Διατροφή Μόλις απέκτησα ένα κανάρι Λίζαρντ

Τι να σου πω.. Έχω μπει σε πάνω από 10 sites, και μόνο ένας εκτροφέας λέει ότι κάθε ημέρα τους δίνει αυγοτροφή και μεταλλικά στοιχεία και...
I give my birds mixed seeds including 17 kilo’s white seed. For the day I give them egg food. Which I moisture. Birds in breed get enough egg foot every day mixed with oats and black seeds. I make sure the birds get enough minerals and grit.
http://worldchampionlizard.com/en/breeding/
Προσωπικά θεωρώ ότι καθημερινή αυγοτροφή όλον τον χρόνο, δεν είναι κατάλληλο σιτηρέσιο για καναρίνια, και πραγματικά αμφιβάλλω για την αξιοπιστία όχι βεβαίως του ανθρώπου αυτού, αλλά μάλλον των γραφόμενών του.
Αν δεν πάρεις απάντηση κοίταξε αν υπάρχει σύλλογος για αυτά τα καναρίνια στην Ελλάδα ή επικοινώνησε με κάποιον σύλλογο του εξωτερικού, μήπως και σε διαφωτίσουν περισσότερο.
Τι χρώματος lizard έχεις; Αυτό, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι και κάτι που πρέπει να ρωτηθεί, μήπως και χρειάζεται κάποιες τροφές που να περιλαμβάνουν τις χρωστικές που θα αναδείξουν το λιπόχρωμά τους.
 
Η διατροφή των καναρινιών lizard δεν διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα καναρίνια χρώματος.
Ένα καλό και επώνυμο μείγμα σπόρων, μαι ισορροπημένη και πλήρη διατροφή με φρούτα, λαχανικά και αυγοτροφή στις περιόδους που πρέπει είναι καλά.
Υπάρχει μάλιστα πλούσια σχετική αρθρογραφία στο petbirds και σου προτείνω ενδεικτικά κάποιες από αυτές:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Σωστή-διατροφή-το-Α-και-το-Ω-στη-διαχείριση-των-καναρινιών.25918/
  3. https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/
Αφού δεν βλέπω ζευγάρι πουλιών, συνεπώς τα προβλήματα και οι επιλογές ζευγαρώματος αυτής της ράτσας δεν σε ενδιαφέρουν άμεσα.
Αν θες μας το παρουσιάζεις εδώ https://community.petbirds.gr/forums/canaries/?prefix_id=90?prefix_id=24
 
Τι χρώματος lizard έχεις;
Ειναι κίτρινο το γκολντ που λενε απο εκει που το πηρα μου είπε οτι του δίνει κανονικη τροφή για καναρια αλλα αυτο μονο την βιταμίνη οποτε το βλέπω τρώει

Αφού δεν βλέπω ζευγάρι πουλιών, συνεπώς τα προβλήματα και οι επιλογές ζευγαρώματος αυτής της ράτσας δεν σε ενδιαφέρουν άμεσα.
Οκ σε ευχαριστω. Παντως απο εκει που το πηρα έχει και ενα θηλυκό και δεν ειναι αδελφεια γιατι το βλεπω πιο μεγάλο και μάλλον θα το παρω γιατι δεν το βλέπω να τα προσεχει και τοσο
 
Καλησπέρα, όπως σου είπαν και πιο πάνω δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ότι ένα καναρίνι όχι απαραίτητα χρώματος! Φυσικά ανάλογος και την περίοδο που διανύουμε προσφέρουμε και τα ανάλογα. Αυτό που λες βιταμίνη πρόσεχε μην είναι αυτό το ζαχαροτο μίγμα που πουλάνε στα διάφορα πετ και δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο βάρος και λοιπός! Τώρα για την τιμή μην τρελαίνεσαι έτσι και αλλιώς πάνω κάτω εκεί κυμαίνονται εκτός αν είναι κάτι το ιδιαίτερο, Όσο αφορά τα στάνταρ της ράτσας θεωρώ ότι είναι από τα πιο δύσκολα πουλιά σε απαιτήσεις και θέλει μεγάλη εμπειρία και ξεχωριστό μάτι ώστε να κάνεις επιλογή συντρόφου! Για την ιστορία ανήκει στην κατηγορία εμφάνισης ή ποζιτουρας! Το κίτρινο που περιγράφεις πιο πάνω δεν το κάνει και gold αφού κίτρινο λιποχρομα έχει και το silver, και αν είναι πολύ έντονο είναι και ένα χαρακτηριστικό των αρσενικών
 
Birds in breed get enough egg foot every day mixed with oats and black seeds.

Αν κρίνω απο τα σπαστά του αγγλικά εννοεί birds in breeding ή κάτι τέτοιο που αναφέρεται στην αναπαργωγική περίοδο Γιάννη κι όχι σε όλο το χρόνο.
 
Η βιταμίνη ειναι κιτρινη με τα μαύρα τα σπορακια μεσα. Προσπαθω να ανεβασω φωτογραφία αλλα μου λεει οτι είναι μεγαλο το αρχείο θα ξαναπροσπαθισω αυριο. Παντως το πουλι ειναι πολύ ενεργητικω και τρώει και τροφή μονο που πετάει πολυ κατω

Και ειναι όντως αρσενικός
 
Η βιταμίνη ειναι κιτρινη με τα μαύρα τα σπορακια μεσα
Θα έλεγα να μην ξαναπάρεις τέτοια κάποια αυγοτροφη (Όχι ξηρή) θα ήταν καλύτερο, τώρα το χειμώνα τους βάζω 1 φορά κάθε βδομάδα!
προσπαθω να ανεβασω φωτογραφία αλλα μου λεει οτι είναι μεγαλο το αρχείο
Πρέπει να το συμπιεσεις

Για την ώρα πες μας αν το λιζαρτν έχει μαύρα νύχια, και αν το καπέλο (άσχετα αν είναι σπασμένο ή οχι) προκρίνεται στο σβέρκο κάτω από το ύψος του ματιού!
 
.. Το κίτρινο που περιγράφεις πιο πάνω δεν το κάνει και gold αφού κίτρινο λιπόχρωμα έχει και το silver
Οι λέξεις αυτές δεν αντιστοιχούν σε χρωματισμούς, αλλά σε ποιότητα πτερώματος (gold = έντονο, silver=χιονέ )
 
Για την ώρα πες μας αν το λιζαρτν έχει μαύρα νύχια, και αν το καπέλο (άσχετα αν είναι σπασμένο ή οχι) προκρίνεται στο σβέρκο κάτω από το ύψος του ματιού!
Έχει μαυρα νύχια και λιγο μαυρο στο ραμφος το καπελο ειναι κιτρινο με λιγο μαυρο μπροστα αλλα σταματαει πανω απο τα ματια

2.webp

1514572926202.webp

3.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οκ παρατηρητικός
Οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο κατατοπιστικές, αλλά εν πάση περιπτώσει καλή αρχή , διάβασμα και παρατηρητικότητα
 
Απάντησα πάνω σε αυτό που έγραψε ο φίλος μας

Και όχι για χρωματισμούς.
Mα δεν έχω κάποια ένσταση Σταμάτη, συμπληρωματικά το έγραψα χρησιμοποιώντας τα γραφόμενά σου.
 
Back
Top