Γενικά Που ν' απευθυνθώ για καταγγελία Pet Shop;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyriamK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MyriamK

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
876
Πόλη
Berlin
με την φίλη Maritsa21 συζητούσαμε τις προάλλες σχετικά με την άθλια κατάσταση σε αρκετά καταστήματα που πουλάνε ζώα.
Γνωρίζετε κάποια κρατική αρχή στην οποία να μπορεί κανείς να καταγγείλει τα καταστηματα αυτά έτσι ώστε να υποστούν έλεγχο και ενδεχόμενα πρόστιμα;
Ή τέλος πάντων υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατεύσουμε τα ζώα που πωλούνται εκεί άμεσα και όχι έμμεσα (έμμεσα:σαμποτάροντας/μη αγοράζοντας απο αυτά τα pet shop);
 
Μπράβο, πρώτα απόλα για την ευαισθησία σου. Μπορείς να απευθυνθείς στην Νομαρχία Αθηνών στην Διεύθυνση Υγιεινής.
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση.

Δεν μου αξίζουν μπράβο, είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα αβοήθητα και ανυπεράσπιστα πλάσματα 😉
 
Η Νομαρχεία είναι η υπεύθυνη Αρχή.

Άρθρο 4

Διενέργεια ελέγχων

Τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών δέχονται τις επιθεωρήσεις της προϊσταμένης Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων.

Ο επιθεωρητής κτηνίατρος κατά τη διενέργεια του ελέγχου συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου που επιδίδει στον ενδιαφερόμενο. Στην ίδια έκθεση σημειώνονται ο παραλείψεις που επισημάνθηκαν και το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου.
Εάν κατά τον έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Αρχή διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου κινούνται οι διαδικασίες επιβολής των κυρώσεων των άρθρων 12 και 13 του Ν. 3170/2003.
 

Συνημμένα

Χρειαζομαι μια διευκρινιση Σταυρο αυτος που κανει την καταγγελια στην δημοσια αρχη ενημερωνεται για την υποθεση;
 
Μυριαμ μπραβο σου οτι κι αν λες.. :) γιατι δεν ξερω και πολλους που κανουν το καθηκον τους σε αναλογα θεματα. Οι υπολοιποι απλα παραπονιομαστε οτι δεν εφαρμοζονται οι νομοι. Ξεχναμε οτι εχουμε αυτο που μας αξιζει να εχουμε! Θα ηταν πολυ πιο αποτελεσματικη η κινηση αν την ακολουθουσε και αλλη μια καταγγελια για το ιδιο petshop .Xωρια που θα ιδρωνε και το αυτι καποιων αλλων μια που κατι τετοια τα γνωριζουνε μεταξυ τους πριν ακομη τους γινει ο ελεγχος
 
Μπράβο Μύριαμ! Μαζί σου. Θα ήθελα πάντως να μάθω για ποιο λόγο θα κάνεις την καταγγελία ώστε να προφυλασσόμαστε.
 
Χρειαζομαι μια διευκρινιση Σταυρο αυτος που κανει την καταγγελια στην δημοσια αρχη ενημερωνεται για την υποθεση;
Όπως ενημερώνεται ένας πολίτης για οτιδήποτε από το δημόσιο. Κανονικά θα πρέπει να ενημερωθεί και ειδικά αν το ζητήσει.
 
Παιδιά ευχαριστώ.
Επειδή έχω απισκεφθεί πάμπολλα Pet Shop μιας και ψάχνω μονιμως για νέα παιχνίδια ή τροφές για τα καμάρια μου, έχω δυστυχώς δει τραγικές καταστάσεις.
Εκτός από ζώα αμφιβόλου προέλευσης τα οποία εκτός των άλλων είναι και άγρια (πχ. κουνάβια, ασβούς, λευκές κουκουβάγιες) και αποκλείεται να υπάρχουν νόμιμα χαρτιά, οι συνθήκες στις οποίες τα διατηρούν είναι το λιγότερο ελεεινές. Τα ζώα ειλικρινά υποφέρουν (πχ. κουνέλια) στοιβαγμένα το ένα πανω στο άλλο, χωρις αρκετο νερό και σε χώρο που τα βλέπει ο ήλιος..Ή τα βγάζουν έξω στο πεζοδρόμιο να εισπνέουν όλο το καυσαέριο της λεωφόρου.

Έχω στο μυαλό μου 2-3 καταστήματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε ν απεράσουν απο τον αντίστοιχο έλεγχο.
 
Κανονικά θα πρέπει να ενημερωθεί και ειδικά αν το ζητήσει.
Το Δημοσιο ειναι υποχρεωμενο να απαντησει και χωρις να το ζητησει ο πολιτης. Μεσα σε ορισμενο διαστημα απο την πρωτοκολληση (Κωδικας Διοικητικης Διαδικασιας). Επιφυλασσομαι για το διαστημα, πρεπει να το κοιταξω κ θα σας πω!
 
ναι ενα τετοιο μαγαζι υπαρχει στην Αθηνάς και ειναι γωνια εχει παρα πολλα διαφορετικα ζωα και τα εχει σε αθλια κατασταση αυτο το μαγαζι κατα την γνωμη μου πρεπει να περασει απο ελεγχο και αμα τελικα περασει σιγουρα θα φαει μεγαλο προστιμο.
 
Ασε που ειναι και ληστης! Αν δεν κοιταξεις τιμη στο ραφι, τοτε σιγουρα θα σου την ανεβασει στο ταμειο κ αν το προσεξεις θα σου ζητησει συγνωμη με την προφαση οτι εκανε λαθος!
Επισης οι υπαλληλοι του μισουν τη δουλεια τους κ αυτο φαινεται απο τον τροπο που φεροναι στα ζωα, μονο που δεν τα καρυδωνουν οταν τα πιανουν!

Εκει ειχα δει ενα παπαγαλακι νεκρο, τα υπολοιπα πανω του να το ξεπουπουλιαζουν κ ουτε καν μπηκαν στον κοπο να το βγαλουν απο το κλουβι... Μονο οταν τους εκανα παρατηρηση... Τοτε εκαναν τους ξαφνιασμενους, ταχα μου οτι δεν το ειχαν δει ως τοτε κ το εβγαλαν αμεσως. Εννοειται φυσικα οτι ηταν η τελευταια φορα που πατησα εκει μεσα!
 
Αν ξέρει κάποιος ένα σωστό και καθαρό πετ σοπ με πλήρη εξοπλισμό και φαρμακευτική κάλυψη καλό θα ήταν να το γράψει και ας γίνει διαφήμιση. Οι καλοί εξάλου πρέπει να διαφημίζονται και να στηρίζονται από εμάς.
 
Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα νέο θέμα με τα pet shop από τα οποία είμαστε ευχαριστημένοι..
 
Η αρχή που εποπτεύει είναι η Νμαρχία -Δ/νση Κτηνιατρικής. Συγχαριτήρια για το ενδιαφέρον σου κατ' αρχήν. Έχω να σου πω ότι κι εγώ έκανα καταγγελία στη Νομαρχία ΝΑ Αττικής και μάλιστα εκτός του ότι έδρασαν αμέσως μου απάντησαν και για αυτά που έκαναν και τηλεφωνικώς και γραπτώς. Η καταγγελία, ο έλεγχος και η προειδοποίηση του PET shop (βρίσκεται στο Ν. Ηράκλειο στην οδό Μ. Μερκούρη με το όνομα ZOO) όλα έγιναν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας! Αρκετά εντυπωσιακό. Μάλιστα με παρακάλεσαν να έχω το νου μου και να παρακολουθώ τον τύπο που έχει το pet shop γιατί είχε ήδη δεχτεί κι άλλες καταγγελίες. Αν η περιοχή σου υπάγεται στη Νομαρχία ΝΑ Αττικής το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπηρεσία είναι 210 7781680 και αν χρειαστείς και το όνομα του υπεύθυνου τα έχω στη διάθεσή σου. Απλά ρώτα :D. Καλή συνέχεια
 
Back
Top