Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή αμαζόνων (Yellow Crowned) Φοίβη και Τζόι

Στη σημερινη ωοσκοπηση διαπιστωσα πως το ραγισμενο αυγο εξελισσεται κανονικα. :) Ειναι καλο μαθημα για εμενα η χρονια αυτη καθως με εφερε αντιμετωπο με καταστασεις που δεν γνωριζα και μου εδωσε νεες εμπειριες. Το αυγο αυτο το ειχα περασει με διαφανο γυαλιστικο νυχιων (που στεγνωνει αμεσα) στα ραγισμενα σημεια, ωστε να το προφυλαξω απο μικροβια που πιθανον να εισχωρουσαν απο τα ραγισματα. Το αλλο αυγο, το 4ο στη σειρα για φετος ειναι ασπορο, ειναι στην δεκατη ημερα και ειναι διαυγες και ξεχωριζει μονο ο κιτρινος κροκος. Αυτο δεν θα το απομακρυνω απο τη φωλια ακομη ωστε αν εκκολαφθει ο μοναδικος νεοσσος, να εχει καπου να στηριζει το κεφαλι του, μεχρι να εχει αρκετη δυναμη ωστε να το κραταει ψηλα μονος του για να κοιμαται και να ταιζεται ευκολοτερα.
 
Μπράβο Ανέστη εύχομαι ολόκαρδα να πάνε όλα καλά μ' αυτό το πουλάκι!
 
Μαλλον οι ευχες ολων επιασαν και αυτο το πουλακι που δεν θα υπηρχε, τελικα το περημενουμε με αγωνια!
Ανεστη πολλα μπραβο! Περημενω να γεννηθει να στειλω ματακι για να πρωλαβω να το ασυμωσω:)
 
Αδοξα θα τελειωσει φετος η αναπαραγωγικη περιοδος για το ζευγος μου. O νεοσσος σταματησε να αναπτυσσεται κι εχει μαυρισει μεσα στο ραγισμενο του αυγο. Κανονικα αν πηγαινε καλα, θα επρεπε να εκκολαφθει το ερχομενο Σαββατοκυριακο και το αυγο θα επρεπε πια να φαινεται γεματο στην ωοσκοπηση. Το σ/κ θα πεταξω τα αυγα και θα βγαλω και τη φωλια απο το κλουβι. Θα ελαττωσω τη διατροφη και θα αλλαξω θεση και διαρυθμιση στο κλουβι ωστε να βγουν το συντομοτερο απο το breeding mood. Μαλλον θα αρχισω να τα σκεπαζω το βραδυ για να κοιμουνται και μερικες ωρες περισσοτερο.

Εχω περιθωριο για δευτερη γεννα αφου τα πουλια δεν κουραστηκαν, αλλα θα προτιμησω να τα αφησω για φετος. Εξαλλου η καλη μερα απ'το πρωι φαινεται. :)
 
Λυπάμαι πολύ, είχαμε στηρίξει τις ελπίδες μας στο ραγισμένο αυγουλάκι αλλά δεν πειράζει Ανέστη, δεν βοηθάει ο καιρός φέτος. Αργότερα ή του χρόνου.
 
Λυπαμαι πολυ Ανεστη ολοι ειχαμε κολησει με το ραγησμενο αυγουλακι κριμα. Και μενα θα με χαλαγε πολυ για φετος αλλα απο την αλλη θα δεις τη σημαδια θα δηξουν τα ιδια τα πουλια στο μελλον.Αυτη η συνεχη αλλαγη του καιρου φετος μας εφερε αντιμετωπους με πολυ ασχημες καταστασεις.
 
Back
Top