Γενικά Εκτροφή κόκκινα μωσαϊκά 2018

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχω την αίσθηση πως αν χάθηκε,ήταν φαιομελανίνη και όχι ευμελανίνη.
Συνεπώς ακόμα και αν κάποιος μπορούσε να διαχωρίσει την μαύρη από την καφέ σειρά και αυτό που του έμενε ήταν μια μαύρη σειρά αλλά με φαιομελανίνη,ότι κέρδιζε θα το έχανε αυτομάτως.
Εν προκειμένω όμως η φαιομελανίνη γκριζάρει, κάτι που δεν είναι και άσχημο,το αντίθετο.
(θα μπορούσα να τα πω και πιο μπερδεμένα)
 
(θα μπορούσα να τα πω και πιο μπερδεμένα)
Γι'αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος:D
Σε παλαιότερη κουβέντα που είχε γίνει εδώ μέσα νομίζω πως ο κ. Μάκης είχε πει ότι της μαύρης σειράς εξαφανίζεται στην πρώτη πτερορια άλλα πρέπει να ψάξω να το βρω που το συζητούσαμε.
 
Ενδιαφέρον. Nα κοιτάξεις Νίκο το υποπτέρωμα και το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο και να επανέλθεις. Εχω πει οτι στα μωσαϊκού πτερώματος πολλές φορές δεν παραμένει στον φαινότυπο αν είναι σε σημείο εκτός των πρωτευόντων. Παραμένουν συνήθως όμως τα στίγματα στο υποπτέρωμα, γι' αυτό και πολλοί έχουν φάει κάτι NJ (απόρριψη) που τα φυσάνε και δεν κρυώνει :D . Υπάρχουνε κριτές που δεν σηκώνονται απο τα λιποχρωμικά αν δεν πιάσουν ενα-δυό με στίγματα. Υπάρχει "μούρλια" γενικά στο σπόρ. Ωραία περνάμε :D
 
Είχες δίκιο Δημήτρη εγώ μπερδεύτηκα.
Βασικά είπες δύο πράγματα στην τιμή του ενός, αλλά δεν έχει σημασία γιατί αυτό που θες να δείξεις με την παρατήρησή σου είναι σαφές και δεν αλλάζει.
Δυστυχώς ειδικά στην κατεύθυνση που έχει έρθει η συζήτησή μας, η κατάσταση στα λιποχρωμικά είναι κάπως θολή. Πατάει σε πολλές θεωρίες και εμπειρίες για αυτό και το σημαντικότερο είναι οι δικές σου παρατηρήσεις επί του αποτελέσματος.
Το πουλάκι με το τικ δείχνει κατ' αρχάς να έχει ωραίο σωματότυπο, δεν ξέρω αν έχει χωρίστρα στο στήθος και απο λιπόχρωμα οψόμεθα.
 
Και ένα που γεννηθηκε με τικ στο λαιμο και στην πτεροροια σχεδόν χαθηκε, μαυρης σειρας.
View attachment 57643 View attachment 57644 View attachment 57645
Πολύ ξεχωριστό και όμορφο μωσαϊκό! Απορώ πώς εξαφανίστηκε το περισσότερο από το μαύρο του μπάλωμα! Ίσως του χρόνου να μην υπάρχει ούτε καν αυτό που έμεινε. :)
 
Nα κοιτάξεις Νίκο το υποπτέρωμα και το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο και να επανέλθεις
Λοιπον το δερμα είναι καθαρο, το υποπτερομα οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα να το δω καλα, δεν καθοταν και ησυχα το πουλι, ισως με την βοηθεια ενος ακομα ατομου να τα καταφερνα καλυτερα, το σημειο που ειχε το τικ σχεδόν εχει εξαφανιστη, αλλα να παρουμε τα πραγματα από την αρχη, η μανα του ειχε και αυτή τικ μεχρι και μετα την πρωτη πτεροροια, στην δευτερη πτεροροια εχει ελαχιστο, το ιδιο ζευγαρι μου εδωσε και ένα θηλυκο με κοκκινα μελιτζανι ματια και ένα ακομα αγνωστου φυλου που δεν τα καταφερε παλι με κοκκινα μελιτζανι ματια.
Το πουλακι με το τικ σημερα.
20180923_120951.webp 20180923_121143.webp
Η μανα.
20180121_124625.webp 20171204_072532.webp
Η μανα τωρα.
20180923_161847.webp
Το ιδιο ζευγαρι μου εδωσε και αυτά τα δυο θηλυκα με την εντονη διαφορα στο χρωμα το λευκο είναι με τα κοκκινα ματια.
20180516_172754.webp 20180602_183326.webp
 
Ο αρσενικος γεννητορας σου ειναι τουλαχιστον φορεας της καφε σειρας.

το ιδιο ζευγαρι μου εδωσε και ένα θηλυκο με κοκκινα μελιτζανι ματια και ένα ακομα αγνωστου φυλου που δεν τα καταφερε παλι με κοκκινα μελιτζανι ματια.
Αν είχες πάρει δύο θηλυκούς απογόνους, που μόνο ο ένας είχε μελιτζανί μάτι φωλιάς,τότε ο αρσενικός σου είναι φορέας καφέ.
Δεν μου ήταν σαφές όταν πρωτοδιάβασα τα μήνυματά σου, μπέρδεψα τις παραπάνω προτάσεις.
Νίκο όπως λέει και το άσμα, τα μελιτζανιά να μην τα βάλεις πια...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακριβώς, στην φωτογραφία με τούς αχατες είναι 2 θηλυκά από την ίδια γέννα, το λευκό είναι με τα κόκκινα μάτια και το άλλο είναι που το είχα για αρσενικό λογο χρωματος και τελικά ειτανε θηλυκό, στην επόμενη γέννα έβγαλε ακόμα ένα με κόκκινα μάτια άλλα την 3η μέρα το βρήκα νεκρό και το αρσενικό με το τικ που σχολιάζουμε παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απο τις φωτογραφίες των νεοσσών βλέπω μόνον εδώ, στο πουλάκι δεξιά, να υπάρχει Καφέ.Αυτή η ηλικία είναι και η πιο κατάλληλη για καταγραφή και διαχωρισμό. Μάλιστα καλόν είναι οι νεοσσοί σε μια φωλιά που έχουν καταγωγή ΚΑΦΕ , να δακτυλιδώνονται όλοι με δακτυλίδια με περιττό αύξοντα αριθμό
20180516_172754-jpg.57089
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα κ. Μάκη! το δαχτυλίδι του είναι 007 οπότε είναι με περιττό αριθμό, αν και στην δική μου περίπτωση με τόσο μικρό αριθμό νεοσον δεν έχει τόσο σημασία, ευχαριστώ για τής πληροφορίες.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top