Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Ζήλεψα από τον Κώστα...

Πάρτε ακόμα ένα ζευγαράκι που ξεκίνησε κι αυτό.

Από τα 7 ζευγάρια έχουν ξεκινήσει τα πέντε... Και είναι σχεδόν έτοιμο ακόμα ένα.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Απλός επειδή εχω ακούσει πολλές απόψεις και απο παλιούς μου έχουν πει ότι ειναι καλο τα πουλιά να ειναι μαζί γιατί ο αρσενικός ειναι αυτός που θα διαλέξει φωλιά και θα δώσει το οκ... Το έχει ακούσει κάποιος αυτό;

Απλός επειδή εχω ακούσει πολλές απόψεις και απο παλιούς μου έχουν πει ότι ειναι καλο τα πουλιά να ειναι μαζί γιατί ο αρσενικός ειναι αυτός που θα διαλέξει φωλιά και θα δώσει το οκ... Το έχει ακούσει κάποιος αυτό;

Και βέβαια.

Εσυ για ποιο λόγο τα έχεις χωρισμένα;

Συνήθως χωρίζουμε τα πουλιά όταν θελουμε να αυξήσουμε την επιθυμία του ενός για το άλλο.

Πολλοί εκτροφείς χωρίζουν τα πουλιά λίγο πριν την έναρξη της αναπαραγωγής για λίγες μέρες (5 ας πούμε)

Βασίλη μου θα τα αφήσω άλλες 2-3 μέρες με χορισμα να δώ τι θα κάνει η θυλικια με την φωλιά και μετά θα δώ τι θα κάνω...

Βασίλη μου θα τα αφήσω άλλες 2-3 μέρες με χορισμα να δώ τι θα κάνει η θυλικια με την φωλιά και μετά θα δώ τι θα κάνω...

Κώστα η καρδερίνα θέλει παρατήρηση.

Πολύ σημαντικό αυτό που σου λέω.

Δεν είναι τι αρεσει σε εμάς.

Εγώ θα έβγαζα το χώρισμα να δω αντιδράσεις απ τα πουλιά. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Είναι περίοδος αναπαραγωγής... Και τα πουλιά θα πρέπει να είναι μαζί. Και ειδικά η καρδερίνα που την αρχή την κάνει ο αρσενικός υποδεικνύοντας την θέση της φωλιάς.
Τι να το κάνω αν η θηλυκιά φτιάξει την φωλιά της και με το που ένώσεις τον αρσενικό να πάει να την χαλάει. Ταλαιπωρείς και τα πουλιά και τον ευατό σου.

Εχω ξανα αναφέρει και πιο παλιά, από την μικρή εμεπειρία που έχω ότι η αναπαραγωγή της καρδερίνας θέλει τα τρία "Χ"

Χώρος
Χρήμα
Χρόνος (για να τα παρακολουθείς)

ααα ξέχασα να αναφέρω και την κωλοφαρδία.Απ αυτή εγώ έχω πολύ. Γι αυτό άλλωστε βγάζω και πουλιά.👍

πριν τα ενώσω ο αρσενικός είχε τρελαθεί στο κελάηδημα με κατεβασμένα τα φτερά και ανασηκωμένα τα φτερά του κεφαλιού! Η μύτη του είναι κάτασπρη. Ντροπή μου αλλά κατά την ένωση φύσηξα από κάτω του και είδα μεγάλα πράγματα!
μετά την δεύτερη εβδομάδα και ύστερα από χορήγηση εντομοτροφής άρχισαν να τσακώνονται.
Την κυριακή έκανα κάτι που δεν ξέρω αν είναι σωστό.έβαλα βίντεο όπου ακουγόταν ένα πολύ πυρωμένο πουλί, τότε αυτός ξεκίνησε να την κυνηγάει για βάτεμα και μόλις σταμάτησε αυτή τότε στήθηκε αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.λάθος συγχρονισμός.
Περίμενες καιρό αυτό το διάστημα και σε καταλαβαίνω απόλυτα...
περιμένω πολύ καιρό αυτό το διαστημα,όπως όλοι μας,έχω διαβάσει πολύ και έχω διαθέσει αρκετό χρόνο και χρήμα για να τα καταφέρω σε σωστές βάσεις.

περιμένω πολύ καιρό αυτό το διαστημα,όπως όλοι μας,έχω διαβάσει πολύ και έχω διαθέσει αρκετό χρόνο και χρήμα για να τα καταφέρω σε σωστές βάσεις.
Είσαι στο σωστό μέρος... έχει καλούς γνώστες το "σπορ"...
Ακολούθησε τις οδηγίες τους... Δε θα χάσεις.

Την κυριακή έκανα κάτι που δεν ξέρω αν είναι σωστό.έβαλα βίντεο όπου ακουγόταν ένα πολύ πυρωμένο πουλί

Εχω αναφέρει σε αυτό το thread νομίζω πως υπάρχει περίπτωση μέχρι να χαθεί ο αρσενικός αν νιώσει απειλή για το ταίρι του από άλλη καρδερίνα.
Απο τα 10 ζευγάρια που θα βάλει κάποιοςγια αναπαραγωγή μπορεί κάποια να μην ζευγαρώσουν γι αυτό το λόγο.

Ειδικά όταν βρίσκονται στις κλούβες που έχουμε οι περισσότεροι.

Καλή συνέχεια Βασίλη. Μία ερώτηση για εσένα και τους υπόλοιπους έμπειρους..
Ένωσα τις καρδερίνες μου πριν τρεις εβδομάδες. Εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν έτοιμη φωλιά με τη συμμετοχή στο χτίσιμο και των δύο πουλιών. Με την ένωση όμως και μετά, ο αρσενικός δεν κελαηδάει καθόλου! Ούτε πολλά φιλιά και ταΐσματα βλέπω αλλά όμως και καθόλου τσακωμούς. Πριν την ένωση είχε τρελαθεί στο κελάηδημα. Μήπως περιμένει να κελαηδήσει την κατάλληλη στιγμή όπως στο προηγούμενο βίντεο; Ή κάτι δεν έχω κάνει σωστά; Να τονίσω πως σήμερα το πρωί είχα μια πολύ περίεργη συμπεριφορά. Ενώ ο αρσενικός ήταν μέσα στην φωλιά και έβαζε βαμβάκι ξαφνικά στήθηκε όπως στήνονται τα θηλυκά στο ζευγάρωμα και έκανε τον ίδιο ήχο. Είναι φυσιολογικό?

Ναι είναι φυσιολογικό τα πουλιά στη φύση όταν ο αρσενικός επιλέξει το μέρος που θα κάνει τη φωλιά το ταίρι του κάνει αυτή ακριβώς την κίνηση όπως μετά τη σεξουαλική πράξη. Με αυτό το τρόπο δηλώνη ότι έλα εδώ αυτό είναι το μέρος και αρχίζουν σιγά σιγά το χτίσιμο. Μέχρι αυτό το σημείο το θυληκό ακολουθεί το αρσενικό και μόλις εκείνος επιλέξει το μέρος γίνετε το αντίθετο το θυληκό βρίσκει τα υλικά φωλιάς και χτίζει και πίσω της είναι το αρσενικό που πάντα επιβλέπει. Η γλώσσα του σώματος είναι που μόλις τα δω γνωρίζω τι πάνε να κάνουν το πέταγμα γίνετε ποιο κοιματιστό τα φτερά χτυπάνε λιγότερες φορές για να πετάξουν και να πάνε εκεί που θέλουν (αυτό γίνετε και στο κλουβί σκεφτείτε λίγο για να πάνε από τη μια πατήθρα στην άλλη δεν πάνε όπως πρώτα ευθεία αλλά δημιουργούν με το πέταγμα τους μια πορεία μισού κύκλου είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω)

Είσαι στο σωστό μέρος... έχει καλούς γνώστες το "σπορ"...
Ακολούθησε τις οδηγίες τους... Δε θα χάσεις.
Τις οδηγίες τους ακολουθώ και γι αυτό έχω κάνει μερικά βήματα.
Εχω αναφέρει σε αυτό το thread νομίζω πως υπάρχει περίπτωση μέχρι να χαθεί ο αρσενικός αν νιώσει απειλή για το ταίρι του από άλλη καρδερίνα.
καλύτερα να μην το κάνω δηλαδή και ας βλέπω κινητικότητα με αυτή τη μέθοδο.
Θα τα αφήσω στην ησυχία τους και μακάρι να πάρει τα πάνω του ο αρσενικός.
Ναι είναι φυσιολογικό τα πουλιά στη φύση όταν ο αρσενικός επιλέξει το μέρος που θα κάνει τη φωλιά το ταίρι του κάνει αυτή ακριβώς την κίνηση όπως μετά τη σεξουαλική πράξη. Με αυτό το τρόπο δηλώνη ότι έλα εδώ αυτό είναι το μέρος και αρχίζουν σιγά σιγά το χτίσιμο. Μέχρι αυτό το σημείο το θυληκό ακολουθεί το αρσενικό και μόλις εκείνος επιλέξει το μέρος γίνετε το αντίθετο το θυληκό βρίσκει τα υλικά φωλιάς και χτίζει και πίσω της είναι το αρσενικό που πάντα επιβλέπει. Η γλώσσα του σώματος είναι που μόλις τα δω γνωρίζω τι πάνε να κάνουν το πέταγμα γίνετε ποιο κοιματιστό τα φτερά χτυπάνε λιγότερες φορές για να πετάξουν και να πάνε εκεί που θέλουν (αυτό γίνετε και στο κλουβί σκεφτείτε λίγο για να πάνε από τη μια πατήθρα στην άλλη δεν πάνε όπως πρώτα ευθεία αλλά δημιουργούν με το πέταγμα τους μια πορεία μισού κύκλου είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω)
όλα αυτά τα είδα στην πράξη αντρέα αλλά στην τελική προσπάθεια το χάνουμε!

Εχω ξανα αναφέρει και πιο παλιά, από την μικρή εμεπειρία που έχω ότι η αναπαραγωγή της καρδερίνας θέλει τα τρία "Χ"

Χώρος
Χρήμα
Χρόνος (για να τα παρακολουθείς)

ααα ξέχασα να αναφέρω και την κωλοφαρδία.Απ αυτή εγώ έχω πολύ. Γι αυτό άλλωστε βγάζω και πουλιά.👍
μερικά Χ ακόμα...
Χορταρικά... Βλέπε παιάνας
Χάπια. Για την πίεση
Χιούμορ
...
. Για το χρήμα έχω μια επιφύλαξη γιατί εγώ είμαι άφραγκος, αλλά γαρδέλια έχω. 🙂

μερικά Χ ακόμα...
Χορταρικά... Βλέπε παιάνας
Χάπια. Για την πίεση
Χιούμορ
...
. Για το χρήμα έχω μια επιφύλαξη γιατί εγώ είμαι άφραγκος, αλλά γαρδέλια έχω. 🙂

Για σένα το Χρήμα δεν ισχύει... Πλέον

Θεωρώ πως έχεις την εμπειρία να αποφεύγεις τα λάθη... Και γενικότερα αν μπεις σε μια σειρά γλυτώνεις πολλά έξοδα.

Και όταν λέω χρήμα εννοώ πως είναι πιο ακριβή η συντήρηση της καρδερίνας από τα κανάρια.

Χορταρικά...-> δεν σου κρύβω πως όταν βάζει χόρτα στο τραπέζι η γυναίκα μου θυμάμαι τον Νικόλα...😀

Χιούμορ...-> με χτύπησες εκεί που πονάω...Αν δεν πειράζω τον κόσμο δεν μπορώ ρε φίλε. (το έχετε καταλάβει νομίζω)

No comments.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Back