Ασθένειες Χάσιμο πτερών καρδερίνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaggos

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2008
Μηνύματα
77
Πόλη
Κρήτη
γεια σας και καλοσ σας βρικα.. Εχω μια καρδερινα τωρα και ενα χρονο, πιασμενη απο την φυση και ηταν γιαβρακι οταν μου την εδωσαν. Τωρα και ενα 6μηνο εχω παρατηρισει οτι εχει γυμνοθει απο το λαιμο και πανω μεχρι και ολο το κεφαλι τελειωσ γυμνο, καθως μασκα δεν εχει βγαλει ακομα πολυ ελαχιστα.. Καθω και η ουρα της ειναι ελλειπης.. Δεν ξερω τι να κανω την εχω βαλει σε μεγαλο σχετικα κλουβι αλα τπτ σας παρακαλω ας με βοηθησει καποιος..
 
Επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει αυτο petbirds.gr/help/terms#native-birds στην συγκεκριμενη περιπτωση, σου παραθετω μερικα ποστ που μπορει να σε βοηθησουν αρκετα.
https://community.petbirds.gr/threads/Γύμνωση-ματιών-σε-καρδερίνα.4433/ ,
https://community.petbirds.gr/threads/Λείπουν-φτερά-από-τα-καρδερινάκια.5841/ ,
https://community.petbirds.gr/threads/Πτερόρροια-ή-και-κάτι-άλλο.3227/ ,
 
στο πουλακι απο το λαιμο του μεχρι και το κεφαλι του φαινεται το δερμα του για τοσο πολυ σοβαρο προβλιμα μιλαω... Βοηθεια...
 
ακριβως το ιδιο επαθα και εγω με την καρδερινα μου, ενα χρονο την εχω και εδω και δυο μηνες αρχησε να χανει τα φτερα της. Και τωρα στο λαιμο και στο κεφαλι ειναι γλομπος, περα απ αυτο ομως ειναι πολυ ζωιρη. Την εχω μαζι με τα καναρινια μου.
 
Φιλε καλησπέρα εχεις σκεφτει μήπως είναι και απο στρες του πουλιου επηδεί την αιχμαλώτησες;
Γιατρεψετην και αστην ξανα πισω στην φύση απο οπου την πείρες
 
δεν θα ηθελα να την διωξω τωρα γιατι ταιζει καναρες και νομιζω πως ειναι καλη ευκαιρια μετα απο πραγματικα πολυ προσπαθεια να βγαλω και εγω επιτελους μετα απο χρονια ενα καρδερινοκαναρο. Το πουλι το αγορασα δεν το επιασα, αλλα οπως συμβαινει στην ελλαδα τα περισοτερα ειναι πιασμενα και εγω απλα το αγορασα απο ενα πετ.
 
Στον Βαγγο το ειπα Νικο δεν το έλεγα σε εσένα
Ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει απλά εγώ δεν συμφωνώ με πόλλα πράγματα και ένα απο αυτά είναι το πιάσιμο τών πουλιών.
 
Νίκο το πουλί σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση για ζευγάρωμα. 1ον λόγω εποχής και 2ον λόγω κακής φυσικής κατάστασης. ΔΕΝ βάζουμε άρρωστα πουλιά για ζευγάρι. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τα δώσετε σε μια φιλοζωική ώστε να τα κάνουν καλά και έπειτα να τα απελευθερώσουν. Το ότι είναι αγορασμένα δεν λέει τίποτε από τη στιγμή που είναι πιασμένα. Για τη φύση είναι το ίδιο. 2 πουλιά μείον. Και για ποιό λόγο; Για 45 ευρώ διαφορά που έχει μια εκτροφής από μια άγρια; Το πρόβλημα μπορεί να είναι από στρες (απότομη πτώση φτερών) ή από ελλείψεις στη διατροφή που οδήγησαν τα πουλιά σε απότομη και μη φυσιολογική πτερρόροια.
 
Και πώς ξεχωρίζει η εκτροφής απο την άγρια στο Pet Shop; Το δαχτυλίδι δεν είναι μέτρο σύγκρισης μιάς και αρκετοί βάζουν δαχτυλίδι εκτροφέα και στα πιασμένα.

Η μόνη περίπτωση είναι να γνωρίζεις κάποιον ο οποίος είναι εκτροφέας. Όχι πάντως απο Pet Shop.

Όπως και να έχει το πουλάκι Βάγγο μάλλον είναι στρεσαρισμένο απο την αιχμαλωσία. Καλύτερα να το αφήσεις ελεύθερο. Πιασμένα πουλιά έχουν 50/50 πιθανότητες επιβίωσης σε κλουβί.
 
δεν ελεγα για να τα ζευγαρωσω τωρα αλλα του χρονου. Παντως οσο για το αν θα αφηνα ενα ζωω ελευθερο στη φυση το εχω κανει και οχι λιγες φορες. Μια φορα αγορασα απο πετ σπινο μονο και μονο επειδη το ειδα να χτυπιετε στο κλουβι απο το φοβο και οταν πηγα στο χωριο μου, μετα απο ενα μηνα περιπου,τον αφησα ελευθερο.στο χωριο μου εχουμε σπινους και νομιζω πως εκανα καλα. Και ορτυκια εχω ελευθερωσει. Αγορασμενα. Και δικα μου εκτροφης. Και αυτη την καρδερινα αν δω οτι δεν γιατρευετε θα την αφησω.
 
τι να πω βρε παιδια αν την αφισω ελευθερη δεν ξερω αν επιβιωσει εξω στην φυση γιατι δεν εχει μαθει να ζει εξω μονη της.. Το πουλι παντως ειναι μια χαρα και κελαιδα αρκετα.. Οσο για τα φτερα της δεν ξερω τι να κανω...
 
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει μάθει να ζει στην αιχμαλωσία; Το πουλί δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι η πρώτη πτερόρροια που περνά στην αιχμαλωσία και βλέπεις πως έγινε.
vaylane έχεις δει σε πολλά pet στη Θεσσαλονίκη πουλιά εκτροφής; Γιατί εγώ μόνο σε ένα ξέρω ότι έχει πάντα και είναι σίγουρα εκτροφής αφού το 90% είναι μεταλλαγμένα εισαγωγής.
Νίκο για του χρόνου μπορείς να πάρεις μια ωραιότατη αρχέγονη εκτροφής και να την ζευγαρώσεις και να την ευχαριστηθείς κατά τη γνώμη μου πάντα. Αυτή δεν ξέρεις αν θα σου ζήσει μέχρι του χρόνου και στα άγρια δεν είναι πάντα στο χέρι σου.
Όλα αυτά σας τα λέω με κάθε φιλική διάθεση και ελπίζω χωρίς παρεξήγηση. Είναι η γνώμη μου όσο αφορά τα άγρια πουλιά ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι ελεύθερα. Υπάρχουν τα αντίστοιχα εκτροφής οπότε δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή στα πιασμένα. Και επειδή δεν είμαι εγώ ο τέλειος μέχρι πριν λίγο καιρό είχα κι εγώ άγρια που μου χαρίζανε φίλοι. Από αυτά προσπαθούσα να πετύχω αναπαραγωγή. Πρόσφατα κατάλαβα το λάθος (κυρίως μέσα από αυτό το forum) και σταδιακά τα άφησα στη φύση. Έχω κρατήσει μόνο ένα με σπασμένη φτερούγα που δεν μπορεί να πετάξει και θα γεράσει δίπλα μου όπως φαίνεται. Τα ιθαγενή πουλιά είναι μια αγάπη η οποία προέρχεται από τα ίδια τα πουλιά, τις δυσκολίες στην εκτροφή τους και όχι από την χαμηλότερη τιμή τους επειδή είναι πιασμένα.

ΥΓ. Συγγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος.
 
συμφωνω οτι τα αγρια πρεπει να μενουν αγρια, αλλα πως θα γινει να βρω κατι σιγουρα καλο; Και εγω αυτο πιστευω πως αν μεγαλωση σε αιχμαλωσια σιγουρα μπορω να καταφερω και εγω καποια στιγμη μια εκτροφη. Θα κοιταξω να το επαναφερω στα φυσιολογικα του και με την πρωτη ευκαιρια θα το αφησω σε καποιο βουνο να φυγει ελευθερο.
 
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους,τελικα εκανα αυτο που μου ειπατε.. Ελευθερωσα την καρδερινα μου.. Και τα συναισθηματα μου ειναι μπερδεμεμενα.. Παντως θα μου λειψει..
 
μπραβο βαγγο
μακαρι να ειχα καρδερινες δικες μου να σου χαριζα μια εγω για αυτο που εκανες
 
να σαι καλα glafkos σε ευχαριστω μονο για αυτο που μου ειπες...
 
Ένα μεγάλο μπράβο για τη μεγαλοψυχία σου αλλά, στην κατάσταση που μας περιέγραψες πως ήταν πως πήρες τέτοια απόφαση;
Αν θες πες μας λεπτομέρειες από την απελευθέρωση.
 
το πουλακι το ειχα μαζι με καποια καναρινια σε ενα μεγαλο κλουβι.. Τωρα και 2 μερες το εβαλα μονο του σε ενα μικροτερο κλουβι για να το απολαυσω, σημερα λυπον το πρωι αποφασισα συμφωνα με αυτα που μου ειπατε να κανω το σωστο.. Με την απελευθερωση το πουλακι δεν απομακρηνθηκε πολυ αλλα καποια μετρα σε ενα δεντρο.. εκατσε εκει αρκετη ωρα..στη συνεχεια το εχασα.. Μακαρι να ηξερα αν ειναι καλα τωρα.. Θελω να πιστευω πως ολλα θα πανε καλα...
 
Τι να πω ενα ονειρο ηταν αυτο που βιωσα.. Η καρδερινα η οποια ελευθεροσα την ειδα χτες πανω στην κλουβα την οποια την ειχα.. Την πλισιασα και εκεινη δεν εφευγε.. Την επιασα με τα χερια μου χωρις να παρουσιαζει καποιο προβλιμα.
 
Back
Top