Ασθένειες Προβλημα με το ραμφος της καναρας

Της εχω σουπια... Παρασκευη θα κατευω αθηνα να παρω και υγρο και αλλα πραγματα
Θα χρειαστει να παρω κατι αλλο για ειδικα αυτην την περιπτωση;
Πραγματικα μακαρι να ξεραμε να σου πουμε τι να παρεις για να γινει καλα ομως αν δεν ξερουμε την αιτια δεν ξερουμε και αντιμετωπιση..
Αν ειναι χτυπημα μπορεις να βαλεις λιγο αραιωμενο μπεταντιν.
Γενικα λεμε αερολογιες.
Χρειαζεσαι γνωμη ειδικου!
 
Το σκευτικα αλλα δεν εχω κλουβι μεταφορας και θα κατευω με κτελ
Νταξει θα ταλαιπωρηθει λιγάκι αλλά για μένα χίλιες φορές να την πας με το κλουβακι της σε έναν ειδικό. Ο εκτροφεας όσες γνώσεις και να έχει δεν θεωρείται ειδικός για να σε βοηθήσει σε αυτό σου το πρόβλημα. Από κει και πέρα το τι θα κάνεις είναι δικιά σου απόφαση. :)
 
Συμφωνω θα παω αυριο αν δεν βγαλω λυση θα την φερω κατω . Ποσο περιπου παιρνουν οι πτηνιατροι;
 
Ποσο περιπου παιρνουν οι πτηνιατροι;
Αναλόγως. Υπολόγιζε Μαξ 30 με 40 ευρώ. Αλλά συνήθως γύρω στα 20 ευρώ παίρνουν. Σωστή απόφαση πάντως! 👍
 
Της εχω σουπια... Παρασκευη θα κατευω αθηνα να παρω και υγρο και αλλα πραγματα
Θα χρειαστει να παρω κατι αλλο για ειδικα αυτην την περιπτωση;
Έτυχε να πάω μιας φίλης τα πουλιά στον πτηνίατρο και ρώτησα για την περίπτωσή σου. Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρει τι μπορεί να έχει, αν δεν δει η ίδια το πουλάκι. Συγκεκριμένα είπε ότι μπορεί να έχει διάφορα, ότι πρέπει οπωσδήποτε να το εξετάσει, ότι ίσως ακόμα χρειαστεί να πάρει και υγρό από το ρουθούνι του ή από την τρύπα τέλος πάντων να δει στο μικροσκόπιο, ότι άπειρα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Πρόκειται για την κα Δουκάκη στον Πειραιά.
Θα σου έλεγα ότι μου φαίνεται απαραίτητο να φέρεις και το πουλάκι μαζί σου στην Αθήνα και μάλιστα να έχεις από πριν κλείσει ραντεβού με το γιατρό της επιλογής σου, διότι διαφορετικά μπορεί και να είναι δύσκολο να σε δεχθούν. Κι επειδή έρχεσαι την Παρασκευή, μάλλον, αν το αποφασίσεις πρέπει σήμερα να εντοπίσεις το γιατρό, και αύριο να τηλεφωνήσεις για ραντεβού.
 
Οχι μηπως ξερει κανεις
Κάνε μου μια χάρη. Όποιος σου πεί ένα ναί ή ένα όχι στην ερώτησή σου, μην τον πιστέψεις.
Βρες ένα τρόπο να πάς ή να έρθεις σε επικοινωνία με κάποιον γιατρό.
 
Ότι και να σου απαντήσουμε θα είναι εικασίες...
Η δική μου εκτίμηση είναι πως θα παραμείνει όπως είναι και πως πιθανολογώ πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο καναρίνι.
Αν όμως θέλεις να νοιώσεις την ασφάλεια από τη γνώμη ειδικών... Θα πρέπει να το πας για να το δουν.
Αν θέλεις φυσικά σε αυτή την περίπτωση μας ενημερώνεις...
 
Φώτη, ο ίδιος τουλάχιστον κατανοώ πλήρως την αγωνία σου. Εισαι έφηβος, αγαπάς το πουλακι, δεν εισαι οικονομικά ανεξάρτητος, ίσως δεν μπορεις να μετακινηθείς και μονος σου με ΚΤΕΛ, ή και στην Αθήνα, ίσως και διστάζεις να μιλήσεις και με εκτροφέα ή δεν βρίσκεις, δεν εχεις κι εξειδικευμένο στα πουλιά κτηνίατρο στην περιοχή σου... Και φυσικά θελεις να εξασφαλίσεις οτι το πουλακι ειναι ή θα γίνει καλά.
Αλλά πραγματικά μακάρι να μπορούσαμε να σου πούμε κατι θετικό, καποια σίγουρη προσέγγιση που θα μπορούσες να κανεις. Δυστυχώς δεν βλέπω κάτι άλλο απο αυτά που σου προτείναμε ήδη στην παρούσα φάση.
Στη Θήβα δεν έχετε κτηνίατρους που να ασχολούνται με κότες και άλλα πουλιά παραγωγής; Ίσως μεγάλες μονάδες παραγωγής αυγων, κοτόπουλων κλπ, μήπως και σε παραπέμψουν σε κάποιον κτηνίατρο που να ξέρει απο πουλιά; Πρόσεξε, αν όντως υπαρχει κατι τετοιο, μην πας το πουλακι μέσα στη μονάδα, μηπως κολλήσει τιποτα άλλο.
 
Ανοιγουν τα μαγαζια και θα παω σε μιση ωρα... Θα εχω προβλημα στην αναπαραγωγη αν ξερεται;
 
Ανοιγουν τα μαγαζια και θα παω σε μιση ωρα... Θα εχω προβλημα στην αναπαραγωγη αν ξερεται;
Προτεινω να κανεις οσα σε συμβουλευσαν τα παιδια παραπάνω. Εαν υπαρχει κατι ανησυχητικο αυτη τη στιγμη ( ΑΝ ) θα ειναι για τη ζωη του πουλιου που ισως ασθενει. Εσυ το πας πολυ μακρυα.

Ποιος ξερει να σου απαντησει σαφως και με σιγουρια αν θα εχεις ή οχι προβλημα απο τη στιγμη που δεν ξερουμε καν αν εχει κατι;
 
Ανοιγουν τα μαγαζια και θα παω σε μιση ωρα... Θα εχω προβλημα στην αναπαραγωγη αν ξερεται;
Βρε Φώτη, ποια μαγαζιά ανοίγουν; Απέφυγε να πας σε πετσοπ να ρωτήσεις. Οι περισσότεροι ειναι άσχετοι ολοκληρωτικά και θα σου πουλήσουν μια βλακεία που ακόμα και κακό μπορεί να κάνει στο πουλί.
Αν μαγαζιά εννοείς κτηνιατρεία, πάρε πρώτα τηλ και ρωτά αν ξέρουν απο πουλιά και πες και το πρόβλημα και μονο αν σου πουν ναι, πήγαινε. Διαφορετικά, τζάμπα τρέξιμο και χρήματα.
 
Back
Top