Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μου φαίνεται καλύτερα δύο τρεις μέρες τώρα Αντώνη. Γενικά μου φαίνεται καλύτερα.. Είναι πιο δραστήριος.. Τι να πω.. Θα δείξει.
Από εκεί που πήρα τη λάμπα μου το είπε το παλληκάρι πως θέλω ντουι πορσελάνης.. Αλλά δεν έχω βρει ακόμα. Το Σάββατο θα πάω στο πράκτικερ να πάρω.
 
Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο γιατρός από τα εργαστήρια της Κομοτηνής.. Δυστυχώς δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα.. Θα μπορούσε όμως να ήταν και πολύ χειρότερα.. Μιλήσαμε αρκετή ώρα.. Μου είπε τι απαντήσεις είχαμε από τις εξετάσεις.. Μου σύστησε φάρμακα.. Θεραπείες.. Μου είπε αρκετά πράγματα που θα βοηθήσουν το πουλάκι κατά τη γνώμη του να συνέλθει.. Κάποια στιγμή το απόγευμα θα μου τα στείλει και σε μέιλ..
Υπάρχει ψιττακωση λοιπόν δυστυχώς.. Το καλό είναι όμως όπως μου είπε πως ανιχνεύτηκε μονάχα στις κουτσουλιές του.. Μου είπε πως υπάρχει το μικρόβιο αλλά σε μια αδρανή κατάσταση..ότι "κοιμάται".. Οι καλλιέργειες είναι καθαρές δηλαδή.. υπάρχει αλλά δεν αναπτύσσεται.. Το πιθανό είναι μου είπε πως ευθύνεται η αντιβίωση που πήραμε.. Του φάνηκε ωστόσο υπερβολικά μεγάλος ο χρόνος της θεραπείας (40 ημέρες).. Μου είπε πως σε κάποια περίπτωση έντονου στρες υπάρχει η πιθανότητα το μικρόβιο να ξυπνήσει και το πουλί να νοσήσει πάλι.. Να παρουσιάσει συμπτώματα δηλαδή κτλ.. Μου συνέστησε να μη κάνουμε τίποτα προς το παρών... Μου είπε συγκεκριμένα πως ούτε άνθρωπος δεν θα άντεχε κολλητά άλλη μια θεραπεία με αντιβίωση.. ωστόσο λόγο του ότι υπάρχουν και παράσιτα (σκουλίκια).. Τριχομοναδες αλλά και κάποιος μύκητας που δεν ξέρω τώρα πως μου το είπε.. Θα ακολουθήσουμε άμεσα θεραπεία για αυτά. Για τον μύκητα νομίζω θα πάρει κάποιο φάρμακο για μια βδομάδα.. Θα τον παρακολουθώ εντομεταξη και όταν τελειώσει αυτή η θεραπεία θα τον πάρω τηλέφωνο να δούμε τι θα κάνουμε και με την ψιττακωση.. Θα προχωρήσουμε μου είπε πιθανότατα με κάποια άλλη αντιβίωση για 7-10 μέρες αυτή τη φορά.. Μου είπε εντομεταξη να τον κρατάω ζεστό.. Να του δώσω προβιοτικα.. Μου συνέστησε κάποια.. Δεν τα έχω γράψει τώρα όλα αυτά γιατί είπαμε και πολλά άλλα θα μου τα στείλει αναλυτικά στο μέιλ..
Αυτά λοιπόν τα νέα μας.. Αύριο θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο να συννενοηθω για να στείλω και για τα άλλα μου δείγμα να κάνουμε μια εξέταση μην έχουν κολλήσει τίποτα και αυτά. Τον ρώτησα αν πιστεύει πως θα μπορούμε ποτέ να πούμε πως το πουλάκι είναι καλά.. Αν υπάρχει η περίπτωση δηλαδή με τις θεραπείες και όλα να γίνει εντελώς καλά στην υγεία του.. Μου απάντησε πως υπάρχουν ίσως ελπίδες μιας και έδειξε ήδη να ανταποκρίνεται στη προηγούμενη θεραπεία.. Μου είπε πως αν υπηρχε στη καλλιέργεια ανάπτυξη του μικροβίου θα μου έλεγε να τον απομακρύνω..🙄
Δεν ξέρω ρε παιδιά.. Τον βλέπω και το παλεύει ο κακομοίρης. Για όσο το παλεύει.. Θα το παλεύω μαζί του.. Απλά θα είμαι ακόμα πιο προσεκτική όσο αφορά τα άλλα μου δύο αλλά και για εμάς τους ίδιους.. Μου είπε πως εμείς αν κολλήσουμε θα το περάσουμε πιθανότατα σαν ίωση η κάτι τέτοιο.. Τη μικρή παρόλο αυτά δεν την αφήνω καθόλου να τον πλησιάσει.. Αλλά και εγώ με γάντια από εδώ και πέρα θα κάνω καθαριότητα κτλ..
Θα ανεβάσω και το μέιλ όταν το λάβω να μου πείτε.. 😁
 
@Kristy74 , οικονομικά πώς την παλεύεις με όλη αυτήν την ιστορία; Ας πούμε - δεν ξέρω και πως να το θέσω - μπορείς να υποστηρίξεις την όλη κατάσταση της θεραπείας; Έχεις υπολογίσει ή έχεις κάνει κάποια εκτίμηση για το κόστος; Το οικονομικό εννοώ φυσικά, γιατί το άλλο, η ψυχολογική σου ταλαιπωρία και τα σκωτσέζικα ντουζ τύπου, είναι καλά - δεν είναι καλά, θα γίνει καλά - δεν είμαστε σίγουροι, κάποια στιγμή μπορεί να μην είναι και ασυμπτωματικός, είναι ειλικρινά ανυπολόγιστο.
Πιο συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση, τα χρήματα που είναι να δώσεις σε φάρμακα, και σε γιατρούς, τα έχεις; Και σε σχέση με αυτά που ίσως αναμένεις να χρειαστείς, επίσης είσαι σε θέση να ανταποκριθείς χωρίς τεράστια δυσκολία;.
Μην με παρεξηγήσεις που αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο, και φυσικά δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά κάπου - κάποτε μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση (ελπίζω εσφαλμένα) ότι σε κάποια φάση "ζοριζόσουν" να ανταποκριθείς - ίσως και να μπερδεύτηκα με άλλο μέλος.
Κατά τα άλλα, τι μπορεί να ειπωθεί για τη στάση σου... Είναι τόσο μα τόσο ανθρώπινη!
 
@ianos η παραμετρος που βαζεις ειναι πολυ σημαντικη και ειναι σε αμεση συναρτηση με τις συζητησεις που εχουν γινει και εδω στο PB με το αν θα πρεπει να υιοθετούμε πουλια σε κακη κατασταση απο τα pet shops οχι απο την ηθικη πλευρα του θεματος αλλα απο την καθαρα οικονομικη.
 
Καλά θυμάσαι Γιάννη..ζοριζομουν και συνεχίζω να ζοριζομαι.. Δεν είμαι άνετη οικονομικά αλλά με ένα καλό κουμάντο τα βγάζω πέρα αξιοπρεπώς.. Το κόστος όχι, δεν το έχω υπολογίσει γιατί δεν μπορώ.. Το γεγονός ότι δεν είμαι άνετη οικονομικά ήταν ο κυρίως παράγοντας που ενώ έβλεπα ενάμιση χρόνο το πουλάκι να αργοπεθαίνει στο πεζοδρόμιο δεν αποφάσιζα να το πάρω σπίτι μου. Γιατί γνώριζα σε τι λούκι πιθανότατα θα έμπαινα.. Από τη στιγμή όμως που το έχω στο σπίτι μου.. Είναι και οικογένεια μου..άρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος στο μυαλό μου από το να υποστηρίξω την κατάσταση του όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ.. Τα χρήματα που θα χρειαστώ..όχι δεν τα έχω εδώ και τώρα όλα.. Αλλά θα κάνω τα κουμάντα μου και θα τα βρω.. Το ίδιο θα έκανα και αν κάποιος άνθρωπος της οικογένειας μου είχε την ανάγκη.. Μπορεί όντως να ζοριζομαι λίγο αλλά αισθάνομαι καλά.. Και αυτό μου είναι πιο σημαντικό.. στεναχωριέμαι μόνο που δεν έχω την άνεση να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα και ίσως πιο γρήγορα όσο αφορά τη θεραπεία του.. Και το ψυχολογικό κόστος φυσικά είναι μεγάλο όπως λες. Γιατί τον πονάω.. Αγωνιώ για την εξέλιξη του αλλά αισθάνομαι και τύψεις που έχω βάλει τα άλλα μου σε πιθανό κίνδυνο.. Είναι τεράστια και η ανταμοιβή που παίρνω όμως για όλα αυτά..χτες ήρθε και πήρε τροφή από το χέρι μου. Δεν περιγράφεται με λόγια η χαρά που ένιωσα.. Μπορεί να πετάω στα σύννεφα αλλά θέλω να πιστεύω πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά.. Και να μη μας πάνε καλά.. Τουλάχιστον θα ξέρω ότι έχω κάνει ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μου..
Και ένα πουλάκι από εκτροφή που έχουμε καιρό στο σπίτι μας μπορεί Αντώνη κάποια στιγμή να αρρωστήσει και να χρειαστεί γιατρούς αλλά και θεραπείες.. Αλλά και ένα πουλάκι που μπορεί να πάρουμε σε άσχημη κατάσταση από πετ σοπ με τη φροντίδα μας να ζήσει υγιής για πολλά χρόνια.🙂
 
@ianos η παραμετρος που βαζεις ειναι πολυ σημαντικη και ειναι σε αμεση συναρτηση με τις συζητησεις που εχουν γινει και εδω στο PB με το αν θα πρεπει να υιοθετούμε πουλια σε κακη κατασταση απο τα pet shops οχι απο την ηθικη πλευρα του θεματος αλλα απο την καθαρα οικονομικη.
Αντώνη, εντάξει, συμφωνώ με το σκεπτικό σου, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος του μηνύματός μου, αλλά κυρίως να μάθω αυτό:
στεναχωριέμαι μόνο που δεν έχω την άνεση να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα και ίσως πιο γρήγορα όσο αφορά τη θεραπεία του.
Ο ίδιος θα στείλω πμ στη Χριστίνα, με στόχο να της προτείνω μια μικρή οικονομική ενίσχυση.
Ο λόγος για τον οποίο σας κοινοποιώ την πρόθεσή μου είναι μήπως και κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ θελήσει να πράξει κάτι ανάλογο, μια και τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι πολλά. Χριστίνα, επίσης θα έλεγα, ότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα να μας έγραφες το εκτιμώμενο κόστος της θεραπείας.
τουλάχιστον θα ξέρω ότι έχω κάνει ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μου..
... Κι εγώ ομοίως
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν πειράζει Αντώνη.. Εξήγησε άλλωστε και τον λόγο ο Γιάννης που μου έκανε τη προσφορά του και δημόσια.. Δεν είμαι ακαταδεκτη ούτε άτομο που μπορεί να παρεξηγησω αγνές προθέσεις..ίσα ίσα μου δίνει δύναμη το γεγονός να γνωρίζω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν..όπως είπα και στον ίδιο όμως δεν υπάρχει η περίπτωση να δεχτώ χρήματα.. Αν τώρα σε κάποιο φάση της θεραπείας μας δω πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω άμεσα για την αγορά κάποιου φαρμάκου και αυτό βάζει σε κίνδυνο την υγεία του Αστέρη.. Τότε θα ζητήσω όντως τη βοήθεια σας. 😁.. Προς το παρών απ' ότι μου είπε ο γιατρός της Κομοτηνής θα προχωρήσουμε αντιμετωπίζοντας το σκουλίκι.. Νομίζω πως μου είπε και για ακάρεα εντομεταξη.. Αλλά και τον μύκητα.. Τον οποίο δεν μου τον ονόμασε αλλά με μια γρήγορη έρευνα που έκανα εδώ έχω την εντύπωση πως πρόκειται για αυτό που λέμε Ασπεργιλλωση.. Ταιριάζουν τα συμπτώματα και η περιγραφή του γιατρού.. Ελπίζω να κάνω λάθος.. Εφόσον τέλος πάντων αντιμετωπίσουμε αυτά θα προχωρήσουμε σε εκ νέου θεραπεία για τη ψιττακωση.. Το θέμα είναι πως μέχρι και αυτή την ώρα δεν μου έχει έρθει το μέιλ που περιμένω για να ξεκινήσω.. Ούτε τηλέφωνο πρόλαβα να τους πάρω γιατί είχα αλλά τρεξίματα.. Τους έστειλα όμως εγώ μέιλ και θα τους πάρω και τηλέφωνο το πρωί.. Το μόνο φάρμακο που σημείωσα την ώρα που μιλήσαμε είναι αυτό για τα παράσιτα.
IMG_20191205_194358.webp
Το πήρα σήμερα και λέω να τους το δώσω αύριο.. Θα το δώσω και στα άλλα δύο καλού κακού.. Αν δεν κάνω λάθος για μια μέρα μου είπε ότι θα τους το δώσω..
Θα μιλήσω και αύριο πάλι μαζί του..
Παιδιά.. Αυτή τη φορά θέλω να τα κάνω όλα σωστά.. Ολόσωστα όμως.ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μιας και απ' ότι φαίνεται η κατάσταση του πουλιού παραμένει αρκετά σοβαρή... Ο άνθρωπος που μίλησα στα εργαστήρια της Κομοτηνής ήταν παραπάνω από πρόθυμος να μου εξηγήσει όσο καλύτερα μπορούσε τη κατάσταση και να μου λύσει την όποια απορία.. Και ο κύριος Ακρίβος που μας παρακολουθεί επίσης.. Δεν μπορώ όμως όπως είναι φυσικό να τους ενοχλώ και συνεχεια.. Οπότε εσάς θα ζαλίζω συχνά απ' ότι φαίνεται.. Τις γνώσεις και την εμπειρία σας έχω περισσότερο ανάγκη στην προκειμένη περίπτωση..🙂
Τον κ Ακρίβο δεν τον έχω πάρει ακόμα τηλέφωνο.. Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη πιστεύω να τον επισκευτω ακόμα αλλά περιμένω να έχω και τις απαντήσεις αναλυτικά στα χέρια μου..
Πέρα από την οποία γραμμή θεραπείας που θα μου δώσει ο γιατρός χρειάζομαι επιπλέον πληροφορίες όσο αφορά κάποια πράγματα που θεωρώ εξίσου σημαντικό για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πληροφορίες για τη σωστή απολύμανση που πρέπει να γίνεται σε όλα ας πουμε..η για το ποια θα πρέπει να είναι η σωστή θερμοκρασία για να κρατάω το πουλάκι ώστε να αισθάνεται καλύτερα και να βοηθηθεί αλλά και πως να το καταφέρω κάτι τέτοιο χωρίς νο το ψήσω κιόλα.ς. Και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό αλλά είμαι σίγουρη πως θα τα βρω μπροστά μου..
Πήγε αργά όμως και ήδη σας ζάλισα αρκετά.. καλό μας βράδυ λοιπόν..🙂
 
έχω την εντύπωση πως πρόκειται για αυτό που λέμε Ασπεργιλλωση
Αν ήταν ασπεργίλλωση θα σου το λεγε. Μάλλον είναι κοινός ζυμομύκητας. Κόψε τα γλυκά στο πουλί, κάθε είδος τροφή που περιέχει ζάχαρη. Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια των θεραπειών να μη του δίνεις τίποτα περισσότερο από τους σπόρους του.
 
@Kristy74
Δεν το ειπα για τους λογους που αναφερεις Χριστινα και προφανως οι προθεσεις του Γιαννη ειναι αγνες.
Ακριβως επειδη οι προθεσεις ειναι αγνες και λογω του οτι τζαμπα ξυδι γλυκο σαν μελι ειναι πιθανον καποιοι επιτήδειοι να το δουν καπως διαφορετικα.

Anyway, στο δια ταύτα τωρα.
Σου εχει στειλει το διαγνωστικο καποιο email με τα ευρηματα των εξετασεων,τι ακριβως βρεθηκε και σε τι πλυθισμο;
 
Τίποτα δεν μου έχει στείλει ακόμα αλλά μίλησα μαζί τους σήμερα το πρωί πάλι.. Δεν μου έχουν στείλει τις απαντήσεις ακόμα για το λόγο ότι κάνουν επαναληπτικό τεστ για την επαλήθευση της ψιττακωσης.. Περιμένουν και αυτα τα αποτελέσματα ώστε να μου τα στείλουν αναλυτικά όλα μαζί..σήμερα ίσως.. Μου δώσανε ένα πρώτο πλάνο τηλεφωνικός παρόλο αυτά όσο αναφορά όλα τα υπόλοιπα.. Ο μύκητας ευτυχώς είναι όντως κάτι κοινό.. Είναι ο Candida και αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα.. Μετά έχουμε τα σκουλήκια αλλά και τριχομοναδες.. Μ αυτά θα ξεκινήσουμε και βλέπουμε.. Πριν κάνουμε το οτιδήποτε όμως για τρεις μέρες θα πάρουμε προβιοτικο με βιταμίνες ώστε να ανακουφίσουμε τον οργανισμό του από τη προηγούμενη αγωγή αλλά και να τον προετοιμάσει για την επόμενη..όπως είπε και ο Σταύρος θα τρώει μόνο τους σπόρους του.. Ξέχασα να ρωτήσω για το κεχρί όμως που του αρέσει τόσο πολύ.. Μπορώ φαντάζομαι να του το δίνω..;
Έχω σκοπό σήμερα να τον μεταφέρω στο πιο μικρό κλουβί ώστε να μου είναι πιο εύκολο να τον κρατάω ζεστό αλλά για να κάνω κιόλας μια γερή γερή απολύμανση σ αυτό που βρίσκεται τώρα..σήμερα αν μπορέσω να τα βρω τα συγκεκριμένα που μου είπε ο γιατρός θα ξεκινήσει τα προβιοτικα.. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή αλλά έχω αρχίσει και τρέχω τώρα! 😄
Προσπαθώ να κάνω τα πάντα με ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να έχω και καλά αποτελέσματα.. Δεν θέλω επίσης σε καμία περίπτωση να του μεταφέρω το ανχος μου η την αγωνία.. Το Σάββατο θα τρέξω και για όλα τα σχετικά με τη ζέστη..στο ντουι αλλά και τη βάση έχω κολλήσει τόσο καιρό αν είναι δυνατόν.. Επίσης η λάμπα που μου έδωσαν είναι μόλις 50w.. Οπότε θα κοιτάξω να του βρω μια 60-70 ας πούμε..η χρειάζεται και περισσότερο;
 
Έχω σκοπό σήμερα να τον μεταφέρω στο πιο μικρό κλουβί ώστε να μου είναι πιο εύκολο να τον κρατάω ζεστό αλλά για να κάνω κιόλας μια γερή γερή απολύμανση σ αυτό που βρίσκεται τώρα..σήμερα αν μπορέσω να τα βρω τα συγκεκριμένα που μου είπε ο γιατρός θα ξεκινήσει τα προβιοτικα.. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή αλλά έχω αρχίσει και τρέχω τώρα! 😄
Νομίζω ότι όταν θα του αρχίσεις θεραπεία ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις το εργαστήριο, αν υπάρχει όφελος στο να του αλλάζεις καθημερινά κλουβί, απολυμαίνοντας αυτό της προηγούμενης ημέρας. Αυτό στην περίπτωση που μπορεί να ξανακολλά την ασθένεια από τις εκκρίσεις του.
 
Χριστίνα, στη θέση σου θα ενημέρωνα τον Αχιλλέα πριν τη θεραπεία... Να μου πεις γιατί;
Θα ήθελα τη γνώμη του γενικότερα (πληροφορίες), αλλά και για το αν συμφωνεί με τα φάρμακα-δοσολογία κτλ
 
Αυτό είναι το σκεπτικό μου Γιάννη.. Να του αλλάζω καθημερινά κλουβί και όλα τα παρελκόμενα ώστε να κάνω απολύμανση στα προηγούμενα..ότι θα κολλάει πάλι από τις εκκρίσεις του σκέφτομαι και εγώ.. απολύμανση φυσικά κάνω συνέχεια απ' όταν ξεκινήσαμε.. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό..
Έχεις δίκιο Σίσσυ.. Και εγώ θέλω τη γνώμη του.. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη..ήρθαν και τα αποτελέσματα εντομεταξη και όλα τα προτεινόμενα φάρμακα ακόμα και η αντιβίωση είναι δοσμένη για χορήγηση μέσω του πόσιμου νερού.. Οπότε θα το κανονίσω και θα περάσω αύριο κιόλας από το ιατρείο του.. (χωρίς το πουλί ).. Θα τον παρακαλέσω να ρίξει μια ματιά αν έχει τον χρόνο.. Δεν πιστεύω να μου αρνηθεί.

Αυτή είναι η διάγνωση.
ergastiriakes-exetaseis.jpg
Και αυτή η προτεινόμενη θεραπεία.
therapeia.webp

Το baytril απ' ότι είδα είναι κάποια αντιβίωση ευρέως φάσματος κτηνιατρικής χρήσεις..στο τηλέφωνο μου είχαν πει για 7 μέρες ενώ τώρα βλέπω 3.. Δεν προλαβαίνω τώρα να τους ξαναπάρω
αλλά θα μιλήσω ξανά και μαζί τους ώστε να μου διευκρινίσουν κι από εκεί κάποια πράγματα..
Αυτά λοιπόν και τα αποτελέσματα..άντε και ο θεός βοηθός...🙄
[automerge]1575631622[/automerge]
Επίσης να πω ότι πάνω πάνω μου έχει γράψει η γιατρός να ακολουθήσω τη θεραπεία ακριβώς με τη σειρά που μου την έχει γράψει.. Και μετά την ολοκλήρωση της μου συνιστά να κάνουμε έναν επανέλεγχο για ψιττακωση..ώστε να δούμε φαντάζομαι αν υπάρχουν και αποτελέσματα..
 
Σ' ευχαριστώ Αντώνη.. Προσέχω όσο μπορώ. Εχω ταλέντο στο να βάζω τον εαυτό μου σε μπελάδες αλλά στη προκειμένη περίπτωση φοβάμαι τόσο για τη κόρη μου..όσο και για τα άλλα πουλάκια μου.. Οπότε προσέχω πολύ..
 
Back
Top