Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή Ροξ και Λάκης

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maik1908
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.. Σήμερα τους έβαλα αυγό το οποίο(ιδικά η Ροξ) εκτίμησαν δεόντως.. Επίσης παρατήρησα κάτι πολύ γλυκό και είπα να το βγάλω βίντεο και να σας το δείξω... Δεν είναι μια γλυκά; 💕

Συνημμένα

User23658 είπε:
Ζευγαράκι όμορφο κι αγαπημένο!
Ευχαριστώ πάρα πολύ 😊
[automerge]1584374833[/automerge]
Πολύ καλά. Προβλέπω αρκετά υψηλό επιτυχίας στην προσπάθειά τους 🙂
Τέλεια.. Αλήθεια πως το καταλαβενετε; Τώρα περιμένουμε να χτίσει την φωλιά ή Ροξ.. Αλλά έχω ακόμα την απορία δεν πρέπει να είναι μαζί; Είχα την εντύπωση πως βάζουμε νήμα στην κανάρα και βγάζουμε το διαχωριστικό..

Αλλά έχω ακόμα την απορία δεν πρέπει να είναι μαζί; Είχα την εντύπωση πως βάζουμε νήμα στην κανάρα και βγάζουμε το διαχωριστικό..
Συχνά συμβαίνει αυτό που περιγράφεις... Δλδ βάζουμε το νήμα, ετοιμάζει τη φωλιά έως τη μέση κι έπειτα βγάζουμε το διαχωριστικό. Άλλοι πάλι με το που δουν φιλάκια / ταΐσματα / την ειδική στάση της θηλυκιάς με σηκωμένο τα οπίσθια, βγάζουν το χώρισμα έχει δεν έχει φτιάξει φωλιά. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του διαχωριστικού.

Συχνά συμβαίνει αυτό που περιγράφεις... Δλδ βάζουμε το νήμα, ετοιμάζει τη φωλιά έως τη μέση κι έπειτα βγάζουμε το διαχωριστικό. Άλλοι πάλι με το που δουν φιλάκια / ταΐσματα / την ειδική στάση της θηλυκιάς με σηκωμένο τα οπίσθια, βγάζουν το χώρισμα έχει δεν έχει φτιάξει φωλιά. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του διαχωριστικού.
Άρα εγώ τι να κάνω; Να τα βάλω μαζί και να προσθέσω άλλο λίγο νήμα από επάνω;

Άρα εγώ τι να κάνω; Να τα βάλω μαζί και να προσθέσω άλλο λίγο νήμα από επάνω;
Έχει φτιάξει όλη τη φωλιά; Το νήμα σε τι ύψος βρίσκεται στη φωλιά;
Προσωπικά θα έβαζα και άλλο νήμα (αρκεί η Ροξ να μην είχε υπερβεί στο ύψος του νήματος το χείλος της φωλιάς) και θα τραβούσα αύριο το πρωί το διαχωριστικό. Δεν ξέρω... Βάλε και μια πατήθρα χαμηλά να ζευγαρώνουν ίσως εκεί πάνω και δίνε καθημερινά αυγό ή αυγοτροφή και... Καλά γεννητούρια!

Έχει φτιάξει όλη τη φωλιά; Το νήμα σε τι ύψος βρίσκεται στη φωλιά;
Προσωπικά θα έβαζα και άλλο νήμα (αρκεί η Ροξ να μην είχε υπερβεί στο ύψος του νήματος το χείλος της φωλιάς) και θα τραβούσα αύριο το πρωί το διαχωριστικό. Δεν ξέρω... Βάλε και μια πατήθρα χαμηλά να ζευγαρώνουν ίσως εκεί πάνω και δίνε καθημερινά αυγό ή αυγοτροφή και... Καλά γεννητούρια!
Λοιπόν.. Το νημα δεν το έχει βάλει καθόλου τμστην φωλιά.. Ούτε ίχνος δεν έχει βάλει μέσα.. Το νημα είναι πάνω ακριβώς στο κλουβί.. Φυσικά το νημα το έχω βάλει να περνάει και μέσα. Την έχω δει πολλές φορές που ενώ είναι πάνω στην πατηθρα το φτάνει και το τραβάει αλλά με σκοπό να παίξει και όχι να το βάλει στην φωλιά.. Σήμερα φιλιοντουσαν τουλάχιστον 3 φορές και έπεφταν κάτω.. Μπορεί και να ταιζαν ο ένας τον άλλον.. Δεν ξέρω πάντως σας έδειξα και στο βίντεο τι κάνουν.. Πιστεύετε είναι καλή ιδέα να τα βάλω κατευθείαν μαζι; Να πω πως ο Λάκης έχει μια επιτυχημένη αναπαραγωγή ποιο παλιά(πριν τον πάρω από εκτροφεα) ενώ η Ροξ όχι..

Οταν δεις και παει την φωλια στη μεση ενωνεις!
Άρα όχι χωρίς να βάλει νήμα; Γιατί είχα την εντύπωση πως πρώτα ενώνουμε και μετά στρώνει την φωλιά με την βοήθεια του αρσενικού

Κανονας δεν υπαρχει, ο καθενας εδω θα σου πει τον δικο του τροπο!
Αλλα αν πχ το θηλυκό σου δεν ειναι ετοιμο ακομη αλλα ο αρσενικος ειναι, θα εχεις κυνηγητά!

Κανονας δεν υπαρχει, ο καθενας εδω θα σου πει τον δικο του τροπο!
Αλλα αν πχ το θηλυκό σου δεν ειναι ετοιμο ακομη αλλα ο αρσενικος ειναι, θα εχεις κυνηγητά!
Ναι καταλαβενω.. Θα περιμένω αν είναι άλλη μια βδομάδα και αν δεν βάλει καθόλου νήμα στην φωλιά θα τα βάλω μαζί

Καλημέρα @Ροξ και Λάκης . Εγώ τα ενώνω από τη στιγμή που δω να φιλιούνται από το διαχωριστικό. Είναι ένα σημάδι ότι έχουν ταιριάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις τσακωμούς κ κυνηγητά. Αλλά μη σε ανησυχήσει. Από την εμπειρία μου, θα σου πω ότι όταν πρώτο ξεκίνησα, άφηνα το διαχωριστικό, μέχρι οι θηλυκές να χτίσουν φωλιά. Στη συντριπτική πλειοψηφία με το που έβγαζα το διαχωριστικό, οι αρσενικοί κατέστρεφαν τις φωλιές και οι θηλυκες δεν ήταν δεκτικές για ζευγάρωμα. Σύμφωνα με τις καταγραφές μέσω κάμερας, παρατήρησα ότι τα περισσότερα βατεματα γίνονται κατά τη διάρκεια του χτισίματος της φωλιάς. Οπότε προτού βάλω φωλιά με νήμα, τα αφήνω για μερικές μέρες με το διαχωριστικό. Κατά διαστήματα το αφαιρώ για να δω αντιδράσεις. Εφόσον συνυπάρξουν ειρηνικά, το αφαιρώ εντελώς. Μετά από καμιά εβδομάδα βάζω φωλιά κ νήμα. Συνήθως στο 10ημερο ξεκινά το χτίσιμο της φωλιάς.

Καλημέρα @Ροξ και Λάκης . Εγώ τα ενώνω από τη στιγμή που δω να φιλιούνται από το διαχωριστικό. Είναι ένα σημάδι ότι έχουν ταιριάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις τσακωμούς κ κυνηγητά. Αλλά μη σε ανησυχήσει. Από την εμπειρία μου, θα σου πω ότι όταν πρώτο ξεκίνησα, άφηνα το διαχωριστικό, μέχρι οι θηλυκές να χτίσουν φωλιά. Στη συντριπτική πλειοψηφία με το που έβγαζα το διαχωριστικό, οι αρσενικοί κατέστρεφαν τις φωλιές και οι θηλυκες δεν ήταν δεκτικές για ζευγάρωμα. Σύμφωνα με τις καταγραφές μέσω κάμερας, παρατήρησα ότι τα περισσότερα βατεματα γίνονται κατά τη διάρκεια του χτισίματος της φωλιάς. Οπότε προτού βάλω φωλιά με νήμα, τα αφήνω για μερικές μέρες με το διαχωριστικό. Κατά διαστήματα το αφαιρώ για να δω αντιδράσεις. Εφόσον συνυπάρξουν ειρηνικά, το αφαιρώ εντελώς. Μετά από καμιά εβδομάδα βάζω φωλιά κ νήμα. Συνήθως στο 10ημερο ξεκινά το χτίσιμο της φωλιάς.
Ωραία.. Εγώ τα βλέπω συνέχεια να φιλιούνται και νομίζω και να ταιζονται.. Τι μου προτείνετε; Να τα ενώσω;

Καλησπέρα. Τρομερά νέα.. Λοιπόν ας αρχίσω να σας περιγράφω τι έγινε από το μεσημέρι (κατά τη 1) μέχρι τώρα.. Το διαχωριστικό δεν το είχε αφαιρεθεί και τα πουλακια πήγαιναν κάτω και συνέχεια φιλιοντουσαν.. Κάποια στιγμή που ειταν ψηλά ο Λάκης κελαηδουσε πολύ δυνατά και την κοίταζε.. Τότε η Ροξ του γύρισε την πλάτη και της έκανε την στάση 😏. Ο Λάκης προσπαθούσε να πάει προς το μέρος της να. Αλλά υπήρχε το διαχωριστικό. Έτσι αφού είδα αυτήν την σκηνή το αφαίρεσα και έμελε η συνέχεια. Πριν από λίγα λεπτά έβλεπα την Ροξ πάνω στο κλαδάκι να κοιτάει τον Λάκη που ήταν πεσμένος κάτω.. Τότε ο Λάκης άρχισε να κελαηδάει πάρα πολύ δυνατά και να την κοιτάει.. Αυτί έγινε κάπου στης 2-3 φορες όπου κάποια στιγμή ο Λάκης πηδηξε πάνω της και... Η Ροξ δεν έφυγε και έμεινε εκεί... Τώρα περιμένουμε τμνα στηθεί επιτέλους η φωλιά και καλά μας γεννητούρια 😊

Καλησπέρα.. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.. Ο αρσενικος συνέχεια κελαηδάει πολύ δυνατά και την κοιτάει (την έχει κυνηγήσει και μια δυο φορές την ώρα που κελαηδάει 🤣) η Ροξ από την άλλη συνέχεια κάθεται και τον κοιτάει αλλά το νημα δεν το έχει βάλει ΚΑΘΌΛΟΥ στην φωλιά. Μου φαίνετε περίεργο τόσες μέρες να μην έχει φτιάξει φωλιά.. Ο Λάκης την καβαλάει 2-3-4 φορές την μέρα και αυτή κάθεται κανονικά.. Σήμερα το πρωί βρήκα κατά πάσα πιθανότητα τυχαία μέσα στην φωλιά ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι... Ελάχιστο όμως.. Από το πρωί λοιπόν δνε έχει βάλει κάτι άλλο μέσα.. Και δνε είδα αν την έβαλε αυτή ή ο Λάκης.. Εντομεταξυ συνέχεια φιλιούνται.. Είναι λογικό? Μήπως πρέπει να της βάλω λίγη κλωστή μέσα ή να την φτιάξω εγώ την φωλιά; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

Back