Ναι Μιράντα κατάλαβα το σκεπτικό σου. Το συμπέρασμα αφορά το αν θα γίνει ζευγάρωμα.Μην ανακεφαλαιωνεις αποσπασματικα! Εγω προτεινα διακοπη ουσιαστικα, αλλα μεσα απο ζευγαρωμα κ χωρισμα... Ολη η διαδικασια μετραει! Εκθετουμε αποψεις κ θα αποφασισεις...
καλό σκεπτικό αλλά ο πατέρας δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόπιστος μόνος του...Εγώ παλι έχω ένα άλλο σκεπτικό: μετα τη δέκατη ημέρα, και προκειμένου να αποφύγουμε άλλη ένσπορη γέννα απο το θηλυκό, αφήνουμε τον μπαμπά με τα μικρά στο ιδιο κλουβί, και πηγαίνουμε τη μαμά σε πιο σκοτεινό, πιο κρύο μέρος, βάζοντας φωλιά με ψεύτικο αβγό και αφήνουμε να το κλωσήσει ή να κάνει και άλλη γέννα με άσπορα πλέον αυγά. Η θηλυκιά καλα είναι να μην εχει όχι οπτική, αλλα ούτε καν ακουστική επαφή με τον αρσενικό.
Επισης, επειδή το πουλάκι σου εχει κάνει προσφάτως γέννα και ταϊζει μωρά, σε πρώτη φάση δίνε της πλούσια τροφή, για καμία εβδομάδα, κι έπειτα όταν θα εχει αναπληρώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που εχει χάσει, μπορείς να περιορίσεις την ποικιλία στην τροφή της.
αυτό είναι το πιο βασικό αν σταματήσει η γέννα θα μπερδευτεί ακόμα περισσότερο ο ήδη μπερδεμένος οργανισμός γιατί η άνοιξη ήρθε (για αυτά) θα φύγει σε 1 μήνα αφότου άρχισε και θα ξανα έρθει σε 3 μήνες!Με αυτό τον τρόπο θα διορθώσουμε το βιολογικό τους ρολόι;
αυτό ακριβώς φοβάμαι και γω, γι αυτό και δεν το πρότεινα καθόλου στον Λευτέρηκαι πάντα κρίνοντας από τις πληροφορίες που έχουμε! Εγώ πάντως,ότι συμβούλεψα τον φίλο μας,το έχω ακολουθήσει σε δικό μου ζευγάρι και όλα μα όλα πηγαν κατ'ευχήν!καλό σκεπτικό αλλά ο πατέρας δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόπιστος μόνος του...
φίλε Γιάννη, σαφέστατα υπάρχει το δίκαιο της άποψης του καθενός μας..όλοι μα όλοι προσπαθούμε να δώσουμε στον φίλο Λευτέρη την ευκαιρία να χαρεί από τα γεννητούρια(έστω κι αν ήταν λάθος χρονικά..) αλλά και να μην κάψει το ζευγάρι του και σιγά σιγά να το επαναφέρει στην τάξη. Υπάρχει όμως και το δίκαιο της μακροχρόνιας εμπειρίας κάποιων ανθρώπων μέσα σε αυτήν την παρέα.. Και διαβάζοντας τα γραφόμενα τόσο τα δικά σου όσο και της Μιράντας, βλέπω πως συμπίπτουν λίγο έως πολύ, οπότε..φίλε Λευτέρη ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΟΥ & ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΤΟΥΣ!:)Εγώ θα άφηνα να ολοκληρωθεί αρχικά η πρώτη γέννα.
Θα επέτρεπα την εξέλιξη σε τουλάχιστο άλλη μια γέννα ολοκληρωμένη
Και στην... Τρίτη αν δω πως το ζευγάρι έχει διάθεση και δύναμη... Θα συνέχιζα με απομάκρυνση των αυγών ...
Θα άφηνα τη μητέρα για 10-15 μέρες να κλωσά τα πλαστικά αυγά... και έτσι και δεν θα τα κούραζα αλλά και δεν θα "έκοβα" τον οργανισμό δύο εύρωστων και υγιέστατων κατά τα υπόλοιπα πτηνών.
Φυσικά δεν μπορώ να διαφωνήσω με κανέναν σας... υπάρχει το δίκαιο της άποψης που για μένα παραμένει ιερό.
Λευτέρη.. Διάβασε καλά αυτό που γράφει ο Γιάννης.. Πολύ πολύ προσεκτικά!Εγώ θα άφηνα να ολοκληρωθεί αρχικά η πρώτη γέννα.
Θα επέτρεπα την εξέλιξη σε τουλάχιστο άλλη μια γέννα ολοκληρωμένη
Και στην... Τρίτη αν δω πως το ζευγάρι έχει διάθεση και δύναμη... Θα συνέχιζα με απομάκρυνση των αυγών ...
Θα άφηνα τη μητέρα για 10-15 μέρες να κλωσά τα πλαστικά αυγά... και έτσι και δεν θα τα κούραζα αλλά και δεν θα "έκοβα" τον οργανισμό δύο εύρωστων και υγιέστατων κατά τα υπόλοιπα πτηνών.
Εννοείται ΜιράνταΝα μας ενημερωνεις!
Δημήτρη το έχω εμπεδώσει..Λευτέρη.. Διάβασε καλά αυτό που γράφει ο Γιάννης.. Πολύ πολύ προσεκτικά!
Ομορφα. Τοτε φροντισε να εισαι σε επαγρυπνηση. Βαλε πληθωρα υλικων για να μην αρχισει η μαμα να ξεπουπουλιαζει τα μικρα, κ μολις αυτα αρχισουν τις βολτες ασε τη μαμα μονη της. Θα αφησεις κανονικη γεννα ή θα βαλεις πλαστικα ομοιοματα;Αυτό να τα έχω όλα μαζί μέχρι να αρχίσουν τα μικρά να βγαίνουν από τη φωλιά με ξεαγχώνει... Φαίνεται πιο εύκολο
Εγώ προσωπικά συμφωνώ με τον Γιάννη ( @ianos ) θα είχα βγάλει τον αρσενικό και δε θα συνέχιζα σε δεύτερη γέννα αλλά απ΄ότι καταλαβαίνω εσύ θα προχωρήσεις και σε 2η γέννα..Σήμερα το πρωί "ιδίοις όμμασι" ετελέσθη το μυστήριον της σύζευξης... Ναι καλά ακούσατε ζευγαρώσανε τουλάχιστον δις.. (απαραίτητη η γονική συναίνεση!)
, συμφωνώ με Κώστα. Με το που δεις πρώτο αυγό βάζεις χώρισμα στη μία μεριά ο μπαμπάς με τα μικρά και στην άλλη η μαμά με το αυγό που λογικά θα ταΐζει τα μικρά απ΄το χώρισμα. Και ο λόγος που τα χωρίσουμε είναι γιατί τα μικρά θα μπαίνουν στη νέα φωλιά και θα χαλάσουν τα καινούργια αυγά.Βάλε υλικό και δεύτερη φωλιά και άσε όλη την οικογένεια μαζί μέχρι να έρθει το πρώτο αυγό της δεύτερης φωλιάς. ( Μόλις έρεθει το πρώτο αυγό βάζεις χώρισμα και αφήνεις την μαμά μόνη της ) Αν τα μικρά αρχίσουν να βγαίνουν από την φωλιά τους, βάζεις χώρισμα αφήνεις τα μικρά με τον πατέρα και την μητέρα να συνεχίσει την δεύτερη γέννα.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια...
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας