Αναπαραγωγή Προσκλητήριο ιδιοκτητών μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αποσπασμα απο το World Parrot Trust
Ευχαριστώ Ανατολή, η δική μου απορία τουλάχιστον έχει καλυφθεί. Μπορείς σε παρακαλώ να περάσεις το λινκ του άρθρου για να ενημερωθούμε πλήρως;
 
καλα μεσανυχτα και κει που γραφεις κατερινη βαλε βικτωρια η αδελαιδα, ολα τα λινκ αναφερονται στην αυστραλια
 
καλα μεσανυχτα και κει που γραφεις κατερινη βαλε βικτωρια η αδελαιδα, ολα τα λινκ αναφερονται στην αυστραλια
Ε καλά τώρα, αυτό και οποιαδήποτε άλλη προσωπική αντιπαράθεση δεν βοηθάει τη συζήτηση. Αν θεωρείς ότι η παραπάνω πληροφορία αφορά στο φυσικό περιβάλλον των Budgerigar, θα μπορούσες να καταθέσεις μια αντίστοιχη πληροφορία που να αναφέρεται στην αναπαραγωγή αυτών των πουλιών σε αιχμαλωσία, πέρα από την προσωπική σου άποψη η οποία έχει κατατεθεί ήδη.
 
οποιος θελει συμβουλες για την αναπαραγωγη των μπατζι ας στειλει πμ, απο κει και περα κοβω καθε δημοσια συζητηση υποτιμησης και απαξιωσης ολων των κοπων θυσιων και συμπερασματων που εβγαλα απο την ενασχοληση μου με τα συγκεκριμενα πουλια
 
Αν τελειώσατε με τις... Διενέξεις, υποθέτω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δηλαδή τις παρατηρήσεις μας σε ότι αφορά την συμπεριφορά των προς αναπαραγωγή (τώρα) των μπάτζι μας.
Αν μη τι άλλο, από την επιτυχία ή αποτυχία των ζευγαριών μας, θα βγάλουμε κάποια στιγμή τα συμπεράσματά μας, τουλάχιστον για τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε να επαναλάβουμε της απόπειρά μας για ζευγάρωμα από τις αρχές του επόμενου Φεβρουαρίου, όπως προτείνει ο mamalos και να βγάλουμε και από εκεί τα συμπεράσματά μας.
Μακάρι να μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτές τις παρατηρήσεις, όσο περισσότερα μέλη γίνεται. Έτσι το "δείγμα" θα είχε μεγαλύτερα ποσοστιαία αποτελέσματα.
 
Σήμερα για πρώτη φορά "έριξα μια ματιά" στο εσωτερικό της φωλιάς.
Παρατήρησα ότι η Τζιτζίκα έχει ροκανίσει το χείλος του βαθουλώματος μεγαλώνοντας την διάμετρό του.
Κατά τα άλλα είναι καθαρή όπως τις πρώτες ημέρες.
 
εμενα προχτεθες μπικε μεσα και αρχισε να ξινι τον πατο
καλο σιμαδι
αρχισε να αθινι και το αρσενικο να καθετε διπλα της χορις δαγκονιες
 
Οι άλλοι;
Τι γίνεται βρε παιδιά με το δικό σας ζευγάρι;
Υπάρχει κάποια πρόοδος;

Πάντως εγώ έχω αρχίσει να απογοητεύομαι.
27 ημέρες τώρα το ίδιο βιολί και πρόοδος καμία☹
Δεν μου φαίνεται λογική, ούτε φυσιολογική η συμπεριφορά τους.
Περισσότερο για παιχνίδι μου φαίνεται, παρά για αναπαραγωγική διαδικασία.
Πόσο πρέπει να περιμένουμε ακόμη;
 
Θα ηθελα να συμμετεχω πολυ στην συζητησή σας αλλα δυστυχως εχασα προ καιρου την θηλυκια μου. Πρίν λιγες μερες απόκτησα μια νεα πανεμορφη θηλυκια η οποια όμως περναει την φαση της καραντινας. Υποσχομαι σε λιγο καιρο να μπορω να καταθέσω εκ νεου την εμπειρία μου.

Παντως θα προτεινα να μην ανησυχείτε! Απολαυστε αυτες τις ομορφες στιγμες των κοινωνικων αλληλεπιδρασεων μεταξυ τους μιας και η αναπαραγωγή στηριζεται και στο "παιχνίδι". Και ολα θα γινουν με τον καιρό τους!
 
Εμενα αρχισε να μπαινει σιγα σιγα στην φωλια(για να μην πω οτι ειναι συνεχεια εκει μεσα.😀)Το ζευγαρι ειναι μαζι 2 εβδομαδες τωρα και ηδη φαινεται να τα πηγαινουν καλα... Εχει αρχισει να μπαινει και ο αρσενικος μεσα αλλα για λιγο...

Περιμενω να δω και να σας πω...
 
Γεια σας, εχω και γω ενα ζευγαρι Budgie.Αν και ειμαι νεα στο site και ταυτοχρονα αρχαρια εχω μαθει παρα πολλα μεσα απο δω. Το δικο μου ζευγαρι δεν ξερω αν ειναι σε αναπαραγωγικη φαση, αν και ολα μαλλον αυτο δειχνουν.
Πριν αρκετες μερες παρατηρησα οτι τα παπαγαλακια μου παιρνουν αρκετο χρονο στον πατο του κλουβιου, προσπαθωντας να φανε την εφημεριδα, στην πραγματικοτητα την κοβουν γιατι βρισκω μικρα μικρα κομματακια την εφημεριδα στον πατο. Δεν νομιζω να εχουν ζευγαρωσει ακομα, ο αρσενικος νομιζω προσπαθει αλλα αυτη αντιστεκεται. Βεβαια σημερα παρατηρησα το πρωι οτι η θηλυκια ειχε κανει στο χαλινο σαν μια μικρη φλουδιτσα, η οποια εφυγε και απο μεσα φανηκε ενα πιο εντονο καφε χρωμα (στο μισο του χαλινου) δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο και αν ειναι αυτη η διαδικασια αλλαγης χρωματος του χαλινου που δηλωνει οτι μπαινει σε αναπαραγωγικη περιοδο. Επισης να σας πω, οτι ο αρσενικος μου ειχε scally (σε πολυ αρχικο σταδιο) και εδω και 2 βδομαδες και τα 2 πουλακια ακολουθουν φαρμακευτικη αγωγη με Pulmosan με την οδηγεια του πτηνιατρου.
Θα ηθελα να ρωτησω αν σε περιπτωση που αποφασιζα να τους βαλω φωλια δεν θα πρεπει να εχουν αναρωσει πληρως τα πουλια;
 
Πριν αρκετες μερες παρατηρησα οτι τα παπαγαλακια μου παιρνουν αρκετο χρονο στον πατο του κλουβιου, προσπαθωντας να φανε την εφημεριδα...

Θα ηθελα να ρωτησω αν σε περιπτωση που αποφασιζα να τους βαλω φωλια δεν θα πρεπει να εχουν αναρωσει πληρως τα πουλια;
- Βγάλε την εφημερίδα τώρα.
Το μελάνι με το οποίο τυπώνεται, προκαλεί εντερικά προβλήματα στα πουλιά.
Αντικατέστησέ την με λευκό χαρτί, όπως Α4, ή χαρτί κουζίνας, ή αυτό που βάζω εγώ-λευκό χάρτινο τραπεζομάντηλο μιας χρήσης.

-Ναι σίγουρα πριν τους βάλεις φωλιά, θα πρέπει να έχουν αναρρώσει πλήρως.
Δεν θα ήθελες η οποιαδήποτε ασθένειά τους να μεταδοθεί και στους απογόνους τους, έτσι δεν είναι; Άλλωστε νεοσσοί με ασθένεια μεταφερόμενη από τους γονείς, δεν θα επιζούσαν.
 
Από εχθές η Τζιτζίκα, μένει πολύ ώρα μέσα στην φωλιά.
Αυτό φαίνεται και από τις κουτσουλιές της που είναι μεγάλες.
Εχθές το βράδυ όμως κοιμήθηκε έξω.
Δεν μπορώ να δω το εσωτερικό της φωλιάς, αλλά αν κάποιο βράδυ κοιμηθεί μέσα στην φωλιά, υποθέτω πως θα πρέπει να συμπεράνω ότι κλωσάει, έτσι δεν είναι;
 
Μάλλον πρέπει να αγοράσω... Πούρα για να σας κεράσω:)
Το "κορίτσι" μου πριν μια ώρα βγήκε για μισό λεπτό έξω από την φωλιά, έκανε την "ανάγκη" της και αμέσως μετά μπήκε πάλι μέσα.
Έχει νυχτώσει και κανονικά θα έπρεπε να έχει πάρει την θέση της στην κούρνια της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγει από την φωλιά.
 
Φτού και πάλι φτού☹
ΑΚΥΡΟΝ τα πούρα
Βιάστηκα να χαρώ.☹
Πριν ένα λεπτό, βγήκε και πήγε στην συνηθισμένη της θέση για ύπνο.
Αν είχε αυγά, δεν νομίζω να τα παρατούσε, για όλη την νύχτα.
Αύριο το πρωί θα κοιτάξω στην φωλιά, έστω και αν πρόκειται να μετακινήσω ολόκληρο το κλουβί, που είναι και αρκετά βαρύ.
Πρέπει να δω τι συμβαίνει επιτέλους.
 
Μιλτιαδη μην απογοητευεσαι, αν ειναι να γινει... Θα γινει, καταλαβαινω την αγωνια σου, αλλα χρειαζεται υπομονη κ να αφηνουμε τα πουλακια να κανουν οτι οριζει η φυση τους!
 
χρειαζεται υπομονη κ να αφηνουμε τα πουλακια να κανουν οτι οριζει η φυση τους!
Δεν αντιλέγω Ανατολή, άλλωστε το έχω αποδείξει εδώ και 29 ημέρες, ότι έχω αρκετή υπομονή.
Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι το "τι είναι αυτό που τους το ορίζει τώρα η φύση τους"
Είναι φάσεις αναπαραγωγής, ή παιχνιδιού;
Και αυτό το λέω, επειδή ο φίλος pet shop-άς, με αποκαλεί ξεροκέφαλο, αφού ο ίδιος με έχει συμβουλέψει να βγάλω την φωλιά και να την ξαναβάλω τέλη Οκτωβρίου.
Λέει πως αν την αφήσω, κάποια στιγμή θα βαρεθούν οπότε ούτε και στα τέλη Οκτωβρίου θα κάνουν κάτι.
 
Back
Top