Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστω πολυ Μαρια μου. Το κλουβι θα τακτοποιηθει μεσα στην εβδομαδα κατι εχω βρει. Σου φαινεται να μην ειναι καλα στην υγεια του;Γιατι με προβληματισε ο φιλος πριν. Εμενα καλα μου φαινεται και εκτος αυτου ποιο πολυ πηρα αυτο και οχι καποιο πιο ομορφο γιατι με κοιταγε σαν να λεει παρε με απο δω.Χαζο ακουγεται αλλα ετσι αισθανθηκα. ΠΙστευω να βγαλει το τσουλουφι αλλα και να μην το βγαλει δεν με πειραζει φτανει να ειναι καλα.

Α! Επισης του πηρα το κεχρι που ειπαμε αλλα του ειναι τελιως αδιαφορο. Το εχω απο την παρασκευη στο κλουβι και ειναι αθικτο. Τους περνει χρονο για να δοκιμασουν κατι; Οπως το ειδες στις φωτο μπορεις να καταλαβεις φυλο η ηλικια; Διαβασα πως στο φυλο παιζουν ρολο και οι χρωματισμοι που εχουν.

Ειρηνη απο που το καταλαβες για το φτερωμα;Γιατι εκτος το σημειο που ειναι μαζημενο στο κεφαλι και στο σβερκο το υπολοιπο μου φαινεται καλα. Ειδες κατι εσυ;

Και επισης τι αλλα συμπτωματα θα μπορουσε να παρουσιασει; Συγνωμη αν γινομαι κουραστηκη αλλα εχω αγνοια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Δεν γινεσαι καθολου κουραστικη, γι'αυτο ειμαστε εδω, για να βοηθαμε και να ανταλλαζουμε αποψεις :)
Προσωπικα το φτερωμα του μου φαινεται θαμπο και λιγο ακαταστατο..Βαζε του να κανει μπανια με μυλοξυδο οσο ο καιρος
ειναι καλος και θα φτιαξει.
Οσο για τα συμπτωματα, ας πουμε αν τον εβλεπες να ξυνεται, να τραβαει
φτερα, να μην τρωει και γενικα να ειναι υποτονικος,τοτε θα επρεπε να ανησυχησεις.
 
Βασικα εχω παρατησει πως πρεπει να αλλαζει φτερα γιατι οταν πλενεται (μονος τους) καποιες φορες βγαζει κατι πολυ μικρα πουπουλα. Το μυλοξυδο που το βρησκω; Και μπανιο πως θα κανει;Θα βαλω κατι στο κλουβι μεσα;
Υποτονικο δεν τον λες καθολου. Κανει τουμπες τρεχει σε μια σκαλα που του εχω βαλει και απο ακρη σε ακρη στο πατακι του. Τρωει δεν ξυνεται γενικα νομιζω πως ειναι ενα χαρουμενο πλασμα.Φουσκωνει και τιναζεται οταν με βλεπει, οταν παω κοντα και ταυτοχρονα φωναζει.Αυτο μαλλον ειναι απο χαρα. Ειρηνη σε ευχαειστω πολυ για το ενδιαφερον! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Δεν ειπα οτι ειναι αρρωστο αλλα το φτερωμα πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση οταν αγοραζουμε πουλακια. Φυσικα εσυ που το παρατηρεις απο κοντα εχεις καλυτερη αποψη. Προσωπικα εγω μαλλον θα αγοραζα αυτο που τσιμπουσε τα αλλα! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Το φύλο σ' αυτή την μετάλλαξη - pied είναι νομίζω (δεν τα πάω καλά με τις μεταλλάξεις των cockatiels)- δεν φαίνετα εύκολα με το μάτι.
Περίμενε να ολοκληρωθεί η πτερόρροιά του και θα δείξει καλύτερα.
Κεχρί ποιο αγόρασες; Τι μάρκα εννοώ; Γιατί κυκλοφορεί ένα σε κουτί που όντως δεν αρέσει καθόλου στα πουλιά. Εγώ όταν παίρνω από petshop παίρνω τα σακκουλάκια της versele laga.
Μηλόξυδο, επειδή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αραιά και που και ως προληπτική θεραπευτική μέθοδο Μηλόξυδο στα πουλιά#post-160636]Μηλόξυδο στη διατροφή των πουλιών | PetBirds[/URL] ψάξε σε κατάστημα βιολογικών με ίζημα δηλαδή αιωρούμενα σωματίδια. Βάλε σε ένα ψεκαστήρι μισό κουταλάκι του γλυκού και ψέκασε το πουλάκι ελαφρά χωρίς να το τρομάξεις, σαν βροχή να το κάνεις. Βοηθάει να μην φαγουριάζουν τα νέα φτερά που βγαίνουν, κάνει λαμπερό το πτέρωμα και το προφυλάσσει από εξωπαράσιτα.
Από τα λεγόμενά σου, το πουλάκι μου φαίνεται υγιές, όσο μπορεί κάποιος να έχει μία άποψη μέσω της παρατήρησης και των διηγήσεων.
Τσέκαρε λίγο και τις κουτσουλιές του τι υφή και χρώμα έχουν και πες μας.
Κι εγώ το ταλαίπωρο θα έπαιρνα Άννα :)
Οικονομία της φύσης @sarpijk :)
Προσωπικα εγω μαλλον θα αγοραζα αυτο που τσιμπουσε τα αλλα! 🙂
 
Χαιρομαι που αναπτυξατε τοσο γρηγορα σχεσεις με τον κοκατιλινο σου :D
Μηλοξυδο βρισκεις στα περισσοτερα σουπερ μαρκετ.. Μπανιερες ειδικες πουλιων υπαρχουν στα πετ σοπ, μπορεις ομως να χρησιμοποιεις και ενα μπολακι, το οποιο θα βαζεις μεσα στο κλουβι και οποτε θελει θα ριχνει κι ενα μπανιο :)
 
Μαρακι και εγω αυτο πηρα λεγεται prestige millet gold της versele-laga αλλα δεν συγκινηται! Α😀.
Βασικα θα μπορουσα να παρω το πιο ομορφο αλλα παντα μαζευω τα πιο αδυναμα αν μπορω να το πω ετσι.
Σημερα εβαλα τα δαχτυλα μου απ εξω απο το κλουβι πανω στο πατακι του και ηρθε κοντα και μου δαγκωνε (πολυ ελαφρια) το μικρο μου δαχτυλο. Πιστευω πως θα τα παμε καλα. Θα το κοιταξω με το μυλοξυδο απο αυριο. Τι σημαινει pied; Ειλικρινα σας ευχαριστω ολους.
 
Ίσως είναι διστακτικό στις δοκιμές ακόμα.
Α στο ράμφος έχει λίγο μαύρο; Αν ναι είναι αρκετά μικρό ακόμα.
Ναι φαίνεται καλό πουλάκι, θα τα πάτε μια χαρά. Να το ξεκινήσεις χόρτα. Τώρα έχει παντζάρια, πάρε και δώσε τα φύλλα, φύλλα μπρόκολου, κουνουπιδιού και τον ανθό, έχει αντίδια, ραδίκια, χλωρή ρίγανη, δυόσμο, δώσε χόρτα.
 
Εχει μαυρο ναι ολο το πανω μερος του ραμφους και στην μεση μια ασπρη γραμμη(οχι ασπρη ασπρη στο χρωμα του δερματος).
Τα χορταρικα τα δινουμε ωμα η βρασμενα;
 
Ναι είναι μικρό. Ίσως δεν έχει ολοκληρωθεί και το πτέρωμα ακόμα. Τα χορταρικά πάντα ωμά, πολύ καλά πλυμένα και καλά στεγνωμένα. Και σπανάκι δώσε οπωσδήποτε.
 
Να μαι παλι... Διαβασα το αρθρο για τα κοκατιλς. Ολα καλα και κατανοητα.Αυτο που ηθελα να ρωτησω αν ξερεις καποιος ειναι απο ποσο μεχρι ποσο μηνων το ραμφος τους ειναι μαυρο;Εμενα οπως ειπα το πανω μερος του δικου μου ειναι ολο μαυρο με μια φαρδια ριγα στην μεση στο χρωμα του δερματος. Δεν εχει δαχτυλιδι στο πατουση του για να γραφει χρονολογια.
 
Είναι λίγων μηνών. Το πότε θα γίνει όλο μπεζ δεν είναι κάτι προδιαγεγραμμένο.
 
rsz_img_20141026_194124-2.webp

παιδια αυτη ειναι η σημερινη προοδος μας δεν φαινεται καλα οποτε να σας πω πως εχει ανεβει στο δαχτυλο μου πλενοτανε και μου δαγκωνε πολυ ελαφρια βεβαια και μου μιλαγε.Φανταζομαι πως ειναι ενα βημα ε;Εχω ενθουσιαστει με κοιταζει μες τα ματια.
 
Μπραβο, να εισαι πολυ χαρουμενη για τη σχεση που εχετε αναπτυξει τοσο γρηγορα! 🙂
Οσο για το δαγκωμα, απλα περιεργαζεται το δακτυλο σου :)
Μια χαρα θα τα πατε:D
 
Επισης ηθελα να ρωτησω το εξης. Οταν βλεπω βιντεακια με κοκατιλ και τα ακουειτρελενεται τρεχει πανω κατω φωναζει.Αυτο ειναι ενταξει η ταραζεται γιατι ακουει αλλα δεν βλεπει αυτο που ακουει;Επισης τα πατουσια του ειναι παγωμενα ειναι φυσιολογικο;
 
Όχι δεν το ταράζουν οι φωνές άλλων πουλιών. Λίγο πιο κρύα είναι φυσιολογικό αλλά μήπως το έχεις σε ρεύματα και σου κρυώσει;
 
Οχι ειναι στον τοιχο και το παραθυρο ειναι δεξια του δεν ειναι σε ρευμα. Το παρατηρουσα που πλενοτανε. Εχουν κατι στην βαση της ουρας τους;Ετριβε εκει το κεφαλι του και μετα εκανε τα φτερα του. Επισης το πουπουλα σε αυτο το σημειο ειναι σαν κατσιασμενα να το πω. Και τιναζοτανε και φευγανε κατι ασπρα σαν πυτιριδα.
 
Πάνω από την ουρά έχουν τον ουροπηγικό αδένα. Τα περισσότερα πουλιά βγάζουν μία ελαιώδη ουσία και μ' αυτήν περιποιούνται το πτέρωμά τους. Κάποια πουλιά όπως τα cockatiels , τα cockatoos και τα african greys, εκκρίνουν μία λευκή κηρώδη πούδρα που μ' αυτή περιοποιούνται το πτέρωμά τους. Αν είναι κατσιασμένα είναι ίσως από την ταλαιπωρία των συνεχών μεταφορών των τελευταίων ημερών. Θα στρώσει. Η περιποίηση του σώματός του σ' ένα πουλί είναι ένδειξη υγείας.
 
Back
Top