Ασθένειες Καναρίνι κατάσταση επείγουσα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RodiT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και τελικά για καλλιέργεια κοπράνων πού πρέπει να απευθυνθώ; Δέν έχει άλλον πτηνίατρο εδώ η περιοχή ούτε οι γύρω περιοχες απο όσο μπόρεσα να ψάξω χωρίς να βρώ. Τα κάνουν και τα εργαστήρια που κάνουν για ανθρώπους; Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δέν έχω την παραμικρή ιδέα απο αυτά, λίγους μήνες έχω που για πρώτη φορα ασχολήθηκα με το καναρίνι... (κακώς ή καλώς)

Το καναρινάκι σου δεν δείχνει καλά @RodiT. Καταλαβαίνω την αγάπη που του έχεις και πραγματικά ο αγώνας σου για την ζωή του είναι αξιοθαύμαστος πραγματικά ! Αλλά χρειάζεσαι έναν πτηνίατρο πλέον και επειδή φαίνεται σαν να έχει ίσως κάποιο πρόβλημα στο συκώτι του καλό θα είναι να ακολουθήσεις πλέον ΜΌΝΟ ότι σου πει ένας ειδικός. Καλή δύναμη και οφείλω να πω ότι μετά από τόσες μέρες ο μικρός σου φίλος δείχνει πολύ δυνατός!

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δέν έχω την παραμικρή ιδέα απο αυτά, λίγους μήνες έχω που για πρώτη φορα ασχολήθηκα με το καναρίνι... (κακώς ή καλώς)

Δυστυχώς και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες τα πουλάκια αρρωσταίνουν. Δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό. Από ότι βλέπω κάνεις ότι μπορείς και το φροντίζεις όσο καλύτερα γίνεται. Ελπίζω να καταφέρεις να βρεις κάποιον ειδικό που να μπορέσει να κάνει έγκυρη διάγνωση. Ψυχραιμία και ευχές για ανάρρωση στο φτερωτό σου φίλο.

Το καναρινάκι σου δεν δείχνει καλά @RodiT. Καταλαβαίνω την αγάπη που του έχεις και πραγματικά ο αγώνας σου για την ζωή του είναι αξιοθαύμαστος πραγματικά ! Αλλά χρειάζεσαι έναν πτηνίατρο πλέον και επειδή φαίνεται σαν να έχει ίσως κάποιο πρόβλημα στο συκώτι του καλό θα είναι να ακολουθήσεις πλέον ΜΌΝΟ ότι σου πει ένας ειδικός. Καλή δύναμη και οφείλω να πω ότι μετά από τόσες μέρες ο μικρός σου φίλος δείχνει πολύ δυνατός!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενθάρρυνση και τα παρηγορητικά λόγια και γενικά για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Δυστυχώς και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες τα πουλάκια αρρωσταίνουν. Δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό. Από ότι βλέπω κάνεις ότι μπορείς και το φροντίζεις όσο καλύτερα γίνεται. Ελπίζω να καταφέρεις να βρεις κάποιον ειδικό που να μπορέσει να κάνει έγκυρη διάγνωση. Ψυχραιμία και ευχές για ανάρρωση στο φτερωτό σου φίλο.
Αχ ευχαριστώ πάρα πολύ απο καρδιάς.

Και τελικά για καλλιέργεια κοπράνων πού πρέπει να απευθυνθώ; Δέν έχει άλλον πτηνίατρο εδώ η περιοχή ούτε οι γύρω περιοχες απο όσο μπόρεσα να ψάξω χωρίς να βρώ. Τα κάνουν και τα εργαστήρια που κάνουν για ανθρώπους; Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δέν έχω την παραμικρή ιδέα απο αυτά, λίγους μήνες έχω που για πρώτη φορα ασχολήθηκα με το καναρίνι... (κακώς ή καλώς)
Σε ποια περιοχή μένεις; Αν είσαι Αθήνα επικοινώνησε με το κέντρο κτηνιατρικών ερευνών που υπάγεται στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, τηλ: 2106081921 Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25 Αγ. Παρασκευή ( Εκεί απευθύνθηκα εγώ στο παρελθόν, έχουν εργαστήρια και χαμηλό κόστος εξετάσεων ) Διαφορετικά, αν είσαι σε άλλη περιοχή, πάρτους τηλέφωνο και ζήτα την ανάλογη υπηρεσία του υπουργείου στην περιοχή που μένεις. Αν θέλεις ενημέρωνέ μας.

Να ευχηθώ κι γω με την σειρά μου περαστικά! Είναι σε καλά χέρια και η αγάπη κάνει θαύματα (ναι είμαι ρομαντική εγώ!)!

Το πουλί έχει (απ'ότι δείχνει) τοξικότητα και κατεστραμμένο συκώτι.
Χρειάζεται αντιβίωση (πιθανότατα bactrimel).. Αλλά στην κατάσταση που είναι το πουλάκι, δεν μπορούμε να πάρουμε ευθύνη για τη ζωή του (ώστε να προτείνουμε αγωγή), γιατί δεν είμαστε γιατροί.
Θα βοηθούσε να του χορηγούσες epatosil η milk thistle (η εναλλάξ χορήγηση), ώστε να βοηθηθεί -όσο γίνεται- το συκώτι, αλλά δεν φθάνουν. Οπωσδήποτε επίσκεψη σε πτηνίατρο, ώστε να πάρει και την ευθύνη φαρμάκου-δοσολογίας.

Να ευχηθώ κι γω με την σειρά μου περαστικά! Είναι σε καλά χέρια και η αγάπη κάνει θαύματα (ναι είμαι ρομαντική εγώ!)!
το ασβεστιο ξεχασες!
αγαπη και ασβεστιο! 😛👍

Σήμερα έμαθα πού πρέπει να απευθυνθώ για να δεί κάποιος το καναρινάκι, αλλα δυστυχώς μόλις το έμαθα και πρέπει να πάρω την Δευτέρα τηλέφωνο για να κλείσω λέει ραντεβού. Παιδιά την Δευτέρα θα έχω νεότερα, μέχρι τώρα το καναρίνι πίνει θυμάρι με ρίγανη και τρώει σποράκια δυναμωτικά. Εχθές ήταν πολύ δραστήριος αλλά σήμερα έπεσε πάλι. Ευχομαι να αντέξει, ξέρω πως είναι ανθεκτικός άλλωστε μετά από όλα αυτα που ήδη πέρασε. Κτηνιατρικές Κλινικές στην Γιαννιτσών μου είπε μία κτηνίατρος η οποία ούτε κ αυτή μπορούσε να τον δεί μόλις της εξήγησα. (Ευτυχώς μάλλον) Γενικά ένας πτηνίατρος υπήρχε στον εύοσμο και αυτός έχει πλέον μεταφερθεί ανατολικά. Θα σας πώ τα νέα την Δευτέρα και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Θα σας ενημερωνω για οτιδήποτε άλλο..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Την Δευτέρα να ενημερώσεις για ότι νεότερο.

Έχεις δώσει aviomycine ...Αν έχει π.χ. κοκκίδια, είναι σα να μην έδωσες τίποτα.
Τελικά ορνίθωση είναι πιστεύω πως είχες δίκιο.

Παιδιά μόλις επέστρεψα από την πτηνίατρο. Τελικά δέν βρήκα και ευτυχώς κατάφερα να κλείσω ραντεβού στην Κτηνιαστρική Α. Π. Θ.
Το συκώτι του λέει έχει κάτι. Δέν κατάλαβα τελικά απο τί προήλθε. Μου έγραψε συνταγη:
pterophene για μία εβδομάδα να δυναμώσει,
ornithomycine αντιβίωση μετά
και επειδή λέει θα κλείσουν οι σχολές και θα γράφουν εξετάσεις, να του βάλω και
acaricine spot επειδή καλοκαιριάζει.
Βέβαια έχω περπατήσει χιλιόμετρα για να βρώ τα φάρμακα αυτά αλλά τελικά δέν τα έχει κανείς, μάλιστα ένας Κύριος, που έχει pet shop εδω στον Ευόσμο επειδή δέν είχε τα φἀρμακα, η απάντησή του ήταν : Τί ξέρουν οι γιατροι! Θα σου δώσουμε εμείς άλλη μάρκα το ίδιο... όλα αυτά για ένα πουλί... άστο να πεί το ποίημα και πάρε άλλο! (Απερίγραπτα τα συναισθήματα βέβαια)
Τελικά πάω τώρα να τα παραγγείλω από ένα αλλο και θα τα έχω σε δύο μέρες. Θα ανεβάσω και βίντεο εξέτασης μόλις μπορέσω.

misalouris , maria p, Paianas, Canary A, pyroferus, Myra, brand 13, takis_engineer,Pidgey,Babis NL,alicedros, Τζουάν.
Σας ευχαριστώ απο καρδιάς! (Δυστυχώς δέν ξέρω να κάνω αναφορά με link )

Aντί να τρέχεις και να ταλαιπωρείσαι, μπορείς να τα παραγγείλεις ηλεκτρονικά από κτηνιατρικό κατάστημα και να τα έχεις σπίτι σου αύριο.

Για τις αναφορες απλα βαζεις @ και συμπληρωνεις το ονομα που θες.

Για τα φαρμακα δεν μπορεις εσυ να τα παραγγειλεις απο το ιντερνετ? Η να συνενοηθεις με τον κτηνιατρο να στα παραγγειλει αυτος;
Αντιβιοτικά : Ornithomycine
TAFARM ACARICINE 10 ml

(Δυστυχώς δέν ξέρω να κάνω αναφορά με link )
Βάζεις @ μπροστά από το όνομα του καθ΄ ένα και γίνεται έτσι @RodiT
Βέβαια έχω περπατήσει χιλιόμετρα για να βρώ τα φάρμακα αυτά αλλά τελικά δέν τα έχει κανείς, μάλιστα ένας Κύριος, που έχει pet shop εδω στον Ευόσμο επειδή δέν είχε τα φἀρμακα, η απάντησή του ήταν : Τί ξέρουν οι γιατροι! Θα σου δώσουμε εμείς άλλη μάρκα το ίδιο... όλα αυτά για ένα πουλί... άστο να πεί το ποίημα και πάρε άλλο! (Απερίγραπτα τα συναισθήματα βέβαια)
Τελικά πάω τώρα να τα παραγγείλω από ένα αλλο και θα τα έχω σε δύο μέρες. Θα ανεβάσω και βίντεο εξέτασης μόλις μπορέσω.
Έχει δίκιο.. αυτός ξέρει.. όχι οι γιατροί...
Δοκίμασε κι εδώ toulias-eshop.gr για φάρμακα αν και ο Νίκος και η Μιράντα έχουν δίκιο για το e-shoping γενικά.
Θα περιμένουμε τα νέα σου.
Ευχαριστούμε που μας σκέφτηκες.

Υ. Γ. Με πρόλαβε και η Μιράντα για το @

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ορνίθωση διαγνώστηκε δηλαδή στο πουλάκι; Έλεγξαν κουτσουλιές σε μικροσκόπιο ή έγινε κάποια καλλιέργεια; Για την ορνίθωση η εξέταση γίνεται με ένα είδος dna test.

Καλή ανάρρωση στο πουλάκι.

• Like
Αντιδράσεις: RodiT
Ορνίθωση διαγνώστηκε δηλαδή στο πουλάκι; Έλεγξαν κουτσουλιές σε μικροσκόπιο ή έγινε κάποια καλλιέργεια; Για την ορνίθωση η εξέταση γίνεται με ένα είδος dna test.

Καλή ανάρρωση στο πουλάκι.
Έβαλε τις κουτσουλιές στο μικροσκόπιο. Βασικά για να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν... κάτι για ηπαττίτιδα έλεγε... Δεν ονομάτισε την ασθένεια. αυτό ήταν δικό μου συμπέρασμα απο αυτά που διάβασα. Βασικά δέν λέει... είναι περίεργη... κάνε αυτά μου είπε...

Το ornithiomycine γι αυτή την πάθηση είναι...Αν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο, ρώτησέ τη (αν δε βρεις το παραπάνω) αν μπορείς να δώσεις ενροφλοξακίνη η χλωραμφενικόλη.Δίδονται για την ορνίθωση.

Back