Γενικά Σχόλια για το θέμα των Πτηνιάτρων

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Κτηνίατρος για πτηνά
τηλ 2109932295
Λουκάκη Κατερίνα
Ηλιούπολη
Αθήνα
Θα σας πω απλα να μην την επισκευτειτε γιατι απλα "δεν το κατεχει το αθλημα"!
Δεν εξηγει σωστα στο τι εχει το ζωακι και κανει λαθος διαγνωσεις και δινει λαθος συμβουλες!
Σας το λεω γιατι ειχα την ατυχια να την επισκευτω και να ακουσω τα λεγομενα της!😱
Βασιλης
 
Γενικά, αποφεύγω να συνιστώ γιατρούς. Εδώ όμως ωφείλω να διατυπώσω ότι δε μείναμε ικανοποιημένοι και από τους δύο γιατρούς που επισκεφθήκαμε για προληπτικούς λόγους & καλλιέργεια, Δημητριάδη (πολλά θετικά σχόλια παραπάνω) και Μαραφέλια Πάνο (Ζωγράφου - Γουδί). Την επόμενη φορά σχεδιάζουμε να δοκιμάσουμε έναν άλλο στην Εθν. Αντιστάσεως, μήπως σταθούμε πιό τυχεροί. Και θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρω ότι ένα μέλος του PetBird έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας με τις συμβουλές του, και τον ευχαριστούμε!
 
Παιδια, μηπως ξερετε καποιον καλο πτηνιατρο στο κεντρο; Χαλανδρι, Ηλιουπολη, Περιστερι ειναι μακρια απο μενα και δεν εχω αυτοκινητο εγω. Εχει ο φιλος μου αλλα ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι φανταρος! ☹ Μενω Ακροπολη, συνορα με κουκακι. Εχει μια κτηνιατρο εκει αλλα δεν την εμπιστευομαι, εχω ακουσει πως δεν ειναι καλη. Ισως την ξερει κανεις, Μαγδα Βουδουρη λεγεται... Και επισης, σε περιπτωση που μπορεσω καπως να παω σε αυτους που προτεινετε, ποσα παιρνουνε για την επισκεψη; να ειμαι προετοιμασμενη γιατι εχω λιγο προβλημα αυτους τους μηνες...
 
και δεν εχω αυτοκινητο εγω. Μενω Ακροπολη, συνορα με κουκακι

Ουτε κι εγω εχω αυτοκινητο, γι'αυτο θα παω αυριο με Μετρό στο Περιστερι (σταση Αγ.Αντωνιος). Ο πτηνιατρος Αχ. Ακριβος ειναι πολυ κοντα στη σταση αυτη, απ'οσο ξερω.
Πιστευω θα σε βολεψει επειδη απ'οτι καταλαβα εισαι πολυ κοντα στο Μετρό
 
Ναι ισχυει, ειμαι 5 λεπτα με το ποδι απο το μετρο. Θα προσπαθησω ετσι τοτε! Ευχαριστω!
 
ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ !

Φιλοι μου καλο θα ειναι να μπορουμε και εμεις να βοηθησουμε με τον τροπο μας τους Κτηνιατρους στο δυσκολο εργο τους. Να μπορεσουν δηλαδη να κανουν την σωστη διαγνωση και να μας δωσουν την σωστη θεραπεια, φαρμακο, δοσολογια και διαρκεια της. Θα βοηθησουμε λεγοντας τους τι εχουμε δει μεχρι τωρα σαν συμπτωματα και τι εχουμε κανει, γιατι ολοι μας στην προσπαθεια μας να γιατρεψουμε κανουμε διαφορα αλλα σωστα και αλλα λαθος. Ετσι θα προτεινω σαν ΣΥΜΒΟΥΛΗ να διαβασετε προσεκτικα το παρακατω και εαν μπορειτε να το δωσετε στους Κτηνιατρους με τους οποιους εχετε επαφη, γιατι νομιζω οτι καποιοι απο αυτους πολλα απο αυτα που γραφει το βιβλιο δεν τα γνωριζουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην θεωρηθει οτι κανω διαφημηση το βιβλιο ή την ΣΕΛΙΔΑ.
Φιλικα Βασιλης

http://www.e-shop.gr/oi-astheneies-ton-kanarinion-odikon-kai-kallopistikon-poylion-p-BKS.0662135
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Βασίλη, αν ο πτηνίατρος που πρόκειται να πάμε τα πουλιά μας και που έχει τελειώσει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην παθολογία των πτηνών στο πανεπιστήμιο, χρειάζεται το βιβλίο του Τατσιράμου για να κάνει γνωμάτευση και να δώσει θεραπεία, τότε αλίμονο στο πουλί που πρόκειται να θεραπεύσει.

Πολλά από τα συγγράμματα και τις εργασίες του καθηγητή Τατσιράμου και άλλων επιφανών δασκάλων το διδάσκονται στο πανεπιστήμιο και εργάζονται πάνω σε αυτά προκειμένου να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ασθένειες και να προτείνουν θεραπείες. Αν ένας γιατρός χρειάζεται ένα βιβλιαράκι που γράφτηκε περισσότερο για το ευρύ κοινό και όχι για να γίνει πανεπιστημιακό σύγγραμμα, τότε καλύτερα να βρούμε κανέναν άλλον για να κάνουμε και εμείς στη δουλειά μας και εκείνος τη δική του σωστά.

Δεν παρεξηγώ την πρόθεση σου να προτείνεις ένα βιβλίο που αφορά στις ασθένειες των πουλιών μας, αλλά θεωρώ ότι είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι πολύ πιο χρήσιμο σε εμάς, παρά στους γιατρούς μας. Χρειαζόμαστε πραγματικά γιατρούς που να γνωρίζουν την επιστήμη τους απέξω κι ανακατωτά. Είναι θλιβερό το φαινόμενο, (το οποίο πιστεύω ότι έχουν ζήσει πολλοί από εμάς) να επισκέπτεσαι ένα γιατρό λόγω κάποιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ένα πουλί σου και όταν εκφράζεις μια απορία σου σχετικά με τη γνωμάτευση που έχει κάνει να σου λέει: "α ναι, έχεις δίκιο αυτό δεν το είχα σκεφτεί". Όταν δε εκφράσεις και κάποια απορία σχετικά με την αγωγή που προτείνει, τότε συνήθως η απάντηση είναι: "Εεεε, εσείς βρε παιδί μου έχετε γίνει γιατροί ασχολούμενοι όλη μέρα με αυτά τα πράγματα". 🙄

Το κλειδί της υπόθεσης είναι να ψάχνουμε να βρούμε επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πραγματικά την επιστήμη τους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στην κάθε περίπτωση ή εν πάση περιπτώσει έχουν τη διάθεση και το ενδιαφέρον να ψάξουν περισσότερο όταν δεν γνωρίζουν κάτι. Τους έχουμε ανάγκη και εμείς (ο καθένας μας προσωπικά) αλλά και το ίδιο μας το χόμπι προκειμένου να προαχθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο.
 
Αναζητηση και επιλογη!

Ο λογος ο οποιος με οδηγησε να γραψω το Ποστ ειναι, οτι παρα πολλοι φιλοι εκτροφεις εχουν υποβαλει τον προβληματισμο τους μετα απο επισκεψεις τους σε " Κτηνιατρους" οτι αντι να παρουν χερι βοηθειας μαλλον χειροτερα εκαναν τα πραγματα. Σε αυτους λοιπον αναφερομαι να τους δωσουν ΕΝΑ βιβλιο να το διαβασουν μηπως και αναγκαστουν να ασχληθουν πραγματικα. Παρα πολλοι Κτηνιατροι λενε οτι ασχολουνται μονο με σκυλους ή γάτες γιατι εκει είναι τα " λεφτα " σε ενα πουλακι που κανει 30 Ευρω τι αμοιβη να ζητησουν και καθε ποτε θα εχουν πελατες για να ασχοληθουν.
Ενας λογος οπου πρεπει να εχουμε ενα Βιβλιο και να γνωριζουμε θεωρητικα τις ασθενειες ειναι, οτι πρεπει να ξερουμε οταν θα παμε σε ενα Κτηνιατρο και δεν εχει ασχοληθει πραγματικα αλλα μονο θεωρεια στο πανεπιστημιο οπως λεει ο Σταυρος και κανει λαθος διαγνωση δωσει αλλη αγωγη ή μεγαλυτερη δοση τι θα κανουμε. Θα κανουμε οτι μας πει γιατι δεν θα εχουμε την γνωση για να προλαβουμε τη λαθος διαγνωση που θα ειναι και μοιραια, ή θα πουμε την αποψη μας και θα παμε σε αλλον Κτηνιατρο ο ποιος θα εχει ασχοληθει και θα μας δωσει την σωστη αγωγη και λυση;
Αυτα λοιπον χωρις να κανω υποδειξη πως θα χειρηστει ο καθε ενας απο εμας ενα λεπτο θεμα. Την υγεια και σωτηρια ενος αγαπημενου μας φιλου.:)
Φιλικα Βασιλης
 
Γενικά, αποφεύγω να συνιστώ γιατρούς. Εδώ όμως ωφείλω να διατυπώσω ότι δε μείναμε ικανοποιημένοι και από τους δύο γιατρούς που επισκεφθήκαμε για προληπτικούς λόγους & καλλιέργεια, Δημητριάδη (πολλά θετικά σχόλια παραπάνω) και Μαραφέλια Πάνο (Ζωγράφου - Γουδί). Την επόμενη φορά σχεδιάζουμε να δοκιμάσουμε έναν άλλο στην Εθν. Αντιστάσεως, μήπως σταθούμε πιό τυχεροί. Και θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρω ότι ένα μέλος του PetBird έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας με τις συμβουλές του, και τον ευχαριστούμε!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις την καλοσύνη να μου πεις αν ο Μαραφέλιας είναι εξιδεικευμένος σε μικρα παπαγαλάκια. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να ναρκώσει ένα παπαγαλάκι να του αφαιρέσει κύστη;
 
Λογικά θα μπορεί! Επιτυχία εξασφαλισμένη - πλήρη ίαση αν θα'χει το παπαγαλάκι σου δεν ξέρω! Έχεις ρωτήσει - διασταυρώσει γνώμες, το έχουν δει δύο τουλάχιστον γιατροί, να ακούσεις εκτιμήσεις πριν καταλήξεις και εμπιστευθείς τον πιό κατάλληλο κατά τη γνώμη σου; Υπάρχουν μέλη που έχουν κάνει αυτό ακριβώς με επιτυχία! Εύχομαι να σου απαντήσουν σύντομα και να συνεκτιμήσεις απόψεις!
 
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις την καλοσύνη να μου πεις αν ο Μαραφέλιας είναι εξιδεικευμένος σε μικρα παπαγαλάκια. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να ναρκώσει ένα παπαγαλάκι να του αφαιρέσει κύστη;


Γιατι θεωρεις οτι θα χρειαστει ναρκωση; Διαβασε λιγο κι ενα σχετικο θεμα https://community.petbirds.gr/threads/Κύστεις-σε-καναρίνι-norwich.1526/
 
Θεωρείς ότι θα μπορούσε να ναρκώσει ένα παπαγαλάκι να του αφαιρέσει κύστη;
Το πουλακι το εχει δει γιατρος; Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα χρειαστει ναρκωση, το δικο μου καναρινι βγαζει πολυ συχνα κυστεις, ο γιατρος δεν του κανει καθε φορα ναρκωση😉 Η αληθεια ειναι, οτι αν χρειαστει ναρκωση καλα θα κανεις να το πας σε καποιον γιατρο, με αναλογη εμπειρια.
 
Σας ευχαριστώ και εσένα Φοίβο και εσένα Σίσσυ.
Λοιπόν ακούστε πως έχουν τα πράγματα. Ο παπαγαλίτσος μου τον οποίο αγαπώ πάρα πολύ έχει αυτό το εξόγκωμα από το καλοκαίρι. Φοβηθήκαμε ότι θα μας πεθάνει. Αλλά ο κύριος επέζησε με αυτό το πρόβλημα. Η μητέρα μου το καθάρισε προσεκτικά με μπαμπακάκι. Είπα να μην το πάω κάπου και το ενοχλήσω και έχω αντίθετα αποτελέσματα από την στιγμή που δεν του δημιουργούσε πρόβλημα. Όμως τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι έχει μεγαλώσει και έχει γίνει σαν ένα τεράστιο φουντούκι. Σήμερα τον έπιασα να το καθαρίσω με ένα μπαμπακάκι και αυτό έβγαζε πύον και αίμα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να το πάω κάπου αλλά θέλω πραγματικά να έχει εξιδικευτεί στο θέμα και όχι να πειραματιστεί στον μικρούλη μου. Διαβάζοντας και το θέμα Κύστες και το γιατρό που το πήγε η Σίσσυ αποφάσισα να το πάω στον κύριο Ακρίβο την δευτέρα με το μετρό αφού μου είπατε ότι είναι και κοντά. Ελπίζω να το βοηθήσω το μικρό μου αντί να του κάνω κακό. Πάντως όλο αυτό το διάστημα τρώει κανονικά και είναι και χαρούμενος. Και πάλι ευχαριστώ
 
Αφου αυτος ο ογκος (γιατι δεν ξερουμε ακομα αν προκειται για κυστη) αιμορραγει και βγαζει πυον, καλο θα ειναι να κανεις ενα τηλεφωνο ωστε να σου πει ο γιατρος αν χρειαζεται να του βαλεις κατι για απολυμανση. Ισως να χρειαστει και αντιβιωση απο τωρα.
Αν τηλεφωνησεις ο τηλεφωνητης πρεπει να δινει ενα νουμερο τηλεφωνου για περιπτωσεις εκτακτης αναγκης.
 
ευχαριστω πολυ για την ενημερωση για πτηνιατρους η παρεα σας ειναι καταπληκτικη μπραβο παιδια
 
Nα κάνω μία ερώτηση σχετική με το θέμα και αν θέλει κανείς μου απαντά. Συνήθως οι Κτηνίατροι με την ειδικότητα στα πτηνά χρεώνουν επίσκεψη ή εν πάσει περιπτώσει τι χρεώνουν συνήθως για να κάνουν διάγνωση,ένα μέσο όρο δηλαδή.
 
Επίσκεψη 20e για να το δουν, συμβουλές, φάρμακα ή να απαντήσουν σε απορίες μας & όταν κάνουν καλλιέργεια + 20e
 
Back
Top