Αναπαραγωγή Προσκλητήριο ιδιοκτητών μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι το "τι είναι αυτό που τους το ορίζει τώρα η φύση τους"
Είναι φάσεις αναπαραγωγής, ή παιχνιδιού;

Αυτο νομιζω μονο τα ιδια τα πουλια μπορουν να το απαντησουν ή να το πω αλλιως να στο δειξουν! 🙂
Κ εμενα η θηλυκια μπαινοβγαινει στη φωλια συνεχεια, αλλα οταν την πλησιαζει... Ο φουκαρας... Τον γειωνει😛 Τι να κανουμε;:D
 
Εχε στο νου σου οτι και να κανει αβγο δεν θα τα κλοσσαει μεχρις οτου κανει και το τελευταιο
 
Εχε στο νου σου οτι και να κανει αβγο δεν θα τα κλοσσαει μεχρις οτου κανει και το τελευταιο

Στην δικη μου περιπτωση παντως η παπαγαλίνα μου αρχισε να κλωσσάει απο το πρωτο αυγο, για αυτο ύπάρχει και η χρονολογικη διαφορα αναμεσα στους νεοσσους!
 
Αυγά και... Πράσινα άλογα, μονόκεροι και ιπτάμενα χαλιά🙄
Παραμύθια της σύγχρονης Χαλιμάς-Τζιτζίκας, που μας "δουλεύει" τον Γκρίτζι και εμένα.
Τώρα θα κάνω αυγό, τώρα θα κάνω, τώρα θα κάνω, αλλά τίποτα δεν έχει μέσα η φωλιά.
Ή το πήρε για παιχνίδι, ή ως αφορμή να την αράξει, εκμεταλλευόμενη τον Γκρίτζι για να την ταΐζει όλη την ημέρα, αφού τόσες ημέρες τώρα μόνη της δεν τρώει.
 
Τα πουλιά δε φτιάχτηκαν για να κάνουν αβγά για τους ανθρώπους αλλά για να διαιωνίσουν το είδος τους. Όσο και να το θέλουμε εμείς δεν πρόκειται να κάνουν, αν θεωρούν ότι για κάποιο λόγο οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες. Συγγνώμη αλλά αυτή η επιμονή μου θυμίζει γονείς που παντρεύουν τα παιδιά τους σχεδόν με το ζόρι, μόνο και μόνο για να δουν εγγόνια, χωρίς να τους νοιάζει και πολύ αν τα παιδιά τους θέλουν να παντρευτούν.
 
Συγγνώμη αλλά αυτή η επιμονή μου θυμίζει γονείς που παντρεύουν τα παιδιά τους σχεδόν με το ζόρι, μόνο και μόνο για να δουν εγγόνια, χωρίς να τους νοιάζει και πολύ αν τα παιδιά τους θέλουν να παντρευτούν.
Μάλλον, αγαπητέ Σταύρο, παρεξήγησες το πνεύμα μου.
Το γράφω και παραπάνω.
Για τα πουλιά ενδιαφέρομαι και όχι για να αποκτήσω εγώ εγγόνια-παπαγαλάκια.
Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτή η κατάσταση είναι ή όχι καλή για τα πουλιά και αν πρέπει ή όχι να βγάλω την φωλιά για να μην βασανίζονται άδικα.

Αν έχω δώσει λανθασμένη εντύπωση και αυτό βλάπτει το φόρουμ, είμαι διατεθειμένος να σταματήσω εδώ να δίνω τις αναφορές μου σε ότι αφορά τις παρατηρήσεις μου για την αναπαραγωγή τους
 
Ο καημένος ο Γκρίτζι "ανταμείφθηκε" σήμερα, για τις υπηρεσίες του "σερβιτόρου" που προσέφερε όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Πριν λίγο του "έκατσε" η κυρία Τζιτζίκα και τον δέχθηκε στην πλάτη της.

Δεν λέω πως για τα πουλιά είναι το πρώτο τους ζευγάρωμα, επειδή μπορεί να ζευγάρωσαν και άλλες φορές που εγώ δεν ήμουν παρών, αλλά για εμένα είναι η πρώτη μου φορά που τα βλέπω να ζευγαρώνουν, αλλά και που βλέπω σε live, ζευγάρωμα μπάτζι.
Το θεωρώ ως πρόοδο αλλά και ως απάντηση στις απορίες μου για το αν θα συνεχίσω ή όχι τις προσπάθειες αναπαραγωγής των.
 
Επιτελους φιλε Μιλτιαδη τα καταφερες,τοσο εσυ οσο και τα μικρα σου...Αγαθα κοποις κτωνται
 
Πάντως έχουν μεγάλη πλάκα.
"Το προσπαθούν", μια από τα δεξιά, μια από τα αριστερά...χάνουν την ισορροπία τους, πέφτουν, ξανασηκώνονται, ξαναπροσπαθούν. 🙂
Γεμάτο πρεμούρα τον βλέπω τον αρσενικό.
Άντε βρε Γκρίτζι και καλό βόλι 😉
 
Η "υπόθεση" μάλλον προχωράει καλά και μάλλον, δεν θα αποφύγω τα... Πούρα τελικά.
Η Τζιτζίκα κοιμήθηκε εχθές μέσα στην φωλιά, υποθέτω και ελπίζω, κλωσώντας κάποιο αυγό.
Η "αγωνία" για την έκβαση της αναπαραγωγής μεγαλώνει, καθότι επειδή δεν είναι εύκολο να δω το εσωτερικό της φωλιάς, όλα βασίζονται σε υποθέσεις.
 
Άλλαξα σήμερα το χαρτί του πάτου του κλουβιού επειδή 3-4 κουτσουλιές (της Τζιτζίκας) ήταν τεράστιες.
Ευτυχώς χωρίς προβλήματα, εκτός από τα δυνατά τσιρίγματα του Τζίτζι.
Είναι 3 ημέρες τώρα που το θηλυκό κοιμάται στην φωλιά και σπάνια βγαίνει έξω, άρα λογικά θα πρέπει να κλωσάει, έτσι δεν είναι;
Σταμάτησα την χορήγηση αυγού, ενώ τις πολυβιταμίνες multi-vit, τους βάζω κάθε δεύτερη ημέρα.
Σκέπτομαι να ρίξω μια ματιά στο εσωτερικό της φωλιάς, το ερχόμενο Σάββατο.
 
6η ημέρα σήμερα και η μόνη ένδειξη ότι ότι η Τζιτζίκα είναι ζωντανή είναι οι μεγάλες κουτσουλιές της 🙂
Πόσα αυγά κλωσάει δεν ξέρω και μάλλον δεν σκοπεύω να την ενοχλήσω για να τα δώ, τουλάχιστον όχι σύντομα.
Ο Γκρίτζι άγρυπνος φρουρός, μπροστά στην φωλιά.
Έως και σήμερα που τα σποράκια τους στις ταΐστρες τελειώνουν, αυτά ήταν από την απλή συσκευασία prestige της versele-laga (τιμή 3,5€). Θα τους τα αλλάξω σήμερα με την συσκευασία prestige premium της ίδιας μάρκας (τιμή 6 €), που αν κατάλαβα καλά από όσα αναγράφονται σε αυτή, είναι εμπλουτισμένη με V.A.M. Florastimul, δηλαδή V(Βιταμίνες), Α(Αμινοοξέα) και Μ(Μέταλλα) σε μορφή pellets, καθώς και με αποστειρωμένα όστρακα.
Ελπίζω να κάνω το σωστό.
 
γεια σας απο μενα εγω εχω 2 ζευγαρια Budgie(προς το παρον,8α μεγαλωσει ο αρι8μος σιγα, σιγα)και τα εχω παρει εδω και 1.5μηνα περιπου ταχω στ μπαλκονι τα προφυλασει ο αερας. τα εχω σε ζευγαρωστρες. Εχω 2 ζευγαρωστρες(κλουβια)8α εβαζα και τα 2 ζευγαρια στο 1 κλουβι αλλα δεν μου φαινοταν ανετος ο χωρος. Απο το 1 ζευγαρι η 8υληκια και το αρσενικο μπαινοβγενουν μεσα στην φωλια τορα δεν ξερω αν γινεται κατι μαζι τους δεν τα πολυ παρακολου8ω. Το αλλο ζευγαρι μαλλον φοβαται να μπει στην φωλια δεν εχει επιχειρησει τιποτα ακομα δε μοιαζει για ζευγαρι. Απο διατροφικη προετοιμασια τους βαζω κα8ε μερα αυγο σπανακι καροτο, μηλο και παλιοτερα τους εβαζα και αντιδι. Απο αυτα τρωνε σιγουρα μηλο και αυγο το πετσοκοβουνε και απο καροτο εχω την εντυπωση οτι τρωνε λιγο. Οταν εβαζα το αντιδι το πετσοκοβανε και αυτο και 8ελω να μου πειτε αν εχει πολλα πρεπτικα συστατικα να τσ βαζω αυτο αντι για σπανακι. Γιατι το σπανακι δεν το αγγιζουν 1 βδομαδα τορα π εχω αρχιζει και βαζω.
 
Ελπιζω Μιλτιαδη να υπαρχουν τελικα τα αυγα και να σου βγουν πολλα μικρα και υγιεστατα μπατζακια... 😉
 
οταν εβαζα το αντιδι το πετσοκοβανε και αυτο και 8ελω να μου πειτε αν εχει πολλα πρεπτικα συστατικα να τσ βαζω αυτο αντι για σπανακι. Γιατι το σπανακι δεν το αγγιζουν 1 βδομαδα τορα π εχω αρχιζει και βαζω.
Γιάννη, τα παρακάτω τα πήρα από το Google
Tα ραδίκια
Διακρίνονται σε άγρια και ήμερα ραδίκια ή αλλιώς αντίδια. Tα άγρια ραδίκια έχουν πικρή γεύση και στενά φύλλα. Tα αντίδια καλλιεργούνται όλο το χρόνο και είναι πλατύφυλλα, με γλυκύτερη γεύση από τα άγρια. Tα πιο γνωστά είδη ραδικιού είναι το σταμναγκάθι, και το άγριο ραδίκι ή πικραλίδα. Tόσο τα άγρια όσο και τα καλλιεργημένα περιέχουν βιταμίνη E, πολυφαινόλες, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου, καθώς και σίδηρο και φώσφορο.
Δες επίσης και το κατωτέρω λίνκ
<broken link removed>
 
να ρωτησω και κατι αλλο εγω τους βαζω κα8ε μερα αυγο. Μεσα στο φορουμ ειδα κα8ε 2ο μερα να βαζεισ αυγο... Εγω που βαζω κα8ε μερα αυγο κανω καλυτερα ή επιβαρυνω ξερω γω την υγεια τους... και επεισης βαζω ολο το αυγο δλδ τσοφλι, ασπραδι, κροκο.. Καλα κανω ή πρεπει να αφαιρεσω κατι;



και αποτι καταλαβα μια χαρα καλο ειναι και το αντιδι...
 
Αν τα πουλάκια σου τρώνε ισορροπημένα, δηλαδή και από το αυγό αλλά και από τα σποράκια τους και τα φρούτα και τα λαχανικά τους, δεν νομίζω να τους κάνεις κακό.
Ίσως να τα παχαίνεις κάπως παραπάνω.
Από την στιγμή όμως που στο φόρουμ έχει επικρατήσει η άποψη "κάθε δεύτερη ημέρα", ακολούθησε την και εσύ για να είσαι πιο σίγουρος.
Άλλωστε θα γλυτώσεις έτσι και την διαδικασία του καθημερινού βρασίματος του αυγού και μην ξεχνάς, το αυγό το αφήνουμε στο κλουβί για μια έως δύο ώρες και μετά το βγάζουμε επειδή αλλοιώνεται εύκολα.
Επίσης κάνεις πολύ καλά που τους δίνεις το αυγό ολόκληρο και με το τσόφλι, που είναι πηγή ασβεστίου από το οποίο χρειάζονται αρκετό, ειδικά κατά την φάση της αναπαραγωγής των.
Εγώ φτιάχνω το αυγό στο μπλέντερ ολόκληρο, μαζί με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης, ξύσμα από σουπιοκόκαλο και ελάχιστη ρίγανη.
Τώρα που εδώ και 7 ημέρες το θηλυκό είναι σχεδόν ακίνητο κλωσώντας μέσα στην φωλιά, το σταμάτησα το αυγό για να μην παχύνει. Θα τους το ξαναδώσω 2 ημέρες μετά την εκκόλαψη του πρώτου νεοσσού.
 
Έχω μια ερώτηση σχετικά με το τάισμα του θηλυκού που κλωσάει, από το αρσενικό.
Δεν θα έπρεπε αυτό να γίνεται μέσω του ανοίγματος (οπή) της φωλιάς;
Το ρωτάω επειδή στην δική μου περίπτωση το τάισμα γίνεται στο εσωτερικό της φωλιάς (μπαίνει μέσα σε αυτή και το αρσενικό ολόκληρο).
Δεν τα έχω βέβαια δει αλλά από την στιγμή που το αρσενικό μπαίνει στην φωλιά, ενώ το θηλυκό δεν το έχω δει καθόλου έξω, ούτε καν το κεφαλάκι του στο άνοιγμα, εδώ και 7 ημέρες, υποθέτω πως εκεί μέσα την ταΐζει.
 
Έχω μια ερώτηση σχετικά με το τάισμα του θηλυκού που κλωσάει, από το αρσενικό.
Δεν θα έπρεπε αυτό να γίνεται μέσω του ανοίγματος (οπή) της φωλιάς;
Το ρωτάω επειδή στην δική μου περίπτωση το τάισμα γίνεται στο εσωτερικό της φωλιάς (μπαίνει μέσα σε αυτή και το αρσενικό ολόκληρο).

ειναι φυσιολογικο ολο αυτο που περιγραφεις, αν σκεφτεις οτι τα αυγα ειναι στην αντιθετη πλευρα απο κει που ειναι το ανοιγμα της φωλιας... Το θηλυκο θα πρεπει να σηκωνεται για να φτασει στην εισοδο, ετσι δεν ειναι;
 
Back
Top