Γενικά Φύλαξη πουλιών για τις διακοπές

Εγγραφή
28 Μαρ 2016
Μηνύματα
624
Πόλη
Αθήνα
Λοιπον παιδαι εφτασε η ωρα να παω διακοπες και δεν μπορω να παρω μαζι τα πουλια οποτε εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα αυτό το μερος που κρατανε και πουλια ακομα και μικρα. https://avrafarm.gr/πανσιόν-πτηνών/ αλλα θελω να μαθω αν υπαρχουν κι αλλα τέτοια μηπος ξερετε;
 
Καλή επιχείρηση φαίνεται, ρώτησες πόσο θα σου πάρουν εσένα για 6 πουλιά; Πως τα έχεις σε 3 κλουβιά;
Δεν ξέρω άλλη δυστυχώς.
 
Μου γεννιέται μια απορία... Πως είναι δυνατό να "ακουμπάμε" τα πουλιά μας σε τέτοιο μέρος;
Όμορφο και καθαρό είναι αλλά...
Πως εξασφαλίζεται η καλή υγεία τους;
Πως "θωρακίζονται" και που στο λύκο πάει η καραντίνα;
Εκτός αν για κάθε πουλί έχει ειδικό αποκλεισμένο χώρο...
 
Πριν χρόνια άκουγα διαφημίσεις τους στο ράδιο...
Αναφέρει: Δύο πτέρυγες διαμερισμάτων διαμονής πτηνών. Αν δεν το δει κάποιος από κοντά... Όταν όμως δεν έχεις άλλες επιλογές;και δεν εννοώ μόνο τις διακοπές, σε όλους μας μπορεί να συμβούν διάφορα... + αρκεί να έχεις να πληρώνεις και 10 ευρώ καθημερινά για το κάθε πουλάκι (στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 23%)
 
Προφανώς και είναι πολλά τα λεφτά..
Αλλά ακόμη και για τις δύσκολες καταστάσεις όσοι έχουμε pet βρίσκουμε λύσεις για κάθε πρόβλημα...
Κι εγώ έχω πολλά pets να φροντίσω.
 
Ένας από τους λόγους που δεν επεκτείνω την εκτροφή μου πέρα από τον χώρο και τον χρόνο είναι και το ζήτημα της φροντίδας τους, όταν μία φορά τον χρόνο απουσιάσω από το σπίτι. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όσους έχουν μεγάλες εκτροφές, τι κάνουν όταν πρέπει να απουσιάσουν από το σπίτι τους;
 
Για να υπάρχουν οι επιχειρήσεις υπάρχει ανάγκη. Τι είδους ανάγκες προκύπτουν στον καθένα και γιατί, δεν είμαστε σε θέση και ούτε είναι σωστό να κρίνουμε.
Εδώ κυκλοφορεί οδηγία ανάμεσα στις φιλοζωικές προς τους μοναχικούς ανθρώπους με κατοικίδια να κρατούν πάνω τους ένα σημείωμα σε περίπτωση ατυχήματος, ώστε να γίνει προσέγγιση των κατοικίδιων τους.
 
... Κάποιοι έχουν στην κατοχή τους πολλά πουλιά, τα οποία συνήθως έχουν ανάγκη καθαριότητος και παροχής τροφής-νερού. Κάποιοι άλλοι έχουμε ένα-δυο αλλά είναι ταϊσμένοι παπαγάλοι με ανάλογες ανάγκες καθαριότητος, συν της παρέας και ψυχολογικής απασχόλησης (σαν μικρά παιδάκια είναι). Θα πρέπει να έχεις την δυνατότητα να αφήσεις (αυτά) τα πουλιά σε πολύ δικούς σου ανθρώπους, τους οποίους να γνωρίζουν (στοιχειωδώς) τουλάχιστον τα πουλιά και οι ίδιοι να διαθέτουν κρίση και κάποιες γνώσεις... Δύσκολα πράγματα
 
Δύσκολα πράγματα
Γι αυτό χρειάζεται η άμιλλα σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μέγεθος...
Γι αυτό φροντίζουμε για αλληλοβοήθεια με φίλους...
κάποιοι έχουν στην κατοχή τους πολλά πουλιά
Είτε ένα είτε πολλά η διαφορά είναι στο χρόνο που απαιτούν για τα απαραίτητα.
 
*Γι αυτό χρειάζεται η άμιλλα σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μέγεθος...
Γι αυτό φροντίζουμε για αλληλοβοήθεια με φίλους...
**Είτε ένα είτε πολλά η διαφορά είναι στο χρόνο που απαιτούν για τα απαραίτητα.
*Συμφωνώ
**Διαφωνώ:), η διαφορά (για τους παπαγάλους που προανέφερα) είναι στο ότι οι άνθρωποι που θα τους φροντίσουν πρέπει να διαθέτουν τρόπο και κρίση.. Έχει μεγάλη διαφορά (όσοι έχουν πουλιά ταϊσμένα στο χέρι αντιλαμβάνονται την μεγάλη αυτή διαφορά) 😉
 
Η άμιλλα τι ρόλο παίζει στο θέμα μας; 😱 Και οι φίλοι μας δεν είναι όλοι γνώστες της περιποίησης των ζώων μας, δεν κάνουμε φιλίες με αυτό το κριτήριο.
Ας αφήσουμε και καμιά επιχείρηση να επιβιώσει σ' αυτό τον τόπο. Ποιος θα πληρώνει φόρους να εξυπηρετείται το δημόσιο "καλό";
 
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όσους έχουν μεγάλες εκτροφές, τι κάνουν όταν πρέπει να απουσιάσουν από το σπίτι τους;
Λογικά μιλάμε για απουσία μεγαλύτερη των δύο-τριών ημερών. Όταν απουσιάζω με την οικογένεια μου για κανένα διήμερο ή τριήμερο(που και αυτά σπανίζουν στις μέρες μας) δεν έχω πρόβλημα. Το καλοκαίρι συνήθως, όπως και φέτος, λείπω μια βδομάδα για διακοπές. Τότε απευθύνομαι σε κάποιο έμπιστο άτομο, φίλο ή συγγενή που μένει κοντά μου, του δίνω τα κλειδιά του σπιτιού μου και φροντίζει για τα απολύτως απαραίτητα. Σπόρους και νερό. Δε χάλασε ο κόσμος, αν για μια βδομάδα δε φάνε τα φρούτα τους, τα λαχανικά τους, την αυγοτροφή τους ή δεν κάνουνε το μπάνιο τους. Άλλωστε, όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα έχω πολύ καλομαθημένα. Φροντίζω το άτομο που θα εμπιστευτώ λίγες μέρες πριν την αναχώρηση μου, να έρθει σπίτι μου, ώστε να του δώσω τις απαραίτητες οδηγίες. Εκτός από τα καναρίνια μου, αναλαμβάνει και το πότισμα των φυτών μου. Μέχρι στιγμής δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Φέτος θα τα εμπιστευτώ σε φίλη μου που γνωρίζει τα στοιχειώδη και είμαι βέβαιη πως θα τα καταφέρει.
Είτε ένα είτε πολλά η διαφορά είναι στο χρόνο που απαιτούν για τα απαραίτητα.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί αν είχα ένα ή δύο πουλάκια θα μπορούσα να τα πάρω μαζί μου ή θα μπορούσα να πάρω ένα κλουβί και να το πάω σε κάποιον να το κρατήσει για επτά ημέρες. Όταν όμως διατηρούμε μεγάλο αριθμό πουλιών δεν έχουμε τέτοιου είδους επιλογές.
 
Κι εγώ τα δικά μου έχω πολύ κοντινούς ανθρώπους, τ' αδέλφια μου και την φίλη μου που μένει απέναντι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πρώτον πως δεν αντιλαμβάνομαι την επιβάρυνση που τους δημιουργώ αλλά και έναν άλλον άνθρωπο που μπορεί να μην βρίσκει, ακόμα και μία φορά κάποιον να εξυπηρετηθεί. Πολλά συμβαίνουν, συγκυρίες κτλ και μπορεί να μην συμπίπτουν οι ανάγκες.
Είναι μια λύση ανάγκης, δεν είναι η ιδανική.
Τώρα βέβαια ο Ηλίας ρώτησε αν ξέρουμε κάποια άλλη, αλλά...
Και δεν είναι 10 ευρώ, είναι 12,30 με το φπα. :)
 
κρατανε και πουλια ακομα και μικρα.
Μίλησες μαζί τους Ηλία;
Ρώτησες κάτι παραπάνω από τη συγκεκριμένη "επιχείρηση" για να μας το μεταφέρεις ως επιπρόσθετη ενημέρωση;
Εκεί τα πουλιά πως θα φτάσουν;
Υπάρχει κάποιο δίκτυο υποστήριξης ή θα πρέπει να τα μεταφέρουμε εμείς εκεί;
Για τη σίτισή τους ξέρεις κάτι;
'Έχουν δικές τους τροφές ή είναι υποχρεωμένος ο "ιδιοκτήτης" να δώσει και τα απαραίτητα τρόφιμα;
Και κάτι τελευταίο... σε περίπτωση ασθένειας ή ακόμη και αιφνίδιου θανάτου.. Τι ενέργειες και κυρίως τι ευθύνες έχουν οι υπεύθυνοι της "ομάδας";
Όταν όμως διατηρούμε μεγάλο αριθμό πουλιών δεν έχουμε τέτοιου είδους επιλογές.
Πολύ σωστά...
Επειδή είμαι κάτοχος πολλών pet καναρινιών, επειδή έχω μεγάλη αγάπη για αυτά και επειδή υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα... Δημιουργήθηκε μια τοπική παρέα με αρκετά νέα σε ηλικία παιδιά + εμένα το "γέρο", που αλληλοβοηθιομαστε σε περιπτώσεις εκτροφικών και μη εκτροφικών αναγκών, διακοπών κλπ.
Αυτό αυτό είναι που χαρακτήρισα ως άμιλλα και πιστεύω πως αναπτύσσεται σε κάθε ομάδα κοινών στόχων και σκοπών, δεν επηρεάζεται από τις διακρίσεις του καθ' ένα, χτίζεται και προαπαιτείται η αμοιβαία εμπιστοσύνη και το μόνο που απαιτεί είναι σεβασμός και κατανόηση.
Ειλικρινά χαίρομαι που συμμετέχω σ' αυτή, μ αρέσει όταν φαίνεται η βοήθεια, όλοι είμαστε μέλη στον ίδιο σύλλογο... κάποιοι και στο petbirds, και ευτυχώς μπορώ και καμαρώνω για τα αποτελέσματά τους.
Με τιμά που είμαι μαζί τους... χαίρομαι που όλα αυτά γίνονται αγόγγυστα και που μπορώ να τα απολαμβάνω.
Δοκιμάστε το όσοι μπορείτε... ειλικρινά δίνει λύσεις.
 
Και δεν είναι 10 ευρώ, είναι 12,30 με το φπα. :)
13 Μαρια.
Και κ. Γιαννη δεν ρωτησα αλλα ολη την ευθυνη την παιρνουν αυτοι παντος για τροφη δεν ξερω αλλα λεει της επιλογης σας οποτε μαλλον εχουν δικες τους. Πηγενους με ένα φορτιγακη αρκετα μεγαλο και τα πανε στις εγκαταστεσεις.
 
13 Μαρια.
Και κ. Γιαννη δεν ρωτησα αλλα ολη την ευθυνη την παιρνουν αυτοι παντος για τροφη δεν ξερω αλλα λεει της επιλογης σας οποτε μαλλον εχουν δικες τους. Πηγενους με ένα φορτιγακη αρκετα μεγαλο και τα πανε στις εγκαταστεσεις.
Ευχαριστώ Ηλία...
Θα ρωτήσω για τα υπόλοιπα κι εγώ...
 
Ηλία σε ποια περιοχή μένεις; Αττική; Για πασσα πουλάκια μιλάμε κ τι είδος;

*αν τα πας εκεί να πας κ την τροφή τους για όσο καιρό θα μείνουν εκεί... μην το αφήσεις πάνω τους. Για διατροφή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι!
 
Back
Top