Γενικά Αντιμετωπίζω τιτανομέγιστο πρόβλημα με τα μυρμήγκια

@seemsfunny είχα χρησιμοποιήσει το fendona 6 sc της BASF με φανταστικά αποτελέσματα. Τα μυρμήγκια από εκείνο το περσινό ψεκασμα δεν εμφανίστηκαν καθόλου φέτος. Γεμίζεις το 1/3 του μπουκαλιού από το ψεκαστήρι με νερό και μετά προσθέτεις λίγο από το φάρμακο. Ανακινείς καλά και ψακάζεις. Όχι κοντά στα πουλιά όμως. Πιο αποτελεσματικό θα ήταν εάν έβρισκες την φωλιά και χτυπούσες εκεί.
 
Θα το αγοράσω σήμερα παιδιά το fendona. Την μια μέρα είναι γεμάτο μυρμήγκια την άλλη κανένα και πάει λέγοντας. Έχω βρει και τα 2 σημεία που μπαίνουν μέσα γιατί έριξα χλωρίνη στο ένα σημείο και βρήκα και το 2ο που μπήκαν. Μπαίνουν μόνο για τα τσόφλια από τα παπαγαλάκια. Μέχρι και πέρυσι νόμιζα ότι ήμουν ασφαλής γιατί και στην Λευκάδα και στο πατρικό και στο σπίτι της γιαγιάς μου αλλά και στο προηγούμενο δεν είχα ποτέ ούτε 1 μυρμήγκι. Τελικά για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Το μόνο καλό είναι ότι έχω βάλει χαρτόνι στο δάπεδο για τις κουτσουλιές και τα τσόφλια ώστε να μην ανεβαίνουν καθόλου στο κλουβί.
 
Άγγελε, το πρόβλημα με τα μυρμήγκια ειναι ότι πρέπει κανεις να καταστρέψει τη φωλιά τους, επομένως πριν αποπειραθεις να ρίξεις οτιδήποτε, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα ακολούθησε τη γραμμή μήπως και βρεις τη φωλιά. Εκεί ψεκαζεις. Αλλιώς, αν ρίξεις φάρμακο στη μια διαδρομή, θα μπουν στο σπίτι από άλλη, και από άλλη κοκ.
 
Παιδιά μου έδωσαν λίγη σκόνη με την ονομασία BLATA 0,46DP. Με το που ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού είναι το κλουβί του Λινκ και της Ίνας. Μυρμήγκια υπήρχαν πάντα μόνο κάθετα από την πλευρά του τοίχου από την είσοδο της πόρτας μέχρι το κλουβί. στις 2 εβδομάδες και κάτι ελάχιστα μυρμήγκια εμφανίστηκαν σε άλλα μέρη του σπιτιού. Τα μυρμήγκια έχουν κάνει φωλιά εσωτερικά στον τοίχο. τις τελευταίες 3-4 μέρες βλέπουμε ότι βγάζουν το χώμα του τοίχου και το απλώνουν οπότε επεκτείνονται. Όσες φορές έριξα χλωρίνη εμφανίστηκαν από ένα άλλο σημείο στο σοβατεπί όπου δεν είναι καλά κλεισμένο. Με ένα κουταλάκι πλαστικό παγωτού γέμισα και τις δύο αυτές τρύπες με αυτή την σκόνη. Από τις 8:30 το πρωί που έφυγε μέχρι και τώρα ούτε η Δέσποινα είδε μυρμήγκια ούτε εγώ που γύρισα στο σπίτι στις 8:30. Ο μόνος λόγος που δεν σφραγίσαμε ακόμη τις τρύπες είναι για να δούμε αν θα μπούνε ή οχι. Εαν έβλεπε η Δέσποινα το πρωί πάλι μυρμήγκια θα έβαζε σιλικόνη ώστε να μην γίνει κάτι με τα παπαγαλάκια. Ελπίζω τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι θετικά.
 
@seemsfunny , Άγγελε, για πες...εντάξει με τα μυρμήγκια;
Καλησπέρα Γιάννη. Έχω ακόμη ελάχιστα μυρμήγκια κι αυτό γιατί μια εξαφανίζονται μια εμφανίζονται και δεν μπήκα ακόμη στον κόπο να αγοράσω σκόνη BLATA 0,46DP.

όπως θα δεις στις φωτογραφίες στην πόρτα είναι το σημείο που έμπαιναν τα περισσότερα. Έβαλα μέσα στην τρύπα την σκόνη που μου είχανε δώσει τα παιδιά και από τότε δεν ξανα μπήκε ούτε ένα από εκεί. Βέβαια είχανε κάνει την εμφάνιση αρκετά και από το σημείο της 2η φωτογραφίας οπότε πλέον μπαίνουν μόνο από εκεί. Μέσα στην εβδομάδα όμως θα ρίξω και εκεί σκόνη και πιστεύω θα είμαι μια χαρά. Οι τρύπες υπήρχαν απο πριν κι αυτό οφείλεται στον άνθρωπο που έκανε την ανακαίνιση ο οποίος δεν θα είχε την δυνατότητα να σκύψει όσο έπρεπε... Στην 3η φωτογραφία φαίνονται και οι τρύπες που θέλουν μερεμέτι.
 

Συνημμένα

  • α2.webp
    α2.webp
    34,9 KB · Προβολές: 17
  • α3.webp
    α3.webp
    15,3 KB · Προβολές: 17
  • α1.webp
    α1.webp
    30,3 KB · Προβολές: 0
Το πρόβλημα παραμένει. Πήγε η Δέσποινα σε γεωπόνο και της έδωσε κάτι σε τζελ. Δεν πρόλαβα να το δω αλλά τα κράτησε μακρυά μόνο για μια νύχτα. Της είπε ότι απαγορεύεται η σκόνη μέσα στο σπίτι αλλά τελικά χωρίς σκόνη δεν γίνεται δουλειά. Σήμερα το πρωί είδα περισσότερα μυρμήγκια από όσα έχω δει έξω στο δρόμο. Παρά τα παπαγαλάκια το πέρασα όλο με χλωρίνη και σταμάτησαν να έρχονται (προσωρινά).
 
Το πρόβλημα παραμένει. Πήγε η Δέσποινα σε γεωπόνο και της έδωσε κάτι σε τζελ. Δεν πρόλαβα να το δω αλλά τα κράτησε μακρυά μόνο για μια νύχτα. Της είπε ότι απαγορεύεται η σκόνη μέσα στο σπίτι αλλά τελικά χωρίς σκόνη δεν γίνεται δουλειά. Σήμερα το πρωί είδα περισσότερα μυρμήγκια από όσα έχω δει έξω στο δρόμο. Παρά τα παπαγαλάκια το πέρασα όλο με χλωρίνη και σταμάτησαν να έρχονται (προσωρινά).
Μα Άγγελε, πιθανά το τζελ που έδωσε στη Δέσποινα ο γεωπόνος είναι σκεύασμα το οποίο για να λειτουργήσει χρειάζεται να έχεις όσο πιο πολλά μυρμήγκια γίνεται.και μην εκπλήσσεσαι για αυτό που σου γράφω. Υποτίθεται ότι αυτού του είδους τα τζελ, τα έλκουν (και για αυτό πρέπει να τα αφήσει να έρχονται) ώστε να το καταναλώνουν και με αυτό να ταΐζουν τα υπόλοιπα στη φωλιά (και τη βασίλισσα) ώστε να τα κακαρώσουν (και η βασίλισσα) αργότερα. Είναι δλδ προϊόντα "βραδείας καύσης" με στόχο να καταστρέψουν τη φωλιά. Ποιο είναι το όνομα του τζελ;
 
Καλησπέρα στην παρέα. Pubex λέγεται το τζελ . Είναι αυτό εδώ https://www.happygarden.gr/product/pubex-ant-gel-εντομοκτονο-για-μυρμηγκια-σε-μορφη-g/ . @ianos δεν ήξερα ότι λειτουργεί έτσι αλλά μόνο και μόνο που είδα τόσα πολλά τρόμαξα. Ούτε έξω στην αυλή δεν έχω δει ποτέ τόσα. Τελικά αγόρασα με 4€ την σκόνη που είχα πάρει από ένα φίλο την BLATA 0,46DP. Έβαζα σε καλαμάκι σκόνη και την άδειαζα μέσα στις τρύπες. Από χθες το πρωί μέχρι και τώρα δεν μπήκε ούτε 1 μυρμήγκι.
 
Καλησπέρα κάπου κάπου έβλεπα μυρμήγκια στην κουζίνα αλλά ποτε σοβαρό πρόβλημα ούτε με τις τροφές του Φώτη(καναρίνι) ούτε με αλλά τρόφιμα στα ντουλάπια. Τα έχω όλα σε βάζα. Του Φώτη πάλι σε βάζα σε ξεχωριστό δικό του ντουλάπι. Μέχρι που πήρα το Millet Ήταν το μόνο που το άφησα στη σακούλα. Τρύπησαν τη σακούλα και σιγά σιγά γέμισε ο τόπος! Βλέπω λοιπόν εχθές ένα ντουλάπι γεμάτο μυρμήγκια και όλα τα τσαμπιά γεμάτα! Δεν φεύγανε με τίποτα! Καινούριο πήγε στα σκουπίδια! 😭
Το λέω αυτό απλά πληροφοριακά τα μυρμήγκια λατρεύουν το κεχρί! Έβαλα το ζελέ maxforce της bayer
 
Back
Top