Ασθένειες Καναρίνι με πληγωμένο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eleanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η κακή χρήση του Επιθόλ (μεγάλη ποσότητα) δημιούργησε όλο αυτό το χάλι στο πτέρωμα του πουλιού. Πρέπει να καθαρίσει η κοιλιά και να στεγνώσει, για να απομακρυνθεί και ο κίνδυνος να κολλάνε στην περιοχή ακαθαρσίες και σκόνη (αφού στηρίζεται στην κοιλιά το πουλάκι) αλλά και για να εξασφαλιστεί η "μόνωση" του πουλιού (απαραίτητο). Να συνεχίσετε τη σωστή καθαριότητα και την εφαρμογή του Μπεταντίν (πιο αραιά πλέον). Καλή συνέχεια, εύχομαι να υπάρξει βελτίωση.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θα τις εφαρμοσω σημερα κιολας. Θα το παω και στον γιατρο και θα σας ενημερωσω.
 
Καλησπέρα σε όλους! Σας είχα πει πως θα πήγαινα το μωσαικάκι μου στον γιατρό, ε λοιπόν τον πήγα πριν δύο μέρες, την Τρίτη. Η κλινική υγεία των δακτύλων και των ποδιών γενικότερα είναι πάρα πολύ καλή. Έχουν κλείσει όλες οι πληγές, δεν υπάρχουν πουθενά χόνδροι και τα ποδαράκια του έχουν αυτό το υγιές χρώμα που έχουν όλα τα πουλάκια. Το πρόβλημα της παράλυσης όμως παραμένει. Δεν είναι ουρική αρθρίτιδα ούτε ποδάγρα, ούτε παράσιτα έχει. Και να είχε πέρασαν με την epithol. Η γνωμάτευση ήταν πως το πουλάκι είτε εκ γενετής είτε μέσα στην φωλιά, στράβωσαν τα ποδαράκια μου με αποτέλεσμα να παραμείνουν έτσι. Σε συνδυασμό ότι ίσως δεν μπορούσε να ταιστεί το ίδιο με τα άλλα, και σίγουρα από κακή διατροφή-συνθήκες διαβίωσης είχε σαν αποτέλεσμα αποτέλεσμα την αβιταμίνωση. Του είπα ότι δίνω πόσιμες βιταμίνες, θα συνεχίσω έτσι, με φρέσκια αυγοτροφή και επιπλέον πόσιμο ασβέστιο στο νερό του για 10 ημέρες μήπως έχει βελτίωση. Κοίταξε την αμάρα και όλα και είπε πως είναι καλά, δεν ξέρει εάν μπορεί να ζευγαρώσει, όχι οργανικά αλλά κινητικά... Δεν με πειράζει, αρκεί να είναι καλά.
Επίσης, τον κάναμε μπάνιο και έφυγε η epithol και έφτιαξε κατά πολύ το φτέρωμά του.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Φοίβος, στην διαδρομή προς τον γιατρό, ακόμη και μέσα στον δρόμο, έτρωγε και σπόρους και βιταμίνες 😛 Δεν τον τρόμαζε ούτε η φασαρία ούτε τίποτα. Συνεχίζει και τρώει κανονικότατα και κελαηδάει.
Αυτά είχα να σας πω, περιμένω τα σχόλιά σας!
Καλό μεσημέρι!
 
Τέλεια νέα! Φώτο θέλουμε να τον καμαρώσουμε με το νέο του φτέρωμα! Σε ποιον γιατρό τον πήγες; Πως σου φάνηκε; :)
 
Τέλεια νέα! Φώτο θέλουμε να τον καμαρώσουμε με το νέο του φτέρωμα! Σε ποιον γιατρό τον πήγες; Πως σου φάνηκε; :)
Τον πήγα σε έναν κτηνίατρο που μου σύστησαν, πήγα πρώτη φορά και το σκυλάκι μου εκεί, φαινόταν επαγγελματίας, τον γνωρίζει πολύ κόσμος, συνεργάζεται και με την φιλοζωική για παραπεταμένα ζωάκια, αν και δεν ειδικεύεται στα πουλιά. Βέβαια, από τον τρόπο που τον έπιασε και τον εξέτασε, φάνηκε ότι ξέρει. Γι' αυτό σας τα έγραψα, να μου πείτε την γνώμη σας.
Θα σας στείλω φωτο και θα σας στείλω μόλις τον πετύχω σε καλή στάση!
 
φαινόταν επαγγελματίας, τον γνωρίζει πολύ κόσμος, συνεργάζεται και με την φιλοζωική για παραπεταμένα ζωάκια, αν και δεν ειδικεύεται στα πουλιά. Βέβαια, από τον τρόπο που τον έπιασε και τον εξέτασε, φάνηκε ότι ξέρει. Γι' αυτό σας τα έγραψα, να μου πείτε την γνώμη σας.
Βάλτον στην λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ 😉
 
Ευχάριστα νέα, μακάρι να ξεπεράσει και τα υπόλοιπα προβλήματά του!
 
Back
Top