Αναπαραγωγή Απόγονος από ζευγάρι καρδερίνες γραβάτες

Δημήτρη κάπου το έχω διαβάσει για τον ασιανισμο αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτο οτι θεωρείται ελλατωμα λόγο έλλειψης μελανίνης. Δεν ξέρω όμως εάν είμαι σωστος και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Εσυ ίσως το ψάξεις περισσότερο!
Κώστα να το πούμε ελάττωμα, μειονέκτημα, ατέλεια και οτιδήποτε άλλο, αλλά να έχει και κάποιο αντίκρισμα, κάποιο νόημα όλο αυτό. Διαφορετικά όλες οι μεταλλάξεις και όλα τα κοινοπαρδαλά καναρίνια και αυτά ελαττωματικά είναι. Ε και;

Στις καρδερίνες μάλιστα έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι το τελευταίο που νοιάζει κάποιον είναι να έχει ένα πουλάκι μέσα στα πρότυπα και εν τέλει να το κατεβάσει να κριθεί. Συνεπώς ελάττωμα ως προς τι;

Μαζί με όλες τις άλλες δυσκολίες,ένας εκτροφέας ιθαγενών προσπαθεί να σταθεροποιήσει και τον συγκεκριμένο φαινότυπο. Δεν βλέπω κάτι περίεργο σε αυτό.Ας μας δώσει όμως ο κ. Γιάννης τις διευκρινίσεις του διότι αυτό που ανέφερε με παραξένεψε και έγραψα.
Όχι σε αυτούς που γνωρίζουν...
 
Κώστα να το πούμε ελάττωμα, μειονέκτημα, ατέλεια και οτιδήποτε άλλο, αλλά να έχει και κάποιο αντίκρισμα, κάποιο νόημα όλο αυτό. Διαφορετικά όλες οι μεταλλάξεις και όλα τα κοινοπαρδαλά καναρίνια και αυτά ελαττωματικά είναι. Ε και;

Στις καρδερίνες μάλιστα έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι το τελευταίο που νοιάζει κάποιον είναι να έχει ένα πουλάκι μέσα στα πρότυπα και εν τέλει να το κατεβάσει να κριθεί.QUOTE]
Συμφωνώ απόλυτα.

Δημήτρη με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διαφορετικά όλες οι μεταλλάξεις και όλα τα κοινοπαρδαλά καναρίνια και αυτά ελαττωματικά είναι
Έτσι ακριβώς και όχι μόνο! Στην Αγγλία σε εκθέσεις σε ορισμένες ρατσες καναρινιών εμφάνισης δεν δέχονται τα παρδαλα ή λιποχρωμικα 100% ή μελανηνικο 100%
ένας εκτροφέας ιθαγενών προσπαθεί να σταθεροποιήσει και τον συγκεκριμένο φαινότυπο
Υπάρχουν πολλοί εκτροφείς καρδερίνας και μουλων που συντηρούν αναπαράγουν το συγκεκριμένο φαινοτυπο! Δεν ξέρω αν στο εξωτερικό έχουν γίνει κινήσεις για αναγνώριση απο την COM του συγκεκριμένου φαινοτυπου! Και γιατι οχι εδώ πέρασε ο αρλεκινος ( πιαστώ το αυγό και κουρευτώ)
Στις καρδερίνες μάλιστα έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι το τελευταίο που νοιάζει κάποιον είναι να έχει ένα πουλάκι μέσα στα πρότυπα και εν τέλει να το κατεβάσει να κριθεί.
Σιγά σιγά αρχίζουν να φέρνουν πουλιά στις εκθέσεις κυρίως mayor με όλες τις χρωματικές μεταλλάξεις balcanica πιο σπάνια, Επίσης υπάρχει και η κατηγορία minor (δεν γνωρίζω σχετικα) !
 
Ας μας δώσει όμως ο κ. Γιάννης τις διευκρινίσεις του διότι αυτό που ανέφερε με παραξένεψε και έγραψα.

Η διαφοροποίηση είναι στο κόκκινο της μάσκας που στις αρχέγονες είναι συνεχόμενο και γύρω - γύρω από το ράμφος των πουλιών
full

ενώ στις στις καρδερίνες με γραβάτα διακόπτεται στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ράμφος των πουλιών. ΄
Όσο πιο καθαρή και λευκή είναι αυτή η περιοχή.. Τόσο πιο καλύτερη θεωρείτε από τους "εραστές" της.
Και είναι πάρα πολλοί...
2.webp
Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πανέμορφα και θαυμάσια πουλιά.. Το καθ' ένα με ξεχωριστή θέση στην αγάπη των εκτροφέων τους... και από κει και πέρα είναι θέμα κρίσεων, κριτών και κανόνων που όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να αμφισβητηθούν.
Και για μένα μια καθαρή ολόλευκη "γραβάτα"... Δίνει ένα εξαιρετικά όμορφο πουλί αλλά όχι για τους κριτές.
Μου αρέσουν πάρα πολύ...
Απλά όπως προαναφέρθηκε για τις κρίσεις είναι ελάττωμα και συνεπώς όσοι ασχολούνται με το σπορ .. Τις αποφεύγουν γιατί είναι κληρονομικό.
Κι εδώ έρχεται ο Κώστας να μας κατατοπίσει περισσότερο σχετικά...
Η αλήθεια είναι ότι όντως θεωρείται ελλατωμα αλλά ειναι επισης αλήθεια ότι είναι πουλια με μοναδική ομορφιά και δυσευρετα.
όπως και για το τι πρέπει να περιμένουμε...
από τέτοια πουλιά μπορείς να πάρεις λευκά παρδαλά η ασπροκεφαλα νομίζω ότι είναι λογικό να μην εχουν την ιδια τιμή με τα αρχεγονα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μην το βαλεις ρε φιλε του χρονου και παρεις κι αλλα ελατωματικα πουλια κριμα ειναι 😛 Κουκλι ρε Κωστα με το καλο να παρεις οσα χρειαζεσαι για φετος καλη συνεχεια!
 
Δυστυχώς είσαι μακριά, είμαι Θεσσαλονίκη. Αλλά θα ήθελα ένα ζευγάρι από αυτά τα πανέμορφα πουλιά.
Να είσαι καλά Γρηγόρη αλλά δεν πουλάω πουλια. Δεν το έχω παρει ακόμα απόφαση!
 
Καμιά ενημέρωση εδώ έχουμε;
Γρήγορη φέτος ήμουν τυχερός.. Έβγαλα αρκετά πουλακια και βγήκαν και αρκετά ελαττωματικά 👍! Τώρα ειναι σε φάση που αλλάζουν!
 
Back
Top