Γενικά Η Λινκ παρουσιάζεται

Ότι και να έχω δοκιμάσει (μπανιέρα, πιάτο βαθύ, λεκάνη μικρή της κουζίνας μέχρι και πλαστικό από βιτάμ) δεν είχε αποτέλεσμα. Της αρέσει κάθε τρεις με τέσσερις μέρες να κάνει το μπάνιο της στην ποτίστρα. Τι άλλο προτείνετε να δοκιμάσω μήπως και αλλάξει νοοτροπία; Βέβαια πάντα στο τέλος καταλήγει να γίνει παντού μούσκεμα και την θαυμάζω για την υπομονή της.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Ότι και να έχω δοκιμάσει (μπανιέρα, πιάτο βαθύ, λεκάνη μικρή της κουζίνας μέχρι και πλαστικό από βιτάμ) δεν είχε αποτέλεσμα. Της αρέσει κάθε τρεις με τέσσερις μέρες να κάνει το μπάνιο της στην ποτίστρα. Τι άλλο προτείνετε να δοκιμάσω μήπως και αλλάξει νοοτροπία; Βέβαια πάντα στο τέλος καταλήγει να γίνει παντού μούσκεμα και την θαυμάζω για την υπομονή της.
Προτείνω να συνεχίσεις σε καθημερινή βάση να της παρέχεις ένα ρηχό σκεύος, ώστε να το συνηθίσει και να μη φοβάται. Είναι μέχρι να κάνει την αρχή. Για τους παπαγάλους που αρνούνται να κάνουν μόνοι τους μπάνιο υπάρχει και η μέθοδος του ψεκασμού. Να μην πέφτει το νερό με πίεση και φοβηθεί, αλλά σαν ψιλή βροχή. Κάποιοι το απολαμβάνουν και κάποιοι αντιδρούν. Θα κρίνεις μόνο σου από τις αντιδράσεις.
Δες και αυτές τις συζητήσεις
1) https://community.petbirds.gr/threads/Πως-κανετε-μπανιο-τον-παπαγάλο-σας.16124/
2) https://community.petbirds.gr/threads/Μπάνιο-παπαγάλου-μέσα-στο-σπίτι.7271/
3) https://community.petbirds.gr/threa...ανιο-εναν-παπαγαλο-κοκατιλ.24400/#post-281584
4) https://community.petbirds.gr/threads/Μία-έξυπνη-λύση-για-το-μπάνιο-και-όχι-μόνο.5221/#post-52495
 
Παναγιώτα τα έχω διαβάσει αυτά. Η Λινκ κάνει από μόνη της μπάνιο το πρωί και πάντα με κρύο νερό (από το ψυγείο). Απλά δοκιμάζω διάφορα πράγματα ώστε να σταματήσει να κάνει μπάνιο στην ποτίστρα. Αυτό το κίτρινο το είχα σαν μπανιέρα ώσπου τελικά κατέληξε σαν έξτρα ταΐστρα για φρούτα κάθε φορά που θέλω να βγαίνει εκτός κλουβιού.
 
Τέλειο :D
Τρώει τα πάντα βλέπω δεν κάνει ζοριλίκια σαν τον δικό μου ας πούμε

Δεν έχω βρει ακόμη κάτι που δεν τρώει. Χθες δοκίμασε πρώτη φορά και το δάχτυλο μου. Μάλλον της άρεσε πολύ γιατί ήθελε και 2η μπουκιά. Κρατούσα στο χέρι λίγο ψωμί από το τοστ και χάζευα στο λαπ τοπ ώσπου ξαφνικά ένιωσα τι θα πει "love bite". Νομίζω αρχίζει να μου την πέφτει σιγά σιγά γιατί γενικά κάνει πτήσεις και έρχεται και κάθεται πλέον στο μισό μέτρο και επιστρέφει πάλι στο τραπέζι που νιώθει ασφάλεια.
 
Γιατι απο το ψυγειο;

Κάπου διάβαζα εδώ ένα θέμα για το μπάνιο γενικά σε παπαγάλους και μια κοπέλα έλεγε πως το κάνει με κρύο νερό γιατί και στην φύση με κρύο νερό θα έκανε. Έτσι με έβαλε στον κόπο αυτή η άποψη να βάζω στην μια ποτίστρα νερό από το ψυγείο και στην άλλη νερό εκτός ψυγείου και παρατήρησα ότι πάντα πηγαίνει και πίνει από το κρύο νερό. Επίσης με το που βάζω το νερό κάθε 3 ή 4ς μέρες το πολύ κάνει μπάνιο όπου επίσης προτιμάει το κρύο νερό.
 
Χωρίς να είμαι βέβαιος για αυτό που θα πω, οι παπαγάλοι συνήθως ζουν στη φύση σε θερμά μέρη, πολλά δε από τα υγρά τα προσλαμβάνουν μέσα από την τροφή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πίνουν και νερό. Άρα λογικά μάλλον η ενδεδειγμένη θερμοκρασία για το νερό, είναι αυτή της βρύσης και όχι το παγωμένο.
 
Το παράξενο είναι ότι έχει προτίμηση στο κρύο νερό ενώ τα αλλάζω εννοείται και τα δύο καθημερινά. Ο λόγος που επιμένω για το κρύο είναι πως κάθε μέρα έβαζα σε διαφορετική ποτίστρα το κρύο νερό ώστε να δω αν πηγαίνει από συνήθεια ή αν το προτιμάει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Κοίτα, πραγματικά δεν ξέρω να σου πω κάτι συγκεκριμένο, πέραν του συλλογισμού που έκανα στο προηγούμενο ποστ που έγραψα. Προσωπικά, ούτε σε καύσωνα δεν δίνω κρύο νερό στα καναρίνια μου, γιατί φοβάμαι ότι από τη διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να αρρωστήσουν. Οπωσδήποτε αποφεύγω και να αφήνω το παιδί μου να τρώει παγωτό το χειμώνα τουλάχιστον.
 
Θα της βάζω από αύριο και στα δύο νερό από την βρύση και θα δω αντιδράσεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Κοιτα αν βαλω σε 2 ταγιστρες στην. Μια πιτσα κ στην αλλη μιγμα σπορων η λαχανικα στην πιτσα θα παει, αυτο δεν σημαινει οτι θα τον ταιζω πιτσα:D Οπως κ να εχει δεν πιστευω οτι το κρυο νερο θα του κανει καλο μελλοντικα! Αυταα!
 
Μετά από τόσο καιρό τελικά ήρθε σε εμένα.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Φαντάζομαι πως θα ένιωσες... μπράβο, πάντα τέτοια.
Νόστιμο το μπαντζάκι της φόρμας; 😎
Να δεις τι θα γινόταν αν θα "φορούσες μαρούλι"

Νομίζω πως το σκοινί ήταν ο λόγος που με πλησίασε. Γενικά όταν κρατάω φαγητό, έρχεται το αρπάζει και φεύγει. Με το σκοινί όμως νιώθει μια ασφάλεια γιατί με το που κουνιόμουν πήγαινε στην άκρη. Οπότε λίγο το σκοινί, λίγο το λαπ τοπ που δεν της έδινα σημασία, το βρήκε σαν αφορμή να με πλησιάσει. Τώρα όμως θα πρέπει να αρχίσω να διαβάζω για τα νύχια. Έκανε και δύο βόλτες στο πόδι μου πριν πετάξει για το κλουβί της.
 
Μπράβο! Τώρα αρχίζουν τα όμορφα.
Το κάθε πουλάκι έχει την "ασφάλεια" του, πχ ο δικός μου ενα καπάκι μπουκαλιού (ξέρω είναι μουρλός) το οποίο παίρνει μαζί του και το πάει... όπου θέλει να παει αυτός για πρώτη φορά και "φοβάται".
Βλέπω έχει και περιέργεια για τον υπολογιστή, ευκαιρία να γίνει... Προγραμματιστής :D
 
Back
Top