Φροντίδα Αγορά lovebird που θα ταιστεί στο χέρι

Madagascar Lovebird Χ Peach-faced Lovebird απόγονοι γόνιμοι.
Fischer's Lovebird Χ Peach-faced Lovebird (ίσως) απόγονοι γόνιμοι.
Black-cheeked Lovebird Χ Peach-faced Lovebird απόγονοι γόνιμοι.
Masked Lovebird Χ Peach-faced Lovebird στείρα υβρίδια.
Red-faced Lovebird Χ Peach-faced Lovebird υβρίδια σε μεγάλο ποσοστό στείρα.
Διάβασε και αυτό:
Lovebirds | Parrot Parrot
Είσαι σίγουρος για το φύλο του Μάνγκο;
 
Είσαι σίγουρος για το φύλο του Μάνγκο;
Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες!
τον Μάνγκο τον πήγα στον πατέρα μιας φίλης μου που είναι έμπειρος σε αυτά γιατί έχει πετ σοπ πολλά χρόνια (παλιά είχε το Pets and Friends αλλά το πούλησε) και κάνει και εκτροφή lovebirds οπότε τον εμπιστεύομαι... Τώρα τι να πω... Πάντως αν πω στους γονείς μου να του κάνουμε εξέταση DNA θα με διώξουν μαζί με τον Μάνγκο 😛 :) οπότε...
 
Οπότε από τον ίδιον θα πάρεις και το κοριτσάκι. Φρόντισε μόνο να μην είναι αδέλφια.
 
Οπότε από τον ίδιον θα πάρεις και το κοριτσάκι. Φρόντισε μόνο να μην είναι αδέλφια.
Τον Μάνγκο τον είχα πάρει από ιδιώτη γιατί εκείνη την περίοδο δεν είχε μωρά αυτός.Από εκεί παίρνω την τροφή κλπ.. Επίσης θα ψάξω λίγο τις κατηγορίες που μου έδωσες για να δω τι θέλω και αν το έχει θα το πάρω από εκεί
 
Peach faced να ξαναπαρεις. 🙂 Το οτι δινουν γονιμους απογονους οι συνδυασμοι που σου παρεθεσε η Μαρια, δεν σημαινει οτι ειναι σωστο να μπασταρδευουμε τα ειδη. Αν ολοι κανουν το ιδιο, θα χαθουν σε λιγα χρονια ολα τα υπο-ειδη και θα εχει δημιουργηθει/απομεινει ενα και μοναδικο.
 
Επειδή με ενδιαφέρει να γεννήσουν ξέρεις με ποιο είδος ειναι πιο πιθανό να γεννήσουν;
 
Γεια σας και πάλι! Είμαι πολύ κοντά στην αγορά ενός lovebird για το μάνγκο μου αλλά είχα ακούσει ότι για το συγκεκριμένο είδος για να αγοράσω ταίρι πρέπει να το πάω μαζί για να δω αν ταιριάζουν.Ισχύει; Και επίσης πώς καταλαβαίνω αν ταιριάζουν;Ενδιαφέρομαι εκτός από το να κοινωνικοποιηθεί ο Μάνγκο και να έχει παρέα, να ζευγαρώσει κιόλας γι΄αυτό δίνω μια ιδιαίτερη έμφαση στο να ταιριάξουν. Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θέλω να ενημερωθώ πλήρως πριν προβώ σε αγορά.
 
Γεια σου, όταν λες το συγκεκριμένο είδος, εννοείς τα lovebirds;
Δεν μπορείς να διαπιστώσεις από μια σύντομη επαφή κάτι σε σχέση με το αν ταιριάζουν ή όχι τα πουλάκια.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα ταιριάξουν αν το χειριστείς εσύ σωστά.
Κατ' αρχήν το νέο πουλί που θα πάρεις θα πρέπει να το κρατήσεις σε καραντίνα για τουλάχιστον 40 ημέρες σε διαφορετικό δωμάτιο από τον Μάνγκο.
Στην συνέχεια και εφόσον διαπιστώσεις πως είναι καλά στην υγεία του, θα το βάλεις στο ίδιο δωμάτιο στην μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τον Μάνγκο, απλά να ακούγονται μεταξύ τους.
Θα μειώνεις σταδιακά την απόσταση ανά δυο τρεις ημέρες, ώσπου να βάλεις τα κλουβιά δίπλα δίπλα και στο τέλος θα τα ενώσεις, ιδανικά σε τρίτο κλουβί.
Είναι απίθανο να μην τα βρουν.
 
Έχω 2 κλουβιά ένα με χώρισμα και ένα κανονικό. Θα βάλω το καινούργιο σε αυτό με το χώρισμα(αλλά σε όλο το κλουβί) και τον Μάνγκο όπως είναι. Θα τα φέρνω πιο κοντά, μετά θα τα βάλω στο κλουβί με το χώρισμα χωρίς να μπορούν να πάνε το ένα στο χώρο του άλλου και αργότερα μαζί στο κανονικό κλουβί.Ας ελπίσουμε ότι θα ταιριάξουν και θα μου κάνουν και μωράκια!
 
Θα βάλεις το καινούργιο στο μεγάλο με το χώρισμα αλλά στο μισό κλουβί και σε άλλο δωμάτιο για 40 μέρες.
Μετά τις 40 μέρες, εφόσον είναι υγιές, θα το βάλεις στο ίδιο δωμάτιο όσο πιο μακριά γίνεται και θα τα πλησιάζεις σιγά σιγά.
Θα τα αφήσεις τελικά δίπλα δίπλα καμιά εβδομάδα και τέλος θα βάλεις τον Μάνγκο στο μεγάλο κλουβί, αφαιρόντας το χώρισμα να γίνει εννιαίο.
 
Σήμερα πήρα το παπαγαλάκι! Από ό,τι μου είπε είναι θηλυκό και έχει πολύ έντονα χρώματα! Το έχω βάλει σε ξεχωριστό κλουβί σε άλλο δωμάτιο, βέβαια φοβάται ακόμα, θα χρειαστεί λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσει... Είναι τέλειο! 🙂
 
Back
Top