Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή κόκκινα μωσαϊκά 2019

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν και θα ήθελα μια γνώμη για το συγκεκριμένο πουλάκι που στα δικά μου μάτια δείχνει αρκετά καλό και δεν το βλέπω σαν μωσαϊκό που ίσως να έχει αλλά ελαττώματα με μάσκα, διάχυση, λευκοτητα αλλά σαν σωματοτυπος.
Είναι ένα εύσωμο πουλάκι, με καλό κεφάλι και όμορφη γραμμή (κεφάλι-πλάτη-ουρά). Εχει ωραίο κλείσιμο στις φτερούγες και αρκετά σφικτό πτέρωμα. Αλλά αυτά είναι τα ελάχιστα,όπως ξέρεις, για ένα καλό μωσαϊκό έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ποικιλία. Τον Σεπτέμβρη όμως θα δείξει τί μπορεί να κάνει. Επ' ευκαιρία τώρα που περνάς δακτυλίδια, γράφε προσεκτικά τα πουλιά στα οποία βλέπεις να έχουν έστω και την παραμικρή απόκλιση απο το ΜΑΥΡΟ ΜΑΤΙ που έχουν τα αδέλφια τους (διακρίνω ήδη κάποια).
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ. Μάκη χαίρομαι που εχω αρχίσει και βλέπω ποιό σωστά κάποια πουλιά και γιαυτο το λόγο ζήτησα μια επιβεβαίωση, όλα τα πουλάκια με κόκκινα μάτια τα έχω και γραμμένα στης καρτέλες και στο ημερολόγιο του κινητού και τούς βάζω και δεύτερο δαχτυλίδι σιλικόνης για να τα ξεχωρίζω στης κλούβες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δαχτυλίδια σε ακόμη 3 πουλάκια.
FB_IMG_1555778771763.webp
Μεγαλώσαμε και εμείς και αύριο ξεκινάμε χρωστική.
FB_IMG_1555778805945.webpFB_IMG_1555778792840.webpFB_IMG_1555778785573.webpFB_IMG_1555779022589.webp
Και μια πρωινή ατυχία και ήταν ενσπορο, 3 στα 5 ενσπορα και πέταξαν έξω το ενσπορο.
FB_IMG_1555779231471.webp
 
Και μεγαλώνει όμορφα!
Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα πού μπορώ να διακρίνω μέχρι τώρα και απο τα σχόλια που δέχομαι, βέβαια στο τέλος ξυριζουν τον γαμπρό και ο κ. Μάκης θα με ξυρισει με λεπίδα :D
 
Καλησπέρα Νίκο! Εύγε! Πολλά μπράβο! Αναπτύσσονται και ομορφαίνουν ταχέως! Χαίρεσαι να τα θαυμάζεις! Καλή σας συνέχεια! 🙂👍👌
Να σε καλά Αμβροσιε!
Νίκο πραγματικά έχει εξαίρετα αποτελέσματα και πολύ όμορφα πουλάκια!
Σε ευχαριστώ πολύ! Έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη ποιό δύσκολο από τον απογαλακτισμό, αυτόν του βαψιματος για να μιλήσουμε για αποτέλεσμα, υπάρχει μια καλή βάση σε 2-3 πουλάκια προς το παρόν και αν όλα πάνε καλά τον Οκτώβριο θα δούμε τι κατάφερα.

Σε ζηλεύω με την καλή έννοια φυσικά 😉
Τιμή μου να το λες αυτό αν και δεν βρίσκω τον λόγο.
 
Τον βρίσκω εγώ γιατί τα αποτελέσματα σου και ο τρόπος με τον οποίο φροντίζεις τα πουλάκια σου δείχνει το μεράκι σου, τον χρόνο που διαθέτεις, την γνώση που έχεις και την αγάπη που τους δείχνεις!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νικο συγχαρητήρια για ολα! Δεν χορταίνω να βλεπω την εξέλιξη σου! Ειναι ολα τους πενταμορφα! Και παλι μπραβο!
Ευχαριστώ πολύ να σε καλά φίλε μου!
 
Οι πέρλες για ΛΕΥΚΑ έχουν πολύ μειωμένη κατανάλωση και αποδοχή σε σχέση με τις κοινές πράσινες πέρλες.Αν τις βάλεις, δεν πρέπει να τις αφαιρέσεις μέχρι τέλους της πτερόρροιας Νίκο. Εγώ θα έδινα τώρα αρακά και μετά τις 50-60 μέρες απο τις κανονικές. Τίποτα δεν είναι "αθώο" όταν μιλάμε για ποιότητα χρώματος, ιδιαίτερα στα μωσαϊκού. Καλή συνέχεια
 
Ευχαριστώ για την συμβουλή κ. Μάκη! Παρήγγειλα χρωστική απο την συγκεκριμένη εταιρεία και σκέφτηκα μια που τα μεταφορικά είναι τα ίδια να τής δοκιμάσω, σκοπός μού ηταν να τούς δίνο μόνο της ημέρες που βρίσκομαι στο σπίτι για να την απομάκρυνω μετα απο 3-4 ώρες και όλες της υπόλοιπες ημέρες κλασικά την πατε αλλά αφού γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρξει θέμα δεν θα ξαναδωσω στα μικρά και στα ζευγάρια.
 
Back
Top