Γενικά Ζητείται σπίτι και οικονομική βοήθεια για ταλαιπωρημένη κονούρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dadj
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.
πως σου φαινετε ειναι ηρεμο ησυχο κλπ δωσε οσες πληροφοριες μπορεις

αλεξανδρε ειδη εχουμε ξεκινηση και του φτιαχνω ενα κλουβι 1.50 χ1.150χ 70 να ειναι ανετος ξυλινο με ξυλο θαλασσης βαμενο με ειδικη μπογια
 
καλημερα θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους που βοηθησατε να σωσουμε την κονουρα μεσα απο το υστερημα σας σε δυσκολες εποχες που ζουμε. Να ευχαριστησω ιδιαιτερος και τον αλεξανδρο για ολη την προσπαθεια του που εκανε για το τρεξιμο που εριξε για να σωθει ο παπαγαλος, τους δημιουργους του σαιτ που μας δινει την ευκαιρια να ανταλασουμε αποψις αλλα και να σωζουμε παραμελημενα κατοικιδια. Να ειστε σιγουροι οτι ο παπαγαλος επεσε σε καλα χερια και θα κανω οτι περνα απο το χερι μου να ζει σε ενα αξιοπρεπες περιβαλον και φροντιδας και θα εχει πολυ αγαπη ειμαι βεβαιος με της συμβουλες σας που ειναι πολυτιμες θα περασει βασιλικα θα σας ενημερωνω τακτικα με φωτο για την πορεια του νεου μας φιλου επισης μια ακομα χαρι θελω απο σας που βοηθησατε να γινετε νονοι και να βρουμε ονομα στον παπαγαλο
 
πως σου φαινετε ειναι ηρεμο ησυχο κλπ δωσε οσες πληροφοριες μπορεις

αλεξανδρε ειδη εχουμε ξεκινηση και του φτιαχνω ενα κλουβι 1.50 χ1.150χ 70 να ειναι ανετος ξυλινο με ξυλο θαλασσης βαμενο με ειδικη μπογια
Hello Δημητρη και παιδια, θα σας γραψω πληροφοριες οταν γυρισω απο δουλεια!
 
... επισης μια ακομα χαρι θελω απο σας που βοηθησατε να γινετε νονοι και να βρουμε ονομα στον παπαγαλο
1) Αλεξ... Τιμής ένεκεν!
2)Lucky. Γιατί είναι τυχερό!
3)Sunny. Γιατί είναι και θα γίνει ακόμα πιο όμορφο!
:D
 
Καλό βράδυ σε όλους. Δημήτρη (@δημητρις113 ) σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια στο παραπάνω σου ποστ! Επίσης ξέρω ότι κράτησα και εσένα αλλά και τα μέλη που έχουν βοηθήσει σε αγωνία. Αλλά όπως καταλαβαίνετε είχα αρκετό τρέξιμο με το να παω να παρω το πουλί, να κανονίσω που και πως θα το φιλοξενήσω, να προετοιμάσω το δεύτερο κλουβί της Λόρυ για την προσωρινή φιλοξενία και όλα αυτά γίνονται πολύ πιο αργά αν πρέπει κανείς να τηρήσει και μέτρα καραντίνας από πάνω.

Η κονουρίτσα είναι περίπου 2 χρονών (μικρό δηλαδή), γένος δεν ξέρουμε, έτρωγε παπαγαλίνη και σπόρια. Μέχρι τώρα του έχω δώσει μείγμα της Versele και κεχρί και λίγο ψωμί για παπαγάλους. Είναι επίσης δραστήριο σε φυσιολογικό βαθμό. Οι κουτουλιές του φαίνονται κανονικές, ρουθούνια οκ, το ένα δακτυλάκι από τα τέσσερα του ενός ποδιού του δεν κλείνει καλά (σαν παλιός τραυματισμός μου κάνει) αλλά αυτό δεν το επηρεάζει καθόλου από το να σκαρφαλώνει περα-δωθε στο κλουβί, το φτέρωμά του λαμπερό και χωρίς τπτ στίγματα, τα φτερά της ουράς είναι μόνο λίγο ταλαιπωρημένα λόγω του ακατάλληλου κλουβιού που ήταν πριν. Γενικά το φτύνω για να μην το ματιάσω.

Χθες (την πρώτη μέρα) περίμενα μέχρι να μπει στο κλουβί φιλοξενίας μόνο του από εκεινο το σαπιό-κλουβο που μου το εδωσαν (πήρε πολύ ώρα - γενικά δεν θέλει βιασύνες). Σήμερα για να μετρήσω το πώς αντιδρά, δοκίμασα να του δώσω να φάει κεχρί απευθείας από το χέρι μου, και ενώ ήταν φαγωμένο και είχε και κεχρί ηδη στο κλουβί ηρθε και εφαγε και μάλιστα επανειλημμένα από το χερι μου. Επίσης με αφήνει -χωρίς να τρομάζει- να ακουμπάω με απαλές κινήσεις ακόμα και την παλάμη μου στα κάγκελα του κλουβιού σε σημείο πολύ κοντά ως προς την θέση που αυτό κάθεται. Πράγματα τα οποία αν μου το έλεγε κανείς μια μέρα πριν, θα έδινα πολύ μικρές πιθανότητες να συμβούν. Με έχει εκπλήξει θετικά. Χωρίς να θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, θεωρώ ότι το πουλάκι καταλαβαίνει από σωστή συμπεριφορά και με τον καιρό και με πολύ αργά και προσεκτικά βήματα Δημήτρη μάλλον θα έχεις την δυνατότητα να καταφέρεις κάτι καλό. Το πουλί πιστεύω ότι μάλλον ήταν ταϊσμένο στο χέρι αλλά με τον καιρό παραμελήθηκε και αγρίεψε. Επίσης, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που περιεργάζονταν μια ξύλινη πατήθρα-κλαράκι: σαν κάτι άγνωστο, μετά από λίγο άρχισε όπως κάθε παπαγάλος να την δαγκώνει ασταμάτητα!

Τελικά το πήρα 250 ευρώ. Όνομα μην με ρωτήσετε… ξέχασα να τον ρωτήσω δυστυχώς. Αυτό που συνέβηκε, είναι ότι αυτός που το πούλαγε κατάλαβε ότι το ήθελα να το πάρω και δεν κατέβαζε την τιμή, ανέβηκαν λίγο οι τόνοι και τελικά ξέχασα τελείως να ρωτήσω για το όνομα. Πάντως για το όνομα, και να το ξέραμε ακόμα, θα έλεγα να αποκτούσε ένα καινούργιο: μια νεα αρχή. Μάλλον κάτι από Κρήτη ή σχετικό με το petbirds ίσως... Θα μπορούσαμε – αν συμφωνεί και ο Δημήτρης - να βάλουμε τις επόμενες μέρες μια ψηφοφορία για το όνομα. Με μια μόνο προϋπόθεση παρακαλώ: να μην είναι το όνομά μου στις πιθανές επιλογές :)

Φωτογραφίες από αύριο…
 
Θα πάει σε γιατρό;!

Ναι το πουλί το πήγα στην πτηνίατρο @Christina Doukaki την Πέμπτη που μας πέρασε. Η εξέταση έδειξε ότι είναι καλά στην υγεία του, δυνατό και δραστήριο. Το ίδιο επιβεβαιώνεται κάθε μέρα που περνά! Επειδή είχε λίγο περισσότερα βακτήρια στην κουτσουλιά του (η πτηνίατρος μου είπε τίποτα ανησυχητικό) δίνω λιγο aviomicine για λίγες μέρες. Όπως συνεννοηθήκαμε κ με τον κο Δημήτρη, εκείνος από Πέμπτη θα συνεχίσει με μηλόξυδο (έτσι ζήτησε η γιατρός).

Σχετικά με το φύλο, το κόστος για τεστ DNA με αίμα ήταν απαγορευτικό (η @Christina Doukaki χρησημοποιεί αυτήν την μεθοδολογία). Αν θες Δημήτρη, είναι πολύ ευκολο ν και φθηνό να στείλεις ταχυδρομικά κάποια πούπουλα (που να μην εχουν πέσει όμως, για να εχουν ζωντανο ιστό) και υπάρχουν αρκετοί που κανουν τεστ DNA για προσδιορισμό φύλου με πούπουλα. Μπορείς να ψαξεις στο ιντερνετ ή να ρωτήσεις εδω κάποιοι νομίζω έχουν κάνει.

2016-05-23 18.27.49.webp 2016-05-23 18.35.45.webp 2016-05-23 18.36.12.webp
 
Σήμερα το βραδάκι το πουλάκι σάλπαρε με συνοδεία έναν φίλο του Δημήτρη για Κρήτη. Του εύχομαι καλό ταξίδι και μια καλή καινούργια αρχή. Ελπίζω να βρει την αγάπη που τόσο ανάγκη έχει. Πρόκειται για πολύ καλό πλάσμα. Ευχομαι στον Δημήτρη καλη αρχή και να γινει άξιος "μπαμπάς" και να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες όλων εμάς που βοηθήσαμε να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια.

Η συμμετοχή στο fundraising ήταν εξαιρετική και λίγο έλλειψε να υπερκαλύψει το συνολικό κόστος! Αν και τα οικονομικά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, θα κάνω μια ανασκόπηση των πραγμάτων:
  • Η συνολική δαπάνη είναι 310 ευρώ.
  • Και επιμερίζεται σε:
    • 250 ευρώ για την αγορά της κονουρίτσας
    • 25 ευρώ για την επίσκεψη στην πτηνίατρο (ειδική τιμή)
    • περίπου 15 ευρώ για την αγορά κλουβιού μεταφοράς (petsupermarket) και μεταλλικών ποτίστρων για φαγητό και νερό (petcity).
    • και 20 ευρώ: 1 πακέτο pellets Harrison's + 1 πακέτο millet + 1 Αviomicine
Εκ των οποίων:
  • 260 euro έχουν συνεισφέρει ή θα συνεισφέρουν τα μέλη:
    • Αλίκη, @alicedros
    • Μαρία, @maria p
    • Σταμάτης, @JAPAN HOSO11
    • Δημήτρης, @Deukalion
    • Σταύρος, @Stavros
    • @melagio80
    • Σισσυ, @Sissy
    • Αλέξανδρος, @dadj (60 ευρώ)
  • ο ανάδοχος Δημήτρης (@δημητρις113) θα συνεισφέρει τα υπόλοιπα 50 ευρώ.
Θα ηθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια σας. Να πω ότι γνωρισα πολυ αξιολογους ανθρώπους μεσα από αυτην την διαδικασία.
Και κάποιες φωτό από σήμερα:
2016-05-25 22.27.15.webp
2016-05-25 22.25.18.webp
 
Το μεγαλύτερο μπράβο είναι σ' εσένα Αλέξανδρε! Σ΄ευχαριστούμε πολύ για όλα.
Τώρα η σκυτάλη περνάει σ' εσένα Δημήτρη, με το καλό να τον παραλάβεις και θα περιμένουμε αναλυτική συνεχή ανταπόκριση. Να το χαίρεσαι!
 
kaλησπερα θα ηθελα να σασ ευχαριστησω ξανα ολουσ ιδιαιτεροσ τον αλεξανδρο αυριο το πρωι θα ειναι στα χερια μου ο παπαγαλοσ να ειστε σιγουροι ολοι επεσε σε καλα χερια θα κανω οτι περνα απο τον χερι μου να περασει οσο ποιο ευχαριστα ο μικροσ μασ φιλοσ ειδη αρχισα και του φτιαχνω το κλουβι θα σασ δειξω μια φωτο αλλα ακομα δεν εχει τελειωσει θα φιλοξενηθει για λιγο σε αλλο κλουβι μεχρι να τελειωση αυτο που του φτιαχνω
 
Μπράβο μπράβο μπράβο! Και κυρίως σε σένα Άλεξ! Εσύ έκανες όλη τη δουλειά!

Η κονουρίτα ασυνόδευτη θα πάει Κρήτη;
 
καλημερα σας η κανουρα εφτασε στο σπιτι της πω πω πανεμορφη εφαγα κατι δαγκωνιες πρωι πρωι την επιασα για να την βαλω στο κλουβι της της εβαλα φαγητο επεσε με τα μουτρα της εδωσα και καλαμποκι και της βραζω και φασολακια αναλατα για μεσημερι

οχι ασυνοδευτη την εφερε συναδελφος μου
τωρα απολανβανη το νεο της χωρο
 
Τέλεια!
Καλώς το δέχτηκες Δημήτρη! Όλα από τον κήπο σου, πες τα κι αυτά :)
 
αλλα εφαγα κατι δαγκανιες πω πω τοσο πολυ δαγκουνουν
Δεν θα σε δαγκώνει συνέχεια, τώρα χωρίς να σε ξέρει το βούτηξες από το κλουβάκι μεταφοράς να το βάλεις στο κλουβί, σκιάχτηκε το ζωντανό :) Λογική πρώτη αντίδραση.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top