Κατά
Εγώ πολύ απλά ειμαι κατά γιατί δεν φτάνει που τα έχουμε "φυλακίση" θελουμε να τους κάνουμε και περμαναντ☹.
Εγώ πολύ απλά ειμαι κατά γιατί δεν φτάνει που τα έχουμε "φυλακίση" θελουμε να τους κάνουμε και περμαναντ☹.
Η δικη μου θεση γενικα πανω σε αυτο το θεμα δεν ειναι απολυτη αλλα ειμαι υπερ η κατα αναλογα με την περιπτωση του καθε πουλιου. Σε μωρα που δεν πεταξανε ακομη η σε πουλια που ζουνε μονιμα μεσα στο κλουβι η ως ευκολη λυση επειδη καποιος δεν εχει τη διαθεση να ασχοληθει με την εκπαιδευση και πιστευει οτι κοβοντας τα φτερα πτησης λυνει ολα του τα προβληματα με τον παπαγαλο του τοτε τιθεμαι κατα.
Αλλα σε περιπτωσεις με κυριαρχικα η πολυ επιθετικα πουλια που απαιτουν πιο "ελεγχομενο" χειρισμο η για ανθρωπους που δεν ανηκουν σε αυτους της ευκολης λυσης αλλα εκ των πραγματων μεσα στο σπιτι τους υπαρχει η δυνατοτητα διαφυγης η ατυχηματος του πουλιου η το βγαζουν εκτος σπιτιου τοτε ειμαι συμφωνος με το κοψιμο των φτερων πτησης.
... Κι εγώ εμμένω στην ίδια άποψη (με τότε) για τα μεγάλα μεγέθη παπαγάλων.Δημητρη, επειδη ειμαι υπερ του κοψιματος των φτερων στα μεγαλα μεγεθη των παπαγαλων, θα μου επιτρεψεις να σου θυμισω οτι:
Δεν παω στη ζουγκλα, για να κοψω τα φτερα ενος ελευθερου πουλιου, αλλα ενος, που εχει γεννηθει σε αιχμαλωσια και που το ψαλλιδισμα μπορει να του χαρισει προστασια για την ζωη του και την 'αναλογη' 'ελευθερια' (διοτι με το ψαλλιδισμα δεν χανει την ικανοτητα του να πεταξει, αλλα μειωνεται η αποσταση μιας πτησης)
Αν λοιπον θεωρεις εγωισμο την εκφραση μου: < Παντως η επιλογη μου για το συγκεκριμενο μεγεθος πουλιου, θα ηταν το κοψιμο των φτερων πτησης, διοτι θα το ηθελα πολλες ωρες ελευθερο στον κηπο η' στο σπιτι, χωρις κλειστα παραθυρα.> Προτιμω να εχω 'εγωιστικη συμπεριφορα', αλλα ενα πουλι που θα απολαμβανει ενα ειδος 'ελευθερειας', απο το να μην ειμαι 'εγωιστρια' και να το εχω ερμητικα κλεισμενο στο σπιτι!
, στα γραφω αυτα εντελως φιλικα:)
Εννοείται κατα, Μαρία. Με κεφαλαία γράμματα. Το πουλί πετάει. Αν χαρακτηρίζει κάτι ένα πτηνό είναι ότι έχει φτερούγες και πετάει. Αλλιώς είναι κοτόπουλοΕίναι μεγάλη κουβέντα αυτή και έχει γίνει πολλές φορές. Υπάρχουν και αντίθετες γνώμες, ανά περίπτωση. Σε γενικές γραμμές κι εγώ δεν υποστηρίζω το κόψιμο των φτερών. Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;
*Και τα κοτοπουλα πτηνα ειναι :)Εννοείται κατα, Μαρία. Με κεφαλαία γράμματα. Το πουλί πετάει. Αν χαρακτηρίζει κάτι ένα πτηνό είναι ότι έχει φτερούγες και πετάει. Αλλιώς είναι κοτόπουλο
*Και τα κοτοπουλα πτηνα ειναι :)
Αν ειδες ανθρωπο να κοβει ουρα σε σκυλο στο δρομο, επρεπε να κανεις μηνυση.Βλέπω στο δρόμο άνθρωποι να κόβουν σε σκύλους ουρές κ αυτια για να γίνουν πιο όμορφοι
Αν ειδες ανθρωπο να κοβει ουρα σε σκυλο στο δρομο, επρεπε να κανεις μηνυση.
Τα αυτια των γατιων ειναι κομμενα για σημανση στειρωσης.
Δεν μπορεις να συγκρινεις το κοψιμο φτερων ενος πτηνου, που θα ξαναφυτρωσουν με το κοψιμο τηςουρας ή αλλου ακρου ενος σκυλου.
Ας μην τα μπλεκουμε ολα μαζι.
.. Ξέρεις πόσους μύες αχρηστεύει στο πουλί αυτή η απόφαση; Ξέρεις τι ωραία αισθάνεται το πουλί που δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί στον αέρα;
Τα δικά μου κάθονται πάντα στο πιο ψηλό σημείο του σπιτιού και συγκεκριμένα τρίππισα ταβάνι κ κρέμασα κουνιαστρα. Συνέχεια εκεί πάνε το μοναδικό στέκι που πήγαν μόνα τους χωρίς να τα δασκαλεψω. Ενστικτωδώς. Πολυ Μετά κατεβαίνουν στα χαμηλά κ έρχονται πάνω μου. Και τάχω από μωρακια. Αθλούμαι από τα 6 μου Φοίβο. Θα πετάνε και θα αθλούνται κ αυτά γιατί μόνο έτσι μπορώ να τα χαίρομαι.Δεν τους ψαλιδίζει τα φτερά κάποιος για να έχουν καλύτερη ζωή και να χαίρονται παραπάνω. Τα ψαλιδίζουν κυρίως από φόβο μη χαθούν. Και θα σου κάνω μια ερώτηση. Αν είχαν τα φτερά τους σε κάθε βίντεο που τραβάς ξέρεις που θα άραζαν ενστικτωδώς; Στο πιο ψηλό σημείο του δωματίου του δέντρου η όπου άλλου τα πας. Ότι άλλη άνεση και να τους δίνεις κοροϊδεύεις τον ευατο σου γιατί τους στερεις κάτι τόσο σημαντικό. Αν το σκεφτείς χωρίς παρεξηγήσεις και θες να δεις πραγματικά πως θάναι τα πουλάκια με τα φτερακια τους θα καταλάβεις. Συγχώρεσε με αλλά δε μπορώ να διαβάζω ότι ένα πουλί γουστάρει να το κανεί κάποιος κότα
φιλικά,
Erithacus
Δεν τους ψαλιδίζει τα φτερά κάποιος για να έχουν καλύτερη ζωή και να χαίρονται παραπάνω. Τα ψαλιδίζουν κυρίως από φόβο μη χαθούν. Και θα σου κάνω μια ερώτηση. Αν είχαν τα φτερά τους σε κάθε βίντεο που τραβάς ξέρεις που θα άραζαν ενστικτωδώς; Στο πιο ψηλό σημείο του δωματίου του δέντρου η όπου άλλου τα πας. Ότι άλλη άνεση και να τους δίνεις κοροϊδεύεις τον ευατο σου γιατί τους στερεις κάτι τόσο σημαντικό. Αν το σκεφτείς χωρίς παρεξηγήσεις και θες να δεις πραγματικά πως θάναι τα πουλάκια με τα φτερακια τους θα καταλάβεις. Συγχώρεσε με αλλά δε μπορώ να διαβάζω ότι ένα πουλί γουστάρει να το κανεί κάποιος κότα
φιλικά,
Erithacus
Μεγάλη προσοχή στα ανοιχτά παράθυρα. Ακόμα και πολύ εκπαιδευμένα πουλιά, κάτω από ειδικές συνθήκες, κρότος, λάμψη, σειρήνα κτλ, μπορεί να εξαφανιστούν.
Aν πιασουμε το "κακο" απο την πολυ αρχη του τοτε αυτο ειναι το τσιμεντενιο σου σπιτι (οχι μονο το δικο σου βεβαια) με το ταβανι και τη βιδα απ'οπου κρεμασες την πατηθρα. Τα πουλια δεν γεννηθηκαν για να ζουν κατω απο ταβανια. Τα φεραμε λοιπον στα σπιτια μας και στα μετρα μας οποια κι αν ειναι αυτα. Εγω θεωρω τον ηλιο και την παρεα στον κηπο σημαντικοτερο απο το να πετανε απο το κλουβι στην καρεκλα και παλι πισω στο χερι μου. Το εζησα πολλα χρονια κι αυτο.
Δεν κατακρινω καμια επιλογη, αυτο που κατακρινω ειναι αυτο που εγινε στο μπατζι του αρχικου μηνυματος για να πουληθει ενα αγριο πουλακι ως ημερο λογω αναπηριας. Τα δικα μου πουλια μπορουν να πεταξουν πολλες φορες απλως δεν μπορουν να παρουν υψος.
Τωρα η παρομοιωση που επαναλαμβανεις με τα κοτοπουλα ειναι ασχετη. Τα κοτοπουλα μπορει να ειναι πιο ευτυχισμενα που δεν ζουν σε κλουβι κι ας μην πετανε.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας