Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

annapas

PB New Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
92
Πόλη
Αθήνα
Καταρχας καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα.Χθες πηρα ενα κοκατιλ απο ενα pet shop και θα ηθελα τα "φωτα" σας γιατι εχω αγνοια (παντα ειχα σκυλους και γατες). Ο υπαλληλος δεν ηξερε να μου πει την ακριβη ηλικια του αλλα σε σχεση με τα αλλα που ειχε μαζι ηταν το πιο προσεγκησημο και το μονο με ασπρη μυτη με μια ριγα στην μεση και πατουσια στο χρωμα του δερματος μας. Επισης στο λοφιο του εχει ενα μηδαμινο φτερο και λιγο φαλακρα αλλα μαλλον το εχει τσιμπησει καποιο αλλο(υποθετω εγω).Βεβαια εχει την βαση των φτερων αλλα οχι φτερα σε αυτο το σημειο. Πρωτη λοιπον ερωτηση/θα βγαλει λοφιο πιστευετε; Και τι ηλικιας μπορει να ειναι αν παιζει ρολο ο χρωματισμος της μυτης και των ποδιων. Δευτερη ερωτηση... Οταν το πλησιαζω με το χερι βγαζει εναν ηχο σαν να εκπνεουμε αποτομα.Αυτο ειναι φυσιολογικο; Ειναι προηδοποιητικο;τι ειναι τελος παντων! Τριτη ερωτηση... Βγαζει ενα κραξιμο και οταν εχουμε ησυχια και ειμαστε οι δυο μας βγαζει παλι ενα ηχο κοφτο αλλα πολυ πιο χαμηλο και "τρυφερο" καπως και με κοιταει μεχρι να του μιλησω. Να ειναι ετσι η ειναι η ιδεα μου;😀 και επισης πως θα μπορουσα να καταλαβω αν ειναι κοριτσι η αγορι;
Αυτα... σας κουρασα ε;
Ευχαριστω.
 
Γεια σου Άννα ( ; ), να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου.
Αν μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογραφία του, θα μπορέσουμε να σου πούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος, πιθανόν το φύλο και πιθανή ηλικία.
Πάντως μεγαλύτερο του έτους δεν πιστεύω να είναι. Το πιθανότερο να είναι φετεινό γύρω στους 6-8 μηνών.
Τα βασικότερα θέματα για την καλή φροντίδα του είναι το κλουβί, η διατροφή και η καθαριότητα.
Αν θέλεις μαζί με την φωτογραφία του πουλιού, δείξε μας και το κλουβί του να σου πούμε γνώμες.
Επίσης η διατροφή του πρέπει να είναι ποικίλη από σπόρους και χόρτα, λαχανικά φρούτα. Διάβασε κατ' αρχήν αυτό το άρθρο Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds και όσα μπορείς από αυτό το θέμα Χρήσιμα θέματα - απαντήσεις για τη φροντίδα των παπαγάλων | PetBirds και στην συνέχεια μιλάμε και λεπτομερώς για όποια απορία έχεις.
Το πουλάκι πιθανότατα να περνάει ακόμα την ετήσια πτερόρροιά του και γι αυτό να λείπουν κάποια φτερά από το λοφίο του ή και να τσακώθηκε στην κλούβα του μαγαζιού και να του έφυγαν κάποια.
Η φαλάκρα στο κεφάλι ενδέχεται να παραμείνει ή να καλυφθεί λίγο από φτεράκια.
Το ροζ χρώμα στα πόδια είναι θέμα μελανίνης και όχι ηλικίας. Ωστόσο αν είναι μικρό φαίνονται πιο τρυφερά και τα πόδια και το ράμφος.
Την πρώτη εβδομάδα που θα το έχεις, μην δώσεις λαχανικά παρά μόνο σπόρους (πάρε συσκευασμένους, ποτέ χύμα) και φρέσκο νερό και παρατήρησε τις κουτσουλιές του.
Ο ήχος που κάνει είναι γιατί φοβάται και σε απειλεί.
Όταν θέλεις να του μιλήσεις να κάθεσαι σε καρέκλα και οι κινήσεις σου να είναι μαλακές και ο τόνος της φωνής σου χαμηλός. Να μην ανοίγεις πλατιά τα χέρια σου και τα δάχτυλα να μην είναι σαν βεντάλια. "Οταν το βλέπεις ότι φοβάται να σταματάς να του δίνεις χρόνο να λάβει την θέση που νοιώθει ασφαλές και να συνεχίζεις σε λίγο την κίνησή σου.
Αυτά κατ' αρχήν, και ό,τι χρειαστείς ή δεν κατάλαβες, ρώτησε ελεύθερα.
 
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Φωτο δεν ξερω πως να στειλω εδω οποτε αν μπορει καποιος να μου πει την διαδικασια.
Σημερα φαινεται πιο δραστηριο και οταν βγαινω απο το δωματιο κραζει.Αυτο ειναι καλο; Οταν παω κοντα ειναι πανω στο κλαρακι του και παει απο την μια ακρη στην αλλη (και ας ερχεται σε αποσταση αναπνοης απο το προσωπο μου)ανεβοκατεβαινει στα καγκελα και κραζει ανασηκωνοντας λιγο τα φτερα του στις μασχαλες. Αυτο; τι μας δινει να καταλαβουμε;το εχω μονο δυο μερες. Μπορει να εχει αρχισει να με συνηθηζει;Νομιζω πως ερωτευτηκα! Α😀 οταν βαζω μεσα το χερι μου για να αλλαξω το νερο δεν κτυπιεται απλα κανει τον ηχο που ειπα με την αναπνοη και η αναπνοη του γινεται πιο γρηγορη. Μπορει να το δελεασω με κατι που τρωγεται εξω απο το κλουβι η θα το ταραξω;Ισως να ακουγομαι λιγο χαζουλα αλλα εχω αγνοια με τους παπαγαλους και εχω ενθουσιαστει (δεν το περιμενα με ενα πουλι). Επισης πως καταλαβαινουμε πως ειναι χαρουμενο;Εχουν καποια χαρακτηριστηκα στον τροπο που κινουνται η που φωναζουν;
 
Για τις φωτογραφίες κοίτα εδώ ίσως χρειαστεί να κάνεις resize τις φωτογραφίες.
Σίγουρα η μεταφορά σε ένα νέο χώρο δημιουργεί μια ανασφάλεια στο πουλάκια και χρειάζεται χρόνο να αισθανθεί σιγουριά και σίγουρα δείχνει ότι αρκετά σύντομα ενσωματώθηκε ίσως ακριβώς επειδή διαισθάνεται τον έρωτά σου :)
Το πήγαινε - έλα στην πατήθρα δείχνει χαρά. Χαίρεται αλλά ταυτόχρονα και σε φοβάται κάπως ακόμα. Αυτό δείχνει ο ήχος και ότι μεγεθύνει τον όγκο του.
Ωστόσο ήδη καταλαβαίνει ότι μάλλον είστε φίλοι αλλιώς θα πετάριζε άτακτα όταν έβαζες το χέρι σου για τις απαραίτητες εργασίες.
Μπορείς να το δελεάσεις με κεχρί σε τσαμπιά που κυκλοφορεί στο εμπόριο, το λεγόμενο millet
upload_2014-10-23_13-1-21.jpeg
βάλε πρώτα το μισό και λιγότερο στο κλουβί να το δοκιμάσει να δει ότι είναι ωραίο και σε κανα δυο μέρες κράτα το στο χέρι σου στο άνοιγμα της πόρτας ή έξω από το κάγκελο και κάλεσέ το με μαλακή φωνή. Σιγά σιγά θα έρχεται να το τσιμπολογήσει.
Με το δίκιο σου νοιώθεις τόση χαρά μαζί του, είναι καταπληκτικές φατσούλες.
 
και παλι ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και με κανουν πολυ χαρουμενη αυτα που ειπες! Το εχω στο δωματιο μου και οταν βγαινω αρχιζει και φωναζει μεχρι να ξαναρθω και μολις μπαινω και του μιλαω φουσκωνει τα φτερα του και τιναζεται. Θα παω να παρω αυριο το κεχρι να δω τι θα κανει. Παντως πρεπει να ειναι πολυ λιχουδης γιατι οποτε τρωω μου μετραει τις μπουκες 😀χα. Διαβασα για κατι βιταμινες που βαζουν στο νερο να παρω και αυτες;
 
Όχι προς το παρόν υδατοδιαλυτές βιταμίνες.
Πάρε κεχρί συσκευασμένο και σουπιοκόκκαλο λευκό χωρίς χρώμα και τροφή συσκευασμένη αν έχεις πάρει στην αρχή χύμα.
Πάρε κανέλλα σε ξυλαράκια να την κρεμάσεις σ' ένα χοντρό σχοινί να παίζει και να την μασουλάει κιόλας είναι αντιμικροβιακή.
Σ' ένα ξεχωριστό μπωλάκι βάλε του ξηρή ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, δενδρολίβανο, τσουκνίδα και θυμάρι και λίγο πιπέρι καγιέν. Αυτά θα τα αναννεώνεις μία φορά την εβδομάδα.
Πάρε από τον μανάβη ό,τι χόρτα έχει, μπρόκολο με τα φύλλα του κυρίως, κουνουπίδι, σπανάκι, καρότα, μήλα. Αν βρίσκεις και χλωρά μυρωδικά ή τυχόν έχεις εσύ σε γλάστρες, να του δίνεις, τίποτα καλύτερο από αυτά.
Φρόντισε να μάθει να τρώει πράσινα και θα του βάζεις βιταμίνες, έτσι για την ιδέα, όπως παίρνουμε κι εμείς καμία C που και που.
Αν τρώει ποικιλία δεν έχει ανάγκη από πρόσθετα.
 
Συσκευασμενη τροφη του πηρα και σημερα ειχα φτιαξει μπροκολο αλλα δεν το ειδα και πολυ ζεστο να το φαει.Αυριο θα προσπαθησω να σας στειλω φωτο να μου πειτε την γνωμη σας. Και φυσικα να καμαρωσετε και εσεις το ζουζουνι μου. Ετσι το ονομασαμε με τον μικρο μου γιατι δεν ξερουμε αν ειναι αγορακι η κοριτσακι.
Ααα... Και κατι τελευταιο (για σημερα! Χιχιχιχ)τριζει το ραμφος του οπως τριζουμε εμεις τα δοντια μας ενα πραμα ειναι φυσιολογικο αυτο;
 
Το μπρόκολο ωμό το δίνουμε έτσι;
Το τρίξιμο δεν μπορεί να αξιολογηθεί εφόσον το έχεις τόσες λίγες μέρες. Παρακολούθησέ το και κυρίως αν το κάνει και στον ύπνο. Δεν νομίζω βέβαια.
Περιμένουμε φωτογραφίες :)
 
καλημερες! Προσπαθω απο χθες να στειλω φωτο και δεν τα καταφερνω. Κανω την διαδικασια για το μεγεθος και ολα αλλα μολις ειναι ετοιμη δεν ξερω τι να κανω μετα. Βοηθεια...;
 
Διάβασες εδώ; petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
το διαβασα τα εκανα ολα που λεει αλλα μετα δεν ξερω πως να την στειλω στο forum εδω.
 
rsz_img_20141024_091836.webp
καλημερα την βλεπετε την φωτο; Πειτε μου για να στειλω κι αλλη.

rsz_img_20141024_091646.webp

rsz_11img_20141024_091659.webp

rsz_1img_20141024_091742.webp

πιστευω πως τις βλεπετε και μετα απο τρεις μερες τα καταφερα 😀. Περιμενω την γνωμη σας. Ευχαριστω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Φαινονται οι φωτογραφιες! 🙂
Ομορφο το κοκατιλακι σου :D
Το κλουβι για κουνελια ή μου φαινεται; 😛
Τα καγκελα εχουν μεγαλο κενο μεταξυ τους, παρατηρησε αν το κεφαλι του πουλιου χωραει αναμεσα στα καγκελα, αν ναι,ισως ειναι επικυνδινο για το πουλακι σου να ζει στο συγκεκριμενο κλουβακι..
 
Οντως ειναι για κουνελια. Το αλλο που ειχα του ηταν μικρο και προσωρινα το εβαλα εδω μεχρι να βρω κατι αλλο. Μεσα στην βδομαδα θα το εχω αλλαξει.
 
Οντως ειναι για κουνελια. Το αλλο που ειχα του ηταν μικρο και προσωρινα το εβαλα εδω μεχρι να βρω κατι αλλο. Μεσα στην βδομαδα θα το εχω αλλαξει.


Ωραια!:D Να τον χαιρεσαι :)
 
Μιλαει τρωει κανει χαρες και οταν βαζω το χερι η παω κοντα δεν χτυπιεται και μου μιλαει. Το γεγονος πως του λειπει το τσουλουφι του πρεπει να ειναι απο καποιο αλλο που ηταν μαζι στο κλουβι γιατι ηταν ενα που τα τσιμπουσε ολα. Μεχρι να το παρω ειχα παει αρκετες φορες και το παρακολουθουσα. Ηταν το μονο που ερχοτανε κοντα μου μολις πηγαινα κοντα. Δεν νομιζω να ειναι αρρωστο απλα το αλλο μαλλον το ξεπουπουλιασε. Εσας σας φαινεται να εχει κατι;
 
Ωραίο πουλάκι, όταν βγάλει και το τσουλουφάκι θα δείξει ωραιότερο, να το χαίρεσαι καλότυχο να είναι!
Πολύ σωστή η παρατήρηση της @EiriniKt για το κλουβί. Μέχρι να πάρεις το σωστό που είναι επείγον κρέμασε την τροφή δίπλα στην πατήθρα για να μην κουτσουλάει μέσα και το νερό επίσης. Αν έχεις το κρεμαστάρι της ποτίστρας, αν το κάνεις σταυρό, στέκεται και σε αυτό το κλουβί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Το πτερωμα του δεν ειναι γενικως σε καλη κατασταση.. Τωρα αυτο απο μονο του, αν δεν συνδιαζεται και με αλλα συμπτωματα, δεν μπορει να θεωρηθει ενδειξη ασθενειας.
 
Back
Top