Πωπω! Πηρε φωτια το νημα!
@ζιζι, Εδω να προσθεσω Ζωη οτι ειμαι με το μερος του ανθρώπου που αλλαζει δρομο κ ο κυριος λογος ειναι οτι δεν ξερεις τα βιώματα του σκυλου που βλέπεις απεναντι σου, οποτε φυλαγε τα ρουχα σου, που λεει κ η παροιμια! Ειμαι σιγουρος οτι κ η οικογενεια που ειχε τον σκυλο τα καλυτερα θα πιστευε, αλλα!
Κανείς δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί αν αλλάξεις πεζοδρόμιο.Ακριβως. Εγω μια φορα περπατούσα στο δρομο και περασε ενα σκυλάκι από δίπλα και λεω τι ωραιο σκυλάκι και με δάγκωσε. Τα σκυλια δεν φταινε, φταίνε οι ιδιοκτήτες. Απλα πλεον δεν με νοιαζει αν ο αλλος παρεξηγηθεί αλλάζω πεζοδρόμιο ειδικα οταν τα εχουν χωρίς λουρί που το θωρώ απαράδεκτο.
Σκυλάκι ενός+ κιλού, αρσενικό chihuahua... Μου γάβγιζε πίσω από την ιδιοκτήτρια του ενώ μιλούσαμε.Ακριβως. Εγω μια φορα περπατούσα στο δρομο και περασε ενα σκυλάκι από δίπλα και λεω τι ωραιο σκυλάκι και με δάγκωσε. Τα σκυλια δεν φταινε, φταίνε οι ιδιοκτήτες. Απλα πλεον δεν με νοιαζει αν ο αλλος παρεξηγηθεί αλλάζω πεζοδρόμιο ειδικα οταν τα εχουν χωρίς λουρί που το θωρώ απαράδεκτο.
Συμφωνω οτι οι χαρακτηρισμοί μπορει να πληγώσουν τον ιδιοκτήτη εχω γάτα και εχω ακούσει διάφορα τυπου εχεις γάτα δεν θα μπορεις να κανεις παιδια κλπ τις γνωστές χαζομάρες και στενιχωριομουν. Το σκυλάκι δεν το χάιδεψα περασα απο δίπλα του, φαινόταν αρκετα νευρικό σκυλακι και η ιδιοκτήτρια ηταν αρκετα ηλικιωμένη χωρίς αντανακλαστικά ηταν εν μέρει και δικο μου λαθος που περασα ακριβως διπλα αλλα μαλλον δεν ειχα πολυ μυαλο στα 14 μου.Κανείς δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί αν αλλάξεις πεζοδρόμιο.
Το αντίθετο. Αν έχει κανένα προβληματικό σκύλο σαν τον δικό μου που για να κατουρήσει δεν πρέπει να κυκλοφορεί ούτε γάτα, θα σε ευγνώμονει.
Οι χαρακτηρισμοί είναι το θέμα. Και όχι πάλι επειδή ο ιδιοκτήτης θα παρεξηγηθεί αλλά επειδή θα πληγωθεί.
Και μια και όπως είπαμε οι ευθύνες βαραίνουν τον ιδιοκτήτη, να πούμε και μια που βαραίνει τους υπόλοιπους. Για όνομα του Θεού, δεν βλέπουμε έναν σκύλο στον δρόμο και πηγαίνουμε να τον χαϊδεψουμε χωρίς να ρωτήσουμε πρώτα.
Γενικά απ'οποια από τις δύο πλευρές κι αν είμαστε το βασικότερο όλων είναι να δουλεύει το μυαλουδακι μας.
Εδω ο γείτονας μου εχει εναν σκύλο δεν τον βγαζει σχεδόν ποτε εκτος αυλής έχει φαει δυο γάτες και λεει ε μωρε το συνηθίζει.Σκυλάκι ενός+ κιλού, αρσενικό chihuahua... Μου γάβγιζε πίσω από την ιδιοκτήτρια του ενώ μιλούσαμε.
Γυρίζω να φύγω και αισθάνομαι στην γάμπα μου ένα ''τσίμπημα εντόμου'' πάνω από το τζιν... α! Σε δάγκωσε μου λέει ''η κυρά'' του γελώντας; Το συνηθίζει!
... Τι να της πεις!
Μου κανει οντως εντυπωση πως το μωρο δεν ειχε ουλες και δαγκωματιες.
Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πως νιώθεις όταν κάποιος που πρώτη φορά υΣυμφωνω οτι οι χαρακτηρισμοί μπορει να πληγώσουν τον ιδιοκτήτη εχω γάτα και εχω ακούσει διάφορα τυπου εχεις γάτα δεν θα μπορεις να κανεις παιδια κλπ τις γνωστές χαζομάρες και στενιχωριομουν. Το σκυλάκι δεν το χάιδεψα περασα απο δίπλα του, φαινόταν αρκετα νευρικό σκυλακι και η ιδιοκτήτρια ηταν αρκετα ηλικιωμένη χωρίς αντανακλαστικά ηταν εν μέρει και δικο μου λαθος που περασα ακριβως διπλα αλλα μαλλον δεν ειχα πολυ μυαλο στα 14 μου.
[automerge]1568487741[/automerge]
Εδω ο γείτονας μου εχει εναν σκύλο δεν τον βγαζει σχεδόν ποτε εκτος αυλής έχει φαει δυο γάτες και λεει ε μωρε το συνηθίζει.
Δεν ξέρω εάν πρόκειται για άλμα λογικής, εσείς ασφαλώς εκεί έχετε καλύτερη πληροφόρηση, εγώ πάντως σήμερα το πρωί μέσα στο ταξί ακουσα από ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό "εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το βρέφος δεν έφερε ίχνη από την επίθεση, πέρα από τα χτυπήματα στο κεφάλι του". Το να έχει πάνω του σημάδια από τα δόντια δεν είναι άλμα λογικής, είναι απλή λογική.Παιδιά πουθενά δεν έχει αναφερθεί πως δεν υπήρχαν ουλές ή δαγκωματιές. Καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά και να αξιολογούμε τι βλέπουμε. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έλεγε ξεκάθαρα «από τη νεκροψία – νεκροτομή φαίνεται πως η αιτία θανάτου του μωρού ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το σκυλί είχε δαγκώσει το βρέφος από τη μέση και προκάλεσε θανατηφόρα χτυπήματα στο μωρό χτυπώντας το στον τοίχο και στα γύρω έπιπλα και μπροστά στα μάτια της μητέρας του."
Πώς κάναμε αυτό το άλμα λογικής "πέθανε από κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις"="δεν είχε σημάδια από δαγκωματιές". Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Ναι κατάλαβα. Δεν ηξερα οτι τους αρεσουν τοσο τα σκυλάκια. Παντως πολυ ασχημο να έρχονται να το χαϊδεύουν. Πιστευεις οτι το σκυλάκι μπορει να με δάγκωσε επειδή ειχα μυρωδιά γάτας στα ρουχα μου;Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πως νιώθεις όταν κάποιος που πρώτη φορά υ
σε βλέπει αποκαλεί ό,τι αγαπάς πιο πολύ τερας!
Το ξέρω ότι δεν το χάιδεψες. Δεν γράφεις άλλωστε κατι τέτοιο στο σχόλιο σου. Δεν αναφερομουν σε εσένα αλλά όπως καταλαβαίνεις έχει ο καθένας τον καημό του. Εδώ στην Τουρκία μπορεί να μην συναντάς στη βόλτα τους κομπλεξικους που θα σε κάνουν να κλάψεις αλλά συναντάς το άλλο άκρο. Έρχεται ο καθένας ακόμη και πίσω από την πλάτη σου για να χαϊδεψει τον σκύλο. Ακόμη και όταν ούτε εγώ ούτε το σκυλί έχουμε αντιληφθεί την παρουσία του άλλου, έρχεται και απλώνει το χέρι του. Δηλαδή έλεος. Μπορεί ο σκύλος και το κάθε ζώο να είναι πάντα ο ευκολότερος στόχος για να ενοχοποιηθεί για το καθετί αλλά και η δική μας βλακεία και ανευθυνότητα πρέπει να έχει όριο.
[automerge]1568488907[/automerge]
Δεν ξέρω εάν πρόκειται για άλμα λογικής, εσείς ασφαλώς εκεί έχετε καλύτερη πληροφόρηση, εγώ πάντως σήμερα το πρωί μέσα στο ταξί ακουσα από ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό "εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το βρέφος δεν έφερε ίχνη από την επίθεση, πέρα από τα χτυπήματα στο κεφάλι του". Το να έχει πάνω του σημάδια από τα δόντια δεν είναι άλμα λογικής, είναι απλή λογική.
Δεν νομίζω. Μάλλον θα σε μύριζε πρώτα για αρκετή ωρα. Συνήθως έτσι κάνουν όταν μυρίζουν γάτα.Ναι κατάλαβα. Δεν ηξερα οτι τους αρεσουν τοσο τα σκυλάκια. Παντως πολυ ασχημο να έρχονται να το χαϊδεύουν. Πιστευεις οτι το σκυλάκι μπορει να με δάγκωσε επειδή ειχα μυρωδιά γάτας στα ρουχα μου;
Το δικό μου ευαίσθητο σημείο για το τσουβαλιασμα που δεν γίνεται αλλά κανονικότατα γίνεται και των υπολοίπων για διαφορετικούς λογους. Όπως ανέφερα και αρχικά, έγινε ένα αποτρόπαιο έγκλημα κι εμείς αντί να σκεφτόμαστε αυτο, ασχολούμαστε με τις ράτσες των σκύλων και φτάνουμε μέχρι και στην αλλαγή νόμων. Αρνουμαστε να κατανοησουμε τα πραγματικά αιτία που οδήγησαν σε αυτό και απλά αποδεχόμαστε κάτι ακόμη κι αν λείπουν κομμάτια από το παζλ. Καταλαβαίνω ότι όπως εγώ έχω ευαισθησία λόγω Ζιζης έτσι και οι μητέρες έχετε ανάλογη ευαισθησία ακόμη και στην ιδέα ότι μια μάνα θα έκανε κάτι τέτοιο. Παρότι βέβαια τα ποσοστά μαμάδων που έπραξαν κάτι τέτοιο είναι τα ίδια ή ακόμη υψηλότερα από εκείνα των θανάτων από επίθεση σκύλου.@ζιζι θεωρω πως αυτό το θέμα ίσως χτυπάει το ευαίσθητο σημείο σου. Κανείς όμως δεν κατηγορεί και δεν τσουβαλιαζει όλα τα σκυλιά ανεξαιρέτως.
Εμένα μου χτυπάει το ευαίσθητο σημείο να υπονοείται από κάποιους (όχι απαραίτητα από το φόρουμ) ότι κρύβεται κάτι άλλο πέρα από το προφανές. Είναι ήδη αδιανόητα τραγικό αυτό που συνέβη για να εκφράζονται και αμφιβολίες. Δεν αναφέρονται δαγκωματιές στο πόρισμα γιατί δεν ήταν αυτό η θανάσιμη αιτία, δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν όμως.
Ας μπουμε να διαβασουμε 5 πραγματα πριν αρχισουμε τις θεωριες ειναι η ρατσα η το ενα η το αλλο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας έχουν επιτεθεί χωρίς λόγο σε παιδιά ή ενήλικες. Υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα που όποιος έχει όρεξη μπορεί να ψάξει και να τα βρει.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας