Ασθένειες Νεοσσός με "στραβό" ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε αυτήν την ηλικία το ράμφος έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στο λιμάρισμα (μπορεί εύκολα να προκληθεί αιμορραγία).
Συμφωνώ με την maria p παραπάνω. Σαν αρχική προσέγγιση είναι η πίεση μερικές φορές την ημέρα καθημερινά, ώστε να ισιώσει το πάνω ράμφος και να εφαρμόσει σωστά.
 
Θα το κάνω. Αλλά γι' αυτό ρώτησα για την αλλαγή του περιβλήματος, νόμιζα ότι είναι χειρότερο να βάζω τα χέρια μου μέσα στη φωλιά 3 φορές τη μέρα για να διαλέξω το σωστό πουλί. Αυτή είναι η μόνη μου "ένσταση", εννοείται πως θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον μικρούλη μου. Για να καταλάβετε τι εννοώ, έχω μια εξωτερική φωλιά τελείως κλειστή απ' έξω, με τετράγωνο βαθύ πάτο, στον οποίο εγώ προσάρτησα την στρογγυλή φωλιά. Πήγα και αγόρασα αυτήν
scaled.php
και πάλι μέσα στην δικιά της άσπρη στρογγυλή, εγώ θα ακουμπούσα επάνω την ήδη φτιαγμένη, χωρίς να πειράξω κάτι άλλο. Θα είναι τόσο τρομερή αλλαγή λέτε;

EDIT: αυτή ακριβώς εννοούσα
phiomegalambdaiotaalpha_zpsbe05fe07.jpg
 
Γι αυτό την αγόρασα.
Αυτή τη στιγμή έχω αυτήν
-.jpg
, η φώτο που έβαλα πιο πάνω με εκείνη τη φωλιά που ανοίγει είναι αυτή που θέλω να βάλω. Συγνώμη για την καθυστέρηση να βρω αυτή που έχω τώρα, για κάποιο λόγο μου έβγαζε το google φώτο της Δέσποινας Βανδή με κριτήριο αναζήτησης "εξωτερική φωλιά καναρινιών" :D

EDIT: για να γίνω τελείως ξεκάθαρη.
Έχω αυτήν
-.jpg
που δεν ανοίγει απέξω.
Θέλω να βάλω αυτήν φωλια
phiomegalambdaiotaalpha_zpsbe05fe07.jpg
που ανοίγει απ' έξω.
Αν τυχόν γίνει η αλλαγή η εσωτερική φωλιά θα μείνει η ίδια, θέλω να αλλάξω μόνο το έξω κομμάτι.
 
Έμβρυα που χάνονται
Το αντίστοιχο που βρίσκω είναι αυτό
NIACIN Διάφορες αλλιώσεις σε οστά αλλά και δυσπασία του ράμφους. Συμβαίνει όταν κατά την εκκόλαψη έχουν δοθεί αντιβιοτικά ή άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που περιορίζουν την λειτουργία της τρυπτοφάνης.Βασικού ενζήμου παραγωγής και σύνθεσης ΝΙΑΣΙΝΗΣ
Δεν έδωσα τίποτα στα πουλιά πέρα από τη διατροφή τους.
 
Νομίζω η περίπτωσή σου είναι εδώ:
VITAMIN D Θάνατος εμβρύου 10-12 ημερών, μετά από αδυναμία ισχυροποίησης του σκελετού. Μαλακά κόκκαλα. Μαλακιά και στραβή άνω γνάθος.
 
Δεν παίζει ρόλο ότι το συγκεκριμένο γεννήθηκε έτσι; Δεν έγινε στην πορεία το στράβωμα, αλλά από όταν βγήκε από το αυγό, γι' αυτό και επικεντρώθηκα στο niacin. Και έστω ότι είναι η D, ο ήλιος θα βοηθήσει; Ή κάποια άλλη πηγή της βιταμίνης σε συνδυασμό με την δική μου επέμβαση στο ράμφος;
 
Νομίζω η περίπτωσή σου είναι εδώ:
VITAMIN D Θάνατος εμβρύου 10-12 ημερών, μετά από αδυναμία ισχυροποίησης του σκελετού. Μαλακά κόκκαλα. Μαλακιά και στραβή άνω γνάθος.
Έλλειψη ΝΙΑCIN -BIOTIN επίσης. Πιθανότητα

Υ. Γ Ουπς! 😳 Δεν πρόσεξα τα ποστ της Μιραντας
 
Αν βάλει τώρα ένα σποτάκι uv πάνω από την φωλιά έχει ελπίδες να το σώσει; Μπορεί να χορηγήσει κάτι;
 
Πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν: γενετική, λανθασμένες τεχνικές σίτισης, ανεπάρκεια ασβεστίου, τραύμα, ιογενή ή μυκοβακτηριακή μόλυνση.
 
Αν βάλει τώρα ένα σποτάκι uv πάνω από την φωλιά έχει ελπίδες να το σώσει; Μπορεί να χορηγήσει κάτι;
Οχι φυσικά. Δυστυχώς η ζημιά έγινε. Το θέμα είναι εάν μπορεί να αποκλείσει κάποιος μερικές απο τις πιθανές αιτίες και να εστιάσει σε κάποιες άλλες ώστε να μην επαναλάβει τυχόν λάθη ή να ταΐσει πιο σωστά.
 
Απελπίστηκα! Μέχρι στιγμής μπορώ να αποκλείσω:
αιμομιξία: μου τα έδωσε φίλος μου κτηνίατρος, δεν νομίζω να υπήρχε θέμα.
έλλειψη ασβεστίου: όπως είπα ελπίζω να είχα αρκετές πηγές ασβεστίου.
τραύμα: θα μπορούσα να υποπτευτώ τυχόν τσαλαπάτημα από τη μητέρα του, αλλά αμφιβάλλω. Την έχω δει είναι πολύ προσεκτική,έτσι γεννήθηκε το μικρό δεν νομίζω να προκλήθηκε από κάτι εξωτερικό.
βιταμίνη D: είχα διαβάσει ότι η φωλιά πρέπει να έχει φως, αλλά όχι άμεση έκθεση σε ήλιο, οπότε εκεί που τα έχω παίρνουν εξωτερικό φως χωρίς όμως να τα βλέπει ο ήλιος.

Όσον αφορά τη μόλυνση και τις τεχνικές σίτισης, μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι; Έχω αποδεχτεί ότι το μικρό μπορεί και να μην τα καταφέρει, ακόμα και αν προσπαθήσω να ισιώσω το ράμφος, αλλά πέρα από θέμα περιέργειας, θα ήθελα να αναγνωρίσω τυχόν λάθη μου ώστε να μην επαναληφθούν.

EDIT: τελικά καταλήξαμε κάπου συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αντικατάσταση του εξωτερικού περιβλήματος;
 
Τα νέα της ημέρας! Άλλαξα το εξωτερικό της φωλιάς, η κανάρα μου στην αρχή το κοιτούσε περίεργα αλλά μόλις το κάλυψα με ένα πανί, όπως είχα και στην προηγούμενη, πήγε και θρονιάστηκε μέσα! Οπότε κανένα πρόβλημα! Τα μωρά μου άνοιξαν τα μάτια τους, είναι δραστήρια και ω ναι, έπιασα το φαλάκρα μου.. Φοβερό! Του πίεσα το ράμφος για ένα δύο λεπτά μετά δυσκολίας γιατί δεν καθόταν με τίποτα, ελπίζω να μην πονούσε αλλά όλα καλά! Θα συνεχίσω έτσι, ελπίζω να τα καταφέρω! Επισυνάπτω φώτο με το μωρό στην πετσέτα! Η μάνα τους με εξέπληξε, καθώς δε δίστασε να τα ταΐσει ενώ τα καθάριζα και είχα τα χέρια μου μέσα στο κλουβί :Ο

DSC01510.webp
 
Μπράβο Μιράντα! Και εμένα καλύτερα μου φαίνεται, είναι όντως;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ενημέρωση με καθαρές φωτογραφίες! Δεν πάμε και πολύ καλά βέβαια... Ας ελπίσουμε ότι σιγά σιγά θα βελτιωθεί... Μήπως έκανα πολύ βαθιά τη φωλιά και θα λερώνουν περισσότερο μέσα; Μέχρι στιγμής λερώνουν έξω εκτός από μια που είδα μέσα!DSC02518.webp DSC02519.webp DSC02520.webp DSC02521.webp DSC02522.webp
 
Όσες φορές επαναλαμβάνω την πίεση στο ράμφος (τελικά φαίνεται ότι το κάτω θα προσαρμοστεί στο πάνω, αυτή την αίσθηση μου δίνει :Ρ) είναι καλύτερα.. Μετά από λίγο όμως πάλι τα ίδια..
image.php


Πιστεύετε ότι θα έχει αποτέλεσμα; Το λυπάμαι.. Βέβαια τώρα το παίρνει ο ύπνος όταν του πιέζω το ράμφος :)
 
Εμένα μου φαίνεται καλύτερα πάντως εκτός αν με ξεγελάει η φωτογραφία.
Άντρακλας βαρύς ο κύριος :)
Μαρία σε διαβεβαιώ δεν κάθεται με τίποτα. Γι' αυτό τον βάζω σε πετσέτα, γιατί προσπαθεί να τρέξει/πετάξει και φοβάμαι μην μπλεχτεί στα δάχτυλα μου.. μοιάζει με τον κύριο της φώτο!
 
Back
Top