Γενικά Απελευθέρωση καρδερίνων εκτροφής

Κατάσταση
Κλειστό.
Διαβάζοντας όλο το θέμα βλέπω ότι δε καταλαβαίνεις κάτι το σημαντικό @JOhn2007gr τα πουλιά μεγάλωσαν στο κλουβί χωρίς να έχουν καμία επίγνωση του περιβάλλοντος τους οπότε είναι αδύνατο να ενταχθούν. Η σκέψη της απελευθέρωσης θα ταν ωραία αν μιλούσαμε για πουλιά πιασμένα που έμαθαν να επιζούν από τους γονείς τους. Έχω καταλάβει ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τί σου λένε οι υπόλοιποι, δεν ακούς και επιτίθεσαι. Έκανες αναπαραγωγή χωρίς να 'χεις τον απαραίτητο χώρο για να φιλοξενήσεις πουλιά τα οποία άλλοι μόχθησαν να βγάλουν και να τα κάνουν εκτροφής έχοντας την ελπίδα ότι θα καθιερωθεί κάποτε η εκτροφή και το εμπόριο των αγρίων θα σταματήσει.Άτομα που έχουν ασχοληθεί και με εκτροφή και με την καταπολέμιση του παράνομου εμπορίου σου εξηγούν αλλά πάλι δεν ακούς. Τα πουλιά είναι δικά σου και μπορείς αν θες να τα αφήσεις ελεύθερα καταδικάζοντας τα σε σίγουρο θάνατο.
 
Εντάξει παιδιά ζήτησε την γνώμη μας και του την είπαμε...
Δεν συμφωνεί; Οκ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο...
Δυστυχώς...
Δικά του πουλιά είναι αυτός ας αποφασίσει το μέλλον τους πιο θανε...
Όποιο και αν είναι αυτό...
Καλύτερα ας μην επεκταθούμε παραπάνω Γιατί έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες εντάσεις και δεν μας πάει αυτό! 🙂
 
Αρα λοιπόν γίνεται επανένταξη σύμφωνα με τα όσα είπαν η Μαρία και ο Γιάννης για το ΕΚΠΑΖ.
Η αρχική μου ερώτηση με αφορά έμμεσα για την ώρα. Την έκανα γιατί δεν είδα να λέει το παιδί οχι δεν θα τα πάω εκπαζ,anima, δράση για την άγρια ζωή κτλ. Μάλιστα έγινε διαχωρισμός για τα μεγάλα και για τα μικρά, οτι τα μεγάλα μπορούν ενώ τα μικρά όχι. Δεν επικεντρωθήκαμε τόσο στο ότι μόνο αυτά τα κέντρα μπορούν να το κάνουν.
Τα άλλα που ειπώθηκαν είναι κωμικά.
 
τα μεγάλα μπορούν ενώ τα μικρά όχι.
Για τα μεγάλα δεν απάντησε ο φίλος μας την προέλευσή τους. Αλλά όπως και να έχει αν είναι χρόνια σε κλουβί, ισχύει κατά 99% ότι και για τα μικρά.
Τα άλλα που ειπώθηκαν είναι κωμικά.
Ποια καλέ; Όλοι το αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά.
Ο φίλος όμως απευθύνθηκε σε άτομα που προφανώς δεν εκτιμά, οπότε ό,τι και να πούμε θα παρερμηνευθεί.
 
Αρα λοιπόν γίνεται επανένταξη σύμφωνα με τα όσα είπαν η Μαρία και ο Γιάννης για το ΕΚΠΑΖ.
Η αρχική μου ερώτηση με αφορά έμμεσα για την ώρα. Την έκανα γιατί δεν είδα να λέει το παιδί οχι δεν θα τα πάω εκπαζ,anima, δράση για την άγρια ζωή κτλ. Μάλιστα έγινε διαχωρισμός για τα μεγάλα και για τα μικρά, οτι τα μεγάλα μπορούν ενώ τα μικρά όχι. Δεν επικεντρωθήκαμε τόσο στο ότι μόνο αυτά τα κέντρα μπορούν να το κάνουν.
Τα άλλα που ειπώθηκαν είναι κωμικά.
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη;
Για την συμπεριφορά του έχεις να μας πεις κάτι που αν ήταν καλύτερη θα του είχαν λυθεί όλες οι απορίες;
 
Για τα μεγάλα δεν απάντησε ο φίλος μας την προέλευσή τους. Αλλά όπως και να έχει αν είναι χρόνια σε κλουβί, ισχύει κατά 99% ότι και για τα μικρά.
Μη με μπερδευεις Μαρία. Το κάνουν αυτό ή όχι εξειδικευμένα κέντρα. Δηλαδή αν τα πάει θα του πούν όχι, δεν τα παίρνουμε;
Οι γραφικούρες του τύπου.
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη;
Για την συμπεριφορά του έχεις να μας πεις κάτι που αν ήταν καλύτερη θα του είχαν λυθεί όλες οι απορίες;
Κώστα δεν νομίζω να έχω δώσει δικαίωμα για να μου γράφεις έτσι.Αν έχεις απορία, μπορέις να διαβάσεις 1230 μηνύματα και να καταλάβεις αν έχω γνώμη ή άποψη και αν την εκφράζω. Επι του παρόντος δε νομίζω να χρειάζεται να κάνω την ηχώ κανενός. Μπορώ απλά να επισημάνω, κάτι που δεν αναφέρθηκε, πως θέλει κάτι βολικό στα νότια προάστια, μην τον φάνε και οι δρόμοι.Αυτό νομίζω θα σου φτάνει.
Οι τοποθετήσεις μετά απο ένα σημείο με μπέρδεψαν ως προς την ουσία του πράγματος για αυτό και παρουσιάστηκα. (και το έκανα οταν είπε οτι φεύγει)
Παράδειγμα
Γιατί απλά δεν γίνεται. Γιατί το πουλί δεν ειναι μαθημενο σε πολλά.
Για την επανένταξη των άγριων και πιεσμένων ιθαγενών πουλιών το ΕΚΠΑΖ χρησιμοποιεί αρχικά μεγάλους κλωβούς οπου για μεγάλο διάστημα τα πουλιά τρέφονται αποκλειστικά από τον άνθρωπο. Μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος που προσωπικά αγνοώ ανοίγεται μια δίοδος προς την ελευθερία αρκετά μεγάλη...
Στο ΕΚΠΑΖ, έχουν μεγάλα εξωτερικά κλουβιά φυσικής προσομοίωσης, όπου ζουν αποθεραπευμένα τραυματισμένα αγριοπούλια ή παρανόμως αιχμαλωτισμένα σε πολύχρονη αιχμαλωσία.
 
Δεν έχουν σχέση τα 1230 μηνύματα, επί του παρόντος!
Εάν είχε καλύτερη συμπεριφορά θα του είχαν απαντηθεί όλες οι απορίες, αλλά το ότι εκνευρισαν κάποιους μόνο τυχαίο δεν ειναι. Και σε ξαναρωταω. Για την συμπεριφορά του έχεις να μου πεις κάτι; Και κάτι ακόμα, ποιές εννοείς γραφικουρες;
 
Το κάνουν αυτό ή όχι εξειδικευμένα κέντρα. Δηλαδή αν τα πάει θα του πούν όχι, δεν τα παίρνουμε;
Δεν ξέρω τι θα του πουν, δεν υπάρχει ρεύμα απελευθέρωσης πουλιών γεννημένων σε κλουβιά. Θεωρείται ως εκ προοιμίου αδύνατο να επιβιώσουν στην φύση, γιατί δεν έχουν εκπαιδευτεί προς τούτο από τους γονείς τους.
Ότι υπάρχουν δραπέτες πουλιά, διάφορων ειδών, που τελικά τα κατάφεραν και επιβίωσαν στην φύση, είναι γεγονός. Όμως δεν υπάρχουν στοιχεία και στατιστικές του ποσοστού αυτού.
Το συνηθέστερο, του οποίου γινόμαστε μάρτυρες συχνά-πυκνά, είναι τα οικόσιτα αφού δραπετεύσουν να πλησιάζουν άλλα σπίτια με κλουβιά, αναζητώντας τροφή και ασφάλεια.
Έτσι θεωρούμε ότι οικόσιτα πουλιά δεν μπορούν κατά το μάλλον να επιβιώσουν ελεύθερα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Ποιος από εμάς έχει την ψυχή να πάρει την ευθύνη, να ποντάρει στο άγνωστο ποσοστό επιβίωσης και να απελευθερώσει τα οικόσιτά του;
Στον φίλο μας δεν απάντησα καθόλου στα όσα είπε, κατ' αρχήν γιατί μέσω της κριτικής θα δυσκόλευα την προσέγγιση και δεν ήθελα να "ρίξω λάδι στην φωτιά".
Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ειπωθούν αλλά ας επιλέξουμε την ουσία.
 
Λοιπόν, για να συνοψίσουμε και @JOhn2007gr , αν θελεις κι αν εισαι ακόμα εδώ, δώσε λίγη προσοχή.
Το συγκεκριμένο σου ερώτημα έμεινε μερικώς αναπάντητο, διότι η συζήτηση κατευθύνθηκε προς άλλο στόχο.
Προκειμένου να απελευθερώσεις τα πουλιά την άνοιξη θα πρέπει:
  1. Να εχει βρεθεί μέρος που έχει κοπάδια καρδερίνας, ίσως τα δερβενοχώρια να ειναι μία τέτοια περιοχή, πηγιανε, δες το περιβάλλον, ρώτα για την ύπαρξη καρδερινων, βεβαιώσου οτι υπαρχει παροχή κι επάρκεια νερού ακόμα και το καλοκαίρι, προσπάθησε να μάθεις τι βρώσιμα φυτά φύονται στην περιοχή και να προμηθευτείς απο αυτά ώστε να μάθεις τα μικρά να τα καταναλώνουν.
  2. Παρότι μάλλον δεν διαθέτεις τον χώρο, μερίμνησε ώστε να τον βρεις, να τον περιφράξεις, να ειναι οσο το δυνατό μεγαλύτερος, και δεν μιλάμε για 1 ή 2 μέτρα, αλλά για πολύ περισσότερα, ώστε να αφήσεις εκεί τα μικρά να δυναμώσουν οι φτερούγες τους, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε μια πυρκαγιά ή στην ταχύτητα αλλά και τους ελιγμούς ενός ικανού θηρευτή. Λάβε υπόψη σου οτι ο χώρος θα πρέπει μα διαθέτει δέντρα με πυκνό φύλλωμα και μόνο, για να συνηθίσουν οι μικροί σου φίλοι να κουρνιάζουν και να νιώθουν ασφάλεια μόνο εκεί, ώστε και να κοιμούνται τα βράδια εκεί, με σκοπό να παραμένουν όσο γίνεται πιο ασφαλείς απο νυχτερινούς ιπτάμενους και μη θηρευτές.
  3. Τέλος λάβε γνώση από όποιο ντοκιμαντέρ με άγρια αρπακτικά μπορεις να παρακολουθήσεις, οτι οι ελιγμοί συχνά σώζουν ζωές, οτι οι θηρευτες επιτίθενται στο πιο αδύναμο άτομο ενός κοπαδιού, οπότε και για να ειναι το εγχείρημα σου επιτυχημένο, μάλλον θα πρεπει με κάποιο τροπο να τα σκληραγωγήσεις- δυστυχώς δεν ξερω να σου πω επ´αυτού.
  4. Σε κάθε άλλη περίπτωση, και προκειμένου να τους χαρίσεις την ελευθερία τους και να προλάβουν να την αντιληφθούν, να τη χαρούν κλπ, συζήτησε με τις οργανώσεις που σου έχουν αναφερθεί πιο πάνω, αν σου λένε άσχετα μην οπισθοχωρείς αλλά προσπάθησε εκ νέου να βρεις άλλους πιο κατατοπισμένους συνομιλητές, ώστε να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.
Και σε παρακαλώ, αν γίνεται ενημέρωσε και εμάς, ώστε να μαθαίνουμε την πορεία.
Και πάλι συγχαρητηρια για τις προθέσεις σου. Θυμήσου όμως ότι οι προθέσεις απο μόνες τους δεν αρκούν για να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, οποτε φρόντισε να βρεις όσα περισσότερα υποστηρικτικά στοιχεία γίνεται.
 
@kostas karderines Απάντησα ήδη στην ερώτησή σου. Δεν θα κάνω την ηχώ κάποιου εν προκειμένω. Στην επιπρόσθετη ερώτηση,ήδη αναφέρθηκα στο πρώτο του μήνυμα και σαν επεξήγηση λάβε οτι εννοώ μέχρι και το τελευταίο του.
Δεν έχουν σχέση τα 1230 μηνύματα, επί του παρόντος!
Κοίταξε να δέις, εγώ δεν είμαι guest ούτε γκουρού κάποιας κατηγορίας, ούτε θα προσαρμόσω την σκέψη και την έκφρασή μου σε αόριστα πράγματα. Το αν έχουν σχέση ή όχι άσε τα μιλήσουν απο μόνα τους. Κάνε το κόπο και διάβασέ τα, δεν θα σου δώσω πιστοποιητικά φρονημότητας.
Εάν είχε καλύτερη συμπεριφορά θα του είχαν απαντηθεί όλες οι απορίες, αλλά το ότι εκνευρισαν κάποιους μόνο τυχαίο δεν ειναι.
Κάπως μπερδεμένα τα έχεις και ζητάς απο εμένα να απολογηθώ για τις πράξεις του.
Σε κάθε περίπτωση διάβαζε καλύτερα τα μηνύματά μου για να μην με παρεξηγείς.
 
Παιδιά έχω μερικά ερωτήματα που θα σας προβληματισουν και εσάς πιστεύω.


Ο κύριος αυτός ισχυρίζεται ότι ΠΡΏΤΗ φορά ζευγαρωσε καρδερίνα και του έδωσε 7 νεοσσούς!
Οι περισσότεροι που μεταπηδαμε σε εκτροφή καρδερίνας συνήθως προερρχόμαστε από εκτροφή καναρινιων, δεν ανέφερε πουθενά ότι έχει ξανά ζευγαρώσει οτιδήποτε!


Ο κύριος ζευγαρωσε και έβγαλε πουλιά με την ΠΡΏΤΗ!
ΆΝΕΤΑ με μεγάλη επιτυχία!
Ενώ άλλοι έχουν αστοχίες τουλάχιστον τις πρώτες χρόνιες

Δεν ξέρω για εσάς αλλά μου κάνει τουλάχιστον υποπτο.
Ή είναι παρα πολύ τυχερός! Ή κάτι άλλο συμβαίνει...
Για εμένα σίγουρα το δεύτερο!
 
@stefanos88 , δεν υπάρχει λόγος να θέτουμε τα ζητήματα τόσο αόριστα. Τί θεωρείς οτι συμβαίνει που ειναι τουλάχιστον ύποπτο;
Προς όλους:δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα, ούτε και θα στερούσε σε τιποτα την κουβέντα μας, αν μπορούσαμε τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε το γεγονός οτι όπως τέθηκε το ζήτημα, οι προθέσεις του θεματοθέτη, κάθε άλλο παρά ύποπτες ήταν.
 
Βρε παιδιά @kostas karderines και @Deukalion με συγχωρείτε αλλά δεν νομίζω πως λέτε κάτι διαφορετικό, εκτός από νεύρα λόγω, ίσως; Τρόπου ή του περιστατικού.
Μην τσακωθούμε κιόλας για το τίποτα.
Και μην τρελλαίνεστε, δεν είναι εικασία, δεν το υποθέτω, το είπε ο φίλος μας.
Η πρόθεση για απελευθέρωση δεν προκύπτει από φιλοζωική άποψη περί του σωστού αλλά από έλλειψη χώρου στο μπαλκόνι του.
Σας παρακαλώ, να είμαστε ευγενικοί φυσικά αλλά δεν θα καθόμαστε να μας προσβάλλει κάποιος.
 
@kostas karderines Απάντησα ήδη στην ερώτησή σου. Δεν θα κάνω την ηχώ κάποιου εν προκειμένω. Στην επιπρόσθετη ερώτηση,ήδη αναφέρθηκα στο πρώτο του μήνυμα και σαν επεξήγηση λάβε οτι εννοώ μέχρι και το τελευταίο του.

Κοίταξε να δέις, εγώ δεν είμαι guest ούτε γκουρού κάποιας κατηγορίας, ούτε θα προσαρμόσω την σκέψη και την έκφρασή μου σε αόριστα πράγματα. Το αν έχουν σχέση ή όχι άσε τα μιλήσουν απο μόνα τους. Κάνε το κόπο και διάβασέ τα, δεν θα σου δώσω πιστοποιητικά φρονημότητας.

Κάπως μπερδεμένα τα έχεις και ζητάς απο εμένα να απολογηθώ για τις πράξεις του.
Σε κάθε περίπτωση διάβαζε καλύτερα τα μηνύματά μου για να μην με παρεξηγείς.
Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την ψυχραιμία σου,την γνώμη μας λέμε!
1230 είναι πάααρα πολλά για να τα διαβάσω και ειδικά όταν πρόκειται για μηνύματα που χαρακτηρίζουν τα μηνύματα άλλων μελών γραφικά και κωμικά!
 
Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την ψυχραιμία σου,την γνώμη μας λέμε!
1230 είναι πάααρα πολλά για να τα διαβάσω και ειδικά όταν πρόκειται για μηνύματα που χαρακτηρίζουν τα μηνύματα άλλων μελών γραφικά και κωμικά!
😀 μιάς και είσαι μαίτρ της επιλεκτικότητας θα περιμένω σε pm να μου στείλεις ένα που να είναι γραφικό.
Θα μπορούσες βέβαια να επικεντρωθείς σε ότι αφορά καρδερίνες και απελευθέρωση.
Η γνώμη μου για τον τύπο είναι η ίδια που έχω και για εσένα.
Μάλιστα αυτοί οι όροι μπορούν να αλλάξουν και να μπώ εγώ στη θέση σου.
Οπως ακριβώς είναι η εξέλιξη αυτής,της μεταξύ μας συζήτησης,έτσι ήταν και η εξέλιξη του άλλου.
Περιμένω ακόμα, εδώ, να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσα αλλά δεν έβαλα ερωτηματικό, σου είναι δύσκολο;
 
Εδώ και δέκα χρόνια παρακολουθώ δημόσιες συζητήσεις στο γραπτό λόγο. Ευτυχώς, ακόμη και σήμερα, κάθε φορά που προκύπτει ενδιαφέρουσα συζήτηση, είμαι σίγουρος ότι θα έχει εξίσου ενδιαφέρουσα κατάληξη. Δυστυχώς όμως, αν συνεχίσουμε να κάνουμε δίκη προθέσεων αντί για ανάγνωση ενός μηνύματος για να το προάγουμε σε ωφέλιμο διάλογο, θα χρειαστεί να περιμένουμε και άλλες δεκαετίες.

Ας πούμε λοιπόν απλά, ότι σήμερα χάσαμε μια ευκαιρία ακόμη.
 
Δεν είδα κάποιο ερώτημα, αμπελοφιλοσοφιες διαβάζω!
Θαυμάστε τον 1232... Εκτίθεσαι...
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top