Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή κόκκινα μωσαϊκά 2019

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλό μήνα Νίκο,όμορφα τα πας, καλή συνέχεια εύχομαι!
Καλό Μήνα! Καλή συνέχεια και σε εσένα εύχομαι και καλοκλαροτα τα μικρά!
για σικέ κοκκινομάτικα
Όπως και να τα ονομάσουμε υποδηλώνουν καφέ σειρά η οποία θα πρέπει να προσέξω περισσότερο του χρόνου και να τα βγάλω στην άκρη η να δοθούν σε άτομα που δεν έχουν εκθεσιακούς στόχους, το πρόβλημα είναι ότι λίγο τα μελανικα λίγο αυτά στενεύουν τα περιθώρια επιλογής πουλιον για την επόμενη αναπαραγωγή
κράτα όμως υψηλότερα την δική σου κρίση και ματιά.
Αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα που δεν κατάφερα με τα δικά μού μάτια να ξεχωρίσω, σύμφωνα με όλους η καφέ σειρά η ποιό σωστά στην περίπτωση μου σατινε δεν δίνει καλό λυποχρωμα, τόσο ζωντανά όσο και στης φωτογραφίες πού έβγαλα δεν κατάφερα να δω αυτήν την διαφορά τουλάχιστον στα αρσενικά και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει στο αν θα καταφέρω πότε να κρίνω σωστά το λιποχρωμα και την ένταση τού
Για να μην νιώθεις μόνος έχω και εγώ σικέ-κοκκινομάτικα
Αυτό είναι μελιτζανι :D
 
Πολλά και ενδιαφέροντα τα σημεία που θίγεις.
είναι κάτι που με προβληματίζει στο αν θα καταφέρω πότε να κρίνω σωστά το λιποχρωμα και την ένταση τού
Πρέπει να βλέπεις όσο πιο πολλά βραβευμένα πουλιά μπορείς στις εκθέσεις. Εκεί αποθηκεύεις το πρότυπο.
Ταυτόχρονα πρέπει να κατηγοριοποιήσεις τις παρατηρήσεις σου.Αλλού το σώμα, αλλού τα σημεία του μωσαικού, η διάχυση και αλλού το βάθος χρώματος, η ένταση κα. Τα βλέπεις ξεχωριστά, δουλεύεις ξεχωριστά και στο τέλος όλα κλείνουν σε ένα.
Στο τέλος η ματιά σου, οι επιλογές σου θα μπουν μπροστά στον κριτή, εκεί μαθαίνεις ειδικά αν υπάρχει ανταγωνισμός.
το πρόβλημα είναι ότι λίγο τα μελανικα λίγο αυτά στενεύουν τα περιθώρια επιλογής πουλιον για την επόμενη αναπαραγωγή
Αυτά με τα στίγματα θα έλεγα να μην τα απορρίψεις τελείως. Και πάλι εσύ θα κρίνεις. Τι θα κάνεις αν το μωσαικό που είναι πιο πολύ μέσα στα πρότυπα,έχει ένα στίγμα;Ένα ζευγάρι του αξίζει.
Για τα υπόλοιπα φαντάζομαι οτι κρίνεις τα πουλιά στο φως της ημέρας και όχι με λάμπες. Που να δεις τα κοβάλτια μέσα στο εκτροφείο και που έξω!
σύμφωνα με όλους η καφέ σειρά η ποιό σωστά στην περίπτωση μου σατινε δεν δίνει καλό λυποχρωμα
Εγω ξέρω οτι πριν κανένα μήνα στα είπε όλα, δεν ξέρω και αν άφησε κάτι απέξω και ακόμα το ψάχνεις!
Δεν ξέρουμε πως ήταν εκείνη την ημέρα και τι τον έπιασε,το ρεζουμέ πάντως είναι οτι μπερδεύτηκες.
Τεχνικά ΝΑΙ λέμε οτι η σατινέτ ανήκει στην καφέ σειρά αλλά όταν κάποιος κάνει μια τέτοια αναφορά (καφέ σειρά) δεν είναι εκεί που πάει ο νους του. Για εμένα δηλαδή καφέ σειρά είναι όταν οι μελανίνες δεν φτάνουν στο μέγιστο,του να γίνουν μαύρες. Το μαύρο και το καφέ το χωρίζει μόνο ένα διαφορετικό μονοπάτι στο τέλος της γραμμής παραγωγής (με τις διάφορες ποιότητές τους). Τα υπόλοιπα αχάτες, σατινέ,τοπάζιο,έουμο και δεν συμμαζεύεται είναι άλλες σημαντικές μεταλλάξεις που πρέπει κάποιος να έχει έναν παραπάνω λόγο για να τις σκεφτεί και να τις αναφέρει. Δεν προκύπτουν έτσι τυχαία.
Για να απαντήσω σύντομα στο βασικό σημείο του ερωτήματός σου,όλα τα πουλιά ακόμα και τα λιποχρωμικά, είναι κατά βάση μελανινικά. Οι μελανίνες υπάρχουν ακόμα και αν δεν τις βλέπουμε και όσο πιο μαύρες είναι, απορροφούν όλο και μεγαλύτερο "κομμάτι" του φωτός, εκπέμποντας στην συνέχεια συγκεκριμένου μήκους κύματος ακτινοβολία η οποία τονώνει κατά το πρότυπο τα λιποχρώματα.Αυτό είναι το ένα σκέλος,το άλλο σκέλος είναι οι κερατίνες όπου και εκεί θέλουμε λίγη τύχη ή επιλογή.
Αυτά στερήθηκε η ελληνική ορνιθολογία όταν έπιασα δουλειά 10.000$ το μήνα και αποφάσισα να την γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια.
Δες και ένα κοκκινομάτικο,όχι το περσινό μου τσαμπιόνι!😎
 

Συνημμένα

  • 1556734630837.webp
    1556734630837.webp
    87,3 KB · Προβολές: 17
Πρέπει να βλέπεις όσο πιο πολλά βραβευμένα πουλιά μπορείς στις εκθέσεις. Εκεί αποθηκεύεις το πρότυπο.
Αυτό είναι αρκετά δύσκολο γιατί δεν ασχολείται σχεδόν κανένας με λιποχρωμικα μωσαϊκά, αυτά που είχαμε περισσή δεν είχαν καμία σχέση με το πρότυπο απλά τα φέρανε για τον λόγο ότι δεν θα είχαμε μωσαϊκά στην έκθεση.
Αυτά με τα στίγματα θα έλεγα να μην τα απορρίψεις τελείως. Και πάλι εσύ θα κρίνεις. Τι θα κάνεις αν το μωσαικό που είναι πιο πολύ μέσα στα πρότυπα,έχει ένα στίγμα;Ένα ζευγάρι του αξίζει
Δεν απορρίπτω τίποτα όπως και φέτος έβαλα ένα μελανικο αρσενικό και δεν μου έδωσε κανένα απόγονο μελανικο μέχρι στιγμής.
Για τα υπόλοιπα φαντάζομαι οτι κρίνεις τα πουλιά στο φως της ημέρας και όχι με λάμπες. Που να δεις τα κοβάλτια μέσα στο εκτροφείο και που έξω!
Φυσικά! Και σε φυσικό φώς και στον ήλιο και σε φθορίου και σε CFL λάμπα.
quiz βρες τον φορέα.
FB_IMG_1556736541809.jpg
Και ενα μεγάλο ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου εξηγήσεις! 👍 👍 👍
 
Το κάτω αριστερά είναι απο εκεί που ξεκίνησαν όλα με δύο θηλυκά κοκκινοματικα, το κάτω δεξιά είναι ο γιος τού που έδωσε και αυτό κόκκινα μάτια και η τελευταία φωλιά πού πήρα με κόκκινα μάτια ανήκει στο επάνω αριστερά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
-Κανείς και ποτέ, δεν μπορεί να τα πεί ΟΛΑ σε κάποιον,όταν δεν έχει μπροστά του αρκετά δείγματα και μάλιστα δείγματα που να πιάνουν όλη την γκάμα της ποικιλίας, ώστε να γίνουν συγκρίσεις και να φανούν οι διαφορές.
Για παράδειγμα. Αν κάποιο πουλάκι εμφανίζει μεγάλη διάχυση λιποχρώματος ή ακόμα αν παρουσιάζει φτερά που στερούνται της διαμόρφωσης ενός μωσαϊκού είναι δηλαδή σχεδόν λευκά, αυτό, θα έχει πολύ διαφορετική οπτική παρουσία του λευκού φόντου. Μάλιστα, ακόμα και αυτά τα πουλιά που θα είναι σχεδόν όμοια, όσον αφορά το συγκεκριμένο σημείο, θα έχουν διαφορές ανάλογα την ποιότητα του πτερώματος (σκληρό -μαλακό-ενδιάμεσο). Πιθανότατα αυτά που γράφω εδώ σε κάποιους θα είναι δυσνόητα ή τουλάχιστον θα δημιουργούν ερωτηματικά. Αλλά, πώς να εξηγηθούν αν δεν μπορούμε να έχουμε στο χέρι μας τα συγκεκριμένα πουλιά. Αν δεν ελέγξουμε το υποπτέρωμα σε διάφορα σημεία κι' αν το οπτικό αποτέλεσμα δεν το συνδιάσουμε συνειδητά με αυτό; Μιλάμε για πράξη και όχι για θεωρίες. Η επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος πουλιών είναι αυτή που δίνει σε ένα "ταλαντούχο μάτι" το τίτλο του άξιου κριτή. Του ανθρώπου που μπορεί να δώσει κατευθύνσεις. Μιλάω πλέον απαλλαγμένος απο το βάρος του κριτή, μιας και έπαψα πλέον να είμαι τέτοιος απο την στιγμή που ο σύλλογός μου άλλαξε Ομοσπονδιακή στέγη.
 
Απόλυτα κατανοητός όπως πάντα και σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσα από κανένα να κρίνει η να προσδιορίσει ένα πουλί από φωτογραφίες παρόλο που εσείς προσπαθήσατε και προσπαθητε με το παραπάνω να μάς μεταδίδεται της πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις σας, ακόμη και το quiz το έβαλα περισσότερο για να δείξω το ποσό δύσκολο είναι φαινομενικά να ξεχωρίσεις ένα πουλί που είναι φορέας και ότι δεν είμαι τόσο χαζός ώστε να μην μπορώ να αντιληφθώ τής διαφορές ενώ στους κύκλους τον εκτροφέον να ακούς ότι το λιποχρωμα είναι χάλια στης καφέ σειρές και ξεχωρίζει από απόσταση, κάπου είχα αρχίσει να έχω αμφιβολία ακόμη και για την όραση μού, το μεγαλύτερο πρόβλημα μού είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσα να έχω αυτήν την επαφή με πολλά μωσαϊκά για τον λόγο ότι η περισσότερη τα αποφεύγουν λόγο τής δυσκολίας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ράτσα στα μέρη μού και θα έπρεπε να πηγαίνω από έκθεση σε έκθεση για να συνηθίσει το μάτι και που πάλι αυτό δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αφού δεν θα μπορούσα να δω το φτέρωμα από κοντά και το μόνο κέρδος θα ηταν στον τόνο του κόκκινου, τον σωματοτυπο και τα σωστά κεφάλια, εύχομαι όλες αυτές η ανησυχείες μού σε λίγα χρόνια να μου φαίνονται αστείες αλλά μέχρι τότε θα προσπαθήσω να ακολουθήσω της συμβουλές σάς ώστε να περιορίσω όσο είναι δυνατόν τέτοια πουλιά από την εκτροφή μού.
 
Ένας μικρός πειραματισμός που θα κάνω είναι να δοκιμάσω αυτήν την αυγοτροφη στης τελευταίες γέννες σε όλα τα ζευγάρια ώστε να δω αν θα υπάρξουν διαφορές απο την liposoft που δουλεύω τα τελευταία χρόνια η άπλα πρόκειται για μάρκετινγκ θα δείξει εύχομαι να την δεχτούν η καναρες όπως την raggio di sole th liposoft.20190503_201054[1].webp
 
Δηλαδή Νίκο τι αλλάζει σε αυτήν την αυγοτροφη;
 
Αφού έχεις και τις δύο ποια είναι η διαφορά τους στην βιταμίνη Α;
Έχεις άποψη στο αν αυτό θα επηρεάσει το βάψιμο;
Αυτό το τελευταίο πιστεύω οτι είναι και το πιο σημαντικό πείραμα.
 
Ένας μικρός πειραματισμός που θα κάνω είναι να δοκιμάσω αυτήν την αυγοτροφη στης τελευταίες γέννες σε όλα τα ζευγάρια
Φαντάζομαι έχεις δεί την σύσταση που δίνει η εταιρεία.
Componenti analitiche
Proteina grezza: 17,00%
Grassi grezzi: 12,00%
Fibre grezze: 1,70%
Ceneri grezze: 2,00%
Προσωπικά νομίζω είναι αδύνατη απο πρωτεΐνη, αφού μάλιστα αυτή είναι φυτικής προέλευσης (χωρίς αυγό) και με υψηλά ποσοστά λίπους. Θα έδινα και ασπράδι τουλάχιστον.
 
... Θα έδινα και ασπράδι τουλάχιστον.

Κύριε Μάκη, έτσι για την ιστορία, μιλάμε για ασπράδι από φρέσκο αυγό ή για ασπράδι αυγού σε σκόνη παστεριωμένο (Αλμπουμίνη) μέσα στην υπάρχουσα αυγοτροφή;
Προκειμένου να ανέβουν τα επίπεδα της ζωικής προέλευσης πρωτεΐνης.
 
Αφού έχεις και τις δύο ποια είναι η διαφορά τους στην βιταμίνη Α;
Έχεις άποψη στο αν αυτό θα επηρεάσει το βάψιμο;
Αυτό το τελευταίο πιστεύω οτι είναι και το πιο σημαντικό πείραμα.
Της βιταμίνες η συγκεκριμένη εταιρεία τής δινή ξεχωριστά σε φακελάκια και της προσθέτεις εσύ στην αυγότροφη και δεν έχουν καμία διαφορά σε βιταμίνη Α λανθασμένα έγραψα για λευκά το σωστό είναι ότι είναι ακόμη πιο καθαρή από την liposoft η έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει.

Φαντάζομαι έχεις δεί την σύσταση που δίνει η εταιρεία.
Μάλιστα κ Μάκη είναι 2% χαμηλότερη στην πρωτεΐνη, 4% στα λιπαρά, και 0,30 χαμηλότερη στις ίνες, απλά να τονίσω ότι χρησιμοποιώ breed max white μέσα στην αυγότροφη που έχει 24% πρωτεΐνες και δεν χρησιμοποιώ της βιταμίνες της εταιρείας.
Και κάτι άλλο που ίσως η περισσότερη να μην το γνωρίζουν είναι τι καμία από της δύο δεν θεωρούνται αναπαραγωγής και μόνο στην ξηρή έχει το σύμβολο της φωλιάς τσεκαρισμένο.
Μακάρι να μπορούσα να δίνω ασπράδι αυγού αλλά με τόσες ώρες που λείπω κάθε μέρα είναι αδύνατον.
 
, απλά να τονίσω ότι χρησιμοποιώ breed max white μέσα στην αυγότροφη που έχει 24% πρωτεΐνες και δεν χρησιμοποιώ της βιταμίνες της εταιρείας.
-Αυτά είναι προσωπικές επιλογές. Δεν υπακούν στην ορθολογική διαχείριση και εμπεριέχουν ένα ποσοστό ρίσκου. Πάντα έχουν να κάνουν με την δικαίωση ή όχι του εκτροφέα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Παλαιότερα που το Μπρεντμαξ ήταν το βασικό πρόσθετο διαχείρισης, υπήρχαν πολλές ενστάσεις για την "αθωότητά" του. Κάτι σαν ΝΤΟΠΑ που καίει τον λήπτη μετά απο υπερβολές και μακρά χρήση. Πάντως, μιας και υπάρχουν στα πουλιά σου ορισμένα με μεγάλες πιθανότητες διάκρισης, επαναλαμβάνω πρόσεξε ο,τι κι'αν κάνεις να γίνεται με συνέπεια και σταθερότητα. Οχι μεταβολές και πισω γυρίσματα.
 
Κάτι σαν ΝΤΟΠΑ που καίει τον λήπτη μετά απο υπερβολές και μακρά χρήση
Αυτήν ακριβώς την κουβέντα ειχα με επαγγελματία πρίν μια εβδομάδα και γιαυτο τον λόγο έχει σταματήσει να το φέρνει στο κατάστημα του, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμουν υποψιασμένος και βρίσκομαι είδη σε αναζήτηση άλλον σκευασμάτων για τού χρόνου, αυτό που με είχε τρομάξει είναι το opti-breed της versele laga 4 ημερών μικρά και με το ζόρι έβαζες δαχτυλίδια σε φωλιά με τρία μικρά και μετά πήγα στο breed max όπου το χρησιμοποιώ τα τελευταία 3 χρόνια, πρίν 22-23 χρόνια είχα ασχοληθεί με γυμναστική και είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα στα συμπληρώματα, ειδικά στις πρωτεΐνες που γίνεται ο χαμός απο ουσίες.
επαναλαμβάνω πρόσεξε ο,τι κι'αν κάνεις να γίνεται με συνέπεια και σταθερότητα. Οχι μεταβολές και πισω γυρίσματα.
Σε όλα τα υπόλοιπα όλα παραμένουν ίδια δεν αλλάζει τίποτα μόνο στην τελευταία γέννα που αυτή την στιγμή είμαι στο μάζεμα των αυγον θα δοκιμάσω αυτή την αυγοτροφη σε όλα τα ζευγάρια για να δω αν θα υπάρξει κάποια διαφορά στο λευκό "που δεν νομίζω" σε σχέση με τα αδέρφια τούς από τής προηγούμενες γέννες.
Έχετε γίνει άθελα σας ο μέντορας μού κ. Μάκη και για κάποιο λόγο νιώθω ότι σάς χρωστάω για όλες αυτές τής συμβουλές που κατά καιρούς μου έχετε δώσει.
 
Παραθέτω και τής τρείς ετικέτες μαζί όπου φαίνονται και για την χρήση που προτείνει η εταιρεία.
Ξηρή αναπαραγωγής - απογαλακτισμόυ με 20,50% πρωτεΐνες 4,30% λιπαρά 1,20% φυτικές ίνες και 2,10% τέφρα
20190504_152247[1].webp
Πατε συντήρησης - απογαλακτισμου - πτεροροιας με 19,00% πρωτεΐνες 16,00% λιπαρά 2,00% φυτικές ίνες και 2,00% τέφρα.
20190504_152258[1].webp
Πατε συντήρησης - απογαλακτισμου - πτεροροιας με 17,00% πρωτεΐνες 12,00% λιπαρά 1,70% φυτικές ίνες και 2,00 τέφρα.
20190504_152312[1].webp
 
Back
Top