φυτών. Ποιό σημείο του φυτού θα δώσεις για να πάρει το πουλί το συστατικό που πρέπει, πότε και από που πρέπει να το μαζέψεις, σε ποιά ποσότητα και συχνότητα θα το δώσεις, ώστε να κάνεις καλό και όχι κακό...
Έχεις δίκιο να είσαι διστακτικός. Υπάρχουν και υπέρμαχοι και πολέμιοι.. Και οι δύο πλευρές με ισχυρά επιχειρήματα.
Η δική μου συμβουλή, μέχρι να μάθεις πως και πότε να δίνεις τα φάρμακα. Πως και πότε να δίνεις τα φυτά, τα βότανα, τα μαντζούνια.. Να είσαι και διστακτικός και φειδωλός.
 
συμφωνω σε οτι εγραψες, ελα τωρα ρε καημενε που θα παω στο βιολογικο καταστημα να παρω το κοτσανι να το περασω στο μηξερ, να το ανακατεψω με την προπολη κτλ.σιγουρα οταν σε φτασουν στο σημειο να κανεις ολα αυτα, θα βαρεθεις και στο τελος θα αγορασεις το σκευασμα που σου εχει μεινει στο μυαλο. Αξιωματα της διαφημισης.
παντως ανελυσε σε καποια σημεια και τα ακαρεα, παντως για να βοηθησουμε και τον Αχιλλεα που ανοιξε το topic δεν ακουσα κατι που να σχετιζεται με αυτην την περιπτωση. Εκτος Αχιλλεα αν ειναι ασχετο το θεμα με τα πουπουλα που λειπουν και αλλο θεμα του ογκου που δημιουργειται..
 
παντως ανελυσε σε καποια σημεια και τα ακαρεα, παντως για να βοηθησουμε και τον Αχιλλεα που ανοιξε το topic δεν ακουσα κατι που να σχετιζεται με αυτην την περιπτωση. Εκτος Αχιλλεα αν ειναι ασχετο το θεμα με τα πουπουλα που λειπουν και αλλο θεμα του ογκου που δημιουργειται..
Στα νήματα που μιλάει ο jk Παναγιώτη για ιατρικά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπορώ και δεν πρέπει να μιλήσω εγώ.. Είναι καλύτερα για όλους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pap
Καλησπέρα σας καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Έχω προβλημα με το internet και δεν μπορουσα να απαντησω. Τελειωσα την θεραπεια και το πουλακι παραμενει σταθερο με ελαχιστο πρηξιμο και ελαχιστη μυρωδια. Εχει δυσκολια στις κουτσουλιες προφανως λογω της ελειψης των λαχανικων.
 
Τελειωσα την θεραπεια και το πουλακι παραμενει σταθερο με ελαχιστο πρηξιμο και ελαχιστη μυρωδια.
Αχιλλέα, αυτό δεν είναι και πολύ καλό. Αν είχε αποτέλεσμα η θεραπεία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πλέον συμπτώματα.
Εχει δυσκολια στις κουτσουλιες προφανως λογω της ελειψης των λαχανικων.
Επίσης, τα λαχανικά δεν τα δίνουμε για να μπορούν ενεργηθού καλύτερα. Σε φυσιολογικές συνθήκες ενεργούνται κανονικά χωρίς λαχανικά ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εν πάση περιπτώσει, εύχομαι να στρώσει στην πορεία και να γίνει καλύτερα τις επόμενες μέρες.
 
Aχιλλεα βγαλε μια φωτο τις κουτσουλιες του, διευκρινισε μου αν εδινες τελικα στο στομα ή στην ποτιστρα (το μεγιστο του αποτελεσματος το εχεις αν δινεις στο στομα) και αν στο νερο της ποτιστρας υπηρχε σταθερα και χαμομηλι
 
Back
Top