Ασθένειες Προβλήματα μετά τις διακοπές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το πουλάκι τότε κατέπεσε σύντομα με ύπνο την ημέρα. Κοκκίδια δεν βρέθηκαν με εξετάσεις αλλά υπήρχαν διογκωμένα έντερα στην κοιλιά γιαυτό δόθηκε το baycox.
Κοιλιά και κουτσουλιές είναι καλά.
Πάντως πιστεύω ότι σε αυτό που λέει ο Γιάννης ναι τα πουλιά έχουν κοκκίδια αλλά σε χαμηλούς πληθυσμούς αλλά έχω την εντύπωση οι άνθρωποι δεν έχουνε όλοι candida.
Για το βίντεο τί λέτε δεν βλέπετε κάτι ανησυχητικό?
 
Εγώ πάντως που είδα το βίντεο, δεν άκουσα κάτι.
Candida σε πολυ μικρές μη ανιχνεύσιμες ποσότητες έχουμε όλοι.

Σωστά (για τα κοκκίδια)
Έτσι τα ξέρω κι εγώ.
Αλλά ας μη χαλάσουμε το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεν χαλάμε το θέμα όταν θελουμε να μάθουμε κάποιες πληροφορίες ώστε να θέσουμε επειτα ενα συλλογισμό η να απορρίψουμε στο νου μας έναν άλλο για να πάμε μετέπειτα σε επόμενο.
 
. Κοκκίδια δεν βρέθηκαν με εξετάσεις
Ο Μάκης, @mgerom μας είπε, κι ας με διορθώσει αν κανω λάθος, οτι η εξέταση κοκκιδίων με πρωινά κόπρανα δε δείχνει κοκκίδια, ενώ με μεσημβρινά δείχνει σε περίπτωση που το πουλι νοσεί. Μηπως έγινε κάτι ανάλογο στην περιπτωσή σου;
Η πρωτογενής αιτία για την κοκκιδιωση βρέθηκε;. Ξερω, οτι το πουλι δεν εμφάνισε κοκκίδια, και ρωτώ διότι αν καταλαβαίνω σωστά ο φίλος σου που σε συμβούλευσε για το baycox, προφανώς ήταν βέβαιος οτι είχε κοκκίδια.
Επιμένω σε αυτά τα ερωτήματα, διότι φοβάμαι οτι το θέμα ειναι το ιδιο και οχι άλλο και σκέφτομαι οτι αν ξέραμε τελικά τι είχε το πουλακι εξαρχής τωρα τα πραγματα θα ήταν καλύτερα. Πλεον, κατα τα λεγόμενα σου μια και το πουλι πήρε κοκκιδοστατικό και αντιβίωση, θα μπορουσε να εχει αντιμετωπιστεί το αρχικό του ζήτημα μερικώς και να επανακάμπτει, θα μπορουσε να εχει αναπτύξει μύκητες, θα μπορουσε να ειναι ευάλωτο κλπ.
 
Από τη στιγμή που δεν πήγε το πουλί στο γιατρό Γιάννη τί είχε το πουλί δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το baycox δεν το πήρε γιατί είδαμε τις κουτσουλιές. Το δώσαμε γιατί η κοιλιά είχε πρησμένα έντερα εμφανή με το μάτι και είχε κάνει καρίνα.Αυτό που ξέρω είναι ότι τη γλύτωσε από βέβαιο θάνατο. Τώρα αν βοήθησε η αντιβίωση ή το baycox ή και τα δυο δεν ξέρω.Από τη στιγμή που δοθήκανε ταυτόχρονα και η αντίδραση ήτανε να ανακάμψει το πουλί δεν μπορείς πιστεύω με βεβαιότητα να πεις πιο ήτανε αυτό που χτύπησε την ασθένεια.
 
Sorry Λάμπρο, διάβασα την πρόταση δεν βρέθηκαν κοκκίδια και θεώρησα οτι έγινε εξέταση.
 
Όχι Γιάννη.Ήτανε Ιούνιος Ιούλιος με ζέστες. Το πουλί είχε πάρει την κατηφόρα και δεν ήθελα να το μετακινήσω με καύσωνα.
 
Αυτό έγινε Ιούνιο Ιούλιο περίπου
Την αιμορραγία την έπαθε Σεπτέμβριο
Αυτό που ξέρω είναι ότι τη γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.
Προσωπικά πιστεύω πως το πουλάκι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχει εντοπιστεί και διαγνωστεί. Με την αντιβίωση που πήρε αντιμετωπίστηκε τότε κάποιο δευτερογενές πρόβλημα που το είχε επιβαρύνει αλλά παρέμεινε η ίδια η ασθένεια χωρίς αντιμετώπιση.
Δεν μιλάμε για σωτηρία αλλά για παράταση, αφού μιλάμε για αδιάκοπα περιστατικά έστω και από Ιούνιο και δω, δηλαδή ούτε καν περίοδος δύο μηνών. Γνώμη μου, πήγαινέ το τώρα σε κανονικό γιατρό.
Τα φάρμακα έχουν εξασθενίσει τον οργανισμό της και η θεραπεία αν προκύψει θα είναι πιο δύσκολη.
Στο βίντεο δεν βλέπω κάτι, πέρα από το ότι τρίβει το ράμφος της στην πατήθρα. Μου φαίνεται ως αντίδραση λόγω στρες που της προκαλεί η άλλη θηλυκή με το φερμάρησμα που της κάνει από την απέναντι πατήθρα.
Εγώ θα της έκανα και μία αλλαγή στην μάρκα των σπόρων που της δίνω για κάθε ενδεχόμενο.
Δεν μας είπες αν έδωσες προβιοτικά μετά την αντιβίωση.
 
Πήρε πολυβιταμίνες σίγουρα προβιοτικό μάλλον όχι δεν θυμάμαι καλά.
Η άλλη θηλυκιά δεν φαίνεται στο βίντεο κάτι. Εκτός βίντεο τις έκανε πολλαπλές επιθέσεις όντως.Απλά η συγκεκριμένη αμυνότανε καλά και υπερίσχυε στον αέρα κρατώντας τις πατήθρες ενώ η άλλη ακολούθαγε από τη σχάρα τις επιθέσεις.
Μάλλον θα την πάω στο γιατρό από βδομάδα μήπως δει κάτι. Πάντως είναι ζωηρή πολύ και ήδη το μάδημα το σταμάτησε που μπήκε μέσα.
 
Σήμερα ήθελα να την πάω στο γιατρό και δεν είχα χρόνο οπότε λέω άστην από βδομάδα. Της είχα καθαρήσει το κλουβί το μεγάλο και πάω να την βάλω μέσα.Αφού την πιάνω λέω να της βάλω λίγο leucagel γιατί η πληγή δεν είχε επουλωθεί. Με το που το βάζω και την αφήνω άρχισε να το τσιμπάει. Στο 5 λεπτο ξανά αιμορραγία. Πολύ αιμοραγία. Πάει λέω το χάσαμε. Με το χίλια ζόρια το σταμάτησα με αιμοστατικό σπρέυ. Τηλέφωνο γιατρό και έφυγα. Το πουλί επιδέθηκε στο πόδι και του μπήκε ορός.Αντιβίωση μια βδομάδα και ηλεκτρολύτες.Αν την βγάλει καθαρή τί να πω. Υπήρξανε στιγμές που κάθησε στον πάτο υπερστρεσσαρισμένο που είπα το χάνουμε. Έχει λερωθεί και με αίματα στα πίσω φτερά και στην κοιλιά δεν ξέρω. Σε κανένα 10 ήμερο αν ζει θα το ξαναπάω να το δει γιατί δεν επουλώνεται εύκολα σε αυτό το σημείο. Στις κουτσουλιές του δεν βρήκε κάτι.
 
Τι σου είπε ο γιατρός για το πουλάκι Λάμπρο; Γιατί κάνει τέτοιες αιμορραγίες; Υπάρχει περίπτωση να είναι γόνος αιμομειξίας; ξέρεις το γενεαλογικό της δέντρο;
 
Ναι Μαρία το ξέρω. Δεν είναι από αιμομειξία. Το πρώτο τραύμα δεν ξέρουμε πως έγινε. Υποθέτω από τσίμπημα δικό της αλλά μπορεί και απλός τραυματισμός από το κλουβί ή κάτι άλλο. Τώρα το λάθος ήτανε δικό μου να του βάλω αλοιφή το οποίο δεν ήταν σαν αλοιφή αλλά σαν betadine υγρό στην υφή με αποτέλεσμα να το ενοχλήσει και να το σκαλίσει. Γιαυτό άνοιξε. Στο ίδιο σημείο άνοιξε. Μου αρέσει που στο προιόν αναφέρεται ότι εμποδίζει το πτηνό να ραμφίσει το σημείο. Τέλος πάντων θα δούμε. Δεν έχω καλό προαίσθημα για το πουλάκι.Απλά ρώτησε ο γιατρός αν το έχω ψάξει για παράσιτα κτλ. και μου είπε ότι μπορεί να είναι ορμονικό το συνεχές ράμφισμα ή στρες κτλ. Πάντως τις τελευταίες 4 με 5 μέρες που είχε μπει εντός του σπιτιού είχε σταματήσει το μάδημα και ήτανε πολύ κεφάτη. Κάθε μέρα κελαηδίσματα. Τώρα είδωμεν.
 
Πω πω ταλαιπωρία το καημένο... Και εσύ θα πήρες μεγάλη λαχτάρα! τώρα που την έχεις; Μέσα στο σπίτι; Πως είναι από συμπεριφορά; Κεφάτη;
 
Και εσύ θα πήρες μεγάλη λαχτάρα!
Μεγάλη δεν λες τίποτα. Θυμήθηκα τον Μιχάλη που είχε πει σε κάποιον σκάψε λάκο.Αυτό μου πέρασε από το μυαλό. Μόλις σταμάτησε η αιμοραγία παρόλο που την έβαλα στο αμάξι καθότανε στο κλαδί. Έτρωγε κιόλας όταν περπάταγα για το ιατρείο. Μόλις τελείωσε ο γιατρός από επίδεση και ορό και την επέστρεψε στο κλουβί ήτανε στον πάτο για κανά 10λεπτο με ανοιχτά μάτια ακίνητη. Μετά την χάιδεψε λίγο ο γιατρός και αντέδρασε.Ανέβηκε στο κλαδάκι και άραξε. Τώρα τσιμπάει το δέσιμο αλλά μου είπε ο γιατρός θα το τσιμπάει γιατί είναι ξένο για το πουλί αλλά δεν πρόκειτε να το βγάλει. Μόνο που έχει επιδεθεί αρκετά και προς τα κάτω και πρέπει να το κόψω με ψαλιδάκι χαμηλά γιατί το πίσω δάχτυλο έχει μαζευτεί με τα μπροστά και δεν τα ανοίγει όλα τα δάχτυλα καλά.Απλά ο γιατρός μου είπε να το κάνω αύριο να μην στρεσσαριστεί κι άλλο με τα τόσα πιασίματα με μια μέρα δεν έχει πρόβλημα να μείνει και έτσι γιαυτό και δεν το έκανε ο ίδιος. Μου είπε αν θέλω να το κάνει εκείνη την ώρα αλλά επειδή ήτανε σε άσχημη κατάσταση να μην το ξαναπιάναμε και συμφώνησα. Δεν είναι ελπίζω κάτι θα το κάνω αύριο πριν φύγω για δουλειά.
Γιατί δεν πήζει εύκολα το αίμα της όμως...
Μου είπε το σημείο του ποδιού δεν επουλώνεται εύκολα όταν υπάρξει αιμοραγία. Δεν είναι δέρμα.
Σας ευχαριστώ για τις ευχές ελπίζω και εγώ για το καλύτερο.
 
Μπορεί να είναι δύσκολη περίπτωση αλλά η φροντίδα που δέχτηκε και από σένα και από τον γιατρό ήταν και είναι άψογη! Γι αυτό και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει!

Ορό αλήθεια, πώς της έβαλε; Πρώτη φορά ακούω να βάζουν ορό σε καναρίνι.. Διαφώτισέ μας λίγο.. Πολύ ενδιαφέρον!
*Σε ποιον γιατρό πήγες επίσης;
 
Με σύριγγα κάπου στην πλάτη με σβέρκο νομίζω δεν είδα.Βασικά ήμουνα εκεί αλλά δεν ήθελα να χώνω τη μούρη μου και να ενοχλώ το γιατρό :). Το γιατρό τον ευχαριστώ καταρχήν γιατί το ιατρείο ήτανε κλειστό το μεσημέρι αλλά πήγε νωρίτερα μόνο για το επείγον του περιστατικού. Όνομα γιατρού δεν θα ήθελα να αναφέρω γιατί στην παρούσα φάση προέχει να επιζήσει το πουλάκι.Αργότερα τα συζητάμε Αλίκη. Συγνώμη που δεν το λέω αλλά έχω κάποιους δικούς μου λόγους στην παρούσα φάση να μην το αναφέρω.
 
Όνομα γιατρού δεν θα ήθελα να αναφέρω γιατί στην παρούσα φάση προέχει να επιζήσει το πουλάκι.Αργότερα τα συζητάμε Αλίκη. Συγνώμη που δεν το λέω αλλά έχω κάποιους δικούς μου λόγους στην παρούσα φάση να μην το αναφέρω.
Απολύτως σεβαστό φίλε μου! Αλλά έναν τέτοιο Άνθρωπο σαν αυτον που περιγράφεις θα ήθελα και εγώ να τον γνωρίσω.. Και να γίνω πελάτισσα του! 😉
 
Ναι Αλίκη αλλά αν δεν πάει καλά και φύγει το πουλάκι τότε μπορεί να το πάρουνε πολλοί ότι έφταιγε ο γιατρός.Αλλά ο γιατρός τί να φταίει στην παρούσα φάση;Γιαυτό σου λέω θα τα πούμε αργότερα αυτά 😉
 
Back
Top