Ασθένειες Αρρωστο καναρινι απο ελλειψη νερου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα. Ελειπα αυτες τις μερες λογω διακοπων και ειχα αναθεσει την φροντιδα των πουλιων μου σε μια γνωστη μου, η οποια τα προσεχε και περισυ κατα την απουσια μου. Γυρισα λοιπον και ενω τα υπολοιπα πουλια ηταν καλα, με νερο και τροφη, βρηκα ενα κλουβι στο οποιο ειχα μια θηλυκια και τα δυο φετινα καναρινακια της, χωρις νερο και με λιγοστη τροφη. Την καναρα δε, την βρηκα μεσα στην ταιστρα ετοιμη να πεσει κατω..
Την πηρα και της εδωσα νερο, κι ενω προς στιγμης ζωντανεψε,τελικα πεθανε στα χερια μου.. Το ενα μικρο ειναι απολυτως καλα, το αλλο ομως ειναι επισης ατονο και ιδιαιτερα πεσμενο.. Το πηρα και αυτο και του δωσα ηλεκτρολυτες, ενω νερο ηπιε μονο του. Δεν το ειδα να πηγαινει στην ταιστρα.. Να σημειωσω πως οταν προσπαθησα να το πιασω
μεστο κλουβι, εκεινο πετουσε σαν τρελο,το ιδιο και στο δωματιο οπου το εφερα για να του δωσω ηλεκτρολυτες.. Το επεστρεψα στο κλουβι και καθεται με ελαφρως ανασηκωμενες τις
φτερουγες και που και που μισοκλειστα τα ματακια.. Προ ολιγου βγηκα εξω και καθοταν
στην ιδια σταση στο κλαρι με κλειστα τα ματια, σαν να κοιμαται..Χτυπησα λιγο το κλουβι
και αμεσως ξυπνησε. Γενικως ειναι σαν να βρισκεται σε ληθαργο, αλλα με το που κουναω λιγο το κλουβι συνερχεται και ζωντανευει... Πως να το βοηθησω;
 
Πως να το βοηθησω;
Η έλλειψη νερού είναι κρίσιμα σημαντική για όλα τα όντα ειδικά αυτό το θερμό διάστημα του καλοκαιριού.
Η αφυδάτωση που προκαλείται άμεσα στα ζώα δεν καλύπτεται με χορήγηση νερού... Ούτε καλύπτουμε άμεσα το νερό που "χάθηκε".
Θα χρησιμοποιήσεις almora (σε φακελάκι από το φαρμακείο) στο νερό των πουλιών. Είναι ηλεκτρολύτες και χορηγούνται και στον άνθρωπο σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι το μόνο που μπορεί κατά τη γνώμη μου να βοηθήσει τα πουλιά.
Ελειπα αυτες τις μερες λογω διακοπων και ειχα αναθεσει την φροντιδα των πουλιων μου σε μια γνωστη μου, η οποια τα προσεχε και περισυ κατα την απουσια μου.
Την επόμενη φορά και σε παρόμοιες περιπτώσεις ας συνεργαστούμε με περισσότερο υπεύθυνα άτομα.
Την πηρα και της εδωσα νερο, κι ενω προς στιγμης ζωντανεψε,τελικα πεθανε στα χερια μου..
Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφεύγεται... Νομίζω αυτό ακολουθούν στις ανθρώπινες αφυδατώσεις.
Όχι δηλαδή άμεση χορήγηση νερού.
Αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μας διαφωτίσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Γιαννη μου σ'ευχαριστω πολυ! Στο μικρουλι εδωσα ηδη ηλεκτρολυτες almora plus,το αναφερω και στο κειμενο μου. Τωρα που βγηκα εξω να το δω φαινεται καλυτερα, εχει τα ματακια του ορθανοιχτα και η σταση του σωματος του ειναι σωστη.Αυτες τις ωρες που υποθετω ειναι κρισιμες για την κατασταση του, να συνεχισω να του δινω τους ηλεκτρολυτες με συριγγα ή να τους βαλω στο νερο τους;
Οσο για την κυρια στην οποια εμπιστευτηκα τα πουλια μου,τι να πω, δεν μου ειχε δωσει καποιο δικαιωμα την προηγουμενη φορα που μου τα ειχε κρατησει.. Η ιδια μαλιστα με διαβεβαιωσε πως χθες το απογευμα γεμισε τις ποτηστρες στα καναρινια. Τωρα, πως μεσα σε μιση μερα τρια πουλια αδειαζουν εντελως 4 μεγαλες ποτηστρες, ενας Θεος ξερει..
 
Αυτες τις ωρες που υποθετω ειναι κρισιμες για την κατασταση του, να συνεχισω να του δινω τους ηλεκτρολυτες με συριγγα ή να τους βαλω στο νερο τους;
Θεωρητικά ξέφυγαν τον μεγάλο κίνδυνο και πιθανολογώ πως σύντομα θα ανακάμψουν. Γέμισε την ποτίστρα τους και απλά να παρακολουθείς και να επέμβεις αν χρειαστεί.
Η ιδια μαλιστα με διαβεβαιωσε πως χθες το απογευμα γεμισε τις ποτηστρες στα καναρινια. Τωρα, πως μεσα σε μιση μερα τρια πουλια αδειαζουν εντελως 4 μεγαλες ποτηστρες, ενας Θεος ξερει..
Κάποιες φορές είτε από κακή τοποθέτηση είτε από κακή στήριξη ή και για πολλούς λόγους αδειάζουν... Μπορεί να συμβεί.
Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις οι διπλές ποτίστρες νομίζω πως είναι μονόδρομος..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Ίσως η γυναίκα να μην πρόσεξε το συγκεκριμένο κλουβί.. Να νόμιζε πως τα είχε τακτοποιήσει όλα και να της ξέφυγε αυτό. Γιατί ήταν και χωρίς νερό και χωρίς φαγητό..

Ό,τι και να έγινε σημασία έχει να σωθούν τα μικρά.. Νεράκι με ηλεκτρολύτες ή και βιταμίνες, φαγητό, βραστό αυγό και ηρεμία γιατί θα είναι και στρεσαρισμένα! Θεωρώ πως θα τα καταφέρουν.. και το εύχομαι!

Χτυπησα λιγο το κλουβι
και αμεσως ξυπνησε..
αλλα με το που κουναω λιγο το κλουβι συνερχεται και ζωντανευει...
Με χτυπάς το κλουβί Ειρήνη μ... Στρεσάρονται περισσότερο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Back
Top