Γενικά Απελευθέρωση καρδερίνων εκτροφής

Κατάσταση
Κλειστό.
Προτείνω να μην επιτρέψουμε αυτή τη συζήτηση να στεναχωρήσει κι άλλους.
στο ότι "τσίμπησε"
Ακριβώς γι αυτό απολογούμαι κι όχι για την ουσία όλων όσων με αγωνία για τη ζωή των μικρών έγραψα...
 
Αυτό που ρώτησα ήταν για τα μικρά επειδή απ'όλη τη συζήτηση φαίνεται οτι είναι καταδικασμένα. Το ΕΚΠΑΖ ή άλλα κέντρα τί κάνουν με αυτά, κρατάω οτι δεν ξέρουμε και οτι είναι δύσκολη υπόθεση. Συνέπεια είναι οτι δύσκολα θα υπάρξει ένα κέντρο οπου θα παράγει πουλιά και θα τα πετάει στη φύση.
 
Παιδιά δεν έχει κάνει με σωστό ή λάθος. Αν το σκεφτείτε λιγάκι, κανείς μας δεν γνωρίζει τον άλλον προσωπικά και κανείς μας δεν έχει κάποιο πραγματικό λόγο να πληγώσει κάποιον άλλο.

Δεν είναι καν θέμα κανόνων. Αυτό λύνεται με το κλικ ενός κουμπιού σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Απλά είναι η στεναχώρια που μένει γιατί λες ας το αφήσουμε λίγο ακόμη μήπως βγει κάτι καλό. Δέκα χρόνια τώρα.

Τέλος πάντων, δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, απλά θα ήθελα την επόμενη φορά να βγάλουμε κάτι καλό, κάτι καινούργιο από μια συζήτηση. Τα περισσότερα θέματα στα οποία συμμετέχουμε συζητώντας, έχουν αναμασηθει δεκάδες φορές. Ας προσπαθήσουμε λιγάκι να δούμε και κανένα καινούργιο επεισόδιο. Ας μη δεχτούμε τόσο απλά ότι έχουμε σταματήσει πλέον να παράγουμε καινούργια πράγματα.
 
Βρε παιδιά! Επιτέλους, τί κατάσταση ειναι αυτη; Ας αναλογιστεί κανεις τις ευθύνες του.. Εδώ γράφουμε για να δείξουμε πόσο ικανοί είμαστε στο γραπτό λόγο; Για να βγάλουμε τα νεύρα μας; Για να ταπωνουμε τους συνομιλητές μας;
Ο στόχος ήταν να συμβουλεύσουμε τον άνθρωπο κι ο στόχος δεν επιτευχθη, εν μέρει γιατί κάποιοι απο εμάς γουστάρουμε πολυ να κριτικάρουμε, δεν έχουμε υπομονή και είχαμε τα νεύρα μας.
Θεωρώ οτι σε κάποιον βαθμό, μικρό ή μεγαλύτερο είμαστε συνυπεύθυνοι για την οποία κακή κατάληξη των καρδερινων, μονο και μονο επειδή δεν γίναμε κατανοητοί, αλλά κυρίως λόγω του οτι κάψαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε για λογαριασμό των πουλιων, να του εξηγήσουμε και να τον πείσουμε για το άκαρπο της πρόθεσης του. Και όλο αυτό επειδή είχαμε τα δικά μας κενά.
Επομένως θα παρακαλέσω δημόσια να μην εξωκειλουμε στο εφεξής σε ανάλογες έστω διαδικτυακού τύπου συμπεριφορές. Και κυρίως να μην τσιμπάμε στα κενά των άλλων, όταν διακυβεύονται πολυ σημαντικότερα πραγματα όπως η ίδια η ζωη και η ευζωία της ύπαρξης.
 
Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο ειναι επιθετικος...

Βρε παιδιά! Επιτέλους, τί κατάσταση ειναι αυτη; Ας αναλογιστεί κανεις τις ευθύνες του.. Εδώ γράφουμε για να δείξουμε πόσο ικανοί είμαστε στο γραπτό λόγο; Για να βγάλουμε τα νεύρα μας;
Εχεις απολυτο δικιο αλλα με τετοιες συμπεριφορες αγανακτιζεις!
 
Η πρόθεση για απελευθέρωση δεν προκύπτει από φιλοζωική άποψη περί του σωστού αλλά από έλλειψη χώρου στο μπαλκόνι του.
.. Τώρα μιλάμε!👍
 
Εγώ πιστεύω πως απαντήσαμε επαρκώς στα ερωτηματικά του φίλου μας, τόσο οι νευρικοί όσο και οι ψύχραιμοι.
Μην ξεχνάμε πως όταν προσέρχεσαι να ζητήσεις γνώμες και συμβουλές, ε μια στοιχειώδης απλή ευγένεια είναι απαραίτητη.
Αντ' αυτού προσβληθήκαμε ως σύνολο κατ' επανάληψη και πάλι έμειναν αναπάντητες να αιωρούνται οι προσβολές, ακριβώς λόγω της αγωνίας μας για τους μελλοντικούς χειρισμούς ενός ανθρώπου που λέει πως θα απελευθερώσει κάποια κλουβίσια πουλιά με ανεύθυνο; τρόπο και φυσικά για την τύχη των πουλιών.
Ο λόγος;
Σταύρο
Θέλω να τα αφήσω ελεύθερα γιατί δεν έχω χώρο! Σε μπαλκόνι τα έχω.
Προσωπικά θεωρώ το θέμα troll. Ήξερε που μπήκε, ήξερε ανθρώπους και πράγματα.
Είναι σαν να ανοίξω ερώτημα αν ένα κουταβάκι θα επιβιώσει στην Λ. Συγγρού. Και όμως φίλη μου έχει σώσει κουταβάκι έτσι. Λοιπόν; Συμπεραίνεται πως επιβιώνουν τα κουταβάκια στην Λ. Συγγρού;
Επίσης ποια η ανάγκη να αναφέρουμε σημείο που συχνάζουν καρδερίνες;
Άνθρωπος που είχε ζευγάρι καρδερινών και πραγματοποίησε άνω της μίας αναπαραγωγές δεν γνωρίζει τίποτα για την καρδερίνα στην φύση;
Αντί να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας διαξιφισμούς, ας διαβάσουμε προσεκτικά τα μηνύματα στην σειρά τους και ας οργισθούμε σωστά και δίκαια.
 
Επισης θα μπορουσε να ηταν κανενας που να εκανε τρολλ ετσι για την πλακα του χωρις να ειχε καν καρδερινες!
εφοσον δεν ειχε την διαθεση να μας δοσει πληροφοριες ή να κανει τον κοπο να ειναι ευγενικος δικο του προβλημα!
αν ειναι ετσι και εγω κανο ενα θεμα να μου προτινεται που να παω να ποιασω μονκ και ρινκνεκ!
 
Προσωπικά θεωρώ το θέμα troll. Ήξερε που μπήκε, ήξερε ανθρώπους και πράγματα.
Είναι σαν να ανοίξω ερώτημα αν ένα κουταβάκι θα επιβιώσει στην Λ. Συγγρού. Και όμως φίλη μου έχει σώσει κουταβάκι έτσι. Λοιπόν; Συμπεραίνεται πως επιβιώνουν τα κουταβάκια στην Λ. Συγγρού;
Επίσης ποια η ανάγκη να αναφέρουμε σημείο που συχνάζουν καρδερίνες;
Άνθρωπος που είχε ζευγάρι καρδερινών και πραγματοποίησε άνω της μίας αναπαραγωγές δεν γνωρίζει τίποτα για την καρδερίνα στην φύση;
Αντί να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας διαξιφισμούς, ας διαβάσουμε προσεκτικά τα μηνύματα στην σειρά τους και ας οργισθούμε σωστά και δίκαια.
.. Τώρα ξαναμιλάμε!
έχεις δίκιο Μαρία! 🙂
 
Προσωπικά, αν και δεν μπορώ να αποκλείσω και την περίπτωση που περιγράφει η Μαρία, θεωρώ οτι το συγκεκριμένο θέμα είναι υπαρκτό και όπως όμως κι αν έχει, βοήθησε να συμειδητοποιήσουμε το πόσο προσεκτικοί και ευθυγραμμισμένοι, με στόχο θα πρεπει να είμαστε και να ανταποκρινόμαστε σε τέτοια ζητήματα. Στο παρελθόν, υπήρξε ανάλογο θέμα με ενα καρδερινακια που έπεσε απο ενα δέντρο σε ενα χωριό και πάλι το ζήτημα μάλλον δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε, δλδ αποτελεσματικά https://community.petbirds.gr/threads/Πειτε-τι-να-κανω-για-να-ζησει-νεοσσος-καρδερινας.27886/
 
Την επόμενη φορα που θα κανονιστεί να βρεθούμε (θα τα καταφέρω και θα έρθω) να ΜΗΝ μιλήσουμε για καρδερίνες :)

Τώρα οσον αφορά τον @JOhn2007gr αυτό που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ είναι οτι μπορεί να παει στο παρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ή στην Καισαριανή να αφήσει τα πουλάκια ελεύθερα και οταν περνάει από εκει και ακούει γαρδελακια να νομίζει ότι είναι τα δικά του που ζουν και αναπαραγονται...
 
Θα έλεγα να σταθούμε στις προθέσεις του, που προσωπικά μου φάνηκαν πολύ αγαθές και μακάρι κι άλλοι να τις είχαμε, παρά να πιθανολογούμε εν τη απουσία του.
 
Θα έλεγα να σταθούμε στις προθέσεις του, που προσωπικά μου φάνηκαν πολύ αγαθές και μακάρι κι άλλοι να τις είχαμε, παρά να πιθανολογούμε εν τη απουσία του.
Γιάννη το ίδιο είναι είτε κάποιος κατακρίνει ή υπερασπίζεται μια υπόθεση. Εν τη απουσία του άλλου, που έγινε με απαξιωτικό τρόπο σημειωτέον, όλοι πιθανολογούμε.

Αν επιθυμείτε να καταλήξουμε κάπου, να πείτε όλοι την γνώμη σας αν μπορούν και γιατί ναι ή όχι να επιβιώσουν αυτά τα γεννημένα σε κλουβί καρδερινάκια στην φύση.
Διαφέρουν από τους παπαγάλους; Δεν λέω για τα καναρίνια για ευνόητους λόγους.

Προσωπικά προσπάθησα αρκετά και με επιχειρήματα για το θέμα και για το άτομο. Δεν είδα ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, να μου ζητήσει διευκρινίσεις, να αντικρούσει κάτι, να ανταλλάξουμε σκέψεις και επιχειρήματα.
Όταν σας συμβουλεύουν κάτι που δεν σας αρέσει πως αντιδράτε εσείς; Κατεδαφίζετε αυτούς που σας συμβουλεύουν; Ή προσπαθείτε να δείτε μήπως έχετε άδικο ή και πως να φέρετε την κατάσταση εκεί που θα θέλατε;
Δηλαδή η εξέλιξη της υπόθεσης εξαρτήθηκε από τους δικούς μας κακούς χειρισμούς;
Δεν έχει σημασία που δεν είναι παρών ο φίλος. Είμαστε οι υπόλοιποι. Έστω αν κάναμε λάθος να μην επαναληφθεί.
 
Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω πως υπάρχει και σοβαρότατος κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών από τα εκτροφής προς τα άγρια που λόγω έλλειψης αντισωμάτων ίσως εξελιχθεί σε μάστιγα και καταστροφή τους.
ωραίος ο led φωτισμός που έχεις βάλει στο καλάμι που έχεις καβαλήσει... Ξεχωρίζεις από όλους τους άλλους!:D
πες μας όμως για να μάθουμε και μεις, από που έχεις αντλήσει τις πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωση;

ζηλεύεις πατρινέ? Αν ποτέ πειστώ ότι είσαι ικανός και έτοιμος να το καβαλήσεις και εσύ, θα σου πω και από που το προμηθεύτηκα. Προς το παρόν αγόρασε ένα μεταχειρισμένο DATSUN
 
Κλασσική ελληνική φύση...
Ότι δεν μου αρέσει ή δεν συμφωνεί μαζί μου το καταρρίπτω...
Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...
Πόσες διαφορές στην ιστορία θα υπήρχαν αν συνεργαζομασταν πάντα ως λαός...
 
Μαρία θα διαφωνήσω μαζί σου οχι ως προς το γενικό σκεπτικό, αλλά ο ανθρωπος αυτός, προσωπικά δεν μου φάνηκε επιθετικός, ίσως ελάχιστα ειρωνικός ως προς την τυφλά τους που δεν ξέρουν κάποιοι εκτροφείς καρδερινων. Φυσικά δεν μπορώ να ξερω τι σκεφτόταν μέσα του, μονο να ερμηνεύω αυτά που διάβαζα.
Όλα αυτά όμως έως και το ποστ 17. Στη συνέχεια ακολούθησε το
Εγώ δεν θα σου απαντήσω γιατί εξ αρχής διαφωνώ με αυτή τη τροφοδοσία των αρπακτικών.
Αν θέλεις να ταΐσεις τα άγρια πουλιά μπορείς να το κάνεις με άλλη τροφή κι όχι με ζωντανή.
Το οποίο θεωρω ότι όξυνε τα πνεύματα. Συγκεκριμένα κι εγώ κι οποιοσδήποτε διάβαζε κάτι τετοιο στη θέση του και όντας σε έναν νέο για εκείνον χώρο, θα εκνευριζοταν - δεν νομίζεις;
Απο εκεί και πέρα ακολούθησε ο,τι ακολούθησε...
Εννοειται οτι θα μπορουσε αν ήταν άλλος χαρακτήρας να αντιδρούσε διαφορετικά, αλλά πρεπει σε αυτο το σημείο να δεχτούμε οτι μπορεί ναι μεν να επέμενε, αλλά προκλήθηκε για να αντιδράσει.
Για αυτο λοιπόν επιμένω ότι χρειάζεται εστίαση στον στόχο, στην ενημέρωση δλδ κι ευαισθητοποίηση του καθενός που αναζητά στο κάτω κάτω κάτι θετικό και όχι τόσο έντονη τάση κατάκρισης. Και τι ζητούσε; Το καλύτερο για τα πουλακια του και ίσως και για τον εαυτό του. Και ποιος ήταν ο στόχος; Να του δώσουμε να καταλάβει το καλύτερο ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και ίσως και η ελευθερία των πτηνών αυτών. Ξανατονιζω οτι κατα τη γνώμη μου, μεχρι εκεί ο το ποστ δεν είχε ξεπεράσει τα όρια, δεν έκανε ή ισχυρίστηκε κάτι το τόσο κατακριτέο, ώστε να του απαντήσουμε έτσι.
 
Αυτό είναι το πρόβλημα όλων σας. Ότι διαβάζετε τον κάθε πικραμένο και ενώ είσαστε άσχετοι με το θέμα γίνατε ξαφνικά ειδικοί.
Το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι το εμπόριο και η εκμετάλλευση ψυχών. Τρελαίνεστε στο ότι έχω εγώ 1 ζευγάρι που με ευκολία μεγάλωσε 9 μικρά και δεν το έχετε εσείς. Και σας φαίνεται άδικο και αδιανόητο που θέλω να τα ελευθερώσω γιατί αν είσαστε εσείς στην θέση μου θα προσπαθούσατε να τα πουλήσετε σε όποιον έδινε τα περισσότερα αδιαφορώντας για το πως θα ζούσαν από εκεί και πέρα τα καρδερινακια.
Είστε για τα μπάζα οι περισσότεροι!
από εδώ και πέρα θα διασκεδάζω μαζί σας...
συνεχίστε το παραλήρημα σας.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top