Γενικά Παπαγάλοι πετούν ελεύθεροι στην πόλη

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
πηγα και εγω.5-6 ειναι σιγουρα.
μιλησα με γειτονες και μουπαν οτι παλιοτερα ειχε καμια 40αρια! Και τους πουλαγε.
πηγαν καποιοι πριν λιγες μερες και τους ειπε οτι πλεον δεν το κανει αυτο και εχει σταματησει και τετοια. Την ειδα και την κλουβα πουχει φτιαξει.

τωρα δε νομιζω οτι μπορουμε να πουμε τιποτα, γιατι θα πει δικοι μου ειναι τους εχω αγορασει και τερμα.

Παιδια για πρωτη φορα ειδα σμηνος (10-15 πουλια) παπαγαλων το 1998 οταν υπηρετουσα σε στρατοπεδο στην παραλια Ασπροπυργου και ειχαν εγκατασταθει εκει για μερες σε ευκαλυπτους μεσα στο στρατοπεδο. Ηταν πρασινοι με μεγαλη ουρα και αρκετα θορυβωδεις :)
Απο τοτε τους εχω δει αρκετες φορες στην ιδια περιοχη αφου στην παραλια του Ασπροπυργου υπαρχουν πολλα τετοια δενδρα και συχνα εμφανιζονται στην γυρω περιοχη.
Προσφατα τους ειδα (δεν ξερω βεβαια αν ειναι το ιδιο σμηνος η αλλο) στο δημοτικο παρκινγκ της Ελευσινας.

Αρα υπαρχουν πολλοι και ας ελπιζουμε να τους βλεπουμε για πολλα χρονια :)

Ego kapote sti thesaloniki otan ida enan ringnek piga amesos na ton piaso...nomiza oti eskase apo kapio klouvi :D...meta omos ida ki allous papagalous kai katalava oti eitane agria...Eitane proti fora pou eida elefterous papagalous... Einai panemorfa kai toso eytyxismena otan zoune eleftera...

...tin Paraskeyi eida proti fora sto kentro tis Athinas (pagkrati) eleftera Karderinakia... Mou ekane entyposi...

Και μια γνωστη μου ειδε!

Πριν καμια βδομαδα μια γνωστη μου μου ειπε οτι ειδε στην περιοχη του ΒΑΟ στις συκιες εναν πρασινο παπαγαλο. Δεν την πολυπιστεψα, αλλα με αυτα που δαιαβασα παραπανω μαλλον καλα ειδε

μαλλον αυξανεται ο πληθυσμος! Πανω που ειχα αρχισει να πιστευω οτι το ζευγαρακι που ερχοταν τακτικα εξαφανιστηκε χτες ειδα ενα σμηνος γυρω στα 8 πουλια! Σημερα παλι τα δα στην φωλια τους που μπαινουν συνεχεια! Το θεαμα εκπληκτικο!:D

Πάντως στο προαύλιο της ιατρικής σχολής (στο Γουδή) που έχει πολλά πεύκα και άλλα ψηλά δέντρα τους βλέπω και τους ακούω κάθε πρωί!Χαλάνε τον κόσμο με τις φωνές τους! Πρώτη φορά τους είδα βέβαια στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (Πύργος Βασιλίσσης)...
Στην ιατρική ψάχνω να βρω για καμιά φωλιά τους αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς μοιάζουν, μήπως μπορεί να ανεβάσει κανείς καμιά φωτό ή βιντεάκι για να με βοηθήσει;

Η φωλιες τους ειναι η σε κουφαλες δεντρων η οπου αλλου βρουν... Οπου υπαρχει τρυπα φωλιαζουν, αλλα εσυ γιατι ψαχνεις φωλιες τους;:)

σημερα παλι τα δα στην φωλια τους που μπαινουν συνεχεια! Το θεαμα εκπληκτικο!:D
το είπες μόνος σου γιατί θέλω να τις δω. Παρόλο που ο λόγος που έκανες αυτή την ερώτηση πιστεύω πως έκρυβε μια υπόνοια για τις προθέσεις μου. 😉 Τέλος πάντων το προσπερνώ. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες!

το είπες μόνος σου γιατί θέλω να τις δω. Παρόλο που ο λόγος που έκανες αυτή την ερώτηση πιστεύω πως έκρυβε μια υπόνοια για τις προθέσεις μου. 😉 Τέλος πάντων το προσπερνώ. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες!

Ποτε δεν εχω κακη προθεση για τους αλλους! 🙂μην ανυσηχεις... Τετοια περιοδο ομως μπορει και να μην βρεις καποιο που να χει φωλια..🙄

10 ποστ εχεις κανει που να ξερει ο φωτης το χαρακτιρα σου; Μην το περνεις στραβα...

εγω δεν εχω δει ποτε παπαγαλους να ζουν σε ομαδες... Που και που απο κανενα που το εσκασε μονο

Οι Δαχτυλιδολαίμηδες Ψιττακίσκοι έχουν σχηματίσει αποικίες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπης (Αγγλία, Βέλγιο). Στην Ελλάδα οι πιο εντυπωσιακές είναι μάλλον του λεκανοπεδίου Αττικής (ιδιαίτερα αυτές στη Φιλοθέη, στη Γλυφάδας και στο Πάρκο).
Πηγή: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"

Το ίδιο είδος ακριβώς, εχει εμφανιστεί και στο Χαλάνδρι!
Εμφανίστηκε ολόκληρο σμηνος από αυτούς τους παπαγάλους τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και όντως μου προξένησε εντύπωση το πλήθος των πτηνών αλλά και την απορία από που προέρχονταν !

Εδω και αρκετα χρονια έχω ακούσει κι εγω να λενε για τους παπαγάλους που ζουν στο κοματι του Ποδονίφτη που διασχίζει ακαλυπτο τη Φιλοθέη. Αν και μενω κοντα και συχνα οταν βγαινω για τρεξιμο περναω απο την περιοχή, δε μου συνέβη ακομα να τους δω.
Να και μια αναφορά, απο το δικτιακό τόπο του Δήμου Φιλοθέης: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Πριν 6 χρονια με εναν φιλο που σπουδαζε στην Θεσσαλονικη συζιτουσαμε για παπαγαλους και μου ειχε ανφερει οτι εχει δει ελευθερους ριγκνεκ . Καπια μερα κι εγο το 2004 περνοντας με το αυτοκινητο εχο απο την ΧΑΝΘ ειδα τρις ριγκ νεκ να τρονε μαζι με τα περιστερια σε κατι περιστερονες που εχει ακριωος απενατι απο την XAΝΘ στο παρκοαπο τοτε καθε μερα που περνουσα τους εβλεπα και μαλιστα εχει τυχει να τους δω και στο βασιλικο θεατρο να πετανε πανο απο την καφετερια που εχει εκει. Τοτε πιστεβα οτι ειναι μονο δυο τρεις αλλα απο οσο εχω πσαχει πρεπι να ειναι εκατονταδες. Και το ιδιο σιμβενει και στην Aθηνα και σε αλλες πολεις της ελλαδας αλλα και στην Ευρωπη

πανω απο δωδεκα πουλια ζουν στο στρατοπεδο Σκορδα σην Καλαμαρια δεν γνωριζω απο ρατσες, αλλα ειναι μεγαλα πουλια γκριζα αλλα και πρασινοκοκκινα.

Back