Ασθένειες Παπαγαλάκι δεν πίνει νερό εδώ και μια βδομάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης karalos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θοδωρή δεν σε παρεξηγεί κανείς, φαίνεται ότι αγαπάς το πουλάκι κι εγώ που έχουμε μιλήσει τόσο πολύ, το ξέρω καλύτερα.
Όμως από το άγχος σου να κάνεις το καλύτερο, επηρεάζεσαι από κάθε γνώμη που ακούς και δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς, με αποτέλεσμα να μην ακολουθείς ένα σωστό πρόγραμμα αλλά να αλλάζεις συνέχεια πορεία.
Τώρα, αν είναι να πας σε γιατρό ίδιου φυράματος με αυτούς που πήγες, καλύτερα άστο. Αν ξέρει κάποιος να προτείνει έναν καλό γιατρό στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου ας βοηθήσει δίνοντάς μας αυτή την πληροφορία.
Επίσης αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στην ανεύρεση φαρμάκων.
Συνοψίζουμε: Έχεις ήδη προ εβδομάδας δώσει κάποιο άγνωστο φάρμακο που αντί για καλυτέρευση το πουλάκι κατέρρευσε. Ίσως και να μην το πήρε αφού πίνει ελάχιστο νερό.

Εφόσον ήταν έντονα υποτονικό με μεγάλη διάρροια και έπεφτε από την πατήθρα γιατί έχανε την ισορροπία του,έπρεπε κάτι να γίνει επειγόντως.
Σκεφτήκαμε κάποια πιθανή δυστοκία μια και είναι θηλυκό.
Ή οτιδήποτε άλλο, κρυωμένο λόγω πόρτας και μέσα έξω, ή ό,τι άλλο.
Έδωσες τροφή στο στόμα χυλός από αυγό με ηλεκτρολύτες και ασβέστιο επίσης στο στόμα (όχι όμως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα).
Ξεκίνησες αντιβίωση την aviomycin 3 φορές την ημέρα για 5 μέρες. Η αντιβίωση είναι ευρέως φάσματος από τις πιο ελαφρές και καλύπτει πολλά ενδεχόμενα.
Παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, τρώει και σποράκια.
Οι κουτσουλιές επίσης έχουν ελαφρά βελτιωθεί.

Νομίζω δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει το aviomycin με ηλεκτρολύτες, επικουρικά τον χυλό και για διατροφικούς λόγους αλλά και για ενυδάτωση εφόσον δεν πίνει νερό.
Μετά το πέρας της αντιβίωσης, πρέπει να πάρει προβιοτικά και βιταμίνες το πουλάκι και γενικά να διαβάσεις πολύ καλά τα άρθρα για την σωστή φροντίδα και διατροφή.

Αν κάνω κάπου λάθος ή κάτι παραλείπω παρακαλώ όποιος γνωρίζει να βοηθήσει.
 
Βρηκα μια γιατρο αυριο θα παω να την δει, στο ιντερνετ λει οτι εχει μεγαλο ιατρειο ενοω οτι κανει κ εξετασεις κ τετοια. Μακαρι να ειναι καλη περισοτερα αυριο, παντος το πουλακι ειναι, καλα. Τζωρτζινα ας ειναι θυληκο ακομα Σακη τη λεω.
 
Πολύ ωραία! σήμερα πως είναι; Παρουσίασε κάποια βελτίωση;

όταν θα την μεταφέρεις, το κλουβί να είναι επιμελώς σκεπασμένο με ένα πολύ μικρό άνοιγμα στην μπορστινή πλευρά. μην σου ξανακρυώσει
 
Δεν είναι καλό αυτό ☹ Τι της έδωσες σήμερα;
 
Μια και έχουν περάσει πολλές ώρες εν τω μεταξύ, πως είναι; κοιμάται στο κλαρί ή κάτω;
 
Πριν λιγο της εδωσα παλι αντιβιοση, ηταν κατο. Τωρα ειναι στην πατιθρα
 
Μακάρι να τα καταφέρει, βάλε χαμηλά μια πατήθρα όπως σου είπε η Σίσσυ.
Μόνη της έφαγε καθόλου σήμερα;
 
Χαμηλα της εχω, ναι εφαγα την ειδα,Μαρια οταν ηταν κατω ειχε ανιξει τα ποδια κ σαν να καθοτανε στο ποπο της
 
Αυτή η κτηνίατρος που βρήκες δεν θα μπορούσε να σε δεχθεί αύριο; Δεν μου αρέσουν αυτά τα συμπτώματα και δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω.
 
άντε με το καλό, μην ξεχάσεις να της πεις ό,τι έχει πάρει μέχρι τώρα το πουλάκι αναλυτικά
 
Γεια σας παιδια. Ειδη με την αντιομισιν, η κοπελια είναι καλυτερα ειδη ξεφουσκοσε κ είναι ποιο ζωηρη. Πηγαμε ομος κ στη γιατρο κ μας ειπε ότι εχουμε καρινα, επειδή αδυνατισαμε μαλιστα μου ειπε ότι το πουλακι εδώ κ 20 μερες εχει πρόβλημα, ακριβως της που αρχισε το πρόβλημα,


Μου εδωσε βιταμινες της Μulti-C-Mulgat 2 φορες τη βδομαδα είναι πολύ δυνατες ειπε, κ μια αντιβιοση για 6 μερες,Baytril των 0,5%. Δεν εχουμε αναπνευστικο ευτιχως ουτε ακαρεα. Την αντιβιοση αυριο την ξεκιναμε
 
Μπράβο χαίρομαι που οι προσπάθειές σου ανταμείφθηκαν και γι αυτό και για σένα. Σου είπε τι νομίζει πως έχει το πουλάκι; Τι δοσολογία σου έδωσε για το Baytril;
 
10 σταγονες σε μια ποτιστρα νορμαλ, εντερικο είναι το θεμα ειπε, κ μαλιστα μου εξηγησε ότι το aviomicyn, ναι μεν βοηθα αλλα είναι πολύ ελεφρια για εντερικα κ γενικα δεν είναι δυνατη, αλλα καλα καναμε που τη δωσαμε τη βοηθήσαμε, μαλιστα μου ειπε ότι για να βοηθήσουμε σε τετοια κατασταση πουλακια τα βοηθαη το ζαχαρονερο αμεσως. Βεβεα χαμογελάμε αλλα δεν σκαμε στο χαμογελο γιατι πηραμε για 20 μερες 2 αντιβιοσεις. Τωρα περιμενουμε, ειμαστε πολύ καλα ειπε, αλλα ειμαστε αδυνατη,θυμασε Μαρια που σε ρωτισα για υγρο βιταμινη, επρεπε να την παρω τοτε αφοθ δεν μου τρωι φρουτα κ λαχανικα. Παιδια ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΤΗΝ ΣΤΥΡΙΞΕΙ ΣΑΣ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Όπως καταλαβαίνω αυτή η γιατρός είναι αξιόπιστη και ενημερωμένη, καλό είναι να βάλεις όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνα εδώ αν δεν υπάρχει ήδη στην λίστα, για μελλοντική χρήση άλλων μελών της περιοχής που πιθανόν την χρειασθούν. Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι | Σελίδα 2
Περαστικά στην μικρή.
 
ευχαριστω Μαρια, είναι μια γιατρος νεα σε ηλικια. Κ πολύ καλο ιατρειο. Βασικα κλινικη είναι παιδια. Μαρια δεν εχει αυγο, δεν εχει δυστοκια.
 
Ναι Θοδωρή μου, πέρασε τα στοιχεία του ιατρείου, της κλινικής, της γιατρού. Αυτό το νόημα έχει η αλληλοβοήθεια του φόρουμ. Να εξυπηρετηθεί άμεσα κάποιος άλλος μελλοντικά και να σωθεί το πουλάκι του.
 
Τα περασα Μαρια, Παιδια σας παρακαλω πολυ καλητεραμνα στεναχωρισετε το πουλακι σας παρα να σας αρωστησει, οχι σε σημεια που εχει ρευματα κ κρυο, αν αγαπατε το ζωακι σας προστατεψτετο, μην κανατε τονλαθος υ εκανα εγω. Για να μην το στεναχωρισο το αρωστησα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top