Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Α! Οποτε αυτο που εβλεπα σαν πυτιριδα πιθανοτατα ειναι αυτη η πουδρα ε;Ειναι σαν κλατσιασμενα τα πουπουλα τα εσωτερικα να το πω τα οποια φαινονται πολυ τρυφερα και μικρουλια. Επισης στον σβερκο του οταν σκυβει λειπουν τα φτερα και φαινεται ο σβερκος (σαν την ραχοκοκκαλια ενα πραμα)και γαινεται και εκει μαδημενο σαν καποιο αλλο να του εχει επιτεθει. Ειναι λιγο κοκκινο σε αυτο το σημειο, οχι ματωμενο σαν ερεθισμενο. Ολα αυτα τα ειδα τωρα που ηταν επανω στο στο δαχτυλο μου και πλενοτανε και το παρατηρουσα. Πως σας ακουγονται αυτα;
 
Πλενόταν εννοείς μόνο του με την μύτη του ε; Όχι με νερό τέτοια ώρα 😱
Αυγοτροφή, πολλά χόρτα, ντους με μηλόξυδο και σε λίγες μέρες θα είναι κουκλί.
Η φαλάκρα μπορεί (ανάλογα με τους προγόνους) να μην γεμίσει εντελώς αλλά οκ δεν πειράζει.
 
Ναι με την μυτη. Του εβαλα σημερα λιγο αυγο βραστο ανακατεμενο με ρυζι και το εφαγε. Το μηλοξυδο θα το παρω αυριο. Πες μου αν υπαρχει καποια συγκεκριμενη μαρκα να παρω γιατι με το αρθρο μπερδευτηκα λιγο. Στο pet shop που το πηρα ειχε στο κλουβι αλλα 4 πουλια τα οποια ηταν λιγο πιο ανεπτυγμενα απο αυτο και κανα δυο πολυ επιθετικα με τα αλλα. Τα δαγκωνανε μονο και μονο για να πανε πιο κει. Με ανυσηχει λιγο ο σβερκος του τωρα που το ειδα. Ελπιζω να μην μου παθει κατι γιατι θα φρικαρω τωρα που γινομαστε φιλοι.Βγαζει δυο ηχους εναν δυνατο κοφτο και εναν πιο τρυφερο οταν μου μιλαει περιμενει να του μιλησω και το επαναλαμβανει. Παιδια δεν υπαρχει! Ολα ετσι ειναι. Α😀 εχω παθει πλακα δεν το εχω ουτε βδομαδα!
 
Δεν ξέρω μάρκα ή σε κατάστημα βιολογικών ή στα ειδικά ράφια των σούπερ μάρκετς όπως τα ΑΒ που έχουν. Βιολογικό μηλόξυδο. Απλά θα το ψεκάζεις πρωί να προλαβαίνει να στεγνώνει μέχρι τον ύπνο του.
Παρακολούθησε το σβέρκο του, έχει πληγή; Αν ναι βάλε λίγο fucidin, πολύ ελαφριά ποσότητα. Αν όχι μην κάνεις τίποτα. Είναι γενικά λίγο πιο κόκκινο το σημείο εκείνο και του λαιμού. Μην ανησυχείς, έχεις ξετρελλαθεί με το μικρό. Μην κάνεις το λάθος να το φιλάς και να του δίνεις τρόφιμα από το στόμα σου. Το σάλιο μας είναι γεμάτο βλαβερά μικρόβια γι' αυτά.
 
Ωραια θα παω στον ΑΒ . Οχι δεν εχει πληγη, ειναι κοκκινο μονο και δειχνει πως εκει υπηρχαν φτερα και καποιος τα τραβηξε βιαιος γιατι σε καποια σημεια δεν εχει καθολου και σε αλλα εχει αυτο που εχουν τα φτερα στην αρχη τους που ειναι σαν πλαστικο. Ετσι ειναι και στο τσουλουφι του.Αυτο σημαινει πως θα ξαναβγαλει; Αυριο αν καταφερω θα σας βγαλω γωτο να το δειτε.
 
Ναι αυτά τα αγκαθάκια είναι τα νέα φτερά, αυτά όταν βγαίνουν κάτω από το δέρμα, τα ενοχλούν όπως εμάς όταν βγαίνουν τρίχες και πρέπει να μαλακώνει το δέρμα με ντουζάκια για να βγαίνουν πιο ανώδυνα. Θα το βοηθούσε να έκανε και κάποιες ελεύθερες πτήσεις στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και κουρτίνες βέβαια.
 
Επισης οταν το ψεκασω εχει φοβο μην παει στα ματια; Μηπως θα ηταν καλυτερα να του βαλω μια μπανιερα μεσα μην το τρομαξω με το ψεκαστηρι; Αν ναι τι διαστασεις πρεπει να εχει αυτη;Ισχυει πως οι παπαγαλοι δεν ξεχνανε ποτε και γι αυτο δεν πρεπει να μας παρουν με "στραβο ματι";

Πολυ θα το ηθελα να το βγαζω απο το κλουβι αλλα ακομα ειναι επιφυλακτικο μαζι μου και φοβαμαι πως μετα δεν θα μπορω να το βαλω παλι στο κλουβι και αμα παω να το πιασω πως θα τρομοκρατηθει. Τι λες να κάνω;
 
Δεν θα το ψεκάσεις απότομα. Καλό είναι να ανοίξεις μία βρύση να ακούγεται γιατί αυτός ο ήχος τα ξεσηκώνει. Αν δεις ότι φοβάται και πεταρίζει θα σταματήσεις. Σιγά σιγά και με ελαφρύ ψεκασμό και το νερό να μην είναι παγωμένο. Αν της βρύσης είναι πολύ κρύο, βάλε και ένα τσικ ζεστό. Μπάνιο μπορείς να βάλεις, ρηχό όπως τα ταψάκια του γλυκού, μικρού μεγέθους όμως με λίγο νεράκι αλλά τα cockatiels δεν είναι από τα πουλιά που κάνουν μπάνιο. Συνήθως βέβαια δεν είναι απόλυτο και δεν ισχύει για όλα.
Ναι μην το βγάλεις ακόμα γιατί προσπαθώντας να το πιάσεις θα τα "χαλάσετε" :)
 
Δεν εχω λογια εισαι καταπληκτικη σε ευχαριστουμε και οι δυο πολυ! Θα σου πω νεα μας αυριο πολλα φιλια!
 
κι εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον κάποιο άλλο θα του τράβηξε το λοφίο του. Φαίνεται καλοστεκούμενο, σκέτος λεβέντης είναι, όνομα του έδωσες;
 
Στην αρχη τον λεγαμε ζουζουνι γιατι δεν ξεραμε αν ειναι αγορι η κοριτσι.Χθες ειπαμε να το πουμε Ρικο αλλα απο αυτα που διαβασα σημερα μαλλον πρεπει να ειναι κοριτσακι. Τι να πω!
 
αν είναι έντονο το κόκκινο στο μάγουλο είναι αγόραρος αν είναι ποιο χαμνό είναι θυλικό
 
α😀 εδω λεμε πως μαλλον ειναι κοριτσι α😀χ οχι θα το βγαλω χουλκ α😀
 
από ότι βλέπω στις φωτογραφίες που ανέβασες μου φαίνεται αγόρι

εσύ Μαρία τι λες
 
Στις pied μεταλλάξεις δεν είναι ασφαλές κριτήριο το μάγουλο, ούτε ξεχωρίζονται εύκολα με το μάτι. Ας περιμένει να μεγαλώσει λίγο να ολοκληρωθεί και το πτέρωμα και βλέπουμε.
 
Ολα τα ζωακια που ειχα ηταν αρσενικα εχω επισης ενα φλωροκαναρο (μου ειπαν οτι ειναι τετοιο) το οποιο μου ηρθε μονο του στο μπαλκονι μου και το μαζεψα. Θα βαλω και εκεινον αυριο σε φωτο να τον δειτε. Γατια σκυλια ολα στον αγιο παντελεημωνα α😀χχα ολα τα ταλαιπωρα ερχονται σε μενα τα μαζευω τους βρησκω σπιτι και παλι απ την αρχη.Ισως γι αυτο πηρα και τουτο μου φανηκε πολυ ταλαιποριμενο. Για κοριτσι δεν εχω ονομα γιατι μια γατα ειχα μονο και την ελεγα συλβεστρω(οπως μαλαμω)χ😀. ΝΟμιζω πως πρεπει να ειναι κοριτσι γιατι διαβασα πως το μεγαλυτερο ποσοστο των pied ειναι θυλικα και εκτος αυτου κανει συγκεκριμενα μονο δυο ηχους. Επισης ειναι πολυ ηρεμο.
 
Το κοκατιλινο μου σημερα μαλλον δεν εχει κεφια, πηγα να το προσεγκησω οπως χθες αλλα προσπαθουσε να με δαγκωσει. Καθεται στο κλακι του με το ενα ποδι και δεν ειναι πολυ κεφατο. Γιατι; Τα κανουν αυτα τα σκαμπανεβασματα;
 
Back
Top