Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή zebra finches 2014

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
:D
Μου εκανε εντυπωση το μεγεθος του αυγου παντως, ηταν αρκετα πιο μικρο απ αυτα που εκαναν τα καναρινια και τα παραδεισια μου μεχρι τωρα 😵
Με το κλωσσιμα κλασσικα η θηλυκια δεν ασχοληθηκε, αν και ξερω, πρωτη μερα ειναι. Ο αρσενικος το ζεστενει το αυγουλακι σημερα 😛

2ο αυγο σημερα και ακομα κανεις δεν τα κλωσσαει..Χθες παρατηρησα οτι καθονται αρκετη ωρα στη σχαρα😕

Ναι.. Δεν ξαπλωνουν, απλα καθονται μαζι στη σχαρα :/

Έχεις υγρό ασβέστιο να βάλεις στο νερό; Το αυγό το έκανε στην φωλιά ε;

Οχι, δεν εχω αλλα αν χρειαζεται θα παρω. Τα αυγα ειναι και τα δυο στη φωλια κανονικα. Τα πουλακια καθοταν και τα δυο συχνα στη σχαρα απ την πρωτη μερα που τα πηρα. Οταν κουνουσα λιγι το κλιυβι να δω αν ειναι καλα πετουσαν μια χαρα και ανεβαιναν στις πατηθρες, αλλα απ οτι καταλαβα δεν τις προτιμανε.Ακομα τα χω σε σχετικα μικρα κλουβακι, με πατηθρες-κλαδακια, οι οποιες γνωριζω πως δεν ειναι καλες για τα ποδια.. Δεν τις αντικαθιστω ακομα γιατι βρισκονται σε φαση γεννας και δεν θελω να επεμβαινω στο σπιτακι τους..Λες να φτεει αυτο;

Εντάξει αφού το έκαναν και πριν δεν είναι κάτι που αφορά την γέννα. Τις πατήθρες μπορείς να τις αλλάξεις, ιδιαίτερα αφού βλέπεις σαφως ότι τα ενοχλούν αυτές. Πάρε στρόγγυλες πλαστικές που είναι φθηνές και αργότερα ψάχνεις για ξύλινες αν δεν βρεις εύκολα.

Εχω μαζεψει και φτιαξει καταλληλα αρκετες ξυλινες πατηθρες, οι οποιες υπαρχουν σε ολα τα κλουβια. Θα βαλω και στα ζεμπρακια λοιπον 🙂
Οσο αναφορα το κλωσσημα, λες να αποφασισει ποτε η θηλυκια να κλωσσησει ή θα παγωσουν τα αυγουλακια; 😕

Όσο δεν ξεκινάει, δεν παθαίνουν τίποτα. Είναι σε αναμονή. Όταν καθίσει μόνιμα θα πρέπει να είναι συνεπής, γιατί όταν τα ζεστάνει και αρχίσει ν' αναπτύσσεται το έμβρυο, αν διακόπτει κάθε τρεις και λίγο, θα διακοπεί η ανάπτυξή τους. Τότε δεν θέλουμε να κρυώνουν. Τώρα είναι ακόμα απλά αυγά δεν έχει αρχίσει η διαδικασία.

• Like
Αντιδράσεις: Ekt
Μακαρι να εκτελεσει το καθηκον της οπως πρεπει και να μεγαλωσει η οικογενεια! Ειχα συνηθισει την καναρα μου που κλωσσουσε ολημερις απο το 1ο αυγο και τωρα η αδιαφορια της κοπελιτσας εδω με ξαφνιαζει 😛

Αμα τα αφησει ετσι τι θα κανω;Θα μπορουσα να τα βαλω στην καναρα;

Γενικά τα ζεβράκια είναι καλοί γονείς και συνήθως αυτά κάνουν τις παραμάνες σε άλλους σπίνους. Τώρα αν αυτά είναι πρωτάρικα και άπειρα δεν ξέρω. Η κανάρα πως; Δεν είναι σε αναπαραγωγική φάση υποθέτω. Έχει περάσει την πτερόρροιά της;. Δεν ξέρω κιόλας. Αν προκύψει θέμα όταν θα έχει κάνει γύρω στα 5 αυγά και δεν κάθεται κλώσσα, θα ρωτήσεις στο φόρουμ για τα καναρίνια. Τώρα είναι νωρίς να κάνουμε υποθέσεις εκ του μη όντος.

Όχι δεν μπορείς να τα βάλεις σε καναρίνια.
Τα παραδείσια γενικά δεν κλωσάνε από το πρώτο αυγό αλλά συνήθως από το 4ο ή όταν τελειώσει η γέννα.
Αυτό είναι πρακτικό αφού όλοι οι νεοσσοί εκκολάπτονται τη ίδια μέρα. Κάνε υπομονή και βοήθησε το θηλυκό με ασβέστιο (κόκαλο σουπιάς, όστρακα) και καθαρό νερό ώστε να τελειώσει εύκολα την γέννα.

Υπαρχει τρωφη που ειναι για τα παραδησακια που μιαζει αφανταστα με την τροφη των μικρων παπαγαλων.

Back