Πολλά και ενδιαφέροντα τα σημεία που θίγεις.
είναι κάτι που με προβληματίζει στο αν θα καταφέρω πότε να κρίνω σωστά το λιποχρωμα και την ένταση τού
Πρέπει να βλέπεις όσο πιο πολλά βραβευμένα πουλιά μπορείς στις εκθέσεις. Εκεί αποθηκεύεις το πρότυπο.
Ταυτόχρονα πρέπει να κατηγοριοποιήσεις τις παρατηρήσεις σου.Αλλού το σώμα, αλλού τα σημεία του μωσαικού, η διάχυση και αλλού το βάθος χρώματος, η ένταση κα. Τα βλέπεις ξεχωριστά, δουλεύεις ξεχωριστά και στο τέλος όλα κλείνουν σε ένα.
Στο τέλος η ματιά σου, οι επιλογές σου θα μπουν μπροστά στον κριτή, εκεί μαθαίνεις ειδικά αν υπάρχει ανταγωνισμός.
το πρόβλημα είναι ότι λίγο τα μελανικα λίγο αυτά στενεύουν τα περιθώρια επιλογής πουλιον για την επόμενη αναπαραγωγή
Αυτά με τα στίγματα θα έλεγα να μην τα απορρίψεις τελείως. Και πάλι εσύ θα κρίνεις. Τι θα κάνεις αν το μωσαικό που είναι πιο πολύ μέσα στα πρότυπα,έχει ένα στίγμα;Ένα ζευγάρι του αξίζει.
Για τα υπόλοιπα φαντάζομαι οτι κρίνεις τα πουλιά στο φως της ημέρας και όχι με λάμπες. Που να δεις τα κοβάλτια μέσα στο εκτροφείο και που έξω!
σύμφωνα με όλους η καφέ σειρά η ποιό σωστά στην περίπτωση μου σατινε δεν δίνει καλό λυποχρωμα
Εγω ξέρω οτι πριν κανένα μήνα στα είπε όλα, δεν ξέρω και αν άφησε κάτι απέξω και ακόμα το ψάχνεις!
Δεν ξέρουμε πως ήταν εκείνη την ημέρα και τι τον έπιασε,το ρεζουμέ πάντως είναι οτι μπερδεύτηκες.
Τεχνικά ΝΑΙ λέμε οτι η σατινέτ ανήκει στην καφέ σειρά αλλά όταν κάποιος κάνει μια τέτοια αναφορά (καφέ σειρά) δεν είναι εκεί που πάει ο νους του. Για εμένα δηλαδή καφέ σειρά είναι όταν οι μελανίνες δεν φτάνουν στο μέγιστο,του να γίνουν μαύρες. Το μαύρο και το καφέ το χωρίζει μόνο ένα διαφορετικό μονοπάτι στο τέλος της γραμμής παραγωγής (με τις διάφορες ποιότητές τους). Τα υπόλοιπα αχάτες, σατινέ,τοπάζιο,έουμο και δεν συμμαζεύεται είναι άλλες σημαντικές μεταλλάξεις που πρέπει κάποιος να έχει έναν παραπάνω λόγο για να τις σκεφτεί και να τις αναφέρει. Δεν προκύπτουν έτσι τυχαία.
Για να απαντήσω σύντομα στο βασικό σημείο του ερωτήματός σου,όλα τα πουλιά ακόμα και τα λιποχρωμικά, είναι κατά βάση μελανινικά. Οι μελανίνες υπάρχουν ακόμα και αν δεν τις βλέπουμε και όσο πιο μαύρες είναι, απορροφούν όλο και μεγαλύτερο "κομμάτι" του φωτός, εκπέμποντας στην συνέχεια συγκεκριμένου μήκους κύματος ακτινοβολία η οποία τονώνει κατά το πρότυπο τα λιποχρώματα.Αυτό είναι το ένα σκέλος,το άλλο σκέλος είναι οι κερατίνες όπου και εκεί θέλουμε λίγη τύχη ή επιλογή.
Αυτά στερήθηκε η ελληνική ορνιθολογία όταν έπιασα δουλειά 10.000$ το μήνα και αποφάσισα να την γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια.
Δες και ένα κοκκινομάτικο,όχι το περσινό μου τσαμπιόνι!
