Γενικά Αυτή είναι η Winter

Πολυ ωραιο το ρεπορταζ Ανεστη! Απο υγεια ειναι οκ τωρα;
Ναι σε γενικές γραμμές καλά είναι Τάκη. Έχει στένωση τραχείας που είναι μόνιμη κατάσταση κι απο έναν "κακό" ώμο και γοφό που δεν της επιτρέπουν να πετάξει και να προσγειωθεί σωστά. Σκαρφαλώνει κανονικά αλλά θέλει προσοχή γιατί στα χέρια δεν μπορεί να γατζωθεί σωστά αν χάσει την ισορροπία της.
Πωπω ζηλεύω 🤩
Υποθέτω ότι περάσατε τέλεια όλοι σας! Εκείνο το καρφιτσωμενο νύχι στον λαιμό σου δεν πονάει;
Όχι καλέ, δεν βάζει δύναμη μόνο στέκεται. 😀 Είναι και λιμαρισμένα-στρογγυλεμένα στις άκρες.

edit: Μέχρι λίγο πριν υιοθετηθεί η Κλάρα δεν την πλησίαζε κανείς στο καταφύγιο. Τις φορές που έκανα βάρδια εθελοντή και καθάρισα το κλουβί της και την τάισα μου έκανε "χχχχχχχ" και μου ορμούσε μέσα απο το κλουβί και τραβιόταν πίσω σε μια γωνία. Δεν την πλησίαζε κανείς παραπάνω. Μέχρι που αρρώστησε σοβαρά πήγε στην κλινική και η νοσοκόμα αγνόησε τον εκφοβισμό της κι έβαλε τα χέρια της και την σήκωσε. Ήταν σκέτη μπλόφα, νομίζαμε ότι θα κόβει χέρια αλλά δεν το κάνει. 😛
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σήμερα η Winter συνάντησε μια παλιά φίλη απο το World Parrot Refuge. Η Κλάρα είναι κατά τύχη γειτόνισσα (μένουμε πολύ κοντά) και η Christine την έφερε σήμερα στο ίδιο πάρκο αφού το είχαμε συνεννοηθεί.

Η Κλάρα γνώρισε τη Winter και κατά τα λεγόμενα της Christine δεν έδειξε άλλες φορές ενδιαφέρον σε πουλιά που συνάντησε.
View media item 22070
Δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της
View media item 22068

Η δε Winter πιο μπαμπάκιας δεν γινόταν να είναι, ρεζίλι γίναμε 😛
View media item 22069

Η Κλάρα είναι ένα απίθανο umbrella cockatoo που νοσηλεύτηκε πέρσι για αρκετούς μήνες σε κρίσιμη κατάσταση πριν υιοθετηθεί. Η επιβαρυμένη υγεία της όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην Christine να την αγαπήσει και να την πάρει σπίτι της.
View attachment 64417
Tέτοια όμορφα ποστ με ωραία νέα αλλά και τόσο γλυκά βίντεο μου ανανεώνουν λιγάκι την αισιοδοξία μου για τον κόσμο Ανέστη.
Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα και ακόμα καλύτερα.
 
Το πιο γλυκό κορίτσι. ❤️️️️

View media item 22173
View media item 22172
Έλα πιο κοντά αν θέλεις χάδια...
View media item 22174
Στο βίντεο θα ακούσετε κι έναν τενόρο που έχουμε στη γειτονιά και περνάει και μας τραγουδάει που και που. Ακούγεται επίσης και η κόρη μου να ρωτάει αν είναι εκκλησία αυτό που ακούει. 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στα γνωστά μας λημέρια και πάλι. :)

View media item 22201
View media item 22202
View media item 22203
Τα "κορίτσια" έχουν πια συναντηθεί μερικές φορές κι όλο και έρχονται πιο κοντά. Η Κλάρα έχει χαλαρώσει και δεν είναι τόσο ενθουσιώδης όταν συναντάει τη Γουίντερ σε σημείο να γίνεται πιεστική κι αντίστοιχα η Γουίντερ δεν θέλει με το παραμικρό να φύγει μόλις η Κλάρα την πλησιάσει. Στην τελευταία φώτο είναι με την Κριστίν, τη "μαμά" της Κλάρας. Στη φώτο που κάθονται πάνω μου η Κλάρα ζητούσε φιλάκι κι η Γουίντερ την ακούμπησε στα πεταχτά για πρώτη φορά. :D
 
Υπέροχες φωτογραφίες από υπέροχες στιγμές! Βρε Ανέστη, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Με τις δικές μας τις κουτσουλιτσες πρέπει να είναι κανείς συνεχώς σε εγρήγορση γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρπάξει το ένα το άλλο ή να αρπάξει εσένα τον ίδιο 😏 ευτυχώς βέβαια λόγω μεγέθους δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Με τους κοκατου τι γίνεται; Είναι λιγότερο ευέξαπτοι και παρορμητικοι; Τους βλέπω κοντά στο πρόσωπο σου και αγχώνομαι. Όταν τα κοιτάζεις δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για πολύ ήρεμα πουλιά. Είναι όμως; 🤔
 
@ζιζι Ζωή αυτές οι δύο είναι "αρνάκια". Πολλά κοκατού, δηλαδή τα περισσότερα, δεν είναι έτσι και δεν θα εμπιστευόμουν ή θα άφηνα να καθίσει στον ώμο μου κυρίως, πουλί που έχει δαγκώσει έστω και μια φορά. Για την ακρίβεια τα κοκατού θεωρούνται απο πολλούς οι "psycho" των μεγαλύτερων παπαγάλων. Αυτές οι δυο κυρίες έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και γι'αυτό τόση χαλαρότητα απο μέρους μας. Είναι και οι δύο πλάσματα που σε αφήνουν να τα σηκώσεις με τις 2 παλάμες σου χωρίς να σε πιάσουν καν με το ράμφος τους, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο αφού ακόμη και τα 2 αμαζονάκια που μεγάλωσα με τα χέρια μου δεν είναι τόσο ανεκτικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ζιζι Ζωή αυτές οι δύο είναι "αρνάκια". Πολλά κοκατού, δηλαδή τα περισσότερα, δεν είναι έτσι και δεν θα εμπιστευόμουν ή θα άφηνα να καθίσει στον ώμου μου κυρίως, πουλί που έχει δαγκώσει έστω και μια φορά. Για της ακρίβεια τα κοκατού θεωρούνται απο πολλούς οι "psycho" των μεγαλύτερων παπαγάλων. Αυτές οι δυο κυρίες έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και γι'αυτό τόση χαλαρότητα απο μέρους μας. Είναι και οι δύο πλάσματα που σε αφήνουν να τα σηκώσεις με τις 2 παλάμες σου χωρίς να σε πιάσουν καν με το ράμφος τους, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο αφού ακόμη και τα 2 αμαζονάκια που μεγάλωσα με τα χέρια μου δεν είναι τόσο ανεκτικά.
Τυχεροί είστε τότε 😊 δεν μπορώ να φανταστώ την τρέλα του Σαχαμπ στο μέγεθος της winter 😞
 
Eγω παντως βλεπω οτι οσο ποιο μικρα τοσο ποιο ζωηρα κ ποιο περιεργα! Οι μεγαλοι παπαγαλοι στο Αττικο παρκο κινουνται βαριεστημενα σε αντιθεση με τα μικροτερα που χαλανε τον κοσμο!
 
Καλησπέρα Ανέστη! Είναι πολύ όμορφο και μοναδικό αυτό που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Winter σας και την Κλάρα! Αποδεικνύεται η τάση και η ανάγκη της συντροφικότητας που έχουν αυτά τα πλάσματα! Πολύ ωραία! Σε ευχαριστούμε θερμά που το αφηγήθηκες και το μοιράστηκες μαζί μας! Να περνάτε πάντα καλά! 🙂🙌
 
Eγω παντως βλεπω οτι οσο ποιο μικρα τοσο ποιο ζωηρα κ ποιο περιεργα! Οι μεγαλοι παπαγαλοι στο Αττικο παρκο κινουνται βαριεστημενα σε αντιθεση με τα μικροτερα που χαλανε τον κοσμο!

Δεν ισχύει Τάκη. Οι μακάο ίσως φαίνονται πιο "βαριεστημένοι" λόγω του μεγέθους τους και κυρίως της ουράς τους αλλά τα κοκατού είναι μέσα στην τρέλα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια μάζωξη σε πάρκο με μερικούς ακόμα που έχουν πάρει πουλιά απο το greyhaven. Αν έρθουν εκεί τα κοκατού που έχω στο μυαλό μου θα σας δείξω βίντεο να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται. Τα περισσότερα μολουκαν πρώτα πρώτα και οι ομπρελες αλλά τα άλλα με το κίτρινο λοφίο είναι μέσα στην τρέλα.
 
Δεν ισχύει Τάκη. Οι μακάο ίσως φαίνονται πιο "βαριεστημένοι" λόγω του μεγέθους τους και κυρίως της ουράς τους αλλά τα κοκατού είναι μέσα στην τρέλα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια μάζωξη σε πάρκο με μερικούς ακόμα που έχουν πάρει πουλιά απο το greyhaven. Αν έρθουν εκεί τα κοκατού που έχω στο μυαλό μου θα σας δείξω βίντεο να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται. Τα περισσότερα μολουκαν πρώτα πρώτα και οι ομπρελες αλλά τα άλλα με το κίτρινο λοφίο είναι μέσα στην τρέλα.
Ναι αλλα δεν περασαν κ την καλύτερη ζωη οταν παραμεληθηκαν, θελω να πω δεν ειναι οπως τα δικα μας που ασχολουμαστε καθημερινά!
 
@takis1964 Σίγουρα δεν πέρασαν καλά και πολλά είχαν μαζευτεί στο καβούκι τους αλλά ζώντας τώρα πια σε καινούρια σπίτια εδώ και καναδυό χρόνια, λίγο πολύ έχουν ξαναβρεί τους παλιούς τους εαυτούς. Ο Ιάγκο (φώτο) ένα απο τα πουλιά που βρέθηκαν σε πολύ κακή κατάσταση είναι απίστευτα ζωηρός και φωνακλάς. Η Dawn που τον υιοθέτησε λέει δεν τον έχω δει ποτέ να κάθεται ακίνητος για λίγο σε μια πατήθρα στο κλουβί του. Ή θα κάνει κούνια απο το ταβάνι ή θα καταστρέφει ξύλα.
 
Η ζωή τους είναι πλέον ζηλευτή!
Θεωρώ πραγματικά μεγάλο βήμα την εξέλιξη της σχέσης Winter-Klara!👍
Το πόσο θέλει να πλησιάσει η Klara ''βγαίνει'' στις φωτογραφίες, χαίρομαι που την φίλησε η Winter έστω και στα πεταχτά! 😁

(σημείωση για να μάθουμε από τις φωτογραφίες σου Ανέστη)
Μεγάλη υπόθεση να γνωρίζει κάποιος πως πρέπει να συμπεριφερθεί...
Γνώστης=σωστή η Κριστίν που της δίνει την υψηλότερη θέση (κάτι που έχει ανάγκη, αφού δεν βρίσκεται στα χέρια ενός της οικογένειας της, καθώς επίσης αφού το ''θέμα'' το έχει η Winter και όχι η Klara 😉 )

Τα περισσότερα μολουκαν πρώτα πρώτα και οι ομπρελες αλλά τα άλλα με το κίτρινο λοφίο είναι μέσα στην τρέλα.

Ο Κόκι, το δικό μας με κίτρινο λοφίο (Sulphur-Crested Cockatoo), ευτυχώς δεν έκανε τρέλες... φώναζε (=γκάριζε) κάποιες ώρες, έκανε εκφοβισμούς σε όποιον δεν γνώριζε, αλλά γενικά ήταν ήσυχο, δεν είχε αυτή την τρελή υπερκινητικότητα των περισσοτέρων.
 
Back
Top