Γενικά Αν βαρεθω τα καναρινια μου τι κανω;

Μάλλον εγώ ( με το φτωχό μου το μυαλό και όχι τη φτωχή άποψη) δεν είμαι σε θέση να καταλάβω τι συζητάμε εδώ...
Μπαίνει ένα παιδάκι σε ένα φόρουμ και βάζει ένα θέμα.. Ποιό θέμα;
Τι θα κάνει αν βαρεθεί τα πουλιά που ΘΑ πάρει... Τι θα κάνει τα ζωντανά πλάσματα που θα βρεθούν στα χέρια του... Και θα πρέπει κάποιοι να του δώσουν ''κατεύθυνση'', νουθεσία όπως ειπώθηκε, συμβουλή, ώστε τα πουλάκια να μην καταλήξουν νεκρά, άρρωστα η - στην καλύτερη περίπτωση - σε λάθος χέρια..
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει αγωγή, δεν υπάρχει ευθύνη και υπευθυνότητα..
Σόρρυ Παναγιωτάκη, αλλά για να κατακτήσεις τον κόσμο θα πρέπει ν'αρχίσεις να κάνει το 1ο βήμα οριοθετώντας που πας. Εσύ αγόρι μου (τουλάχιστον σε σχέση με τα πουλάκια)δεν ξέρεις ούτε που θα πάς, ούτε πόσο θα πας.. Εγώ θα σου πρότεινα τους προβληματισμούς να τους συζητήσεις πρώτα με τους γονείς σου και μετά στο ίντερνετ...
 
Μαρια βασικα δεν σκεφτομαι για φετος του χρονου σιγα σιγα να δω πως τα πηγαινω κι ολας και θα δουμε!
Τωρα μιλας σωστα! Υπομονη, παρε ενα δυο, και δες εσυ πως τα πας με αυτα.
 
Δεν αντιλεγω αλλα αν γεμισω ιδια;
ΔΕΝ θα γεμισεις ιδια. Ολα τα ζωα ειναι ιδια; Οχι. Και οπως ειπαμε, μεχρι εκει που φτανει το χερι μας. Γι αυτο επιμενουμε ολοι με ενα καναρινι για αρχη. Αν τυχον εχεις παραπανω απο οσα μπορεις ή θελεις, τα χαριζεις σε καποιον που τα λαχταρα!
 
πωωω ρε Paiana νταξει ευχαριστω δεν θελω την βοηθεια σου βασικα δεν ξερεις αν λειπει καποιος απο τους δυο γονεις και δεν ξερεις τιποτα για εμενα καθεσαι και ασχολεισαι με ενα μικρο 15χρονο μονο ανωριμο και νιανιαρο δεν με ειπες ακομα σε ευχαριστω που προσφερθηκες αλλα δεν θα χρειαστω την βοηθεια σου!
 
Δεν θα στη δώσω εγώ αγόρι μου.. Δυστυχώς είμαι κάθετος σε σκέψεις τύπου '' τι θα κάνω αν βαρεθώ'' . Συγγνώμη κιόλας που έγραψα... Να με συγχωρείς παλληκάρι μου... Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!
 
Μαρια βασικα δεν σκεφτομαι για φετος του χρονου σιγα σιγα να δω πως τα πηγαινω κι ολας και θα δουμε!
Εντάξει τότε.
Αφού δεν θέλεις να γεννήσουν και για να χαίρεσαι το κελάηδημα του αρσενικού σου αυτό το διάστημα, θα έχεις τα πουλάκια σε δύο διαφορετικά κλουβιά.
Θα μάθεις να τα καθαρίζεις, να τα ταίζεις σωστά, θα διαβάζεις και θα συμμετέχεις στο φόρουμ και του χρόνου αν νομίζεις ότι σε ενδιαφέρει και είσαι κι εσύ και τα πουλάκια έτοιμοι, προχωράς σε γέννα. Μέχρι τότε έχουμε πολλές συζητήσεις και κυρίως γύρω από την σωστή φροντίδα τους.
Μην αγανακτείς με τους μεγαλύτερους, όλοι μας ανεξαιρέτως ενδιαφερόμαστε να πάρεις σωστές συμβουλές πρώτα για το δικό σου το καλό και μετά για τις ζωές που θα έχεις στην ευθύνη σου.
 
Ναι ευχαριστω πολυ Μαρια θα τις χρειαστω τις συμβουλες αρκει να εκφραζουν τις αποψεις τους με σεβασμο γιατι οι ποιο πολλοι δεν βλεπω να το κανουν!
 
Πως λες οτι δεν θα παρεις πολλα πουλια και οτι φοβασαι αν γεμίσεις ιδια ενω ταυτοχρονα μου λες πως θες να το εκμεταλευτεις. Ο ελευθερος χωρος σε κανει να ενθουσιαζεσαι, αλλα προσεχε μην φας τα μουτρα σου, φιλικα παντα. Θες να το εκμεταλευτεις και να το γεμισεις με σπανια πουλια. Λαθος συλλογισμος
Κοινα καναρινια ειναι εκεινα που δεν κατατασονται σε καποια συγκεκριμενη κατηγορια, αλλα ειναι η μεγαλυτερη κατηγορια απο ολες! Κοινα οπως το εννοεις, δηλαδη ασημαντα δεν υπαρχουν και να ξερεις πως κανεις δεν χαιρεται με αυτο που διαβαζει. Δηλαδη αν το καναρινακι σου ζευγαρωσει και γεννησει ενα αλλο ιδιο χρωματικα τι θα πεις; "Δεν μ' αρεσει, δεν ειναι σπανιο, δεν το θελω;". Καταρχας αυτο ειναι αμαρτια αν θες, αχαριστια αν θες, παντως κατι κακο.
Εγω εχω ενα κοινο καναρινακι και το λατρευω. Δεν πειραζει που δεν ειναι καποια σπανια μεταλλαξη γιατι για εμενα ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει.
Νομιζω πως θελεις να κανεις ενα μουσειο στην αυλη σου. Και ετσι εγω γυρναω στο αρχικο αρχικο ποστ. Μην παρεις κανενα καναρινι τωρα. Αν εχεις καποιο μεινε με αυτο και προσπαθησε να το κανεις πραγματικα ευτυχισμενο και υγειες!
 
Είναι off topic αλλά θα σου πω κάτι.
Το πιο εύκολο είναι κάποιος να μην ασχοληθεί μαζί μας. Όταν ασχολείται και μάλιστα χωρίς κέρδος του, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται.
Όσοι απάντησαν, είχαν ενδιαφέρον να σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές κατευθύνσεις.
Αξιοποίησε τις συμβουλές τους αφού σκεφτείς καλά μόνος σου και δεν θα χάσεις.
 
Ναι απλα οταν γραφουν ενα σχολιο ας καταλαβουν το προβλημα του αλλου δεν αναγκασα κανεναν να γραψει απλα να πει την γνωμη του!
 
Ναι απλα οταν γραφουν ενα σχολιο ας καταλαβουν το προβλημα του αλλου δεν αναγκασα κανεναν να γραψει απλα να πει την γνωμη του!

εφοσον δεν αναγκασες κανεναν οπως λες, να εκτιμας το ενδιαφερον που εδειξε ο καθενας απο εμας μονος του για το θεμα που εθεσες προς συζήτηση.
 
Εεε ναι δεν το ειπα με κακια απλα θελω μια συμβουλη παραδειγμα εκει που θα καταφερω κατι να με κανουν να μην βαρεθω να μου δωσουν μια συμβουλη για κατι καινουριο που μπορω να κανω!
 
Τα κίνητρα στη ζωή τα βρίσκουμε μόνοι μας... αυτά που μας αρέσουν... Δεν τα ζητάμε από τους άλλους.
Χρειάζονται θέσεις ευθύνης. Για όλα. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για ζωές..
 
Παναγιωτη, συγκλιναμε ολοι στο να σκεφτεις μονος σου τι θες και τι μπορεις να κανεις, και σε προτρεψαμε να μεινεις σε μικρο αριθμο ωστε να δεις τη μαγεια σιγα σιγα και να μπορεσεις να τα φερεις ολα βολτα. Ευχομαι να αποφασισεις το σωστοτερο για εσενα, καλο θα ηταν να διαβασεις τα αρθρα που υπαρχουν στο φορουμ ωστε να σε βοηθησουν να δεις ξεκαθαρα τα περισσοτερα περι φροντιδας και διατροφης, και στο τελος θα φερθεις ωριμα και θα πραξεις αναλογα με τις αποφασεις σου. Οτι αλλο εχεις αποριες, και δεν καλυφθεις απο υπαρχονται αρθρα/θεματα εδω ειμαστε. Καλη τυχη σε οτι και αν αποφασισεις!
 
Εεε ναι δεν το ειπα με κακια απλα θελω μια συμβουλη παραδειγμα εκει που θα καταφερω κατι να με κανουν να μην βαρεθω να μου δωσουν μια συμβουλη για κατι καινουριο που μπορω να κανω!

το να μεγαλωνεις και να φροντιζεις ενα καναρινι ειναι απο μονο του κατι εκπληκτικο. Αν εσυ προσωσπικα δεν βρησκεις κατι σπουδαιο και ιδιαιτερο σε αυτο καλυτερα να ασχοληθεις με κατι αλλο. Συνεχεια θα συναντας νεες εμπειριες με το καναρινακι και θα χαιρεσαι να το βλεπεις να κελαηδαει, θα καμαρωνεις γι αυτο και θα κανεις σαν τρελο-μπαμπας πριν καν το καταλαβεις. Ακομα ομως δεν βαρεθηκες και ζητας να σου πουμε τι; ΑΜΑ βαρεθεις τι θα κανεις; Στοιχημα πως οι περισσοτεροι θα σου πουν να τα δωσεις. Το τι καινουριο μπορεις να κανεις πρεπει να το βρεις λιγο πολυ μονος σου γιατι κατι που μπορει να πληττει εσενα μπορει σε εμενα πχ να ειναι ενδιαφερον.

εδω δεν νομιζω πως παιζει ρολο η ηλικια, ηθελα να το σχολιασω αυτο πιο πριν αλλα το ξεχασα. Δεν θα αντιμετωπιστεις διαφορετικα επειδη εισαι 15. Απο τη στιγμη που αναλαμβανεις την ευθυνη για μια ζωη εισαι ενας ενηλικας με υποχρεωσεις και ευθυνες ομοιος με το καθε καινουριο μελος στο φορουμ. Οποτε μην περιμενεις κατι διαφορετικο.
 
Back
Top