Γενικά Πανακριβα ζεμπρακια σε πετ σοπ

crisstos

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
161
Πόλη
Θεσσαλονίκη
πηγα σημερα να αγορασω απο ενα πετ τροφη για τα πουλια. Και ρωτησα τιμες απο zebra finch (εννοειτε τα κλασικα που ολοι γνωριζουμε) και μου ειπε 28 ευρο. Να πω οτι ειναι μια απο τις μεγαλυτερες αλυσιδες καταστηματων εδω στη Θεσσαλονίκη, και μαλιστα στον ευοσμο οπου και μενω. Εχω παθει πλακα. Εκτος και αν εχουν αλλαξη οι τιμες και εγω δεν το γνωριζω.
 
28 ευρώ το ένα ή το ζευγάρι; Μηπως πρόκειται για καποια μετάλλαξη;

Στην Αθηνα παντως η τιμή του ενός κυμαινεται απο 10-15 ευρω το ανωτερο:)
 
το ενα 28 ευρο. Καμια μεταλλαξη, πριν απο 4 μηνες ειχα παρει τα ιδια πουλια ακριβως 20, δεν ηξερα δεν εψαξα και πολυ. Ομως 8 ευρο σε 4 μηνες; κριμα που θεωρουν οτι ειναι και σοβαρο καταστημα. Ετσι μου ερχετε να παω να μπαστακοθω εξω απο το μαγαζι και να τους κραζω :)
 
ναι οταν αγορασα πρωτη φορα, απλα δεν ηξερα.φυσικα και δεν θα πληρωσω τωρα αυτα τα χρηματα. Εξαλου εχω ζεμβρακια. Απλα λεω οτι υπαρχουν και κλεφτες, να το εκανε αυτο ενα μαγαζι της γειτονιας να το καταλαβω αλλα οχι αυτη η μεγαλη αλυσιδα.
 
Εγω φίλε μου πήγα σε μεγάλη αλυσίδα εδω στην Αθήνα και ρώτησα για παραδείσια γενικά, μου έδειξς τα zebra και είδα ότι μέσα είχε και κοινωνικούς σπίνους που ήθελα. Μου είπε 14ευρώ το ένα..Λέω καλά ειναι.. Την επόμενη μέρα που πήγα να αγοράσω, μου λέει η ίδια κοπέλα ότι σήμερα ανέβικε η τιμή. Λέω και γω πόσο να πήγε... 20ευρώ μου λέει!
Απο την μία μέρα στην άλλη 6ευρώ πάνω...
Φυσικά και δεν πήρα. Θέλει καλή έρευνα αγοράς πριν πάρεις οτιδίποτε...
 
Θα συμφωνησω με την Τζωρτζινα!
Τελευταια φορα που πηρα ζεβρακι το πληρωσα 15 ευρω και μου κακοφανηκε...
 
Χρηστο κ εγω που ρωτησα πριν κανα μηνα ποσο περιπου πανε τα ζεμπρακια 15 ευρω μου ειπε ο υπαλληλος του πετ σοπ...28 ειναι υπερβολη νομιζω...
 
αυτο λεω και εγω εφι και εχω νευριασει πολυ. Εκμεταλευονται το μικρο παιδακι που ειδε ενα πουλακι και εβαλε τον μπαμπα του να το αγοραση,τα ατομα που δεν ειναι σχετικα με τα πουλια και θελουν να ξεκινισουν τωρα,(και δεν εχουν τις σχετικες πληροφοριες).
 
Συμφωνω... Εγω εχω αλλαξει 3 πετ σοπ εδω που μενω και τελικα κατεληξα σε ενα που ειναι 20 λεπτα μακρια μου με το αμαξι και μου το συστησε ο κτηνιατρος! Εκει βρηκα την "υγεια" μου που λενε... Θελει ψαξιμο το πραγμα για ολα τελικα...
 
😀, 28 ευρώ; Και να φανταστείς ότι τα παίρνουν 6 ευρώ το ένα χονδρική (και η αλυσίδα ακόμη πιο φτηνά φαντάζομαι). Μάλλον λόγω ότι δεν έχει πολλά πουλιά αυτή την εποχή βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν κέρδος. Είναι και η οικονομική κρίση βλέπεις! 😛
 
τον κακο τους τον καιρο λεω εγω. απο αυτο το μαγαζι εχω παρει ολα μου τα ψαρια τον μολοσο μου και ολα τα πουλια μου. Αν με ξαναδουν μετα απο αυτο ας μου γραψουν.
 
Μάλλον λόγω ότι δεν έχει πολλά πουλιά αυτή την εποχή βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν κέρδος. Είναι και η οικονομική κρίση βλέπεις! 😛

Πλακα πλακα οντως Βασιλη! Τωρα το απογευμα πηγα στο πετ οπου πηγαινω μονιμα πλεον και τον ρωτησα για ζεμπρακια και μου ειπε οτι δεν του φερνουν ειναι σε ελλειψη αυτη την περιοδο. Γιατι;
 
Ναι βρε Χρηστο αλλα το Πασχα π.χ δεν εβγαλε κανεις να του δωσει; Δεν ειχε απο τοτε ή προλαβε και τα πουλησε ολα; Δεν τον ρωτησα ειναι η αληθεια... Τι να πω... Εγω σε οσα πετ σοπ περναω ολο και καποιο ζεμπρακι ή πιγκουινακι θα δω... Μονο ο δικος μου δεν βρισκει;!
 
Συνήθως βλέπεις πουλιά που τους έμειναν από πριν ή κάποια που τους δίνουν ιδιώτες. Εισαγωγές καλοκαίρι δύκολα γίνονται αφού και οι εκτροφείς δεν δίνουν τόσο νωρίς πουλιά αλλά και είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες λόγω ζέστης για την μεταφορά των πουλιών. Οι μεγάλες εισαγωγές γίνονται Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.
 
Back
Top