Γενικά Αν βαρεθω τα καναρινια μου τι κανω;

Δεν ειμαι καθολου οργισμενος απλα θελω να ειμαι ειλικρινης που ετσι πρεπει να ειμαστε ολοι μας! Αν δεν ηξερα τιποτα απο καναρινια θα σκεφτομουν οτι ζηλευουν για τον οποιοδηποτε λογο!
 
Ναι απλα πολλοι κανετε λες και ειστε ηλικιομενοι ανθρωποι και θελετε να γινεται αυτο που θελετε ενω ειμαι 15 χρονων και καταλαβαινω δεν ειμαι κανας βλακας αν κανω καποιο λαθος θα προσπαθησω αλλη μια φορα και αν συνεχισω να κανω ολο λαθοι θα σταματησω... Δεν εχω καποιο προβλημα με κανεναν σας απλα καθεσται και συζητατε τα δικα σας και προσπαθητε να λυσετε καποια προβληματα που δεν ξερετε καν πως δημιουργηθηκαν εννοω εγω εκανα ενα συγκεκριμενο ΘΕΜΑ για να δω τι θα πουν μερικοι και να παρω καμια συμβουλη! ΕΛΕΟΣ δεν θελω να κανω βασανιστηρια στα καναρινια απλα τωρα αρχισα να ασχολουμε -_-
Καλυτερα ενα! Ειναι αρχη. Οποτε σίγουρα μονο ενα αλλιως κανενα.

Αφου τα αγαπας, σκεψουν μην τυχων τους κανεις κακο. Προσεχεις για να εχεις. Αν ειναι καλυτερα μακρια σου, πρέπει να μην παρεις ή να χαρισεις. Και όπως ειπα οταν εισαι έτοιμος το ξαναπιανεις απο την αρχη! Θα ειναι πολυ καλύτερα τοτε και για εσενα και για τα πουλακια

Επισης το " αν τα καταφερω " θα φανει μετα απο κανα χρονο τουλάχιστον

Παναγιωτάκο...άκου.

Αν δεν είσαι σίγουρος με αυτό που θες να κάνεις... Να μην το κάνεις.

Γιατι;

Γιατί προκειται για ζωντανούς οργανισμούς και όχι κούκλες και τρενάκια που όταν τα βαρεθούμε τα πετάμε σε μιά αποθήκη.

Μίλα με τους γονείς σου και αν είναι διατεθημένοι να βοηθήσουν στο να είναι σε καλή κατασταση τα πουλάκια... Κάντο.

Sorry για το "Παναγιωτάκο", απλά έχεις την ηλικία του γιου μου.

Ε ψιτ...

Να ακούς και κανα μεγαλύτερο ορέ Πανάγο... Ολο και κάτι θα ξέρει.

Kαλύφθηκες;
 
Ξεχνατο αυτο δεν γινεται. Να κανεις λαθος μεχρι να μαθεις. Σε καποια αλλη περίπτωση ισως, αλλα οχι οταν μιλας για ζωντανά πλάσματα.

Ολοι εδω προσπαθουμε να σε βοηθησουμε και να προλαβουμε καποιο μοιραιο λαθος, γιατι δυστυχως αν υπαρξει λαθος μονο τετοιας φυσης θα ειναι
Και στο λεει αυτο κάποια ΠΟΛΥ κοντά στην ηλικία σου
 
Νομιζω οτι ηταν ξεκαθαρο οτι ολοι προσπαθουν να σε συμβουλεψουν καλοπροαιρετα για να μην μετανιωνεις μετα τιποτα.

Τοποθετηθηκαμε ολοι στο θεμα οπως κριναμε, σκεψου καλα τι θα κανεις. Το θεμα που ανοιξες ηταν καπως γενικο και σηκωνει πολλα σχολια, γι αυτο και συνεχιζεται.

Δεξου καποια πραγματα οπως ειναι απο ανθρπους που εχουν μεγαλυτερη εμπειρια απο εσενα σε αυτο που κανουν, οχι λογω ηλικιας αλλα λογω περισσοτερης ενασχολησης. Και εσυ αν ασχοληθεις περισσοτερο θα αποκτησεις ολα τα απαραιτητα εφοδια να απαντας και να συμβουλευεις αλλους νεους στο ξεκινημα τους :)

Και παρε πισω το ηλικιωμενοι, ηταν κακια 😛
 
Παναγιώτη αφού λες, και σε πιστεύω, ότι είσαι σε θέση ακούγοντας τα προβλήματα άλλων, ακόμα και αν δεν τα έχεις αντιμετωπίσει εσύ να μπεις στην θέση τους, σίγουρα είσαι αρκετά ώριμος νέος.
Οπότε, ανοίγοντας αυτό το θέμα, τι ήθελες να μάθεις από εμάς;
Τι να τα κάνεις τα καναρίνια σου αν τα βαρεθείς, δηλαδή που να τα δώσεις για να τα εξασφαλίσεις;
Πως να μην τα βαρεθείς;
Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό που ρωτάς;
 
Θελω να πω οτι οταν καποιος φτασει στον στοχο που θελει και δεν μπορει να φτασει παραπανω μετα σταματαει! Και να λοιπον εγω θελω οταν φτασω εκει που φτασω να κανω κι αλλα ποιο πολλα τα οποια δεν μπορω γιατι δεν θα μενουν λεφτα για να κανω οσα θελω αυτο θελω να πω... Δεν ειπα ουτε οτι θα παρατησω αυτα που θα εχω τιποτα απλα να μου δωσετε συμβουλες για κατι που θα μπορω να κανω χωρις να θελει τοσα χρηματα οπως ξερεις ειναι πολλα καναρινια που ειναι ακριβα!
 
Ειμαι νεος και τωρα αρχισα να ασχολουμε με πουλια αλλα φοβαμαι μην βαρεθω τι να κανω ☹

Οπως ειπα τωρα αρχισα να ασχολουμε θα παρω σιγα σιγα το σαββατο θα εχω 2! Αλλα το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μην βαρεθω!

Δεν καταλαβατε! Θελω να πω οτι εκει που θα κανω κατι καλο μετα θα θελω περισσοτερα που δεν θα μπορω να κανω οπως να εχω μια αλλη ρατσα π.χ. τιμπραντος και τετοια!

Μα θελω τοσο πολυ τα αγαπαω πολυ καποτε ταισα στο χερι απλα θελω να εχω πολλα και να τα προσεχω ολα αυτο ειναι ολο...Απλα θελω τοσο πολυ που στο τελος φοβαμαι μην βαρεθω δεν ειπα οτι θα βαρεθω εσεις οταν αρχισατε ποτε δεν το σκεφτηκατε αυτο;

Γιάννη ; . 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Ασε τα ακριβα καναρινια για αυτους που αντεχει η τσεπη τους. Ουτε για διαγωνισμους εχεις χρονο με το σχολειο ουτε για τετοια. Απλα πανεμορφα κοινα καναρινια, ενα δυο το πολυ, να σου τραγουδουν να σε ευχαριστουν και εσυ να τα φροντιζεις και να τα αγαπας και εισαι μια χαρα. Αν και οταν εισαι ετοιμος και μπορεις (μην ξεχνας οτι οι γονεις σου χρηματοδοτουν τα παντα, και αν απαγορευσουν επεκταση των ζωων θα πρεπει να το σεβαστεις) τοτε πηγαινε σε κατι περισσοτερο. Μεχρι τοτε, ας αρκεστεις σε αυτο που και θα μπορεις να εχεις και δεν θα το βαρεθεις.

Μην προτρεχεις οτι θα βαρεθεις κατι. Καθε μερα ανακαλυπτουμε κατι καινουργιο και ενθουσιαζομαστε, αυτο σημαινει οτι ξεχναμε τα παλια; Οχι! Συνεχισε να ψαχνεσαι για τα καναρινια, θα μαθεις πολλα που δεν τα ηξερες!

Αλλα δεξου τις συμβουλες μας, εισαι ενθουσιασμενος αυτη τη στιγμη γι' αυτο και "θες να κατακτησεις τον κοσμο" :) Υπομονη!
 
Θα βάλεις στόχους που να ταιριάζουν με την ηλικία σου, γιατί μην ξεχνάς, πολύ σύντομα θα μπεις σε διαδικασία πιο έντονης μελέτης, ίσως αναγκαστείς να αλλάξεις τόπο διαμονής λόγω σπουδών, ίσως πας στρατιωτικό σε λίγα χρόνια, προφανώς θα έχεις πιο έντονη προσωπική ζωή μεγαλώνοντας και όλα αυτά θα μειώνουν τον χρόνο που θ' ασχολείσαι με τα πουλάκια, έως θα κάνουν αδύνατη την ασχολία αυτή.
Επίσης όπως τίποτα δεν προγραμματίζουμε οικονομικά που να ξεπερνάει τις δυνατότητες του εισοδήματός μας, (πχ ρούχα, παπούτσια, κομπιούτερς, αυτοκίνητα κτλ), το ίδιο ισχύει και με τα χόμπυς μας.
Θα βάλεις στόχους ρεαλιστικούς και αν προχωρήσεις σε γέννες, έγκαιρα και όσο είναι νεαροί οι νεοσσοί θα τους χαρίζεις ή θα τους ανταλλάσσεις.
Τώρα τα καναρινάκια που έχεις είναι ένα ζευγάρι κοινά καναρίνια;
Πάντως υπάρχουν και ράτσες, που δεν είναι τόσο δαπανηρές για νέους ανθρώπους.
 
😀 ακριβως αυτο θελω να κατακτησω τον κοσμο! Αν και ειμαι σε εξοχη εχουμε απεριοριστο χωρο μπορω να εχω αρκετα απλα με δικη μου ευθινη!
 
Οι απαντήσεις Παναγιώτη, τουλάχιστο οι δικές μου... Δεν απευθύνονται πάντα σ' αυτόν που ρωτάει... αλλά σ' αυτόν που ντρέπεται να ρωτήσει... και που αν δε διαβάσει κάτι σωστό... σίγουρα θα αυθαιρετήσει...
Για κάποιους μπορεί όλα να είναι εύκολα, απλά και κατανοητά...
Για άλλους πάλι όχι...
Και αν ηλικιακά και όχι μόνο... Βρίσκομαι στη "θέση" ζωής που βρίσκομαι... ίσως το χρωστώ στο γεγονός πως πολλές φορές κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Για να μη στεναχωρήσω τον "έξυπνο" που "τρολάρει" για να μας πάει όπου του αρέσει..
Το παιχνίδι για μένα δεν χάνεται εδώ... έχει χαθεί προ πολλού... στο βωμό κάθε εξυπνάδας.
Για μένα μπορεί πάντα να βγει κέρδος από τέτοιες συζητήσεις ... κι όχι απαραίτητα στους παρόντες στη συζήτηση... αλλά από αυτούς που μελλοντικά θα πέσουν πάνω της... και είναι πάντα περισσότεροι...
Άποψή μου... Φτωχή ίσως... αλλά δική μου.
 
Νομιζω καλυφθηκες καπως απο συμβουλες.. Ειναι κατι αλλο που θα ηθελες να ρωτησεις; Μπορουμε να φανουμε αλου χρησιμοι;Λιγο πιο συγκεκριμενο αν γινεται, εριξες το θεμα σαν βομβα μου φαινεται :)
 
Θελω να πω οτι οταν καποιος φτασει στον στοχο που θελει και δεν μπορει να φτασει παραπανω μετα σταματαει! Και να λοιπον εγω θελω οταν φτασω εκει που φτασω να κανω κι αλλα ποιο πολλα τα οποια δεν μπορω γιατι δεν θα μενουν λεφτα για να κανω οσα θελω αυτο θελω να πω... Δεν ειπα ουτε οτι θα παρατησω αυτα που θα εχω τιποτα απλα να μου δωσετε συμβουλες για κατι που θα μπορω να κανω χωρις να θελει τοσα χρηματα οπως ξερεις ειναι πολλα καναρινια που ειναι ακριβα!
Την οικογένεια που θες να φτιάξεις, γιατι περι οικογένειας πρόκειται, την διαμόρφωνεις εσυ. Δεν ειναι ανάγκη να εχει παρα πολλα πουλια γιατι οπως ξερεις χρειάζονται κσι χωρο. Ουτε πρεπει όπωσδηποτε να τα αγορασεις. Με επιτυχη ζευγαρωματα θα εχεις πολλα πουλακια. Αλλα για να ειναι υγειη πρεπει να ειναι υγειη και οι γονεις τους και οι γονεις των γονιων τους και ουτω καθεξής. Αυτο επιτυγχάνεται μονο με την σωστη φροντίδα, οπως μου εχει μαθει το Petbirds. Και οσο αφορα τον πολυ χωρο, δεν σημαίνει πως επειδή εχεις την δυνατότητα να φιλοξενεις πολλα πουλια πρεπει να έχεις και τοσα. Νομιζω πως είδες μαλλον φωτογραφίες εδω στο φορουμ με τεραστιες εξωτερικες κλουβες και ειπες "αφου μπορω γιατι οχι. Θα 'ναι τοσο ωραια". Να ξερεις πως ολοι αυτοι με τις κλουβες και τα 200 καναρίνια ξεκινησαν απο ενα μονο καναρινακι και σιγα σιγα σιγα σιγα προχώρησαν. Υπομονη
 
Μαρια βασικα δεν σκεφτομαι για φετος του χρονου σιγα σιγα να δω πως τα πηγαινω κι ολας και θα δουμε!

Αθηνα ναι αλλα δεν ειπα αφου εχω χωρο θα εχω και πουλια αλλα μιας και που εχω χωρο και μου αρεσουν τα πουλια γιατι αν μην το εκμεταλευτω;
 
Back
Top