Ασθένειες Κονούρα με στραβό ράμφος ψαλίδι

Καλημέρα. Εγώ το δέχτηκα γιατί πράγματι το να πάρεις αίμα κόβοντας το νύχι είναι μία κλασική μέθοδος και εκείνος ισχυρίστηκε ότι το έχει ξανακάνει για DNA τεστ, οπότε αφού δεν ήξερε να βρει και να αφαιρέσει ένα blood feather, έπρεπε να πάρει αίμα από το νύχι.
Αλλά τελικά δεν ήξερε πού να το κόψει ούτε ότι πρέπει να εφαρμόσει στυπτικη πούδρα με πίεση! Ούτε καν είχε το κατάλληλο εργαλείο, απίστευτα πράγματα!
@Geokilkis Αυτά είναι τα χάλια της ασυδοσίας. Βρίσκουν και τα κάνουν. Ξέρουν ότι είναι ανεξέλεγκτοι και ότι στο σύλλογο υπάρχει ομερτά.
Τι γίνεται με το Βαμπιρακι;
 
Θα έπεφτα από τα σύννεφα με τον χασάπη και τον μπαλτά του, αλλά της Αυγής είναι ακόμα χειρότερο, οπότε δυστυχώς σας νοιώθω και με το παραπάνω. Απίθανο να ξαναβγει νύχι, και αν βγει θα βγαίνει περίεργα το πιο πιθανό, και του Σκρουτζ ετσι τόσο κοντό είναι, αλλά το νεύρο ζει - sort of. Το νύχι βγαίνει κάθετα και το κόβει μόνος του με το ράμφος όταν παραείναι μακρύ για να πιαστεί καλά από το κλαδί, γιατί είχε και την ατυχία να του πετσοκόψουν το καλό του πόδι ώστε να μην έχει τελικά κανένα σωστό. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι δεν την σκότωσε η αιμορραγία και τώρα αναρρώνει. Και θα μάθει να κρεμιέται από παντού, μην ανησυχείτε, σε λίγο θα την ψάχνετε στα κουρτινόξυλα.
 
@Touiti2 @Nausicaa
Καλησπέρα! Ο μικρός είναι μια χαρά από διάθεση, ενέργεια, όρεξη. Το μόνο που ακόμα αποφεύγει είναι το παιχνίδι στην κουρτίνα, πάει για λίγο και φεύγει, φοβάται ότι θα πέσει.
Το νύχι έχω την εντύπωση ότι δε μακραίνει, αλλά ναι είμαι σίγουρη ότι θα το συνηθίσει.
Με τη "θαυματουργή πατήθρα" που έλεγα σε άλλο ποστ έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στο ράμφος του!
Και τα φτερά πηγαίνουν πολύ καλά, παίρνει και αρκετό ήλιο, κάνει και μίνιμουμ 3 μπάνια τη βδομάδα.
Από το Διαγνωστικό στη Γερμανία ακόμα δεν έχουμε νέα. Το στάτους της παραγγελίας μου είναι ακόμα "περιμένουμε τα δείγματα" οπότε είμαι ακόμα σε αναμμένα καρφιά, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για το αν είναι επαρκή και σε καλή κατάσταση τα δείγματα. Τους άφησα μήνυμα να δώσουν προτεραιότητα στο PBFD αν δεν επαρκούν για όλα (+APV +sex)
Τελειώσαμε την αγωγή για καντιντα, τώρα έχει 3 μέρες πολυβιταμίνες και ultra levure αλλά του φάνηκε απαίσιο και απέφευγε να μείνει. Μετά τις 3 μέρες ξεκινάμε 5 ημέρες αγωγή για τριχομοναδες.
Ναυσικά, δεν ξέρω αν ποτέ θα εξερευνά το σύμπαν, θα κρεμιέται από δω κι από κει, μακάρι!! Αλλά προς το παρόν δεν επιχειρεί και πολλά από μόνος του.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220816_153014_copy_1250x1250.webp
    IMG_20220816_153014_copy_1250x1250.webp
    135,7 KB · Προβολές: 22
  • InCollage_20220816_192356138_copy_1638x696.webp
    InCollage_20220816_192356138_copy_1638x696.webp
    98 KB · Προβολές: 22
Με το καλό να έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα! Το Βαμπιρακι (αυτό θα ειναί το κανονικό ονοματάκι του?) άλλο πουλί! Αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου! Χίλια μπράβο! Από ότι καταλαβαίνω του έλειπαν ο ήλιος , η ποιοτική τροφή , τα μπανάκια και γενικά η φροντίδα! Δηλαδή ότι το παρέχεις εσύ τώρα!
 
Με το καλό να έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα! Το Βαμπιρακι (αυτό θα ειναί το κανονικό ονοματάκι του?) άλλο πουλί! Αξιοθαύμαστη η προσπάθεια σου! Χίλια μπράβο! Από ότι καταλαβαίνω του έλειπαν ο ήλιος , η ποιοτική τροφή , τα μπανάκια και γενικά η φροντίδα! Δηλαδή ότι το παρέχεις εσύ τώρα!
Χαχα Ναι αυτό θα είναι το κανονικό του όνομα 😂
Η ποιοτική διατροφή σίγουρα του έλειπε όπως και η πρόσβαση στα ξύλα.
Παρ'ολ' αυτά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η αιτία ήταν η πλούσια διατροφή σε λιπαρά, η έλλειψη Α D3 και ασβεστίου ή κάποιος ιός που να προκαλέσει την ταχύτατη ανάπτυξη του ράμφους.
Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον η κλινική του εικόνα πάει από το καλό στο καλύτερο! Και πιστεύω ότι μετά την πτερορροια τα νέα του φτερά θα είναι υπέροχα.
@ΜΑΡΙΑαα @meniam
 
@VampireConure Είχες νέα απο το εργαστήριο? Παρέλαβαν τα δείγματά που έστειλες?
Ακόμα τίποτα δυστυχώς. Μπαίνω στο Διαγνωστικό 2 φορές τη μέρα και ακόμα στο στάτους γράφει "we expect your shipment".
 
@VampireConure Μήπως έγινε κάνα λάθος με την αποστολή? Γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το έστειλες.
Δεν ξέρω τι να πω. Έχω να στείλω φάκελο στο εξωτερικό από προ κορωνοϊού, τότε έστελνα πολύ συχνά σε ευρωπαϊκές πόλεις και ποτέ δεν αργούσαν τόσο πολύ. Να έχει να κάνει με το 15Αυγουστο; Έτυχε και η γκαντεμιά που η υπάλληλος όπως τράβηξε την απόδειξη την έσκισε στο κάτω μέρος που ήταν το tracking number και λείπει το μισό. 🤦‍♀️ Κι εγώ είδα ότι λείπει 3 εργάσιμες αργότερα που την άνοιξα για να το δω και να κάνω τρακινγκ,οπότε ήταν αργά πλέον για να πάω να το ζητήσω.
Κάτι δεν πάει καλά είναι αδικαιολογητη τόση καθυστέρηση.
 
@VampireConure Μπορεί όπως λες να παίζει ρόλο και ο 15Αυγουστος αν δδεν σου στείλουν απαντήσεις μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες επικοινώνησε μαζί τους με κάποιον τροπο
[automerge]1660816107[/automerge]
Παρ' όλα αυτά πως ειναι το Βαμπιρακι;
 
UPDATE!!! Μόλις ήρθε mail ότι έχουν παραλάβει τα δείγματα και ότι θα έχω τα αποτελέσματα μετά από 2-3 μέρες!!

@Touiti2 Το Βαμπιρακι έχει ολίγα νεύρα γιατί έχει ξεκινήσει η περίοδος πτερορροιας και τον ενοχλούν τα φτερακια του. Κατά τα άλλα μια χαρά φαίνεται. ❤️

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το χασάπη... Αν είχατε παρατηρήσει στην περιγραφή μου ανέφερα ένα περίεργο τρέμουλο. Λοιπόν επειδή εδώ το μέρος είναι μικρό έμαθα από κοντινό του άτομο ποιος ήταν ο λόγος για το τρέμουλο και την ολη κατάσταση νευρικότητας. Λόγος για τον οποίο πρέπει επειγόντως να του πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
 
Σχετικά με τις κινήσεις μου θα αναφερθώ δημόσια μελλοντικά όταν θα είμαι βέβαιη αν δόθηκε προσοχή ή όχι και ποια ήταν η έκβαση.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top