Ευχαριστώ πάρα πολύUser23658 είπε:Ζευγαράκι όμορφο κι αγαπημένο!
Τέλεια.. Αλήθεια πως το καταλαβενετε; Τώρα περιμένουμε να χτίσει την φωλιά ή Ροξ.. Αλλά έχω ακόμα την απορία δεν πρέπει να είναι μαζί; Είχα την εντύπωση πως βάζουμε νήμα στην κανάρα και βγάζουμε το διαχωριστικό..Πολύ καλά. Προβλέπω αρκετά υψηλό επιτυχίας στην προσπάθειά τους![]()
Συχνά συμβαίνει αυτό που περιγράφεις... Δλδ βάζουμε το νήμα, ετοιμάζει τη φωλιά έως τη μέση κι έπειτα βγάζουμε το διαχωριστικό. Άλλοι πάλι με το που δουν φιλάκια / ταΐσματα / την ειδική στάση της θηλυκιάς με σηκωμένο τα οπίσθια, βγάζουν το χώρισμα έχει δεν έχει φτιάξει φωλιά. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του διαχωριστικού.Αλλά έχω ακόμα την απορία δεν πρέπει να είναι μαζί; Είχα την εντύπωση πως βάζουμε νήμα στην κανάρα και βγάζουμε το διαχωριστικό..
Άρα εγώ τι να κάνω; Να τα βάλω μαζί και να προσθέσω άλλο λίγο νήμα από επάνω;Συχνά συμβαίνει αυτό που περιγράφεις... Δλδ βάζουμε το νήμα, ετοιμάζει τη φωλιά έως τη μέση κι έπειτα βγάζουμε το διαχωριστικό. Άλλοι πάλι με το που δουν φιλάκια / ταΐσματα / την ειδική στάση της θηλυκιάς με σηκωμένο τα οπίσθια, βγάζουν το χώρισμα έχει δεν έχει φτιάξει φωλιά. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του διαχωριστικού.
Έχει φτιάξει όλη τη φωλιά; Το νήμα σε τι ύψος βρίσκεται στη φωλιά;Άρα εγώ τι να κάνω; Να τα βάλω μαζί και να προσθέσω άλλο λίγο νήμα από επάνω;
Λοιπόν.. Το νημα δεν το έχει βάλει καθόλου τμστην φωλιά.. Ούτε ίχνος δεν έχει βάλει μέσα.. Το νημα είναι πάνω ακριβώς στο κλουβί.. Φυσικά το νημα το έχω βάλει να περνάει και μέσα. Την έχω δει πολλές φορές που ενώ είναι πάνω στην πατηθρα το φτάνει και το τραβάει αλλά με σκοπό να παίξει και όχι να το βάλει στην φωλιά.. Σήμερα φιλιοντουσαν τουλάχιστον 3 φορές και έπεφταν κάτω.. Μπορεί και να ταιζαν ο ένας τον άλλον.. Δεν ξέρω πάντως σας έδειξα και στο βίντεο τι κάνουν.. Πιστεύετε είναι καλή ιδέα να τα βάλω κατευθείαν μαζι; Να πω πως ο Λάκης έχει μια επιτυχημένη αναπαραγωγή ποιο παλιά(πριν τον πάρω από εκτροφεα) ενώ η Ροξ όχι..Έχει φτιάξει όλη τη φωλιά; Το νήμα σε τι ύψος βρίσκεται στη φωλιά;
Προσωπικά θα έβαζα και άλλο νήμα (αρκεί η Ροξ να μην είχε υπερβεί στο ύψος του νήματος το χείλος της φωλιάς) και θα τραβούσα αύριο το πρωί το διαχωριστικό. Δεν ξέρω... Βάλε και μια πατήθρα χαμηλά να ζευγαρώνουν ίσως εκεί πάνω και δίνε καθημερινά αυγό ή αυγοτροφή και... Καλά γεννητούρια!
Άρα όχι χωρίς να βάλει νήμα; Γιατί είχα την εντύπωση πως πρώτα ενώνουμε και μετά στρώνει την φωλιά με την βοήθεια του αρσενικούΟταν δεις και παει την φωλια στη μεση ενωνεις!
Ναι καταλαβενω.. Θα περιμένω αν είναι άλλη μια βδομάδα και αν δεν βάλει καθόλου νήμα στην φωλιά θα τα βάλω μαζίΚανονας δεν υπαρχει, ο καθενας εδω θα σου πει τον δικο του τροπο!
Αλλα αν πχ το θηλυκό σου δεν ειναι ετοιμο ακομη αλλα ο αρσενικος ειναι, θα εχεις κυνηγητά!
Ωραία.. Εγώ τα βλέπω συνέχεια να φιλιούνται και νομίζω και να ταιζονται.. Τι μου προτείνετε; Να τα ενώσω;Καλημέρα @Ροξ και Λάκης . Εγώ τα ενώνω από τη στιγμή που δω να φιλιούνται από το διαχωριστικό. Είναι ένα σημάδι ότι έχουν ταιριάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις τσακωμούς κ κυνηγητά. Αλλά μη σε ανησυχήσει. Από την εμπειρία μου, θα σου πω ότι όταν πρώτο ξεκίνησα, άφηνα το διαχωριστικό, μέχρι οι θηλυκές να χτίσουν φωλιά. Στη συντριπτική πλειοψηφία με το που έβγαζα το διαχωριστικό, οι αρσενικοί κατέστρεφαν τις φωλιές και οι θηλυκες δεν ήταν δεκτικές για ζευγάρωμα. Σύμφωνα με τις καταγραφές μέσω κάμερας, παρατήρησα ότι τα περισσότερα βατεματα γίνονται κατά τη διάρκεια του χτισίματος της φωλιάς. Οπότε προτού βάλω φωλιά με νήμα, τα αφήνω για μερικές μέρες με το διαχωριστικό. Κατά διαστήματα το αφαιρώ για να δω αντιδράσεις. Εφόσον συνυπάρξουν ειρηνικά, το αφαιρώ εντελώς. Μετά από καμιά εβδομάδα βάζω φωλιά κ νήμα. Συνήθως στο 10ημερο ξεκινά το χτίσιμο της φωλιάς.
Σας ευχαριστώ πολύ..@Ροξ και Λάκης καλή επιτυχία!
Να φροντίζεις για την καλή και πλούσια διατροφή τους και να έχεις υπομονή, αυτά θα προχωρήσουν με τους δικούς τους ρυθμούς.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας