Γενικά Πανακριβα ζεμπρακια σε πετ σοπ

Πριν 2 χρόνια που πήρα δυο ζεμπράκια μου τα άφησε απο 30 στα 25 ευρώ και τα δυο μαζί. Σε ένα συνοικιακό πετ σοπ που είχα πάει την ίδια περίοδο είχαν 45 το ζευγάρι. Αυτά από Αθήνα. Τώρα πλέον που είμαι Θεσσαλονίκη έχω ψάξει και οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ το ζεμπράκι.

Τα απλα τα ζεβρακια ειναι οντως φτηνα! Τα εκθεσιακα ομως;Γιατι δεν εχουν καμια σχεση τα μεν με τα δεν οπως και η τιμη τους! Δεν ξερω ποια πηρε ο καθε ενας απο εσας απλα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες σε θεμα τιμης!

Τα απλά ζεμπρακια (κανονικού μικρού μέγεθος) κοστίζουν γύρο στα 8-12 ευρώ το ένα.

Αν είναι εκθεσιακά (μεγαλόσωμα με στρογγυλές φόρμες, μεγάλο κεφάλι και φουσκωτά μαγουλα) η τιμή τους ξεκινάει από 15 ευρω περίπου.

Αν είναι εκθεσιακά μεταλλαγμένα όπως isabel, orange breasted και αλλα μπορεί αν πάνε από 20-25 euro... αν έχουν και βραβεία από εκθέσεις ki βαθμολογία ακόμα πιο πάνω.

Τώρα υπάρχουν στο εξωτερικό κάποιες καινούριες μεταλλάξεις που δεν υπάρχουν στην ελλάδα ακόμα. Φανταστείτε η τιμή πάει από 50-60 euro το ένα και φτάνει 100.

Το θέμα είναι να μην πέσετε κορόιδο. Τέτοια πουλια τα αγοράσουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν δουλειά με συγκεκριμένη ράτσα. Αυτά είναι συνήθως για εκθέσεις.
Γιαυτο για κάθε τιμή θα βρεθεί κι ο καταναλωτής.
Εμείς απλα πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και γιατί το θέλουμε.

Zebra033.jpg

Back