Σκύλος που σκότωσε μωράκι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης .Elias.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επειδή πρόκειται για γραπτό λόγο, οφείλω να τοποθετηθώ πως σε ότι με αφορά δεν υπάρχει διάθεση πόλωσης 🙂
Απλά η τοποθέτηση μου, αφορά πολλά χρόνια προσωπικής εμπειρίας με σκυλιά διαφορετικής ράτσας και μεγέθους, καθώς και η σχέση τους με μωρά-παιδιά (συμπεριλαμβανομένης και εμού ως νηπίου) καθώς επίσης και της ευρύτερης οικογένειας μου.

+1 για τον γραπτό λογο και εννοείται οτι ολων οι αποψεις εκτος απο την γενικη γνωση εμπεριεχουν και προσωπικες εμπειριες :)
Συμφωνω με @ianos

Επανέρχομαι για να γράψω ότι προσωπικά δεν μου φταίνε τα ροτβάιλερ ούτε και καμια ράτσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μου φταίει απιθανα πολύ ΚΑΙ ο συγκεκριμένος σκύλος (κι ας είναι ΚΑΙ οι όποιοι ιδιοκτήτες θέλουν υπεύθυνοι πίσω απο αυτόν) που για τους χ, ψ λόγους ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ σκότωσε ένα βρέφος. Ένα βρέφος σε ηλικία τέτοια που δεν μπορεί ούτε στα μάτια να κοιτάξει κάποιον για να θεωρήσουμε ότι "προκάλεσε" κάτι.

Για τις λοιπές θεωρίες περί μη εμφανών δαγκωμάτων ας μας πουν τι πιστεύουν οι ιατροδικαστές κι όχι απλά τι δεν βλέπουν.

Πληροφορίες που αφορούν γενικότερα το θέμα
και θεωρώ πως όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε, είτε έχουμε σκύλους είτε όχι...

"Δεν φτανει το να ταιζεις, να φροντιζεις και να αγαπας τον σκυλο σου, για να πετυχεις μια καλη σχεση μαζι του.
Βασικη προυποθεση ειναι να εισαι ο αρχηγος της αγελης.
Πολλα προβληματα συμπεριφορας,(κυριαρχικοτητα, επιθετικοτητα, ανυπακοη) ορισμενων σκυλων οφειλωνται στο οτι εχουν καθορισει τον εαυτο τους ως αρχηγο της αγελης, επειδη τους το εχουν επιτρεψει τα αφεντικα τους.
Πολλοι ιδιοκτητες σκυλων πιστευουν πως θα πανε τo σκυλι τους σε εκπαιδευτικα κεντρα και οταν θα τα παρουν πισω,θα εχουν εναν τελειο σκυλο που δεν θα δειξει ποτε ξανα ανυπακοη και δεν θα εμφανισει ποτε ξανα κανενα προβλημα συμπεριφορας. Αγνοωντας πως εχουν ευθυνη για την μετεκπαιδευτικη συμπεριφορα του σκυλου τους, με οποιοδηποτε προβλημα προκυψει,θα κατηγορησουν τον εκπαιδευτη.
Ο εκπαιδευτης εχει χρεος να διδαξει στον ιδιοκτητη πως να χειριζεται το σκυλο του και να τον βοηθησει να γινει ο αρχηγος της αγελης. Διοτι ο σκυλος μπορει να σεβεται και να υπακουει τον εκπαιδευτη του σαν ανωτερο μελος της αγελης και να θεωρει το αφεντικο του κατωτερο με αποτελεσμα να τον αγνοει.
Σας παραθετω καποιες πληροφοριες που θα σας κανουν ΑΡΧΗΓΟ της αγελης. Θα συνηδιτοποιησετε πως δεν χρειαζονται φωνες και χειρονομιες.

3)ΦΑΓΗΤΟ
Ο αρχηγος της αγελης τρωει παντα πρωτος και δεν χαριζει ποτε το φαγητο χωρις λογο.
Για να αποκτησει ο σκυλος το γευμα του (η την λιχουδια του) πρεπει να το κερδισει. Π.χ. Τα σκυλια μας, μεχρι και για να παρουν τις βιταμινες τους εκτελουν εντολες.
Οταν ερθει η ωρα για το γευμα του σκυλου σας, να βρισκεται εξω απο το box του, πειτε του να κατσει αν ξερει την εντολη αλλιως κρατηστε τον,τοποθετηστε το μπολ του μεσα στο box και υστερα απο ενα δευτερολεπτο επιτρεψτε του να μπει στο box του να φαει(με κλιστη πορτα). Εκτος οτι θα γνωριζει κατα αυτον τον τροπο πως εκανε κατι για να κερδισει το γευμα του,θα καταλαβει πως το box του ειναι πολυ ευχαριστο περιβαλλον μιας και εκει σερβιρεται το γευμα του.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
=Υστερα απο δεκα λεπτα περνετε πισω το μπολ του ειτε εφαγε ειτε οχι. Εσεις φερνετε το φαγητο εσεις το περνετε πισω.

4)ΧΑΔΙΑ
Eιναι πολυ σημαντικο να καταλαβετε πως αν ο σκυλος σας ερχεται απο μονος του προς το μερος σας ζητοντας χαδια, σπροχνοντας με το κεφαλι του το χερι σας η κλαψουριζοντας η με οποιονδηποτε αλλο τροπο, δεν προκειται για μια αξιολατρευτη και γλυκια ενδειξη αγαπης αλλα για μια ενδειξη κυριαρχηκοτητας. Οι αρχηγοι πανε στα κατωτερα μελη της αγελης απαιτωντας φροντιδα. Ειναι ο τροπος του σκυλου σας να σας δειξει οτι απαιτει να τον χαιδεψετε. Διωχτε τον και βαλτε τον να κατσει σε μια θεσηκαι χαιδεψτε τον αργοτερα.
Αν προκειται για πολυ κυριαρχικο σκυλι αγνοηστε τον παντελως, καντε σαν να μην υπαρχει.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
=Εαν εχτε πανω απο ενα σκυλι να τους χαιδευετε με σειρα ιεραρχειας την οποια εχετε καθορισει εσεις φυσικα και μην επιτρεπετε την ωρα που χαιδευετε ενα σκυλι να μπαινει στην μεση ενα αλλο.
Επισης μην αφηνετε να χαιδευουν το σκυλι σας ατομα που δεν ειναι μελη της αγελης σας.

5)ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ειναι πολυ σωστο και αναγκαιο να παιζετε με το σκυλο σας, εκτονωνεται και δενεται μαζι σας.
Χρησιμοποιηστε πολλα παιχνιδια αλλα μην ξεχνατε πως ολα τα παιχνιδια ειναι δικα σας και οχι του σκυλου σας.
ΔΗΛΑΔΗ ποτε μην αφηνετε τον σκυλο σας μονο του με τα παιχνιδια.
Αν θελετε να απασχολειται με κατι προτιμιστε ενα μεγαλο καπνιστο η ωμο κοκκαλο. Να μην εχει ποτε προσβαση ο σκυλος σας στο μερος που τα φιλατε, να μην μπορει να τα ξετριπωσει μονος του.
Μην αφηνετε τον σκυλο σας να βαρεθει ενω παιζετε, να σταματατε το παιχνιδι ενω δειχνει ακομη το ενδιαφερον του στο παιχνιδι.

8 )ΕΙΣΟΔΟΙ,ΣΚΑΛΕΣ
Ειστε ο πρωτος που θα περναει απο εισοδους.
Αν μπορειτε να βαλετε τον σκυλο σας στη θεση κατσε και να περιμενει την αδεια σας να περασει, ακομη καλυτερα.
Ειτε ανεβαινετε ειτε κατεβαινετε σκαλες με τον σκυλο σας δεν πρεπει να τον αφησετε να σας προσπερασει.

πηγή και λοιπές πληροφορίες

Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αξίζει να διαβάσετε (λεπτομερώς)
πηγή
Εν κατακλείδι για την θεωρία της αγέλης στους σκύλους

Η θεωρία της αγελαίας συμπεριφοράς των σκύλων υφίσταται.
Η διαφορά είναι ότι στην ποιο πρόσφατη μελέτη, αναγνωρίζεται η εφυία του σκύλου. Σαφέστατα η μελέτη αυτή υποστηρίζει ότι ο κάθε σκύλος μπορεί να γίνει ο αρχηγός της οικογένειας μας αν εμείς δεν είμαστε γονείς οι οποίοι εμπνέουμε σταθερότητα και δυναμισμό. Τέλος υπάρχουν σκύλοι έντονου χαρακτήρα και γονιδίων οι οποίοι αν θελήσουν θα γίνουν επιβλητικοί και κυρίαρχοι σε απόλυτα νούμερα.

ΥΓ Όλα είναι θέμα οπτικής.

Ο άνθρωπος που είναι ρεαλιστής και αντικειμενικός θα αποδεχτεί αυτή τη θεωρία.
Οι άνθρωποι που θέλουν να δούν (πχ το σκύλο που του επιβάλετε και του κάνει δύσκολη τη ζωή) ως το σκύλο πάνω στο ρόζ συνεφάκι…ονειροβατούν και δεν αποδέχονται τη πραγματικότητα.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το 20% των σκύλων δεν έχουν έντονα δύστροπα χαρακτηριστικά.

https://www.alphadogs.gr/theoria-agelhs-stous-skulous/
[automerge]1568575033[/automerge]
Επανέρχομαι για να γράψω ότι προσωπικά δεν μου φταίνε τα ροτβάιλερ ούτε και καμια ράτσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μου φταίει απιθανα πολύ ΚΑΙ ο συγκεκριμένος σκύλος (κι ας είναι ΚΑΙ οι όποιοι ιδιοκτήτες θέλουν υπεύθυνοι πίσω απο αυτόν) που για τους χ, ψ λόγους ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ σκότωσε ένα βρέφος. Ένα βρέφος σε ηλικία τέτοια που δεν μπορεί ούτε στα μάτια να κοιτάξει κάποιον για να θεωρήσουμε ότι "προκάλεσε" κάτι.
Για τις λοιπές θεωρίες περί μη εμφανών δαγκωμάτων ας μας πουν τι πιστεύουν οι ιατροδικαστές κι όχι απλά τι δεν βλέπουν.
Και για εμένα ''φταίει'' Ανέστη,
όχι όμως περισσότερο από αυτούς οι οποίοι πίστεψαν πως μια πλαστική σίτα θα τον εμποδίσει
(διότι τον είχαν ήδη ''περιορίσει'' για ''κάποιον λόγο'' στο μπαλκόνι).

Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy σωστά κι ωραία όλα αυτά αλλά ένας σκύλος που σκοτώνει ένα άλλο πλάσμα που δεν αποτελεί (έστω και προ αμνημονεύτων ετών για να πούμε ότι το έχει χαραγμένο στο DNA του) κομμάτι της διατροφής του αλλά κομμάτι της αγέλης του έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σε καμιά άγρια αγέλη λύκων οι κατώτεροι δεν σκοτώνουν κουτάβια της αγέλης τους κι ας τρώνε το "ξύλο/κακοποίηση" απο τα κυρίαρχα άτομα ώστε να παραμείνουν κατώτεροι στην ιεραρχία. Σε ένα άλλο θέμα εδώ, ένας σκύλος σκότωσε ένα κοκατίλ πιθανότατα απο το ένστικτο να τραφεί. Ένστικτο θεωρούμε και ένας σκύλος να αμφισβητήσει την κυριαρχία ενός άλλου ή ενός ανθρώπου και να του επιτεθεί για να διεκδικήσει την κυριαρχική θέση στην "αγέλη". Το να αρπάξει και να σκοτώσει ένα αβοηθήτο βρέφος μέσα απο την κούνια δείχνει σοβαρό πρόβλημα χαρακτήρα.

, αλλά κομμάτι της *αγέλης του έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το να αρπάξει και να σκοτώσει ένα αβοηθήτο βρέφος μέσα απο την κούνια δείχνει σοβαρό πρόβλημα χαρακτήρα.
Συμφωνώ!
Έτσι ''ξαφνικά'' πιστεύεις ότι προήλθε ή ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν ν΄αναγνωρίσουν- αξιολογήσουν τον χαρακτήρα του
*Δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως θεωρούσε το βρέφος μέλος της αγέλης του...

Συμφωνώ!
Έτσι ''ξαφνικά'' πιστεύεις ότι προήλθε ή ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν ν΄αναγνωρίσουν- αξιολογήσουν τον χαρακτήρα του
*Δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως θεωρούσε το βρέφος μέλος της αγέλης του...

Δεν προήλθε ξαφνικά σαφώς και το λάθος όπως είπα πιστεύω πως ξεκινάει απο ανθρώπους και το πιο πιθανόν απο λάθος εκτροφή δηλαδή της πίσως αυλής (back yard breeder) που έκαναν το τυχαίο ζευγάρωμα. Δεν το αναλύω όμως τόσο βαθιά όπως δεν αναλύουμε τόσο βαθιά την περίπτωση και την ανατροφή, βιώματα ενός ανθρώπου που σκοτώνει έναν άλλον. Πουθενά δεν "δικάσαμε" τους γονείς αυτών. Κατευθείαν "λιντσάρουμε" κι απομακρύνουμε απο την κοινωνία μας το προβληματικό άτομο.

Δεν προήλθε ξαφνικά σαφώς και το λάθος όπως είπα ξεκινάει απο ανθρώπους και το πιο πιθανόν απο λάθος εκτροφή δηλαδή της πίσως αυλής (back yard breeder) που έκαναν το τυχαίο ζευγάρωμα. Δεν το αναλύω όμως τόσο βαθιά όπως δεν αναλύουμε τόσο βαθιά την περίπτωση και την ανατροφή, βιώματα ενός ανθρώπου που σκοτώνει έναν άλλον. Πουθενά δεν "δικάσαμε" τους γονείς αυτών. Κατευθείαν "λιντσάρουμε" κι απομακρύνουμε απο την κοινωνία μας το προβληματικό άτομο.
Μα δεν διαφωνώ, αλλά...
Υποτίθεται πως είμαστε ''ανώτεροι-λογικότεροι'' των ζώων, εδώ οι γονείς δεν διαθέτουν ένστικτο-παιδεία-εκπαίδευση ν΄ανατρέφουν παιδιά... Πόσο μάλλον ζώα.

Μα δεν διαφωνώ, αλλά...
Υποτίθεται πως είμαστε ''ανώτεροι-λογικότεροι'' των ζώων, εδώ οι γονείς δεν διαθέτουν ένστικτο-παιδεία-εκπαίδευση ν΄ανατρέφουν παιδιά... Πόσο μάλλον ζώα.
"Υποτίθεται"!
Μόνο στα λόγια είμαστε "ανώτεροι-λογικοτεροι", γιατί στην πράξη είμαστε τόσο λογικοι που συμπεριφερόμαστε σαν "ζώα" και απαιτούμε τα ζώα να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.
Τα ζώα δεν έχουν λογική, αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε από έναν ηλικιωμένο σκύλο να καταλάβει γιατί μετά από 8 χρόνια ζει μόνο σε ένα μπαλκονι-κλουβι, όταν ο άνθρωπος που τον ακούει δύο μήνες να κλαίει μέρα νύχτα δεν καταλαβαίνει το κακό που κάνει. Είμαστε τόσο λογικοι που ενώ κοιτάζουμε με περιφρόνηση ανθρωπακια που υποστηρίζουν θεωρίες του τύπου "όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες", την ίδια στιγμή οι ίδιοι αν και δεν υπήρξαν ποτέ κάτοχοι ροτβάιλερ, με ιδιαίτερη ευκολία λένε "τα ροτβάιλερ είναι δολοφόνοι", αλλά δεν τσουβαλιαζουν! Εξαιτίας 100 ανεύθυνων ιδιοκτητών, στήνουν στον τοίχο άλλους χίλιους και κατά τα άλλα εξακολουθούμε να μιλάμε για λογική. Με το μωράκι που βρήκε τραγικό τέλος πριν μερικούς μήνες δεν ασχολήθηκε κανένας από αυτούς, αλλά και τώρα μιλάνε για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στον πόνο του άλλου αλλά αντί να τους νοιάζει η αθώα ψυχή που έφυγε, επιδιώκουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των συνανθρώπων τους που ξαφνικά άνθρωποι που ήταν κοντά τους ολόκληρα χρόνια τους κοιτάζουν με καχυποψία επειδή έχουν μεγαλόσωμο σκύλο, ξαφνικά βγάζουν για βόλτα τον σκύλο στις 12 τη νύχτα, ξαφνικά ίσως χρειαστεί μέχρι και σπίτι να αλλάξουν. Και οι "λογικοί" μέχρι τώρα δεν έχουν αντιληφθεί ποιος ευθύνεται για όλα αυτά και έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για φόλα.

Για ποια λογική και για ποια ανωτερότητα ακριβώς μιλάμε;

με ιδιαίτερη ευκολία λένε "τα ροτβάιλερ είναι δολοφόνοι", αλλά δεν τσουβαλιαζουν!
Εσύ τι κάνεις; Τσουβάλιασμα δεν είναι αυτό;:
κοιτάζουν με καχυποψία επειδή έχουν μεγαλόσωμο σκύλο
Εγώ πάντως μόνο αυτό δε βλέπω. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τους ανθρώπους είναι ότι δεν μπορώ να τους ξεκολλήσω πάνω από τη Sophie.

Εν πάση περιπτώσει, εάν συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι το θέμα είναι προσωπικό και να τοποθετούμαστε ο καθενός ως υπερασπιστές της ράτσας που κατέχουμε, τότε θα γράψουμε ακόμη οκτώ σελίδες και δεν θα έχουμε πει τίποτε καινούργιο. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Σταύρο, αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν φανατιστει και μιλάνε για φολες. Όχι σε όλους. Μίλησα εχθές με φίλους που έχουν μεγαλόσωμες ράτσες (όχι ροτβάιλερ) στην Αθήνα και δεν μπορούν να βγουν βόλτα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους επιτίθενται.
Κι εγώ εδώ, όπως αναφέρω παραπάνω, δεν μπορώ να ξεκολλήσω τους ανθρώπους πάνω από τη Ζιζή. Το μόνο που αποδεικνύει αυτό είναι τη διαφορετική νοοτροπία των ανθρώπων και όχι την διαφορετικότητα του ζωου.

Τελευταία επεξεργασία:
Όχι σε όλους. Μίλησα εχθές με φίλους που έχουν μεγαλόσωμες ράτσες (όχι ροτβάιλερ) στην Αθήνα
Τι σκυλιά έχουν; Αν έχουν τις ράτσες που έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα μου, τότε ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τα μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά με τους μεγαλόσωμους φυλακές, όταν αυτοί τριγυρνούν ανάμεσά τους μέσα σε αστικό περιβάλλον.

Τι σκυλιά έχουν; Αν έχουν τις ράτσες που έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα μου, τότε ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τα μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά με τους μεγαλόσωμους φυλακές, όταν αυτοί τριγυρνούν ανάμεσά τους μέσα σε αστικό περιβάλλον.
Μολοσσο ο ένας και Δαλματίας ο άλλος.

Σταύρο, αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν φανατιστει και μιλάνε για φολες. Όχι σε όλους. Μίλησα εχθές με φίλους που έχουν μεγαλόσωμες ράτσες (όχι ροτβάιλερ) στην Αθήνα και δεν μπορούν να βγουν βόλτα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους επιτίθενται

Zωη νομιζω πως εντάσσεται στις υπερβολες τον τελευταιων ημερων αυτο που σου αναφερθηκε.

Σε καθημερινη βαση βρισκομαι πεζος στο τριγωνο Θησειο-Ακροπολη-Συνταγμα το οποιο αποτελειται απο τους μεγαλυτερους πεζοδρομους (Ερμου-Δ.Αεροπαγειτου) και με τον περισσοτερο κοσμο.
Ακριβως επειδη υπαρχουν οι πεζοδρομοι, η διαδρομη προσφερεται για τους ιδιοκτητες σκυλων ολων των μεγεθων κτλ.
Δεν εχω υπαρξει μαρτυρας κανενος τετοιου περιστατικου οπως περιγραφεται αλλα ουτε αλλαζουν δρομο οι πεζοι... Ουτε για τα δεσποζομενα ουτε για τα πολλα αδεσποτακια που υπαρχουν εκει.

Αντιθετα εχω γινει μαρτυρας αυτου που αναφερει ο @Stavros και συγκεκριμενα ως παραδειγμα θα πω οτι σχεδον καθημερινα(αναμεσα σε δεκαδες αλλα σκυλια-ιδιοκτητες) συναντω τους Αθεριδη-Καρυδη που βγαζουν βολτα το δικο τους Golden Retriever, οπως και μια κυρια με ενα Welsh Terrier που παντα κυνηγα το μπαλακι του αναμεσα στον κοσμο.
Ουδεις ασχολειται με τους ιδιοκτητες αλλα πολλοι πλησιαζουν τα σκυλακια για ενα χαδι ή για να φερουν τα παιδια τους σε επαφη με αυτα.

Zωη νομιζω πως εντάσσεται στις υπερβολες τον τελευταιων ημερων αυτο που σου αναφερθηκε.

Σε καθημερινη βαση βρισκομαι πεζος στο τριγωνο Θησειο-Ακροπολη-Συνταγμα το οποιο αποτελειται απο τους μεγαλυτερους πεζοδρομους (Ερμου-Δ.Αεροπαγειτου) και με τον περισσοτερο κοσμο.
Ακριβως επειδη υπαρχουν οι πεζοδρομοι, η διαδρομη προσφερεται για τους ιδιοκτητες σκυλων ολων των μεγεθων κτλ.
Δεν εχω υπαρξει μαρτυρας κανενος τετοιου περιστατικου οπως περιγραφεται αλλα ουτε αλλαζουν δρομο οι πεζοι... Ουτε για τα δεσποζομενα ουτε για τα πολλα αδεσποτακια που υπαρχουν εκει.

Αντιθετα εχω γινει μαρτυρας αυτου που αναφερει ο @Stavros και συγκεκριμενα ως παραδειγμα θα πω οτι σχεδον καθημερινα(αναμεσα σε δεκαδες αλλα σκυλια-ιδιοκτητες) συναντω τους Αθεριδη-Καρυδη που βγαζουν βολτα το δικο τους Golden Retriever, οπως και μια κυρια με ενα Welsh Terrier που παντα κυνηγα το μπαλακι του αναμεσα στον κοσμο.
Ουδεις ασχολειται με τους ιδιοκτητες αλλα πολλοι πλησιαζουν τα σκυλακια για ενα χαδι ή για να φερουν τα παιδια τους σε επαφη με αυτα.
Μακάρι να είναι υπερβολές Αντώνη. Πάντως εχθές μιλούσα με το ζευγάρι που έχει τον μολοσσο και το παιδάκι τους έκλαιγε για όλα αυτά που άκουσε στη βόλτα. Δεν έχουν λόγο να λενε ψέματα.

Όσο για το άλλο που λες, ανέφερα πριν ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ στην βόλτα είναι ότι έρχεται ο καθένας και χαϊδεύει τη Ζιζή σε σημείο να νευριάζω γιατί η μικρή δεν μπορεί να. Αν υπάρχει κόσμος γύρω της. Με έκανες τώρα να εκθέσω το κορίτσι μου.

Όταν η Ζιζή ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να σηκωθεί ο μόνος άνθρωπος που έκλαψε εκτός από εμένα ήταν ένας 2χρονος πιτσιρίκος που κάθε πρωί πηγαίνοντας στη γιαγιά του περνάει και τη βλέπει. Είναι διαφορετική η νοοτροπία του κόσμου. Γι αυτό άλλωστε και όταν η είδηση παίχτηκε στα τουρκικά κανάλια αναφέρθηκε ξανά και ξανά "Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κατοχων και εκτροφεων ροτβάιλερ. Γιατί άραγε εδώ δεν έχουμε παρόμοια περιστατικά;".

Θυμήσου και το περιστατικό που ανέφερα με την κοπέλα που χάιδευε τη Ζιζή νομίζοντας ότι είναι λαμπραντόρ και όταν της είπα ότι είναι ροτβάιλερ απομακρύνθηκε. Δυστυχώς αρκετες φορές είναι θέμα νοοτροπίας.

@ζιζι
Δεν λεω οτι λενε ψεματα οι ανθρωποι σε καμια περιπτωση :)
Απλα οταν γινεται ενα γεγονος σαν αυτο και ειναι φρεσκο τα πραγματα μεγενθυνονται.

Ο μικροκοσμος μας δεν ειναι ολος ο κοσμος και το γραφω καλοπροαιρετα και γενικα αυτο, δεν αποτελει μομφη ή σποντα!

@ζιζι
Δεν λεω οτι λενε ψεματα οι ανθρωποι σε καμια περιπτωση :)
Απλα οταν γινεται ενα γεγονος σαν αυτο και ειναι φρεσκο τα πραγματα μεγενθυνονται.

Ο μικροκοσμος μας δεν ειναι ολος ο κοσμος και το γραφω καλοπροαιρετα και γενικα αυτο, δεν αποτελει μομφη ή σποντα!
Έχεις δίκιο. Καταλαβαίνω πως το λες, άλλωστε ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις.

δεν ξερω αν ειναι fake or not , αλλα καπου διαβασα οτι η οικογενεια ζηταει το σκυλο πισω!

Απο την στιγμη που ειναι ιδιοκτητες του και απο την στιγμη που δεν προεκυψε κακομεταχείριση του ζώου, γιατι οχι;

Μου φαίνεται περίεργο. Να εξακολουθείς να θες τον "δολοφόνο" του παιδιού σου; Κάθε φορά που βλέπεις το σκύλο να σου θυμίζει τον άδικο τρόπο που χάθηκε το κοριτσάκι; Οκ, ο σκύλος ενήργησε με ένστικτο, δεν κατανόησε κτλ κτλ.
Αλλά θυμάμαι από τη μια την κοπέλα εδώ στο φόρουμ που έχασε το κοκατίλ της από ένα αδέσποτο και δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Και τώρα εδώ μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή.
Δεν ξέρω. Παιδιά δεν έχω, ροτβάιλερ δεν έχω.. ίσως εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω.

Back